За Нас
За Нас

Кои са Essences Bulgaria?

Ние сме млада семейна фирма, която произвежда първокласни етерични масла и флорални води, съхранили своята жизнена сила и природна енергия, отговарящи на най-високите Международни стандарти за качество и строги изисквания за чистота и натуралност. Нашите продукти се произвеждат от контролирани биологично култивирани растения при съблюдаване на най-строгите екологични и етични норми. Радостта, вдъхновението и любовта, които съпътстват нашият трудов процес ще откриете в аромата и здравните ползи на всеки един от нашите 100% натурални продукти.

Нашите насаждения се намират в Североизточна България, в близост до природен парк „Русенски Лом“ и резерват „Сребърна“, който притежава сертификат за Биосферен парк на ЮНЕСКО. Почвата на региона се счита за една от най-богатите и плодородни почви в цяла Европа. Това се отразява изключително благорпиятно върху целият спектър от лечебни свойства и в частност върху неповторимият ценен компонентен състав и качество на нашите етерични масла и флорални води.

В сърцето на нашата дейност е заложено дълбокото уважение към мъдростта на природата и с пълна отдаденост и страст създаваме нашите натурални продукти – в съзвучие и хармония с природата. При съблюдаване на тънкостите на правилният избор на посадъчен материал, максимално адаптиран към конкретните почвени и климатични условия, ние постигаме блестящи резултати.

Нашите етерични масла и флорални води са пълноценни, висококачествени, 100% натурални, получени от специално отглеждани растения в екологично чист район, не съдържащи синтетични добавки, добити по метод и технология, позволяваща да се запазят всички естествени химични компоненти – в състав, в който природата ги е създала.

Целият производствен процес се извършва ръчно и е насочен към максимално запазване на ценния биохимичен състав и енергетични свойства на растенията. Етеричните ни масла се извличат от билки чрез водно-парна дестилация – това е най-нежния и едновременно ефективен метод, който позволява да се съхранят естествените сили на природата и да се получи продукт с висока чистота.

Любовта и уважението към природата ни помагат да открием красотата и магнетизма на растенията, да уловим тяхната „душа“ и да я потопим във вълшебството от аромати на нашите етерични масла и флорални води. Като резултат получаваме продукти с превъзходно качество ‒ идеални както като растителни лекарствени средства и уелнес продукти, така и като компоненти, които активно намират приложение в ароматната, козметичната, хранителната и парфюмерийна промишленост. Заради изключителните си ароматични и терапевтични свойства нашите етерични масла и флорални води се явяват течни природни гении, които носят в себе си колосален енергетичен потенциал на целително въздействие и откриват разнообразни възможности за употреба.

Ние продаваме количества на едро и дребно за цял свят. Доставките се осъществяват бързо и лесно. Имаме добре развита дистрибуторска мрежа и ефективно складиране в България и Германия, като по този начин гарантираме експресна доставка и в двете страни. Освен това крайните ни клиенти могат да се възползват от условията на доставка на Amazon чрез платформите Amazon.co.uk и Amazon.com.

Защо да изберем Essences-Bulgaria? – Защото всичко правим сами!

Ние контролираме всеки етап от производствения процес – от покълването на семената, през сеитбата и прибирането до капката етеричнo маслo и флорална вода с уникални свойства. Само така гарантираме качество във всеки един производствен етап, както и правилно и навременно прилагане на мероприятията по прибиране на реколтата и правилното протичане на процеса на дестилация, осигуряващ най-високо качество на произведените от нас продукти. В това се изразява нашият стремеж, за реализацията на който съблюдаваме най-високите стандарти за качество.

Отличните агро- и климатични особености на нашият географски район ни позволяват да отглеждаме само селектирани растения, които носят специфичната лечебна енергия на географската ширина, така че можем с абсолютна сигурност да твърдим – „че това, което правим, го правим правилно!“

За да оправдаем Вашето доверие към нас ние Ви предлагаме абсолютно 100% чисти, висококачествени продукти с уникални целебни свойства.