Пчелен мед от Акация- 100% натурален (450гр)

image1127
image1128

Пчелен мед от Акация- 100% натурален (450гр)

  1
  Продуктът е наличенСъстав:

100% чист натурален пчелен мед от акация


Цена: 15.90 лв.

Медът е природно богатство, чиито ползи са известни на човечеството от най-дълбока древност. Древните хора са боготворели пчелния мед като „еликсир на младостта“, а неговата лечебна сила се смятала за Божествен дар. Те са го използвали като полезна натурална храна и като лекарство за профилактика и лечение на заболявания.

Красивите бели цветове на ухаещите акациеви дървета, известни също като бяла акация (Robinia pseudoacacia), излъчват интензивен аромат, който се долавя в аромата на акациевия мед. Акациите са много ценни като раннопролетни медоносни растения, които предлагат на пчелите от май до юни големи количества нектар и цветен прашец. Пчелите произвеждат уникален мед от сладкия сок, наречен нектар, който се характеризира преди всичко с прекрасния си сладък вкус. За да произведат 500 грама мед, пчелите трябва да изминат общо 50 000 километра и да събират нектар и прашец от около 10 милиона цветя.

Акациевият мед е един от най-ценните видове мед. Неговата биологична стойност се дължи на богатото съдържание на биогенни стимулатори, ензими, антибактериални съединения, уникален комплекс от витамини (витамини С, А, В, Е и К), антиоксиданти, минерали, микроелементи, инхибини и серотонин. Специфичният му състав и съдържанието на есенциални нутриенти го правят ценна храна за здравия и болния човек.

Благодарение на инхибините, присъстващи в меда, той има важни бактерицидни , противовъзпалителни свойства и увеличава устойчивостта на организма срещу грипни инфекции. Успешно се прилага в помощ на лечението на малки и хронични рани. Акациевият мед защитава раната от инфекции, почиства я и по този начин ускорява процеса на зарастване. Благодарение на своите антибиотични и антисептични свойства, медът може да успокои болката в гърлото и да облекчи симптомите на грип и обикновени настинки, както и дискомфорт и болки в гърлото.

Висококачественият акациев мед има положителен ефект при профилактика и лечение на храносмилателни разстройства. Стимулира дейността на храносмилателната система, като помага за по-доброто метаболизиране на храната, облекчава симптомите на запек и чувство на тежест след обилно хранене.

Сладкото злато, произвеждано от пчелите, е богато на триптофан, който спомага производството на серотонин. Увеличените нива на серотонин стимулират мозъчната активност, повишават концентрацията, подобряват настроението и насърчават общото благосъстояние.

Отличителна черта на акациевия мед е неговото високо съдържание на фруктоза, което е най-сладкото природно вещество. Това прави акациевия мед идеален за всички любители на меда, които предпочитат по-сладките му вариации. В някои случаи този вид мед е разрешен да се консумира от хора с диабет, след консултация с лекар.

Благодарение на своя много приятен вкус и деликатен аромат на растителни цветове чистият и натурален акациев мед намира широко и универсално приложение. Висококачественият акациев мед е особено подходящ за подслаждане на топли напитки и други храни, без да променя вкуса им.

За разлика от захарта, акациевият мед осигурява повече хранителни вещества и микроелементи за организма, поради което е особено здравословен. Акациевият мед е по-добър от захарта в регулирането на кръвната захар, защото по-бавно се абсорбира в кръвообращението и осигурява по-трайна енергия и по-малка вероятност да повиши нивата на кръвната захар. Ето защо акациевият мед за разлика от захарта, е важна част от здравословното и балансирано хранене.

Натуралният акациев мед се използва и в козметиката под формата на маски и кремове − за естествено почистване, успокояване и дезинфекция на кожата. Акациевият мед е особено популярен в грижата за устните.

********

Акациевият мед Essences Bulgaria е чист, натурален, уникален мед, събран от нежния цъфтеж на акациеви гори от екологично чист район в България. Използваме усъвършенствани с времето техники за извличане на меда, като ръчно напълваме акациевия мед в точното време, за да гарантираме, че консистенцията, естественият вкус и хранителните му вещества се запазват в крайния продукт.

 • Укрепва имунната система
 • Помага при екземи, невродермити, болести на устната кухина, като пародонтоза и гингивит
 • Подобрява състава на кръвта и кръвообращението
 • Повишава нивото на хемоглобина
 • Стимулира мозъчната дейност, избавя от стреса и депресията, нормализира на съня
 • Помага при конюнктивити и очни болести
 • Нормализира кръвното налягане
 • Защитава раните от инфекции и ускорява процеса на зарастване
 • Оптимизира метаболитните и храносмилателните процеси
 • Оказва лечебно действие при стомашно-чревни заболявания, гастрити и язви.

Коментари

 • author
  Gabriele H. — 

  Ich liebe hochwertige Honige. Dieser zählt ab sofort mit. Er duftet fein, ist goldig gelb und flüssig. Ein Hochgenuß! Vielen Dank!!!!

Оставете коментар


   captcha