Био етерично масло Риган – срещу грип, вируси и настинки (10мл)

image61
image75
image407
image536
image537

Био етерично масло Риган – срещу грип, вируси и настинки (10мл)

  39
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Риган Origanum Vulgare Oil


Цена: 15.90 лв.

Нашето биологично етерично масло от гръцки риган е мощен фунгицид − само малка концентрация от етеричното масло от риган е достатъчна, за да унищожи всички гъби от Candida albicans. Благодарение на тази силно изразена противогъбична активност с успех се използва за лечение на упорити гъбични инфекции, като: вагинална кандидоза (млечница), гъбични инфекции по кожата, гъбички по краката и ноктите.

Основните биоактивни компоненти в натуралното етерично масло от риган са веществата тимол и карвакрол. Те притежават мощно бактерицидно действие и подсигуряват ефективността на маслото от риган срещу различни бактериални инфекции и резистентни болестотворни бактерии. Последните клинични изследвания доказват, че карвакролът, съдържащ се в биологичното етерично масло от риган убива Bacillus anthracis (причинителя на антракс). Ето защо това ценно етерично масло е известно като мощен природен антибиотик.

100% натуралното био етерично масло от риган се използва за лечение на храносмилателни проблеми (болки в стомаха, подуване на корема и газове), за лечение на стомашно-чревни нарушения, урогенитални инфекции, контрол на паразити. Приемането на ценното етерично масло нормализира процесите на производство на жлъчни и стомашни сокове, подобрява храносмилането. Смята се, че чистото масло от риган ускорява метаболитните процеси и допринася за редуциране на наднорменото тегло. Натуралното био масло от риган е силен антисептик и регулира числеността на патогенните микроорганизми в червата, особено на Escherichia coli и Candida albicans.

Биологичното етерично масло от риган стимулира имунната система и проявява антивирусни свойства. С успех се използва за профилактика и лечение на респираторни вирусни заболявания (като настинка и грип) и възпалителни процеси в носоглътката (напр. тонзилит). Благодарение на антисептичната, бактерицидна, муколитична, антиспазмична и антиоточна активност върху бронхите етеричното масло елиминира бронхоспазма и бронхиалното дразнене, прочиства бронхите и премахва отока и благоприятства лечението на инфекциите на горните дихателни пътища. Етеричното масло от риган е безценно при астма и бронхит.

Противовъзпалителните, бактерицидните и фунгицидни качества на ценното биологично етерично масло от риган са изключително ценени при лечение на кожни инфекции (напр. гъбички, акне, екзема, херпес), ухапвания от насекоми, гъбични инфекции или вирусни заболявания (напр. херпес зостер, херпес симплекс). Висококачественото етерично масло може локално да очисти херпесния блистер и успешно да се бори с инфекцията.

Благодарение на силните си антибактериални и антисептични свойства , етеричното масло от риган намира също така широко приложение в стоматологията − при болезнена инфекция, засягаща зъба или венеца, при различни инфекции в устната кухина, при лечение на кандидоза на устната кухина (гъбички в устата). Редовната употреба на 100% чисто био етерично масло от риган допринася значително за подобряване здравето и хигиената на устната кухина и гърлото.

Биологичното етерично масло от риган укрепва психиката, премахва психическото изтощение и умора.

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

  • Мощен природен антибиотик.
  • Притежава антиоксидантно действие.
  • Стимулира имунната система.
  • Използва се при гъбични и кожни инфекции.
  • Мощен почистващ и пречистващ агент, който дезинфекцира въздуха и  почиства повърхностите.

Въздействие върху психо-емоционалното състояние
Укрепва психиката, стимулира и тонизира
Аромалампа: 
добавете 8-10 капки етерично масло към 4 с.л. вода.

Въздействие върху човешкото тяло
Кашлица и бронхит, ангина
Инхалация: 
смесете 1 супена лъжица мед с 2-3 капка етерично масло и добавете към 1 литър кипната вода, продължителност на процедурата: 3-5 мин.
Масажно масло за тяло: 3-5 капки етерично масло смесете с 20 мл. базово масло.

Възпалителни процеси в носоглътката (тонзилит)
Гаргара или вода за уста: 
добавете 3-4 капки етерично масло в 100 мл. топла вода, направете гаргара или изплакнете устата / многократно сутрин и вечер.

Ревматизъм, артроза, артрит
Горещ компрес: 
добавете 2-4 капки етерично масло към 0,5 л. вода / около 1 час.
Вана: 5-15 капки етерично масло смесете с емулгатор (2 с.л. сметана или мед, течен сапун или шепа морска сол) и добавете към водата за ваната. За седяща баня са достатъчни 3-5 капки етерично масло.

Гъбични инфекции по кожата и стъпалата
Външно приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло разредена с базово масло върху засегнатия участък / 2 пъти на ден.

Гъбички на ноктите
Външно приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатия участък / 2-3 пъти на ден.

Херпес
Външно (локално) приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатата област.

Кожни заболявания (екзема, акне), алергии и обриви
Външно приложение: 
първоначално измийте лицето с чиста вода след което с топъл разтвор от 230 мл. вода и 2 капки етерично масло от Риган. Не подсушавайте! Прилагайте по 2 пъти на ден. Първите резултати ще бъдат видими след 7 дни.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от риган е високо концентрирана растителна съставка! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да не се използва по време на бременност и кърмене! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Коментари

  • author
    Боряна — 

    Лютив, чист и слънчев. Чудесен е ригъна.

Оставете коментар


   captcha