Смрадлика – срещу гъбични инфекции, рани и лющеща се кожа - етерично масло (5мл)

image64
image545
image546
image547

Смрадлика – срещу гъбични инфекции, рани и лющеща се кожа - етерично масло (5мл)

  2
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Смрадлика Cotinus Coggygria Branch/ Leaf Oil


Цена: 29.90 лв.

Лечебното етерично масло от смрадлика има изключителни антибактериални, противовъзпалителни, противогъбични, антисептични и адстрингентни свойства, които подпомагат и ускоряват заздравителните процеси на кожата при обриви, отоци, наранявания, рани. Маслото от смрадлика причинява частично коагулиране на болестния секрет или на възпалената повърхност. В резултат на това се образува филм, който защитава наранената тъкан от външни въздействия. Намалява се чувствителността към болка, овладяват се възпалителните процеси, свиват се кръвоносните съдове.

Силното антибактериално, противовъзпалително и дезинфекциращо действие на натуралното масло от смрадлика го правят особено ценно при лечение на симптомите на простудните заболявания: хрема, запушен нос, сълзене на очите, болки в гърлото, кашлица, главоболие и мускулни болки.

Висококачественото масло от смрадлика проявява силно изразено антисептично, антивирусно, противогъбично и антимикробно действие, което го прави безценен помощник при лечение на кожни възпаления, силно изразено акне, атопична екзема, суха лющеща се кожа, атопична чувствителна кожа, невродермит, гнойни и незаздравяващи рани, гъбични инфекции на кожата.

Натуралното масло от смрадлика се използва при зъбобол и за заякване на венците. Спира кървенето при пародонтит и язвени възпалителни процеси в устната кухина. При вадене на зъб намалява кървенето и предпазва от вторични инфекции, също така успокоява травмираната тъкан и намалява риска от оток. Ценното масло от смрадлика стопира опасното възпаление и неутрализира мъчителната болка при възпалени венци, стоматит и болен зъб. При афти и язви по лигавицата на устната кухина − подпомага и ускорява заздравяването.

Това лечебно масло е едно от най-добрите естествени средства за поддържане на добра хигиена на устната кухина. Премахва неприятната миризма на краката.

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

 • Ефективно при лечение на бактериални и гъбични инфекции.
 • Подобрява състоянието на суха и лющеща се кожа.
 • Поддържа добра хигиена на устната кухина.
 • Използва се за освежаване и дезинфекция на въздуха.

СЪВЕТИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ
Въздействие върху тялото
Антисептично (дезинфектиращо) действие
Аромалампа: 
добавете 2-3 капки етерично масло на 15 кв.м.

Простудни заболявания, кашлица, хрема, синузит
Инхалация: 
добавете 1-3 капки етерично масло в 2 л. вряща вода и вдишвайте парата в продължение на 10 минути.
Масажно масло за тяло: 3 капки етерично масло смесете с 100 мл. базово масло.

Пародонтоза, възпалени венци, профилактика на устната кухина (вкл. лош дъх на устата)
Гаргара или вода за уста: добавете 1 капка етерично масло към пастата за зъби вечер с обилно изплакване на устата.

Кожни обриви и възпаления
Вана: 
5-10 капки етерично масло смесете с емулгатор и добавете към водата за ваната.

Атопичен дерматит, екзема, хемороиди
Вана: 
4-5 капки етерично масло смесете с емулгатор и добавете към водата за ваната. Продължителност: 10 мин.
Масажно масло за тяло: 1 капка етерично масло се смесва с 50 мл. чист зехтин. Ззасегнатите участъци се разтриват внимателно / 2-3 пъти дневно.

За бързо заздравяване на рани
Разтривки: 
1 капка масло се смесва с 50 мл. чист зехтин или базово бадемово масло. Нараненият участък се разтрива внимателно 2-3 пъти дневно и се оставя открит.
Вана: 4-5 капки етерично масло смесете с емулгатор (напр. 1 л. мляко) и добавете към водата за вана.

При потящи се крака
Вана за крака: 
3 капки етерично масло от Смрадлика и 4 капки Лавандула смесете с емулгатор и добавете към водата за ваната за крака.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от Смрадлика е високо концентрирана растителна съставка! Да не се използва неразредено върху кожата! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото! Не се приема вътрешно!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Свързани продукти

Коментари

 • author
  Иво Николов — 

  Всяка година през горещите дни ми излизаха гъбички по раменете и гърба. Реших да опитам по препоръка на приятел без да вярвам,че ще има резултат. Само след седмица осъзнах,че това е най добрата покупка която съм правил. Сега нямам и следа от лишеи и петна по гърба и раменете.

 • author
  Весела  — 

  Използвах я за подсечено от памперси в комбинация с жегата лятото. Дъщеря ми беше зачервена около цялата вулва и плачеше много от болка. Флоралната вода от смрадлика успокоява болката и помогна за по-бързото възстановяване на кожата.

 • author
  Боряна Драганова — 

  Смрадликата е невероятно разстение. От дете я ползвам за най- различни промивки като билка. През лятото от време на време ми се появява един кожен проблем. Напръсках е с водата, няма и 5 минути и червенината изчезна. Чудесна!!!

 • author
  Мирослава Георгиева — 

  Помогна ми изключително много!

Оставете коментар


   captcha