essences logoДифузери
Дифузери Ултразвуков дифузер – защо и как да избера?
Сетивата ни са устроени да улавят и обработват десетки стимули идващи от заобикалящата ни среда. Само обонянието ни се състои от повече от 10 милиона обонятелни рецептори. То също е и пряко свързано с лимбичната система, която регулира процеси като дишане, сърдечна честота и емоциите ни. Посредством лимбичната ни система, всеки различен аромат може да предизвика различни състояния, спомени или асоциации у нас.

Дифузирането на етерични масла в пространството около нас е лесен и достъпен начин да създадем една по-позитивна, продуктивна и здравословна среда. Използвайте едно или смесете няколко етерични масла и усетете лечебната сила на билките.

Какво е ултразвуков дифузер?
Дифузирането на етерични масла може да се случи посредством арома лампа (посредством нагряване) или дифузери тип небулайзер. Ултразвуковите дифузери използват електронни честоти и вода, посредством, които освобождават терапевтичните качества на етеричните масла, превръщайки ги в нежна, хладна пара.

Защо да избера ултразвуков дифузер?
Ултразвуковите дифузери са ефективни и лесни за употреба. Нямат нагревателен елемент, което ги прави безопасни за използване у дома или в офиса. Ултразвуковите дифузери също са много по-икономични в сравнение с арома лампите по отношение на необходимото количество етерично масло.

Ултразвуковите дифузери са много лесни за почистване. Почиствайте вашия дифузер редовно с тампон и чист спирт. Подсушете добре. Никога не използвайте агресивни почистващи препарати за почистване на ултразвуковия дифузер.

Имай предвид…
Различните дифузери имат различна големина резервоар за вода, от което зависи и продължителността на непрекъсната работа на дифузера, която обикновено е между 4 и 8 часа.

За да удължите живота на вашия дифузер за етерични масла, препоръчително е да използвате дестилирана или филтрирана вода. Разбира се, може и да използвате чешмяна вода.

Когато избираш…
1. Размер на контейнера за вода За помещения до 20 кв. м. дифузер от 200 мл. Е напълно достатъчен. За помещения с големина до 35 кв. м. капацитетът на контейнера е добре да бъде между 300 и 500 мл. За отворени помещения, работни пространства, спа салони, капацитетът на дифузера е препоръчително да бъде 500 мл. и нагоре.

2. Материал, от който е изработен контейнера Когато избирате дифузер за етерични масла, погледнете дали резервоарът му да е изработен от BPA free/PP пластмаса. За да се избегнете преминаването на нежелани вредни вещества от пластмасата в етеричното масло и съответно във въздуха, е добре да избирате дифузер, който е изработен от BPA free или PP пластмаса.

3. Автоматично изключване и таймер
Повечето дифузери предлагат различни опции по отношение на начина на работа на уреда. Дифузерите за етерични масла често предлагат възможност за непрекъсната работа и интервален режим. Auto-off функцията, с която някои разполагат, се грижи за безопасната работа на дифузера като го изключва автоматично, когато течността в контейнера свърши. Таймерът е особено важна и удобна функция, която позволява гъвкаво и продължително използване на дифузера.

4. Регулиране силата на струята
Най-добрите дифузери имат функция за регулиране силата и интензитета на струята на разпръскване на етеричните масла. Може да намалите струята при по-продължително използване на дифузера. Същото важи и за помещения и места с по-голяма влажност.

Прочети още Скрий текста