Био етерично масло Роза Дамасцена

image1112
image1113

Био етерично масло Роза Дамасцена

  2
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от роза дамасцена Rosa Damascena Flower OilЦена: 74.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Подобрява настроението и стимулира релаксацията
 • Подпомага естествените процеси на хидратация, регенерация и жизненост на кожата
 • Подмладява, стимулира и хармонизира

 

Аромат: Сладък, флорален, богат, топъл

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Цвят

                         

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Цитронелол, Гераниол, Нерол

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- антибактериално

- антиоксидантно

- антидепресивно

- тонизиращо

- пpoтивoвъзпaлитeлнo

- хормонорегулиращо

- регенериращо

- афродизиращо

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ РОЗА ДАМАСЦЕНА

Ароматът на етеричното масло от роза дамасцена се извлича от над 300 ароматни съединения, които придават неуловима изтънченост и съвършенство на розовото масло и добавят желана нотка лукс към парфюмите и козметиката. Особено забележителни са комбинациите на розовото масло с етеричните масла от жасмин, здравец, нероли, лимон, мандарина и иланг-иланг.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ РОЗА ДАМАСЦЕНА

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от роза може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Придава увереност и прогонва меланхолията
 • Подобрява здравето на кожата
 • Забавя процесите на стареене на кожата
 • Служи като натурален парфюм
 • Действа като природен афродизиак

 

РОЗА ДАМАСЦЕНА  МАЛКО ИСТОРИЯ

Роза Дамасцена е вековен символ на изтънченост и непреходна красота. Най-древният източник споменаващ розата са древни арийски текстове, пренесени от арийците в Индия. Индийските митове разкриват почитта към това цвете и посочват, че най-вероятно неговата родина е Мала Азия, а според други източници произхожда от Дамаск, Сирия. В Древен Египет розата е била символ на разкош и разточителство. През VI в. пр.н.е. древногръцката поетеса Сафо първа нарекла розата „царицата на цветята“. Най-красивата индийка Лакшми се родила от розов цвят. Вишну, пазителят на Вселената, като видял пленителната красавица Локшми в розова люлка, я събудил с целувка и я превърнал в своя съпруга. От този момент Локшми станала Богиня на красотата, а скриващата я розова пъпка ‒ символ на божествена тайна. Розата била любимото цвете на рода Давид, от който произлизал Спасителят и неговата майка. Първоначално отхвърляна от християните и известна като цветето на Афродита, розата постепенно започнала да се посвещава на Дева Мария. Червените рози станали символ на Христовата кръв, покапала по трънлив храст при разпъването на Христос. 

По думите на средновековните персийски поети: „Розата е подарък от самия Аллах. Веднъж при него се появили всички растения с молба да им даде нов управител вместо сънливия лотос. Лотосът бил прекрасен, но нощем забравял за своите задължения на управник. И тогава Аллах благосклонно дал нов управител на растенията ‒ девствена роза с нейните остри шипове за охрана".

Сигурни писмени сведения за наличието на маслодайни рози в България, региона на град Казанлък, познат днес като Розовата долина, има от 1652 г.. Розите били внесени по тези земи през Дамаск, а историята предполага, че цветята с цел култивиране са започнали да се отглеждат в градините на турски съдия. През 1593 г. султан Мурад III наредил на съдията да започне отглеждане на рози за нуждите на султанския палат. Граф Молтке пише, че Казанлък е „турският гюлистан", защото „розите там растат по нивите на бразди, както картофите”. 

Българската Розова долина се причислява към малкото приказни кътчета земя, които са облагодетелствани с перфектни условия за отглеждане на маслодайна роза. Розовата долина крие своите тайни за успех ‒ най-подходящ комплекс от почвено-климатични условия и надеждно защитена местност. Розопроизводството в България датира от 1712 г.. За производството на 1 кг. розово масло са необходими около 4-5 тона розов цвят. Истинското розово масло при правилно съхранение е практически вечно, тъй като маслото е естествен консервант. Както диамантите не се променят с течение на времето, така и българското розово масло не изменя своите свойства и благодарение на високото си качество е признато за еталон в световен мащаб.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ РОЗА ДАМАСЦЕНА

Розата е символ на любовта, а розовото масло се асоциира със сърцето, като се счита за мощен духовен лечител. Ароматерапията с розово масло намалява нивото на кортизол (хормона на стреса) и стимулира синтеза на допамин (хормона на щастието), укрепва нервната система и дарява усещане за релаксация и спокойствие. Разкрасява и действа благотворно на кожата, поради което е много популярно като съставка в козметичната индустрия и е особено ценено в продукти за грижа за кожата. Едновременно с това маслото от роза подобрява здравето на кожата, подпомага неутрализирането на свободни радикали и елиминира агресивното действие на околната среда. Балансира хормоналналният фон при жените. Ароматът на роза действа общо стимулиращо, повишава либидото и хармонизира емоциите.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ РОЗА ДАМАСЦЕНА

Peдицa нayчни изcлeдвaния oт пocлeднитe гoдини дoĸaзвaт ĸлиничнитe пoлзи oт eтepичнoтo мacлo oт Rosa damascena. To имa шиpoĸ cпeĸтъp oт биoфapмaĸoлoгични дeйcтвия: aнтидeпpecантно, пpoтивoвъзпaлитeлнo, aнтимиĸpoбнo, пpoтивoгъбичнo, аналгетично, xипoглиĸeмичнo и aнтиoĸcидантно.

Рандомизирано клинично изпитване от 2016 год., има за цел да изследва ефектите на етерично масло от Rosa damascena, прилагано чрез инхалация върху пациенти с първична дисменорея. Проучването обхваща група от 100 пациенти на възраст между 19 и 30 год., които са диагностицирани с първична дисменорея. На контролната група е приложен диклофенак натрий, докато експерименталната група е получила диклофенак натрий заедно с ароматерапия, използваща 2% етерично масло от роза. Групата с ароматерапията показа значително подобрение в сравнение с контролната група. Това разкри, че ароматерапията с розово масло значително намалява интензивността на болката и може да се използва като допълнение към конвенционалното лечение на пациентки с първична дисменорея.

Изследване при експериментален модел на здрави мишки проучва възможността за намаляване на оксидативния стрес, предизвикан от L-dopa (използван за лечение на Паркинсон) след комбинирането му с два различни антиоксиданта: етерично масло от Rosa damascena и витамин С. Маслото от Rosa damascena демонстрира антиоксидантна активност, много подобно на класическия антиоксидант – витамин С, което го прави потенциален кандидат като протектор срещу оксидативната токсичност, предизвикана от лекарствена терапия при невродегенеративни заболявания.

Клинично проучване от 2014 год. изследва ефектите от обонятелната стимулация с розово масло върху активността на префронталния кортекс на мозъка. Резултатите показват, че обонятелната стимулация с розово масло предизвиква физиологична и психологическа релаксация.

Етеричното масло от Rosa damascena може да се окаже полезно като превантивно и терапевтично лечение на инфекции, причинени от бактериите E.coli, B.subtilis и S.aureus, тъй като може да проявява антимикробна активност както срещу Грам-положителни, така и срещу Грам-отрицателни бактерии.

Изследване, публикувано в Evidence-based Complementary and Alternative Medicine, анализира противогъбичната активност на розовото масло срещу видовете Candida. Резултатът показа, че маслото от българска Rosa damascena ефективно инхибира растежа на Candida albicans, при което показа по-добър инхибиторен ефект върху Candida glabrata и Candida albicans в сравнение с други етерични масла, за които се съобщава, че имат противогъбична активност, различна от маслото от риган (Origanum vulgare). Тези открития предполагат, че маслото от Rosa damascena може да бъде полезно при разработването на нови формулировки за лечение на кандидоза.

Резултатите от контролирано проучване от 2023 г., публикувано в Аnnals of Medicine and Surgery, разкриват значително намаляване на гаденето и повръщането след химиотерапия при пациенти, лекувани с ароматерапия с етерично масло от роза. Въз основа на констатациите от проучването се предлага, използването на ароматерапията като допълваща конвенционалното лечение. Следователно ако пациентите, приети в медицински центрове, проявяват интерес към използването на ароматерапия, тя трябва да бъде интегрирана като ефективен подход за облекчаване на гадене и повръщане.

Етеричното масло от Rosa damascena може да бъде полезно за лечение на депресия, тъй като съдържа флавоноиди, които включват антиоксидантни съединения (като рутин и кверцетин), способни да инхибират окисляването причинено от свободните радикали и оксидативния стрес при депресия.

Според японско изследване инхалацията с розово масло намалява активността на симпатиковата нервна система при възрастни с 40%, при което нивата на адреналин намаляват с 30%, което означава, че маслото от Rosa damascena оказва успокояващо и релаксиращо действие.

Инхалационната ароматерапия с масло от Rosa damascena може да намали депресията, тревожността и стреса при пациенти на хемодиализа.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОЗА И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Придава увереност и прогонва меланхолията

Ароматерапията с розово масло успокоява ума и понижава  нивата на тревожност. Ароматът му значително понижава кръвното налягане и балансира емоциите, като едновременно с това насърчава увереността и прогонва меланхолията. Любопитен факт е, че етеричното масло от роза дамасцена вибрира с най-високата електромагнитна честота от 320 MHz. измерена сред етеричните масла. Тази честота спомага за освобождаване на отрицателната енергия от тялото, възстановявайки духовните и физическите нива на вибрации, което води до укрепване на психичното, физическото, емоционалното и духовното здраве. Добавете няколко капки в арома дифузер, към масажно масло, към смес за вана или към лосион за тяло, за да насърчите усещането за енергия, жизненост и увереност.

Подобрява здравето на кожата  

Етеричното масло от роза има много ползи за кожата, включително противовъзпалителни и овлажняващи свойства, които запазват кожата мека и еластична, като същевременно намаляват зачервяването и дразненето, причинени от сухота или увреждане от слънцето и околата среда. Розовото масло има антибактериални свойства, които помагат в борбата с бактериите, причиняващи акне, дерматит, екзема като същевременно като същевременно успокоява, подхранва и омекотява раздразнените участъци.

Забавя процесите на стареене на кожата

Розовото масло е носител на изключителна комбинация от лечебни, разкрасяващи и подмладяващи свойства, които го правят специален еликсир за красота, младост и здраве. Има силно стягащ и тoнизиpaщ eфeĸт въpxy ĸaпиляpитe и ĸpъвooбpъщeниeтo, ĸoeтo гo пpaви пoдxoдящo зa тpeтиpaнe нa cинини, тъмни кръгове oĸoлo oчитe и чepвeнини, пpичинeни oт paзшиpeни ĸaпиляpи. Високото съдържание на антиоксиданти могат да предпазят от оксидативен стрес и да неутрализират свободните радикали на клетъчно ниво, като същевременно намаляват появата на фини линии, бръчки, тъмни петна, старчески петна и множество други признаци, причиняващи преждевременно стареене на кожата. За да стимулирате естествените процеси за подмладяване и жизненост на кожата, комбинирайте 1 до 2 капки етерично масло от роза с овлажнител по ваш избор и нанесете върху лицето, шията и деколтето.

Служи като натурален парфюм

Първокласното масло от роза може да бъде разкошен натурален парфюм, който освен с аромата си, ще ви носи още множество ползи. Предвид, че в по-голямата си част парфюмите вече съдържат химично синтезирани аромати със спорен ефект върху тялото, можете да използвате розовото масло като натурален парфюм. Просто нанесете 1 до 2 капки зад ушите и на китките. 

Действа като природен афродизиак

Розовото масло е едно от най-въздействащите етерични масла, които повишават либидото. Вдишването на аромата му води до освобождаването на допамин в мозъка, който стимулира желанието за любовна и сексуална близост, намалява симптомите на сексуална и еректилна дисфункция и фригидност. Розовото масло съдържа органично съединение фенилетиламин, произвеждано при първите трепети на влюбване. Ароматът му е истински парфюм на любовта. Дифузирайте маслото или нанасяйте 1 до 2 капки върху врата и гърдите или втрийте 1 капка етерично масло от роза върху точките на пулса, за да увеличите сетивността и женствеността си през целия ден.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОЗА ДАМАСЦЕНА

Хидратиращ лосион за тяло с розово масло

Висококачествените хидратиращи лосиони за тяло могат да бъдат много скъпи но вие можете да си направите аналогичен натурален продукт вкъщи без да харчите много пари. Домашният лосион ухае прекрасно и поддържа кожата хидратирана и сияйна през целия ден. Смесете всички съставки в съд с капак за многократна употреба. Разклащайте преди всяка употреба. Ароматът на роза ще ви подари усещане за красота и младост и ще внесе луксозно удоволствие във вашата ежедневна рутина.

Смесете:

 • ½  ч.ч. кокосово мляко
 • 1 чаша течен кастилски сапун
 • 1 с.л. кокосово масло
 • 1 ч.л. витамин Е
 • 1 ч.ч. растителен глицерин
 • 10 капки етерично масло от роза

 

Спрей за тяло с роза и грейпфрут

Кой не обича разкошното сетивно усещане, което създава използването на освежаващ парфюмен спрей за тяло. Повечето спрейове съдържат дразнещ кожата алкохол и множество химикали, но тази натурална рецепта ще подчертае не само вашата женственост и чувственост и ще придаде на тялото ви усещане за свежест но и ще бъде здравословна.

Смесете:

 • 1 ч.ч. дестилирана вода
 • 1 с.л. хамамелис
 • 1 ч.л. лъжица витамин Е
 • 10 капки етерично масло от грейпфрут
 • 10 капки етерично масло от роза

 

Натурален крем за лице с масло от роза

Зa дa cи направите нaтypaлeн ĸpeм зa лицe, paзтoпете нa вoднa бaня 2 c.л. ĸoĸocoвo мacлo и ĸaпнете 2 ĸaпĸи етерично масло от роза. Πo жeлaниe мoжe дa добавите 1-2 ч. л. пчeлeн вocъĸ и 2-3 ĸaпcyли витaмин E. Aĸo пpeдпoчитaте пo-pядъĸ ĸpeм или лocиoн, дoбaви 1 или 2 c.л. дecтилиpaнa или пpeвapeнa вoдa. Paзбъpĸaйте дoбpe, дoĸaтo ce пoлyчи xoмoгeннa cмec. Изcипете сместта в cтъĸлeнo бypĸaнчe и я ocтaвете дa изcтинe. Cъxpaнявaйте в xлaдилниĸ или нa дpyгo xлaднo мяcтo бeз пpяĸa cлънчeвa cвeтлинa.

Смесете:

 • 2 с. л. кокосово масло
 • 1-2 ч.л. пчелен восък
 • 2-3 капсули витамин Е
 • 2 капки етерично масло от роза

 

Парфюм с етерично масло от роза

Да си направите парфюм с етерични масла в домашни условия не е никак трудно. Ако обичате да се забалявате и да експериментирате с различни аромати и искате да рзгърнете своята креативност, можете с лекота да създадете своя уникална композиция на аромат, опияняваща и събуждаща интереса на околните! Винаги следвайте модните тенденции и бъдете в крак с модата, защото преди да облечете хубавите си дрехи и обувки, трябва да облечете своя парфюм!!!

За създаване на парфюм в домашни условия са необходими:

 • 25 капки етерично масло от роза
 • 10 капки етерично масло от лайм
 • 10 капки етерично масло от ветивер
 • 100 мл. спирт без собствен мирис, по възможност 95%
 • 5 мл. дестилирана вода

 

След като сте добавили всички съставки към парфюма, първо го разклатете. Това ще позволи на ароматите да се смесят. Ако сте достатъчно търпеливи, оставете го да престои около месец на тъмно и прохладно място, преди да го използвате. Можете и по-рано, но ако изчакате, ароматът става по-хармоничен и по-силен. За да бъде парфюма по-дълготраен добавете глицерин - приблизително 5 капки. Пресипете готовия парфюм в избраното шишенце. Най-добре шишенцето да бъде тъмно, тъй като етеричните масла се променят от слънчевата светлина. Вашият парфюм е готов за употреба!

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от роза дамасцена е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене страдате от хронично заболяване или ако приемате лекарства! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Успокоява емоциите, придава увереност и прогонва меланхолията.
 • Създава усещане за любов, хармония и цялост, свързваща ума, тялото и духа.
 • Подмладява, разкрасява и прави кожата сияйна.
 • Намалява появата на фини линии, бръчки и тъмни петна.
 • Натурален парфюм.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ

Синдром на хронична умора, апатия, понижено настроение

 • Аромалампа: добавете 1 капки етерично масло от Роза Дамасцена към розова вода в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.
 • Директна инхалация: капнете 1-2 капки етерично масло от Роза Дамасцена върху парче плат, салфетка или арома бижу, дръжте го близо до лицето си и вдишайте аромата.
 • Вана: 2-3 капки етерично масло от Роза Дамасцена смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Раздразнена и възпалена кожа

 • Вана: 3-5 капки етерично масло от Роза Дамасцена смесете с емулгатор (1 с.л. течен мед)  добавете към 1 литър топло мляко, изсипете сместта във ваната и разбъркайте енергично. Продължителността на процедурата е не повече от 15 мин.
 • Масажно масло: смесете 2-3 капки етерично масло от Роза Дамасцена с 10 мл. базово масло след което масажирайте сместа върху засегнатите участъци.
 • Натурален крем за лице: разтопете на водна баня 2 c.л. ĸoĸocoвo мacлo и капнете 2 ĸaпĸи етерично масло от Роза Дамасцена. Πo жeлaниe мoжe дa добавите 1-2 ч. л. пчeлeн вocъĸ и 2-3 ĸaпcyли витaмин E. Paзбъpĸaйте дoбpe, дoĸaтo ce пoлyчи xoмoгeннa cмec. Изcипете сместта в cтъĸлeнo бypĸaнчe и я ocтaвете дa изcтинe. Cъxpaнявaй в xлaдилниĸ или нa дpyгo xлaднo мяcтo бeз пpяĸa cлънчeвa cвeтлинa.

 

Менопауза, симптоми на предменструален синдром, намалено сексуално желание

 • Вана: 3-5 капки етерично масло от Роза Дамасцена смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.
 • Аромалампа: добавете 1 капки етерично масло от Роза Дамасцена към розова вода в аромалампа или дифузер на 15 кв.м
 • Инхалация: смесете 1 супена лъжица мед с 2-3 капки етерично масло от Роза Дамасцена и добавете към 1 литър кипната вода за 10 минути.

 

Вместо парфюм

 • Локално пиложение: втрийте 1 капка етерично масло от Роза Дамасцена върху областта на пулса.

 

Бръчки и пигментация, белези

 • Локално приложение: нанесете локално върху финните бръчици: около очите, устно-носната гънка, челото, между веждите, както и върху пигментни петна и белези.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от Роза Дамасцена е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт.

Хидратиращ лосион за тяло с розово масло

Висококачествените хидратиращи лосиони за тяло могат да бъдат много скъпи но вие можете да си направите аналогичен натурален продукт вкъщи без да харчите много пари. Домашният лосион ухае прекрасно и поддържа кожата хидратирана и сияйна през целия ден. Смесете всички съставки в съд с капак за многократна употреба. Разклащайте преди всяка употреба. Ароматът на роза ще ви подари усещане за красота и младост и ще внесе луксозно удоволствие във вашата ежедневна рутина.

Смесете:

 • ½  ч.ч. кокосово мляко
 • 1 чаша течен кастилски сапун
 • 1 с.л. кокосово масло
 • 1 ч.л. витамин Е
 • 1 ч.ч. растителен глицерин
 • 10 капки етерично масло от роза

 

Спрей за тяло с роза и грейпфрут

Кой не обича разкошното сетивно усещане, което създава използването на освежаващ парфюмен спрей за тяло. Повечето спрейове съдържат дразнещ кожата алкохол и множество химикали, но тази натурална рецепта ще подчертае не само вашата женственост и чувственост и ще придаде на тялото ви усещане за свежест но и ще бъде здравословна.

Смесете:

 • 1 ч.ч. дестилирана вода
 • 1 с.л. хамамелис
 • 1 ч.л. лъжица витамин Е
 • 10 капки етерично масло от грейпфрут
 • 10 капки етерично масло от роза

 

Натурален крем за лице с масло от роза

Зa дa cи направите нaтypaлeн ĸpeм зa лицe, paзтoпете нa вoднa бaня 2 c.л. ĸoĸocoвo мacлo и ĸaпнете 2 ĸaпĸи етерично масло от роза. Πo жeлaниe мoжe дa добавите 1-2 ч. л. пчeлeн вocъĸ и 2-3 ĸaпcyли витaмин E. Aĸo пpeдпoчитaте пo-pядъĸ ĸpeм или лocиoн, дoбaви 1 или 2 c.л. дecтилиpaнa или пpeвapeнa вoдa. Paзбъpĸaйте дoбpe, дoĸaтo ce пoлyчи xoмoгeннa cмec. Изcипете сместта в cтъĸлeнo бypĸaнчe и я ocтaвете дa изcтинe. Cъxpaнявaйте в xлaдилниĸ или нa дpyгo xлaднo мяcтo бeз пpяĸa cлънчeвa cвeтлинa.

Смесете:

 • 2 с. л. кокосово масло
 • 1-2 ч.л. пчелен восък
 • 2-3 капсули витамин Е
 • 2 капки етерично масло от роза

 

Парфюм с етерично масло от роза

Да си направите парфюм с етерични масла в домашни условия не е никак трудно. Ако обичате да се забалявате и да експериментирате с различни аромати и искате да рзгърнете своята креативност, можете с лекота да създадете своя уникална композиция на аромат, опияняваща и събуждаща интереса на околните! Винаги следвайте модните тенденции и бъдете в крак с модата, защото преди да облечете хубавите си дрехи и обувки, трябва да облечете своя парфюм!!!

За създаване на парфюм в домашни условия са необходими:

 • 25 капки етерично масло от роза
 • 10 капки етерично масло от лайм
 • 10 капки етерично масло от ветивер
 • 100 мл. спирт без собствен мирис, по възможност 95%
 • 5 мл. дестилирана вода

 

След като сте добавили всички съставки към парфюма, първо го разклатете. Това ще позволи на ароматите да се смесят. Ако сте достатъчно търпеливи, оставете го да престои около месец на тъмно и прохладно място, преди да го използвате. Можете и по-рано, но ако изчакате, ароматът става по-хармоничен и по-силен. За да бъде парфюма по-дълготраен добавете глицерин - приблизително 5 капки. Пресипете готовия парфюм в избраното шишенце. Най-добре шишенцето да бъде тъмно, тъй като етеричните масла се променят от слънчевата светлина. Вашият парфюм е готов за употреба!

Свързани продукти

Коментари

 • author
  Елена — 

  Ползвам го като тоник за лице и шия - резултатът е чиста и мека кожа

 • author
  Елена — 

  Любимото ми масло. Уникален аромат...

 • author
  Miriam  — 

  Sehr gute Produkte.

 • author
  Светлана Колева — 

  Много съм доволна от продукта. Освежава и прави кожата млада. Силно препоръчвам.

 • author
  Gudrun Mayer — 

  Echtes Rosenöl in top Qualität. Die Echtheit erkennt man an dem kristallen Zustand des Öles. Der Geruch ist wunderbar

 • author
  Миглена Кръстева — 

  Страхотен продукт! Със страхотно качество. Кристализира при ниска температура това е отличен индикатор за качество на маслото от Роза дамасцена

 • author
  marie geiger — 

  All natural & I love it

 • author
  Kunde — 

  Wunderbarer Duft, den ich hauptsächlich zur Reinigung der Haut nutze. Ich nehme dieses Produkt seit ein paar Wochen und habe nun merklich weniger Pickel und Rötungen. Da das Spray sehr ergiebig ist und die Qualität durch den einzigartigen natürlichen Rosenduft sehr hoch, finde ich auch den Preis völlig in Ordnung.

 • author
  Haley Lane — 

  Love the smell and great price for the amount of floral water you get! I use it on my face after I wash it and I think it is helping my skin texture. I also spray it lightly in my room for a pleasant scent. I strongly recommend for anyone who is curious.

 • author
  Amazon Kunde — 

  Mir gefällt das Rosenwasser sehr, sehr gut!Duftet angenehm natürlich und ich benütze es vorwiegend um meine gewaschenen haare vor dem Kämmen damit zu behandeln - die Haare werden anschließend sehr glänzend, weich und zumindest bei meinen Haaren wird die Haaroberfläche geglättet.Preis für ein Bio Rosenwasser ist auch OK.

 • author
  Maribel Marhnes — 

  Thank you ☺️

 • author
  Der — 

  Bei diesem Rosenwasser handelt es sich um ein kostenloses Produkt das mir im Rahmen des VINE Programms zum Test überlassen wurde.Da Rosenwasser duftet herrlich, wie man es von gutem Rosenwasser auch erwarten darf. Der Duft hält nicht besonders lange, aber auch das ist bei Rosenwasser wohl leider einfach so.Warum Bio Rosenwasser in Plastikflaschen angeboten wird verstehe ich nicht. Dies und der recht hohe Preis kosten dann auch den fünften Stern.

 • author
  Elke M. — 

  Das beste Rosenwasser kommt aus Bulgarien. Das ist einfach so. Ich schätze dieses Rosenwasser wirklich sehr. Schon alleine der intensive und angenehme, authentische Duft der Rose gefällt mir ausserordentlich gut.Das Rosenwasser ist ohne künstliche Zusätze, ohne Aromaverstärker, ohne Synthetik, ohne Konservierungsstoffe. Mit dem praktischen Sprühaufsatz kann ich es direkt ins Gesicht sprühen.Ich verwende Rosenwasser morgens und abends nach der Gesichtsreinigung. Auf ein Wattepad geben oder wie erwähnt direkt

 • author
  M. Brand — 

  Es handelt sich lt. Verpackung um 100% reines Rosenwasser, was sehr positiv ist, da Rosenwasser-Produkte oftmals mit Wasser verdünnt werden. Das ist hier nicht der Fall, was man auch am frischen, süßen Geruch erkennt. Positiv zu erwähnen ist auch, dass das Rosenwasser in einer Sprühflasche geliefert wird. Dadurch kann man es sehr leicht am ganzen Körper anwenden und braucht nicht immer Wattepads.

 • author
  Bianca Flier — 

  Ich liebe Rosen in jeder Form.Dieses Rosenwasser ist ein hochwertiges Gesichtswasser.Ich benutze es nach der Gesichtsreinigung mit einer Reinigungslotion um das Gesicht noch einmal zu erfrischen und die letzten Partikel von der Lotion wegzuwischen.Ich habe es heute erstmals angewendet und es hat sich total gut angefühlt.Von mir 5 Sterne.

 • author
  BirgitB — 

  Vorab bedanke ich mich dafür, das Produkt gratis testen zu dürfen. Ich bemühe mich dennoch um eine objektive Bewertung.Das Rosenwasser wurde in einer nicht überdimensionierten Plastiktüte geliefert.Die Flasche selbst besteht aus durchsichtigem (nur sehr schwer zusammenpressbarem, also robustem) Kunststoff mit Pumpaufsatz und Schlauch und war an beiden Seiten mit Klebepunkten verklebt. Ich bin kein Freund von Plastikmüll und vermeide ihn so weit möglich, aber hier ist offensichtlich, dass die Flüssigkeit ein

 • author
  Viktualia Krusmynta — 

  Dieses biologische Rosenwasser ist 100% naturrein und besteht allein aus Rosenwasser (Rosa Damascena Flower Water). Das Öl der bulgarischen Damaszenerrose soll mitunter das feinste Rosenöl sein.Die Sprühflasche ist aus Plastik. Der Deckel ist durch zwei Aufkleber zugeklebt. Den Transport hat die Flasche trotz meiner Skepsis gut überstanden ohne auszulaufen.Das Rosenwasser besitzt die ätherischen Öle der Rose.Rosenöl hat antiseptische und wundheilende Eigenschaften. Es ist hautpflegend. Daher kann man das Wa

 • author
  This Old Man — 

  I think there was a mistake in the order but i did try it out and it has a light scent but it didn't last long. The ingredients are natural and that's good if your into that but it's ok and i like it.

 • author
  Mari — 

  Sehr gute Produkte! Habe einige seit 2 Jahren in Verwendung. Das Rosenwasser habe ich zum ersten Mal bestellt, es könnte in dem Fall ein Tick mehr nach Rosen duften, das würde einen größeren bzw. wohligen Entspannungsgefühl hervorrufen.

 • author
  Penelope1 — 

  Das Duftwasser von Essences Bulgaria verspricht einen natürlichen Bio-Rosenduft.Der Rosenduft ist tatsächlich recht intensiv, hier reicht ein kleiner Duftstoß aus dem Zerstäuber, um frischen Duft auf die Haut oder einfach in die Raumluft zu bringen.Ich finde es sehr positiv, dass es sich um ein Familienunternehmen in Bulgarien handelt, das Damaszener-Rosen anbaut und verarbeitet - keine weiten Wege.Wenn jetzt noch die Flasche aus Glas wäre, wäre es wirklich absolut perfekt ! So ist es einfach perfekt und er

 • author
  Gaynor — 

  This is lovely, it smells fresh and floral. During the heatwave I used this to cool and freshen my face and neck and now we're in autumn I use it to freshen my hair if it feels icky between washes. I just lightly spray over the surface of my hair then give a quick fluff up with my hands.If using in hot weather keeping in the fridge adds extra coolness to your spritz. A lovely product.

 • author
  Dante — 

  Never really used rose water sprays before, but this felt very nice.Made from damask roses, which is considered to be the queen of flowers by many, it smells quite nice. I'm not a major flower scent person, but the fragrance from this was very good.Using this as a spray on the face and body felt refreshing and relaxing and left a nice smell.Claims to be organic roses and without additives, which is very good, because chemical additives are usually bad for sensitive skin, so this is just great.£13.90 for 250

 • author
  Nady — 

  I like the spray, it is very good for the skin. After using it I feel how clean the skin is and the pores are cleansed. In addition, this spray also has a very pleasant smell, just like roses.

 • author
  S. Pommer — 

  Ich benutze schon seit einiger Zeit als Tagespflege für Gesicht und Haare Rosenwasser. Wann immer ich am Flacon vorbei komme, gönne ich mir ein paar erfrischende und belebende Sprühstöße. Allerdings war mein bisheriges Rosenwasser von einem anderen Hersteller. Zwar auch in Bio-Qualität, aber es war deutlich teurer und hat mich vom Duft her eigentlich nicht umgehauen. Als ich nun das Rosenwasser von Essences entdeckte, habe ich gedacht, dass ich es einfach mal bestelle um zu vergleichen. Die Sprühflasche ist

 • author
  Ernetuti — 

  So it doesn't keep for a long time, but knowing that this spray is 100 % natural I really like it ???? scent isn't very strong, sweet rose ???????? big bottle, plenty for long time ????

 • author
  Natasha — 

  This 100% organic, pure, and natural Rose floral water from The Essences Bulgaria comes in 250ml spray glass bottle is refreshing and soothing for my combination skin.I love using this rose water as a toner in the evening on a freshly cleaned face. it seems to help freshen up, lightly hydrates my skin and gives a nice balance to my combination skin. It has a lovely rose scent which is nice and revitalizing. It's good to know that it's not drying and I haven't experienced any adverse reaction to it.This rose

 • author
  HM45 — 

  entspricht den Erwartunge

 • author
  Mendo Shutaro — 

  A review from the wife... This spray has a fairly mild rose fragrance to it. It can be used in several ways, including as a body spray, toner and antiseptic. I found that the fragrance dissipated fairly quickly, not lasting more than an hour really. There is also a slight unusual undertone scent to it which I don't find particularly pleasant as I find it slightly musty. This spray comes in a big 250ml bottle which is good value for the price.

 • author
  Caro — 

  Bewertet wird das Produkt "BIO-Rosenwasser (Rosa damscena) 100% naturrein Rosen-Blütenwasser, Spitzenqualität aus dem eigenen Familienbetrieb, Spray als Gesichtswasser, Haarwasser, Rasierwasser (140 ml)".Aus 100 % naturreinen Rosenblüten.Super als leichtes Gesichtswasser um die Haut zwischendurch zu erfrischen.In praktischer, robuster Kunststoff- Sprühflasche, dadurch sehr fein verteilbar.Angenehmer Rosenduft, nicht zu aufdringlich.Durch die kleine Verpackungsgröße auch für unterwegs / für den Urlaub sehr g

 • author
  arwen008 — 

  Die Mädels nutzen das Rosenwasser sehr gerne für die Hautpflege. Es erfrischt die Haut, riecht gut und ist für die Haut sehr gut. Diese Flasche ist recht klein, doch das Rosenwasser riecht sehr angenehm und ist erfrischend. Vom Preis her geht es auch, wenn man das Wasser nicht täglich nutzt. Zudem ist diesen Rosenwasser in Bio-Qualität.

 • author
  A.S — 

  I am a huge fan of organic natural skin care products. Thus 250 ml bottle of pure rose water is refreshing and one of the best skin spray. It gives an instant refreshing effect and actually helps with irritated eyes. It comes with absolutely no side effect. And the fragrance is just amazing. I apply it before even applying my cleanser. It juts gives an instant glow!

 • author
  Mia — 

  I think this is a good rosewater!

 • author
  나비 — 

  They are good but there is an after-smell to it. It smells kinda weird. Also the spraying nozzle doesn’t feel right when you hold it to spray it.

 • author
  Sonnenschein119 — 

  Ich nutze bereits seit Jahren Rosenwasser um mein Gesicht nach der Reinigung zu klären.Ich bin von der Qualität begeistert! Bio-Rosenwasser vom Bulgarischen Rosental, in Bio Qualität. Ein Bio Produkt, ohne Alkohol und jeglichen Konservierungsstoffen.Ich habe sehr empfindliche Gesichtshaut, die zu Rötungen neigt, dazu trocken ist und auch mal spannt. Das Rosenwasser beruhigt meine Haut, ich vertrage es sehr gut.Außerem ist der liebliche Rosenduft schon etwas sehr feines ;-)Ich finde auch die Variante wie hie

 • author
  Bonzo — 

  As Rose water goes, this is a good alternative to the various aerosol types you can get. It arrives well presented in a nice box and the bottle with its pump spray is of a high quality. The information leaflet supplied with the product is a nice touch and informative.With it not being a traditional Cologne, you can spray it virtually on any surface and even keep it in the fridge for use on a hot day.The scent is quite pleasant and authentic-smelling. It's not too heavy but is refreshing on the dry-down and

 • author
  Nutzer — 

  Sehr erfrischend, der Duft ist natürlich.Empfehlenswert

 • author
  H. Gardner — 

  Das Bio-Rosenwasser riecht total intensiv und sehr natürlich nach Rosen. Der Pumpspender aus Plastik funktioniert ohne Probleme und kann nach Gebrauch mit einem Deckel verschlossen werden. Der Sprühnebel ist fein genug, um das Rosenwasser als Gesichtsspray zu benutzen. Es sorgt für ein entspanntes und erfrischtes Hautgefühl. Ich finde es auch toll als klärendes Reinigungswasser für das Gesicht, als Parfümersatz in den Haaren oder auf der Bettwäsche (Vorsicht bei empfindlichen Materialien). Nach Anbruch ist

 • author
  Turner — 

  Lovely scent. A strong but not at all overpowering fragrance. It’s lovely to mist over your face on a hot day. Also I use it a little like a perfume. Gorgeous

 • author
  Caroline P. — 

  Nothing sickly or cloying about this rose water. It simply smells good and is really refreshing to spritz on hair, face and kin as an early-evening pick up. The scent is also reasonably durable too - rose water is not intended as an all day perfume, but this hangs around for a while without getting tiresome. I like it.

 • author
  Budding Artist — 

  This rose water spray is fantastic. I really like the scent . It is long lasting but not overpowering. It is made of organic Bulgarian rose. The scent is amazing. It is soothing on the skin. Perfect for skin and hair

 • author
  DaisyEve — 

  This is a dual purpose product as it is both a facial toner and a body spray as well. It is made in Bulgaria by a family company who are committed to providing high-quality products that are natural, organic, cruelty free and made without any artificial additives etc.The aroma is definitely pure rose and not the synthetic smell that you can get with some face and body products. I must be honest and say there is a slightly earthy undertone, which I’m not so keen on, when I first spray it but that does tend t

 • author
  Bonnie — 

  This is a refreshing water spray in a rose scent. ????Its in a lovely spray bottle which is designed nicely and looks appealing. The bottle also arrives in a lovely box, so its a very giftable item.The spray has a reasonably strong rose scent, which also lasts for hours, but is not overpowering.Its refreshing to use if you are hot to cool you, or you can use as a perfume or even as a clothes spray as it is clear liquid.Overall its very nice, not the cheapest but a quality item.????

 • author
  Alessi Lover — 

  I’m using this as a room spray as it’s just too big for popping into bag for using during day.Plus the scent is ok but not my most favourite. It doesn’t last that long and a little too sweet for my liking as a room spray good though and looks pleasant enough sat on cloakroom window ledge. Plus smells better than some loo sprays I think and works out not an expensive room spray.

 • author
  Heatherlabelle1 — 

  The item arrived in a nice card box with an information leaflet included.My product has a best before date of 12/2023 printed on it.The bottle is made of white plastic with a pump action dispenser and clear plastic cap.The spray works well and delivers a fine mist that feels very refreshing.I use this as a facial spray and find it hydrating and gentle on my skin. I use it to refresh my hair and it also feels nice sprayed on my body too.I would describe the scent as natural and quite strong initially, but it

 • author
  THas — 

  Ein ganz tolles Rosenwasser, das noch intensiv nach Rosen riecht und sich toll als Frischekick am Morgen und als Creme-Öl-Basis am Abend verwenden lässt. Vor der Pflege auf die Haut gesprüht macht es die Haut bereit, um Inhaltsstoffe aus der Pflegecreme aufzunehmen.Einziger Kritikpunkt: Die Plastikflasche fühlt sich nicht sehr wertig an.Preis-Leistungs-Verhältnis passt jedoch und ich kann das Produkt nur weiterempfehlen.

 • author
  Scherzkeks — 

  Das Bio Rosenwasser hat einen wirklich wundervollen Duft. Besonders gefällt mir die BioQualität und dass es im Familienbetrieb hergestellt wird. Wäre es noch in einer Glasflasche wäre alles perfekt. Das Rosenwasser nehme ich zur Erfrischung der Haut und habe keinerlei Probleme mit Austrocknen oder Irritationen. Klare Kaufempfehlung.

 • author
  Lilalesewurm — 

  Dieses Rosenwasser habe ich mir auf Grund der vielen positiven Meinungen dazu ausgesucht. Ich muss sagen, dass ich mich diesen positiven Meinungen anschließen kann ????Man erhält hier ein Bio Rosenwasser in einer Kunststoff Flasche mit Sprühkopf. Der Sprühnebel ist sehr fein und angenehm. Ich benutze das Rosenwasser gern als kleine Erfrischung, wenn es sehr warm ist. Der Duft ist wirklich toll.. wie frische, duftende Rosen aus dem Garten ????Der Rosenwasser ist mild auf der Haut. Ich hatte keine Hautirritat

 • author
  Alexa — 

  Ich verwende das Bio-Rosenwasser als Grundlage für mein natürliches Bio-Rosenöl. Durch dem Pumpsprüher lässt es sich wunderbar verteilen, es duftet ganz zart nach Rose und beim Auftragen meines Rosenöls wird der Effekt deutlich verstärkt. Es ist gut zu meiner Haut, erfrischt und pflegt aber vor allem der Duft ist absolut betörend. Knapp 7,00€ finde ich für die Flasche absolut in Ordnung. Bei täglicher Anwendung reicht das Produkt mindestens drei Monate. Auch als Gesichtswasser zum Abschminken empfehlenswert

 • author
  Marco Busani — 

  This rose water spray is supplied in a 250 ml spray bottle and comes with a transparent cap.I have tested this out on my face and the spray water has a lovely rose aroma and feels incredibly refreshing and invigorating when sprayed on your face.I am yet to apply this with a cotton pad,but as soon as I do I will update the review.For the time being I am very happy to award 5 Stars.Great organic,natural product

 • author
  E. Sylvia Simpson — 

  Lovely smelling organic rose water, in an attractive, clear plastic spray bottle.This review represents my opinion, on the date(s) it was written, of a free product from Amazon Vine Program.

 • author
  Susanne L. — 

  Schon seit Jahren nutze ich Rosenwasser, statt Leitungswasser, zur Gesichtsreinigung, und meine Haut dankt es mir. Dieses Bio-Rosenwasser von einem Familienbetrieb aus Bulgarien ist absolut naturrein, ohne Zusatz von Alkohol oder anderen Stoffen. Das macht es so mild und gut verträglich. Es belebt und erfrischt die Haut, ohne sie auszutrocknen. Das Rosenwasser ist in einer klaren Sprühflasche aus Kunststoff verpackt. Mir persönlich ist eine Glasverpackung, möglichst Braun- oder Violettglas, lieber, da gerad

 • author
  River Song — 

  Das Rosenwasser riecht intensiv angenehm nach Rosen. Schon bei einer geringen versprühten Menge fühlt man sich wie in einen Rosengarten gebeamt.

 • author
  The Old Grey Witch's Test — 

  I thought this would be good. I was once given a jar of Bulgarian honey and you could both smell and taste the wonderful flowers of that country. The rose scent in this is just perfect; the real old fashioned perfume of Damask roses. The instructions advise use as a cleanser, but it is just as good as a toner, face spray, or simply as a pick-me-up at the end of a long day. Rose scent has powerful antidepressant properties.

 • author
  LucyWeston — 

  Ich habe extrem empfindliche Gesichtshaut: sehr trockene Stellen, fettende Stellen, schnelle Rötung, Neigung zu Pickeln, Rosazea.Ich vertrage fast gar nichts und mag häufig schon gar nichts mehr ausprobieren, weil es die Probleme meistens verschlimmert.Aber dieses wunderbare Bio-Rosenwasser vertrage ich! Ich reinige die Haut nach dem Duschen ganz vorsichtig, indem ich das Rosenwasser auf einem Wattepad aufs Gesicht gebe.Leider "plörrt" die Flasche etwas beim Sprühen.Den Duft finde ich angenehm, kann aber da

 • author
  Katzenjammer123 — 

  Das Rosenwasser benutze ich als zweiten Schritt in meiner Hautpflegeroutine und es ist immer eine Wohltat, das tiefe Rosenaroma einatmen zu dürfen.Das Rosenwasser riecht angenehm voll und vielschichtig. Also ganz anders als flache, künstliche Rosenarmoas. Auf der Haut aufgetragen fühlt sich das Hydrolat frisch an und ist eine tolle Unterlage für ein Hautöl.Den Inhalt des Produkts finde ich also super, die recht günstig wirkende Plastikflasche passt dazu nicht so recht. Der Sprühnebel ist ok, könnte für mein

 • author
  Lachsfrischkäse — 

  Hab schon etliche Rosenwasser ausprobiert und das hier gehört zu den besseren Rosenwassern.Es hat ein sehr dezentes und eindeutiges Duftprofil. Sehr fein, keinerlei störende oder muffige Noten.Sehr gute Sprühflasche.Ist sehr gut fürs Gesicht, einfach einmal einsprühen und einatmen.Top!

 • author
  BeateL. — 

  Dieses Rosenwasser riecht wirklich fantastisch nach Rosen, sehr angenehm! Es erfrischt und macht gute Laune!Sehr hautverträglich und durch die Sprühflasche einfach zu dosieren.

 • author
  Miss Marple — 

  Essences Bulgaria - das ist ein Familienbetrieb, der feinste (auch ausgefallene wie Liebstöckel) ätherische Öle und Essenzen herstellt - in Bio-Qualität und durch und durch vertrauenerweckend. Alle erforderlichen Informationen sind auf dem Produkt zu finden.Das Rosenwasser habe ich für mich entdeckt, als ich nach geeigneter Füllung für den "TIANG Gesichts Sauerstoff Sprayer, Nano Wassernebel" suchte... ich liebe es! Das Gerät versprüht mikrofein das Rosenwasser, was herrlich erfrischend ist und der Haut auc

 • author
  Londoner — 

  A fairly-priced alternative to other similar products, many of which are far more expensive but not necessarily of similar quality. Some may contain other oils and fragrances."Essences Bulgaria Organic Rose Floral Water 100% Natural, Spray for face, Body, Hair, Beauty Elixir, Longevity, Anti-Aging (8.5 Fl Oz (250 ml))" is not just randomly branded but to indicate the country of origin of the rose oil on which it is based, the quality of which is claimed to be the highest possible. Derived from Damask roses,

 • author
  Mrs. C. Swarfield — 

  This is an amazing product. It is so hot today and after a shower I used as a cooling body spray. The scent is beautiful but very subtle. It is refreshing and cooling. My skin felt instantly hydrated and cool. Can be used as a cleanser al so but I am going to use as a body spray.It is from Bulgaria which makes a lovely change from China. A large 250 ml bottle so this represents wonderful value for money and a little goes a long way. I recommend and am delighted with this lovely refreshing spritzer. Five sta

 • author
  Cathy — 

  This Essences Bulgaria Organic Rose Floral Water smells good. It is a little strong at first but it doesn't last too long. I can't tell a difference in my skin after using it but I will continue to use it and revise my review if that changes.The floral water comes in a 4.7-ounce spray bottle. There are instructions on the bottle. The scent is not too overwhelming.I will recommend this Essences Bulgaria Organic Rose Floral Water to family and friends.

 • author
  Caliaha — 

  Ive tried a lot of rose hydrosols and this has quickly become one of my favorites. The scent is real rose and it is made from Rose Damascena from Bulgaria. Bulgaria is where Rose Damascena is from, so this is the real deal, right from the country of origin. I love that!I have been using Heritage Store Rosewater which I really like too. This Essences brand is about the same price per oz as Heritage Store. Heritage Store 8 oz bottle sells for $15 and this Essences 4.7 oz bottle sells for $10.There is nothing

 • author
  Teresa's Twisted Rocks — 

  This rose spray smells absolutely beautiful! It smells like fresh roses. Wonderful to find a true floral water. Refreshing and softening and cleansing. I highly recommend!

 • author
  Shanice H. — 

  Good product; works as intended. Smells great.Seller is responsive.

 • author
  Buchnerd — 

  Mit dem naturreinen Bio-Rosenwasser bin ich insgesamt sehr zufrieden. Dem Namen nach handelt es sich um reines Auszugswasser aus der hochwertigen Damaszener Rose. Es duftet herrlich angenehm nach frischen Rosen. Praktischerweise befindet sich das Rosenwasser in einer Sprühflasche. So lässt es sich sehr einfach und vielseitig verwenden. Ich persönlich benutze es sehr gerne auch als Deo. Als einziger Negativpunkt ist mir die Kunststoffflasche aufgefallen. Da würde ich mir Echtglas wünschen, vor allem, wenn de

 • author
  Seahorse — 

  Ich verwendet bereits seit 2017 für meine empfindliche Gesichtshaut Bio Rosenwasser. Die Firma Essences Bulgaria ist mir seit Februar 2021 durch ihre einzigartigen ätherischen Bio Ölen bestens bekannt. Deshalb freue ich mich sehr, nun auch als Vine Tester das Bio Rosenwasser testen zu können.Geliefert wird eine transparente Plastikflasche mit weißem Plastik Sprühaufsatz. Die Sprühflasche finde ich sehr praktisch, da man sich, gerade im Sommer wenn es heiß ist öfters eine Erfrischung gönnen kann und mal kurz

 • author
  Charde Padgett — 

  I can't wait to use, perfect size to carry around

 • author
  Shanice H. — 

  I love this product. It is organic, smells like rose and does wonders for my hair and skin. Good expiration date (3/2024) with 6 month PAO. I will definitely purchase again!

 • author
  Jaime Foster — 

  Very refreshing

 • author
  Steffen — 

  Unikaler Rosenduft, intensiv und doch so natürlich!

 • author
  Dörthe Kreutz — 

  Leider ist das Produkt nicht an den Augen anwendbar

 • author
  Maria Redington — 

  Gorgeous smell, long lasting but subtle. I use it as a cooling body spray

 • author
  Sopena-Vazquez — 

  Qualitätsmäßig sehr gut und preisgünstig !

 • author
  Kunde C — 

  die option, eine glasflasche zu erhalten wäre schön. ansonsten hochwertiges rosenwasser, das der haut merklich gut tut

 • author
  Adrianne Kriegh — 

  Smells so good it's nice and refreshing if you keep it in the fridge. It absorbs in my skin without making it oily. Love this I wanna try their perfume next lol.

 • author
  ROSIE — 

  Love my Rose water smells so good????????‍♂️

 • author
  Staci  — 

  I love it. Smells awesome.

 • author
  HMG — 

  Ein tolles Blütenwasser mit sehr angenehmem Duft - sehr empfehlenswert!

 • author
  Amazon Kunde — 

  Wunderbarer Duft, den ich hauptsächlich zur Reinigung der Haut nutze. Ich nehme dieses Produkt seit ein paar Wochen und habe nun merklich weniger Pickel und Rötungen. Da das Spray sehr ergiebig ist und die Qualität durch den einzigartigen natürlichen Rosenduft sehr hoch, finde ich auch den Preis völlig in Ordnung.

 • author
  Gabriela  — 

  I love it because there is a high percentage of rose oil, amazing rose scent, it makes my skin so fresh, hydrate it and prevent the skin of ageing. I usually spray it directly on my skin! It's great!!!

 • author
  Camperfreak — 

  Sehr angenehmer Duft. Prima Sprühflasche,die schön fein zerstäubt. Besonders angenehm nach der Rasur.Erfrisch gut und brennt nicht. Nebenbei duftet nach der Anwendung auch der Raum sehr gut. Empfehlenswert.

 • author
  Martina F. — 

  Ein super hochwertiges, wundervoll duftendes Rosenwasser. Mehrere Rosenhydrolate bereits ausprobiert. Dieses hier ist das beste. Jeden Morgen und Abend 2 Sprühstöße auf die Gesichtshaut nach der Reinigung gehört zur täglichen Pflegeroutine. Einfach mal so in den Raum gesprüht und es duftet herrlich nach Rose. Immer wieder gerne. Absoluter Kauftip. Auch der Küche verwendbar. Sehr wertige Verpackung.

Оставете коментар


   captcha