Пчелен мед от Лавандула- 100% натурален (450гр)

image1129
image1130

Пчелен мед от Лавандула- 100% натурален (450гр)

  1
  Продуктът е наличенСъстав:

100% чист натурален пчелен мед от лавандула


Цена: 14.90 лв.

Медът е известен от векове като най-здравословният продукт със своите изключителни хранителни и лечебни качества.

Лавандулата е известна като ароматично растение още от древността. Тя е един от най-богатите източници на цветен прашец и нектар, който силно привлича пчелите и им предлагат изобилие от храна. Периодът на цъфтеж на т.нар. "небесносиньо злато" продължава от юни до август.

Чистият лавандулов мед има нежен цветен аромат с фин мирис на лавандулови цветя. За разлика от силният и наситен аромат на цветовете от лавандула, лавандуловият мед се отличава с много по-фин и нежен цветен аромат.

Цветовият му спектър варира от напълно прозрачен и светло кехлибарен, до златист. Поради кремообразната си консистенция, уникалния си вкус и не на последно място, финия си приятен аромат на лавандулов цвят, лавандуловият мед е известен още като „Царски МЕД“ .

Истинският мед от лавандула е уникална съвкупност от минерали и микроелементи, аминокиселини, ензими и витамини (витамини C, B2, B6).

Медът от лавандула има успокояващ и релаксиращ ефект върху централната нервна система, като чудесно помага за справяне със стреса и безсънието. Аминокиселината триптофан, съдържаща се в меда от лавандула, насърчава образуването на серотонин в мозъка - познат още като хормон на щастието. Високи нива на серотонин са свързани с повишено настроение и чувство на щастие, с удължаване фазите на дълбок сън и стимулиране работата на мозъка и паметта.

Комплексът от биологично активни вещества на натуралният лавандулов мед обуславя неговия по-силен антибактериален ефект, в сравнение с другите видове мед. Днес той е известен като мощен естествен антибиотик. Благодарение на своите антисептични и антибактериални свойства, лавандуловият мед не само възпрепятства растежа на бактериите, но и разрушава патогенните бактерии. В случай на изгаряния, порязвания, ожулвания, поставен върху раненото място, образува естествен защитен филм върху раната, предотвратява навлизането на прахови частици, мръсотия, бактерии и вируси и стимулира зарастването на ранената повърхност. В допълнение лавандуловият мед има свойството да подпомага имунната система при заздравяването на рани. Дори при ухапвания от насекоми или от кучета, лавандуловият мед се счита за ефективен агент за първа помощ в народната медицина.

Истинският лавандулов мед е полезен и доказан домашен лек за лечение и профилактика на настинки, грип и болки в гърлото от векове. Той облекчава симптомите на възпалено гърло и бронхиални заболявания.

Висококачественият лавандулов мед действа болкоуспокояващо и спазмолитично в случаи на стомашно-чревни и бъбречни колики, неврози и менструални болки. Оказва благоприятен ефект върху храносмилателната система. В случай на диария, лавандуловият мед облекчава дискомфорта, като успокоява раздразнените черва. В случай на стомашни и чревни оплаквания, лавандуловият мед облекчава и успокоява болките в стомаха, отпуска стомаха и червата, стимулира апетита, облекчава метеоризма, подобрява процеса на храносмилането и усвояването на храната.

Лавандуловият мед е сред най-добрите съставки при създаване на домашни козметични маски за лице. Той почиства и подхранва кожата, задържа влагата в дълбочина и прави кожата мека, еластична и кадифена.

********

Лавандуловият мед на Essences Bulgaria е напълно натурален и идва от обширните лавандулови полета в България. Нашият екологичен мед от лавандула е произведен с много любов, майсторство, голям ангажимент към природата и стремеж да съхраним възможно най-добрата консистенция, кехлибарен цвят, финия цветен аромат и уникалните съставки на пчелния мед в крайния продукт.

 • Възстановява силата и подобрява общото благосъстояние
 • Успокоява и релаксира нервното напрежение
 • Стимулира зарастването на рани
 • Облекчава болки при кашлица и възпалено гърло
 • Успокоява раздразнените черва
 • Отстранява симптомите на менструалния синдром
 • Спомага за унищожаване на бактериите в пикочните пътища
 • Елиминира болки в мускулите и ставите
 • Подобрява процеса на храносмилане и усвояване на храната
 • Стимулира апетита.

Коментари

 • author
  Neil  — 

  Is the honey raw and bioactive

Оставете коментар


   captcha