Био етерично масло Риган – срещу грип, вируси и настинки (10мл)

image75
image536
image537
image2520
image2521

Био етерично масло Риган – срещу грип, вируси и настинки (10мл)

  40
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Риган Origanum Vulgare Oil


Цена: 15.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Действа като природен антибиотик
 • Стимулира имунната система
 • Използва се при гъбични и кожни инфекции

 

Аромат: Билков, остър

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Листа

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Карвакрол, Тимол, Пара-цимен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- антибактериално

- антивирусно

- антимикотично

- противопаразитно

- антиоксидантно

- имуностимулиращо

- тонизиращо

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ РИГАН

Етеричното масло от риган притежава остър, билков аромат и се използва като средна нотка в парфюмерията. Комбинира се добре с етерични масла от мащерка, лавандула, розмарин, чаено дърво, евкалипт и лимон.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ РИГАН

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от риган може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Действа като естествена алтернатива на антибиотиците
 • Помага за профилактика и лечение на вирусни и грипни инфекции
 • Бори се с кандида и гъбичния свръхрастеж
 • Подобрява стомашно-чревното здраве
 • Почиства плесените у дома

 

РИГАН МАЛКО ИСТОРИЯ

Родина на ригана (Herba Origani) е Средиземноморието, където се срещат различни негови разновидности. Латинското име на растението риган e Origanum vulgare. В древногръцките източници риганът е записан като „билката от времето на Хипократ“. Известен е като „орегано“, което означава „радост от планината”. Легендата разказва, че риганът е създаден от самата Афродита като символ на радостта и щастието. Древните гърци са го използвали в ритуалите и церемониите, посветени на Афродита. Друга легенда свързва ригана със силата на Бог Зевс, който като бебе бил отгледан от нимфа на гръцкия остров Крит. Планинските клисури на острова били осеяни от билката. Нимфата хранела малкия Зевс с мляко от коза, наречена Амалфея, която пасяла вълшебната билка. Малкият Зевс растял с часове и благодарение на ригана получил неповторима сила и мощ.

Бащата на медицината Хипократ предписвал риган като атисептик за лечение на респираторни и храносмилателни заболявания и като лапа за заздравяване на рани. Елините използвали ригана като антидот за редица отрови и ухапвания от змии и паяци и го прилагали широко за лечение на вирусни инфекции, възпалено гърло и кожни заболявания. Риганът е билка на любовта, притежава сили, равни на магия, може да влияе на личните отношения и да промени хода на събитията. Съществува поверие, че само истински влюбените рискуват живота си, катерейки се по стръмните планински склонове и дълбоките клисури на остров Крит, за да наберат букети от розовите му цветове и да ги представят като любовни символи. Асоциацията на ригана с любовта се засилва и от предполагаемото действие на билката като любовен елексир или пък може да се свърже с древногръцкия бог на любовта Ерос. Тази омагьосваща легенда добавя нотка мистика към скромното растение риган, подчертавайки неговото културно значение и непреходно очарование в историята.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ РИГАН

Етеричното масло от риган е мощен натурален антибиотик. Показва обещаващи резултати при профилактика и лечение на инфекции на дихателните пътища, предизвикани от Klebsiella pneumoniae и Staphylococcus aureus. Използвано в ароматерапията маслото от риган укрепва психиката, премахва психическото изтощение и умора. Смята се, че ускорява метаболитните процеси и допринася за редуциране на наднорменото тегло. Противовъзпалителните, бактерицидните и фунгицидни качества на етерично масло от риган помагат за лечение на кожни инфекции, ухапвания от насекоми, гъбични инфекции и паразитни болести. Може да помогне при лечение на вътреболнични инфекции. В козметиката се използва заради изключителните му анти-ейдж свойства.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО РИГАН

Проучване от 2010 год. установява, че етеричното масло от риган (Origanum vulgare) показва мощни антибактериални свойства срещу бактериите Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enteritidis, Streptococcus pyogones, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus и метицилин-резистентен Staphylococcus aureus (MRSA), като в някой случай много ниски концентрации на етеричното масло са достатъчни, за да предотврати растежа на микробите.

Скорошно проучване разкрива козметичният потенциал на етеричното масло от Origanum vulgare като забавящо стареенето на кожата. Неговата активност се дължи на способността му да инхибира ензимите колагеназа, еластаза и хиалуронидаза, участващи в процесите на стареене на кожата. Интересно е, че маслото от риган притежава значително по-добра активност срещу стареенето на кожата от аскорбиновата киселина. Благодарение на високата си анти-хиалуронидаза, анти-колагеназа и анти-еластаза активност (P <0,01) се предполага, че то може да се използва като натурално средство в професионални анти-ейдж продукти за лице и тяло.

През последните години има нарастващ интерес към биологичната активност и потенциалните противоракови ефекти in vitro и in vivo на етеричното масло от риган.  In vitro антипролиферативната активност на маслото е анализирана срещу човешки ракови клетъчни линии от четири вида тумори. HT-29, клетъчна линия на колоректален рак, е най-чувствителната към активността на маслото от риган. Профилактичното перорално приложение на маслото в експериментален миши модел BALB/c спира растежа на раковите клетки на дебелото черво. Докладът от изследването показва антитуморният потенциал на оралното приложение на маслото от риган.

Целта на излседването, публикувано в Molecules, е да проучи цитотоксичния, антибактериалния и фитотоксичния ефект на етеричното масло от Origanum vulgare. Резултатите показват, че маслото от риган и основните му съставки (тимол и карвакрол) имат значителна антибактериална активност, умерен фитотоксичен ефект, обещаващи резултати срещу хепатокарциномни клетки и могат потенциално да се използват като противоракови терапевтични средства.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Действа като естествена алтернатива на антибиотиците

Основните биоактивни компоненти в етеричното масло от риган са веществата тимол и карвакрол. Те притежават мощно бактерицидно действие и могат да помогнат в борбата срещу различни бактериални инфекции и заболявания, причинени от резистентни към антибиотици бактерии. Доказано е, че карвакролът, съдържащ се в маслото от риган, е ефективен срещу Staphylococcus aureus и Staphylococcus epidermidis. (Nostro et al., 2004). Изследване, публикувано през 2013 в Journal of Medicinal Food, посочва, че етеричното масло от риган „представлява евтин източник на естествени антибактериални вещества, които показват потенциал за употреба при патогенни системи.” За да се възползвате от терапевтичните свойства на маслото от риган, можете да направите гореща инхалация с 3 до 4 капки за 4-5 минути; да вдишвате директно над арома-дифузера, в който сте накапали етеричното масло; да разтриете гърдите или да масажирате стъпалата и глезените на краката с 5 капки масло от риган и 1 ч.л. базово масло. 

Бори се с кандида и гъбичния свръхрастеж

Маслото от риган действа като естествен фунгицид и може да се използва за лечение на кандидоза. Според многобройни изследвания, само малка концентрация от етеричното масло от риган е достатъчна, за да унищожи всички гъби от рода Candida albicans. Благодарение на тази силно изразена противогъбична активност, маслото активно се използва за лечение на упорити гъбични инфекции, като чревна кандидоза, вагинална кандидоза (млечница) и гъбични инфекции по кожата. Прилагано топикално, то може да се справи с гъбичките по ноктите на краката. Поставете 1 капка от маслото върху памучен тампон, след което масажирайте всеки нокът.

Помага за профилактика и лечение на вирусни инфекции

Етеричното масло от риган стимулира имунната система и проявява антивирусни свойства. Използва се за профилактика и лечение на респираторни вирусни заболявания (като настинка и грип) и възпалителни процеси в носоглътката (напр. тонзилит). Благодарение на антисептичната, бактерицидна, муколитична, антиспазмична и антиоточна активност върху бронхите, етеричното масло може да облекчи бронхоспазма и бронхиалното дразнене, да прочисти бронхите и да намали отока и по този начин да благоприятства лечението на инфекциите на горните дихателни пътища. За прочистване на въздуха в помещението и деликатно усвояване на здравословните изпарения, добавете 4 капки на всеки 100 мл вода в дифузера и включете за 1 час. Можете да прилагате маслото от риган върху кожата за локално действие върху ключови зони: гърди, гърло, синуси. Добавете 6 капки в 1 с.л. базово масло и нанесете с втриващи движения по посока на часовниковата стрелка 3 до 4 пъти дневно.

Подобрява стомашно-чревното здраве

През 2012, Journal of Medicinal Food публикува изследвания, които оценяват антибактериалното действие на маслото от риган срещу пет различни типа вредни бактерии. Оценката на антибактериалните свойства на маслото от риган показва значителна антибактериална активност срещу всичките тествани бактериални щамове. Най-висока активност има срещу Escherichia coli и Candida albicans, което означава, че маслото от риган може да се използва за подобряване на стомашно-чревното здраве и да предотвратява смъртоносни хранителни отравяния. 

Почиства плесените у дома

Етеричното масло от риган е един от натуралните „убийци“ на мухъл. Използвайте го като част от ежедневното ви почистване на цялата къща. Действа изключително добре при премахване на плесен и миризми на плесен. Можете да дифузирате в помещението с плесен, както и да направите разтвор от 1 чаша вода и 30 капки масло от риган в стъклена спрей бутилка и да пръскате върху повърхностите. Можете също така да добавите 5 до 7 капки към домашно приготвен препарат срещу плесен и да комбинирате с масло от чаено дърво, лимон, мащерка или лавандула.


МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН

Арома смес за укрепване на имунната система

Създайте своя смес за засилване на естествените защитни сили на организма и предпазване от сезонните грипове и настинки. Смесете маслата в малка стъклена бутилка. Използвайте 2 до 5 капки във вашия арома-дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла. 

Съставки:

 • 50 капки етерично масло от лимон
 • 10 капки етерично масло от евкалипт
 • 10 капки етерично масло от риган
 • 10 капки етерично масло от чаено дърво
 • 8 капки етерично масло от розмарин
 • 5 капки етерични масло от карамфил

 

Антибактериален спрей за ръце с масло от риган

Приготвянето на този спрей е доста лесно и отнема само минута. Смесете етиловия спирт и гела от алое вера. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Можете да го направите директно в шише или в купа (а може и в стъклен буркан), след което да прехвърлите сместа в шише с пулверизатор или помпа. Можете също така да използвате етерично масло от риган и етерично масло от мащерка заедно за повишаване на антивирусната и антибактериална активност в спрейове за почистване и за ръце.

Съставки:

 • ⅔ чаша етилов спирт 70%
 • ⅓ чаша алое вера гел
 • ¼ чаена лъжичка  витамин Е (помага за омекотяване на ръцете!)
 • 4 капки етерично масло от чаено дърво
 • 4 капки етерично масло от лавандула


 

Антибактериален гел за ръце

Чудесен гел, който можете да използвате като добавка към антибактериалните спрейове за ръце. Добавете етеричното масло към гела от алое вера и разбъркайте добре. Прехвърлете гела в тубичка или още по-добре в стъклено бурканче за козметика.

Смесете:

 • 40 мл. гел алое вера 
 • 4 капки етерично масло от риган

 

Лек за отстраняване на брадавица

Търсите ли естествен начин за премахване на брадавица? Разбира се, можете да отидете на дерматолог, но може да струва скъпо. Опитайте да се отървете от брадавицата у дома, като използвате природни средства.

Ще са ви необходими:

 • ½ чаена лъжичка ябълков оцет
 • 1 капка етерично масло от риган
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • ½ чаена лъжичка кокосово масло

 

В малко шише смесете ябълковия оцет (натурален) и етеричното масло от риган, лимон и тамян. Разбъркайте добре. Добавете кокосовото масло и разбъркайте докато получите хомогенна смес. Внимателно почистете засегнатото място и поставете памучен тампон, предварително натопен в сместа, върху брадавицата, след което внимателно покрийте с превръзка. Използвайте сутрин и вечер в продължение на 2 до 3 седмици, докато брадавицата не намалее или падне от кожата.

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от риган е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Действа като естествена алтернатива на антибиотиците
 • Помага за профилактика и лечение на вирусни и грипни инфекции
 • Бори се с кандида и гъбичния свръхрастеж
 • Подобрява стомашно-чревното здраве
 • Почиства плесените у дома

Въздействие върху психо-емоционалното състояние
Укрепва психиката, стимулира и тонизира
Аромалампа: 
добавете 8-10 капки етерично масло към 4 с.л. вода.

Въздействие върху човешкото тяло
Кашлица и бронхит, ангина
Инхалация: 
смесете 1 супена лъжица мед с 2-3 капка етерично масло и добавете към 1 литър кипната вода, продължителност на процедурата: 3-5 мин.
Масажно масло за тяло: 3-5 капки етерично масло смесете с 20 мл. базово масло.

Възпалителни процеси в носоглътката (тонзилит)
Гаргара или вода за уста: 
добавете 3-4 капки етерично масло в 100 мл. топла вода, направете гаргара или изплакнете устата / многократно сутрин и вечер.

Ревматизъм, артроза, артрит
Горещ компрес: 
добавете 2-4 капки етерично масло към 0,5 л. вода / около 1 час.
Вана: 5-15 капки етерично масло смесете с емулгатор (2 с.л. сметана или мед, течен сапун или шепа морска сол) и добавете към водата за ваната. За седяща баня са достатъчни 3-5 капки етерично масло.

Гъбични инфекции по кожата и стъпалата
Външно приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло разредена с базово масло върху засегнатия участък / 2 пъти на ден.

Гъбички на ноктите
Външно приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатия участък / 2-3 пъти на ден.

Херпес
Външно (локално) приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатата област.

Кожни заболявания (екзема, акне), алергии и обриви
Външно приложение: 
първоначално измийте лицето с чиста вода след което с топъл разтвор от 230 мл. вода и 2 капки етерично масло от Риган. Не подсушавайте! Прилагайте по 2 пъти на ден. Първите резултати ще бъдат видими след 7 дни.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от риган е високо концентрирана растителна съставка! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да не се използва по време на бременност и кърмене! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Арома смес за укрепване на имунната система

Създайте своя смес за засилване на естествените защитни сили на организма и предпазване от сезонните грипове и настинки. Смесете маслата в малка стъклена бутилка. Използвайте 2 до 5 капки във вашия арома-дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла. 

Съставки:

 • 50 капки етерично масло от лимон
 • 10 капки етерично масло от евкалипт
 • 10 капки етерично масло от риган
 • 10 капки етерично масло от чаено дърво
 • 8 капки етерично масло от розмарин
 • 5 капки етерични масло от карамфил

 

Антибактериален спрей за ръце с масло от риган

Приготвянето на този спрей е доста лесно и отнема само минута. Смесете етиловия спирт и гела от алое вера. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Можете да го направите директно в шише или в купа (а може и в стъклен буркан), след което да прехвърлите сместа в шише с пулверизатор или помпа. Можете също така да използвате етерично масло от риган и етерично масло от мащерка заедно за повишаване на антивирусната и антибактериална активност в спрейове за почистване и за ръце.

Съставки:

 • ⅔ чаша етилов спирт 70%
 • ⅓ чаша алое вера гел
 • ¼ чаена лъжичка  витамин Е (помага за омекотяване на ръцете!)
 • 4 капки етерично масло от чаено дърво
 • 4 капки етерично масло от лавандула


 

Антибактериален гел за ръце

Чудесен гел, който можете да използвате като добавка към антибактериалните спрейове за ръце. Добавете етеричното масло към гела от алое вера и разбъркайте добре. Прехвърлете гела в тубичка или още по-добре в стъклено бурканче за козметика.

Смесете:

 • 40 мл. гел алое вера 
 • 4 капки етерично масло от риган

 

Лек за отстраняване на брадавица

Търсите ли естествен начин за премахване на брадавица? Разбира се, можете да отидете на дерматолог, но може да струва скъпо. Опитайте да се отървете от брадавицата у дома, като използвате природни средства.

Ще са ви необходими:

 • ½ чаена лъжичка ябълков оцет
 • 1 капка етерично масло от риган
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • ½ чаена лъжичка кокосово масло

 

В малко шише смесете ябълковия оцет (натурален) и етеричното масло от риган, лимон и тамян. Разбъркайте добре. Добавете кокосовото масло и разбъркайте докато получите хомогенна смес. Внимателно почистете засегнатото място и поставете памучен тампон, предварително натопен в сместа, върху брадавицата, след което внимателно покрийте с превръзка. Използвайте сутрин и вечер в продължение на 2 до 3 седмици, докато брадавицата не намалее или падне от кожата.

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от риган е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

Коментари

 • author
  Мирослава Райчева — 

  Здравейте, бихте ли ми отговорили кои от етеричните масла могат да се приемат за вътрешна употреба (перорално) и по специално маслото от Риган?? БЛАГОДАРЯ,

 • author
  Nasser Bin Omar — 

  I would like to buy. We are resellers My phone +966534236591 Also WhatsApp I need more information

 • author
  Боряна — 

  Лютив, чист и слънчев. Чудесен е ригъна.

 • author
  Gabriela — 

  Innere Anwendung - bisher keine Empfehlung gefunden! Wie genau wird Oreganoöl denn nun eingenommen? Muss es verdünnt eingenommen werden? Kann ich es mit Tee verdünnen? Anwendung für Candida Pilzbehandlung im Inneren gedacht. Bitte hilfreiche Antwort geben, danke. Gabriela

 • author
  Bonner — 

  Habe mir das Öl auf Tipp eines Bekannten hin bestellt und nehme es mit Olivenöl verdünnt mittlerweile regelmäßig ein. Einen Schnupfen hat es bereits bei mir schnell bekämpft und ich habe bisher nur gute Erfahrungen damit gemacht. Im Netz gibt es zahlreiche Anwendungsgebiete und Tipps. Er riecht intensiven und man sollte es niemals unverdünnt anwenden, da es sonst äußerst brennt und reizt. Also bisher rundum positive Erfahrungen hiermit gemacht, auch wenn es teurere gibt, die ich nicht vergleichen kann. Lieferung ging schnell und problemlos. Kann man ohne weiteres bestellen.

 • author
  Miriam van Hooven — 

  Wunderbar natürliches Antibiotikum

 • author
  Anne Collins  — 

  Perfect product! I really enjoy it.

 • author
  Christopher — 

  Absolut empfehlenswert. Ich verwende es bei einer kommenden Krankheit. Bei leichten Halskratzen trinke ich 1-2 Tropfen und gurgele kurz damit.Brennt zwar furchtbar, hilft aber unglaublich. Die Wirkung merkt man ganz eindeudit. Wichtig ist zu beachten, dass man wirklich mit der Dosierung vorsichtig ist,denn es handelt sich um ein hochkonzentriertes 100%ig reines ätherisches Öl. Maximal 2 mal am Tag und nur bei Erwachsenen.

 • author
  L Parr — 

  Nice quality essential oil, reasonable price. I am a certified aromatherapist and I find that more than there should be our oils offered here on Amazon that are not authentic. I found this oil to be of good quality, it past the paper test where I put a drop of oil on paper and come back a couple hours later and it should look like nothing was ever there, fakes will leave a grease stain. This oil passed with flying colors. I like the fact that the oil is organic and for an organic oil, I feel the price is a

 • author
  ChristineMM — 

  This oregano essential oil is great foe using in blends for diffusing. It smells true.

 • author
  Got Influence? — 

  If you're into essential oils at all, you know the value of a quality oregano oil for a variety of uses.This is an excellent addition to the natural health products we use in our household.

 • author
  Steve Schafer — 

  Oregano is known to have many different health benefits. This is a very strong essential oil that I use both topically and internally for added health benefits. Seems like a very well-made product with a company that stands behind their product. Comes in a nice amber glass bottle to help preserve the oil and your typical drip top style. No problem with it leaking during shipment. I like it. Recommended.

 • author
  TRVLR — 

  This was delivered quickly and I'm very pleased with it! It smells great, it's a good value, blends well with other oils and best of all....there was no leakage at all when I received this package. I've received other oils from other sellers in the past that were half empty due to leakage...that was not a problem here. I definitely recommend!

 • author
  Lisa M — 

  I really only use essential oils in my diffuser, so I can't really speak to the effectiveness of this oil as far as anything other than scenting my home, I can say the fragrance is much lighter than I was expecting and that's ok, because I was concerned my house would smell like an Italian resturant all the tine.I can say that I have heard oregano oil is good for sinus issues and I have tried sleeping while using this and I do feel a little clearer than usual, but I have never used it on my body for any oth

 • author
  Debbie — 

  I received a 10ml bottle of undiluted, pure Oregano (Origanum vulgare) essential oil. The bottle has a plastic reducer/dropper orifice to control dosage. This essential oil is grow and made in Bulgaria. I assume it's steam-distilled, but they don't say on the bottle or package insert. It smells a little different than my previous oregano EO, but that may just be due to the different locations that the plants were grown. It smells like I'd expect from a pure essential oil. As they point out, dilute this oil

 • author
  kindred spirit — 

  I sniff this bottle everyday before going out and when I get home. Don't touch it to nose just sniff it. Also use in diffuser. Have been doing it for a few years. So far so good.

 • author
  Heather — 

  I received this oregano EO through the Amazon Vine Voice program.This is superb in quality, and I am happily combining this with a unique set of oils for my skincare & soap formulations. Just a lovely oil to use and formulate with ~ Highly recommend :)

 • author
  Love My Bookish Life — 

  Essences Bulgaria Oregano Essential Oil 100% pure, undulated, therapeutic grade…???? Nicely packaged with a drop top dispenser The Amber glass bottle protects the oil from the harmful rays of light.???? The fragrance is amazing, smells incredible and is super concentrated.???? This works beautifully in my oil warmer, it sells the room with its beautiful fragrance.????The benefits of diffusing oregano oil is that it can reduce inflamation and help clear your respiratory tract. Perfect as we enter cold and fl

 • author
  Brandon — 

  This is a powerful scent here. Only a few drops needed to add a bit more of an herbal note to whatever recipe you’re using.Very strong scent here! It lasts long and holds well with time.Good quality oil that works better than other watered down brands

 • author
  ChiefB — 

  I got this oregano essential oil because my sister-in-law swears by oregano's healing powers and I wanted to try it if I or another family member started feeling under the weather. Oregano is high in antioxidants, and oregano essential oil is especially high in carvacrol and thymol, two antioxidants that also have antibacterial and antifungal effects. This bottle of oregano essential oil also contains black cumin seed oil, which also is high in antioxidants, and propalis extract. Propalis is made by honeybe

 • author
  Hunter Warrior — 

  This is a high-quality Oregano essential oil. Potent and fresh. It has the sweet, spicy aroma as expected of Oregano. I use it for aromatherapy against colds and respiratory issues. It works well for that. It diffuses well in my ultrasonic diffuser and creates a conducive environment to help with colds and flu symptoms.This comes in an amber glass bottle with an Euro dropper and packaged in a retail box with an info sheet in it. Mine has a best before date of over 4 years from now. I appreciate that it stat

 • author
  Sunshine — 

  Qualität und Wirkung des Öls überzeugen mich absolut, wesentlich ergiebiger als andere, die teils nicht mal billiger sind! Absolut empfehlenswert!

 • author
  Divascribe — 

  I got this oil to use in my diffuser as an herbal remedy when I'm stuffed up due to colds or allergies. It's not a "pretty" scent like lavender or other florals, but it does help open my nasal passages. It's a healthy, non-drug remedy.

 • author
  ???? Kitten Kisser ???? — 

  This seems good. It smells & performs as expected. The only thing that's not too clear is the Country Of Origin aka COO & the extraction method. The company is in Bulgaria. So is the oregano EO sourced there as well? Aside from that, the oil is fine. I use it for bacterial overgrowth & as an herbal antibiotic.Botanical name:Origanum vulgare leafPackaged in a 1/3 oz amber glass bottle with a standard plastic reducer/euro dropper top.

 • author
  R Simmons — 

  I only use this sort of mint for medicinal purposes so can only recommend it for that reason. Very effective in reducing internal gas and bloating for me. Maybe it'll work for you just as well but be careful and read the instructions and follow them!

 • author
  Rich M — 

  This essential oil is great when you feel a cold coming on. I've used it in my diffuser and it really helps with breathing under those circumstances. It's got a powerful spicy scent and is quite potent. Good for what ails you. I've read that this oil can be used to help remove warts. I'm going to try that next. This stuff is definitely worth keeping around. The included brochure has sourcing info along with some suggestions for use. The shelf life goes through 12/25 according to the box, so it will last you

 • author
  KittyKat — 

  I got this to use in the bath as its a concentrated blend it required mixing/cutting before use.The instructions are easy to follow and there are various recommendations for use.The smell wasn't quite what I was expecting, it has a woody/mossy smell to it, though not unpleasant, it didn't;t have that relaxing smell I was looking for.My skin did feel lovely afterwards, and a tiny amount, a few drops is all you need, so the product will last a long time. For me, it's a bout getting used to the smell, once I'v

 • author
  Amazon Customer — 

  Great flavor, very potent

 • author
  Margit Richter — 

  Äußerlich Anwendung bei Kopfschmerze

 • author
  Amazon Kunde — 

  Super danke

 • author
  L. Sieb — 

  sehr zufriede

 • author
  Val — 

  When my kids start showing signs of cold or flu, I start applying every night, a couple of drops on the bottom of their feet. They start improving within days. A friend of mine told me about this great natural remedy but I did not believe him until I saw the results myself. Thank you so much!

 • author
  Alex — 

  War ein Geschenk. Riecht und schmeckt intensiv. Aber wenns hilft

 • author
  Bonner — 

  Habe mir das Öl auf Tipp eines Bekannten hin bestellt und nehme es mit Olivenöl verdünnt mittlerweile regelmäßig ein. Einen Schnupfen hat es bereits bei mir schnell bekämpft und ich habe bisher nur gute Erfahrungen damit gemacht. Im Netz gibt es zahlreiche Anwendungsgebiete und Tipps. Er riecht intensiven und man sollte es niemals unverdünnt anwenden, da es sonst äußerst brennt und reizt. Also bisher rundum positive Erfahrungen hiermit gemacht, auch wenn es teurere gibt, die ich nicht vergleichen kann. Lief

 • author
  Mari — 

  Super gute Qualität!

 • author
  Amazon Customer — 

  I love this fresh mint smell for every day, but when I’m getting ill, it really blocks any kind of sickness coming though. I rub it mixed in my coconut oil before going to bed on my chest. The quality must be really great, as it helps, just great!

 • author
  Holger Wilke — 

  Das hätte ich nun wirklich nicht gedacht. Ich war ständig krank und seit dem ich mir ein oder zwei Tropfen Oregano-Öl auf die Fußsohle reibe, bin ich nicht mehr krank geworden. Seit einem Jahr mache ich das nun schon! Ich bin wirklich begeistert von dieser geballten Pflanzenkraft! Vielen Dank an dieses kleine sympathische Unternehmen.

 • author
  Amazon Kunde — 

  Hat mir schon mehrmals geholfen,auch meinen Söhnen bei einer erkältung

 • author
  Eve — 

  The oils are fantastic and the delivery was prompt. I am very satisfied with these oils, they smell very pleasant. I like that they are natural oils and contain no chemical ingredients.

 • author
  Eve — 

  Great oil! 1-2 drops are enough and it smells for quite a long time and pleasant as well. Best oil I have had so far!

Оставете коментар


   captcha