Био етерично масло Черен пипер (15мл)

image1902
image1903
image1904
image1905
image2125
image2126

Био етерично масло Черен пипер (15мл)

  1
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Черен пипер Piper Nigrum Fruit Oil


Цена: 14.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Стимулира сетивата
 • Облекчава болката и напрежението в мускулите
 • Стимулира кръвообращението

 

Аромат: Топъл, остър, плодов, пикантен

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Плод

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

β-кариофилен, Лимонен, Сабинен, α-пинен, ß-пинен, Делта-3-карен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- силно обезболяващо

- отхрачващо

- детоксикиращо

- антибактериално

- антивирусно

- афродизиак

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ПИПЕР

Етеричното масло от черен пипер се съчетава добре с бергамот, градински чай, тамян, лавандула, карамфил, плодове от хвойна, нероли, портокал, роза и кедрово дърво.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ПИПЕР

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от черен пипер може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Помага за облекчаване на болка и спазми
 • Подобрява респираторното здраве
 • Облекчава чувството на тревожност
 • Подпомага детоксикацията на организма
 • Действа благотворно на стомашно-чревния тракт

 

ЧЕРЕН ПИПЕР – МАЛКО ИСТОРИЯ

Доказателства за употребата на черен пипер са намерени преди 2000 г. пр.н.е. в Индия. Черният пипер е бил важна част от древната традиция на холистичната аюрведична лечебна система. Открити са знаци за търговия с черен пипер, като лекарствен продукт с  древен Китай още по време на управлението на династията Хан. Черният пипер се споменава в древногръцки и римски текстове. Римската империя изгражда регулярна търговска връзка с Малабар – крайбрежието на Индия, от където започва търговията с черен пиперВ Египет, след като фараонът Рамзес II умира през 1224 г. пр. н. е., неговите мумификатори поставят по едно зърно черен пипер във всяка от ноздрите му. Почитан в древните духовни практики, по-късно признат със своите лечебни и кулинарни качества, черният пипер днес се е превърнал в „царят на подправките“ с богата гама от вкусови нюанси и аромати.

Знаете ли, че черният пипер е плод? Да, етеричното масло от черен пипер се извлича от плода на растението посредством парна дистилация. Маслото от черен пипер има пикантен, топъл, мускусен и пиперлив аромат. И въпреки, че ароматът му е почти идентичен с този на прясно смлени зърна черен пипер, когато се изпозва в аромадифузер етеричното масло от черен пипер не предизвиква дразнене на носната лигавица. Така, че не се страхувайте да го дифузирате, маслото повишава бдителността, ободрява и енергизира. Чудесен начин да тонизирате деня си!

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ПИПЕР

Маслото от черен пипер обикновено се използва за подпомагане на храносмилателната и нервната система. Действа стимулиращо на кръвообращението и е високо ценено от ароматерапевтите, тъй като има едновременно ободряващ и затоплящ ефект. Освен за стимулиране на сетивата, черният пипер може да се използва и за повишаване на умствената яснота. Предпочитан е сред хората с динамичен начин на живот.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ЧЕРЕН ПИПЕР

Клинично проучване установи, че етеричното масло от черен пипер може да помогне за намаляване на глада към никотин и симптомите на тревожност при пушачи, лишени от пушене.

В друго проучване, публикувано в Journal of Alternative and Complementary Medicine, пациенти с болки във врата прилагат крем, съдържащ масло от черен пипер в продължение на четири седмици. Тази група съобщава за подобрена толерантност към болката и значително подобрение на болката във врата в сравнение с контролната група.

Благодарение на своите удивителни лечебни свойства, маслото от черен пипер помага при лечение на настинки и грип, подобрява кръвообращението, регулира кръвното налягане, облекчава дискомфорта при запек, облекчава мускулни и ревматични болки, болки при скованост на ставите, повишава енергията и премахва умората.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ПИПЕР И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Помага за облекчаване на болка и спазми

Поради своите затоплящи, противовъзпалителни и спазмолитични свойства, маслото от черен пипер облекчава болките в мускулите, оздравява мускулните травми и разтеженията на сухожилията. Също така, маслото от черен пипер спомага за симптоматично лечение на артрит и ревматизъм. С помощта на маслото бихте могли лесно да си направите изцяло натурален домашен лек, който винаги да имате под ръка. Смесете 10 до 15 капки етерично масло от черен пипер с 2 супени лъжици масло от конопени семена или бадемово масло и нанесете сместа върху засегнатата област. Можете също така да смесите 5 капки етерично масло от черен пипер и 5 капки етерично масло от тамян и да ги разредете с базово масло по ваш избор.

Подобрява респираторното здраве

Етеричното масло от черен пипер подпомага дренажа и прочистването на дихателните пътища. Според Journal of Functional Foods, черният пипер има потенциала да лекува респираторни заболявания като бронхит и астма. За да облекчите конгестията на дихателните пътища, прилагайте по 2 до 3 капки етерично масло от черен пипер разредени със супена лъжица бадемово масло топикално върху гръдния кош.

Облекчава чувството на тревожност

Етеричното масло от черен пипер може да помогне за намаляване на глада за никотин и симптомите на тревожност при пушачи, които се опитват да спрат цигарите. За да намалите желанието за цигари, дифузирайте няколко капки или го вдишвайте директно от бутилката.

Етеричното масло от черен пипер може да ви помогне да намалите тежестта на симптомите на хроничната умора. Чувствате ли се уморени и изтощени през повечето време? В такива случай етеричното масло от черен пипер е това, което трябва да имате. Дайте шанс на ароматерапията с масло от черен пипер, за да повдигне настроението ви.

Подпомага детоксикацията на организма

Маслото от черен пипер стимулира изпотяването и уринирането. Извежда излишната вода и токсини от организма. За да подпомогнете детоксикацията на тялото, нанесете 2 до 3 капки етерично масло от черен пипер локално в долната част на краката.

Действа благотворно на стомашно-чревния тракт

Етеричното масло от черен пипер може да помогне за облекчаване на дискомфорта, свързан със запек, диария и газове. Смесете 5 капки  масло от черен пипер с 1 супена лъжица базово масло или гел от алое и приложете локално върху корема.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната или под душа
 • Използвайте в дифузер за положителние моционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ПИПЕР

Масажна смес при високо кръвно налягане

Етеричното масло от черен пипер помага в борбата с високото кръвно налягане. Проучване от 2013 г. установи, че етеричното масло от черен пипер може да помогне за лечението на това състояние чрез преобразуване на ключови ензими, свързани както с високото кръвно налягане, така и със захарния диабет тип 2. Използвайте следната смес за понижаване на високото кръвно налягане.

Смесете:

 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от лавандула
 • 2 капки етерично масло от валериана
 • 2 капки етерично масло от маточина

 

Арома бленд за спиране на тютюнопушенето

Ето една проста смес от аромати, която помага за намаляване на глада за никотин:

 • 6 капки етерично масло от черен пипер
 • 4 капки етерично масло от карамфил
 • 2 капки етерично масло от бергамот
 • 2 капки етерично масло от грейпфрут

 

Масажна смес при мускулни болки

Етеричното масло от черен пипер е чудесно за успокояващи масажи на тялото. Така че, ако търсите добро масажно масло, опитайте тази рецепта. Масажната смес намалява болката в сухожилията, ставите и мускулите. Истински празник за сетивата и тялото! 

Смесете:

 • 6 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от джинджифил
 • 30 мл. масло от сладък бадем

 

Арома бленд за облекчаване на коремен дискомфорт

За да облекчите коремните спазми и дискомфорта от запек, диария и газове, внимателно масажирайте корема около пъпа с малки кръгови движения по часовниковата стрелка със следната масажна смес:

 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от джинджифил
 • 2 капки етерично масло от портокал
 • 1 супена лъжица масло от сладък бадем

 

Арома бленд против преумора

За да ободрите и енергизирате ума, тялото и духа си и да възстановите силите си след прекомерна умора и изтощение, опитайте следната рецепта с етерично масло от черен пипер:

 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • 2 капки етерично масло от портокал
 • 2 капки етерично масло от жълт кантарион

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от черен пипер е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Маслото от черен пипер може да предизвика дразнене на кожата и ако се използва в големи количества може да окаже вредно въздействие върху бъбреците. Избягвайте употребата му преди лягане. Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 

 

 

 • Помага за облекчаване на болка и спазми
 • Подобрява респираторното здраве
 • Облекчава чувството на тревожност
 • Подпомага детоксикацията на организма
 • Действа благотворно на стомашно-чревния тракт

 

Масажна смес при високо кръвно налягане

Етеричното масло от черен пипер помага в борбата с високото кръвно налягане. Проучване от 2013 г. установи, че етеричното масло от черен пипер може да помогне за лечението на това състояние чрез преобразуване на ключови ензими, свързани както с високото кръвно налягане, така и със захарния диабет тип 2.

Използвайте следната смес за понижаване на високото кръвно налягане:

 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от лавандула
 • 2 капки етерично масло от валериана
 • 2 капки етерично масло от маточина

 

Арома бленд за спиране на тютюнопушенето

Ето една проста смес от аромати, която помага за намаляване на глада за никотин:

 • 6 капки етерично масло от черен пипер
 • 4 капки етерично масло от карамфил
 • 2 капки етерично масло от бергамот
 • 2 капки етерично масло от грейпфрут

 

Масажна смес при мускулни болки

Етеричното масло от черен пипер е чудесно за успокояващи масажи на тялото. Така че, ако търсите добро масажно масло, опитайте тази рецепта. Масажната смес намалява болката в сухожилията, ставите и мускулите. Истински празник за сетивата и тялото! 

Смесете:

 • 6 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от джинджифил
 • 30 мл. масло от сладък бадем

 

Арома бленд за облекчаване на коремен дискомфорт

За да облекчите коремните спазми и дискомфорта от запек, диария и газове, внимателно масажирайте корема около пъпа с малки кръгови движения по часовниковата стрелка със следната масажна смес:

 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от джинджифил
 • 2 капки етерично масло от портокал
 • 1 супена лъжица масло от сладък бадем

 

Арома бленд против преумора

За да ободрите и енергизирате ума, тялото и духа си и да възстановите силите си след прекомерна умора и изтощение, опитайте следната рецепта с етерично масло от черен пипер:

 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • 2 капки етерично масло от портокал
 • 2 капки етерично масло от жълт кантарион

Коментари

 • author
  Faron Dunar — 

  Schwarzes Pfefferöl zur Behandlung von Bluthochdruck Möglicherweise können Sie ätherisches Öl aus schwarzem Pfeffer verwenden, um Ihren Blutdruck zu kontrollieren. Eine Studie aus dem Jahr 2013 ergab, dass ätherisches Öl aus schwarzem Pfeffer durch die Umwandlung wichtiger Enzyme, die sowohl für Bluthochdruck als auch für Typ-2-Diabetes relevant sind, bei der Behandlung dieser Erkrankungen helfen kann. Verwenden Sie hierfür eine Mischung aus: • 2 Tropfen Schwarzes Pfefferöl • 2 Tropfen ätherisches Lavendelöl • 2 Tropfen ätherisches Baldrianöl • 2 Tropfen ätherisches Melissenöl Wie erfolgt die Anwendung?

Оставете коментар


   captcha