Био етерично масло Зелена мандарина (15мл)

image1938
image1939
image1940
image1941
image2101
image2102

Био етерично масло Зелена мандарина (15мл)

  0
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Зелена Мандарина Citrus Reticulata Peel Oil


Цена: 17.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Подобрява качеството на съня
 • Придава блясък на бледата кожа
 • Създава положителна атмосфера

 

Аромат: Свеж, цитрусов, сладък

Метод на извличане: Студено пресованe

Използваема част: Кора

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Лимонен, Гама-терпинен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- успокояващо

- спазмолитично

- тонизиращо храносмилането

- антиоксидантно

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ЗЕЛЕНА МАНДАРИНА

Ако търсите идеи за смеси с масло от зелена мандарина, можете да комбинирате с етерично масло от бергамот, лимон, градински чай, лавандула, канела, сандалово дърво, розмарин, хвойна, босилек, нероли и мента.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЗЕЛЕНА МАНДАРИНА

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от зелена мандарина може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Подпомага здравия сън
 • Намалява появата на несъвършенства по кожата
 • Отключва положителни емоции
 • Може да се използва като универсален натурален почистващ препарат
 • Подпомага здравословното храносмилане и метаболизъм

 

ЗЕЛЕНА МАНДАРИНА – МАЛКО ИСТОРИЯ

Мандарината е една от най-известните представители от семейството на цитрусите, позната още от древността. Корените на мандарината са някъде в Югоизточна Азия и идва в Европа през 18-ти век по търговските пътища, минаващи през Средиземно море.

Мандарината е вечнозелено дърво с бели цветя и сладки цитрусови плодове. Самият плод на мандариновото дърво е високо ценен в света на кулинарията ‒ използва се в ордьоври, салати, морски дарове, десерти и коктейли. Любопитен факт е, че в древни времена кората на мандарината се е смятала за основен елемент, който насочва жизнената енергия Чи, според традиционната китайска медицина. Мандарината е имала голямо значение като лечебно средство в народната медицина. В допълнение, практикуващите Аюрведа използват масло от зелена мандарина в терапевтични масажи и ароматни вани. Маслото от зелена мандарина се получава чрез студено пресоване на кората на все още леко неузрелите плодове на дървото. Знаете ли, че едно узряло мандариново дърво може да даде до 79 килограма плодове?

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО МАСЛОТО ОТ ЗЕЛЕНА МАНДАРИНА

Етеричното масло от зелената мандарина се отличава от останалите цитрусови етерични масла по изключително високата си концентрация на гама терпинен. Ето защо етеричното масло от зелената мандарина и етеричното масло от чаено дърво споделят някои общи полезни свойства. Също като маслото от чаено дърво, маслото от зелена мандарина има чудесни почистващи свойства, както за тялото и кожата, така и за различни повърхности. Подобно на други цитрусови масла, етеричното масло от зелената мандарина е богато на антиоксиданти и има антибактериални свойства. На емоционално ниво, свежият и релаксиращ аромат на маслото от зелена мандарина намалява чувството на стрес и напрежение и вдъхва позитивни чувства и мисли. 

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ЗЕЛЕНА МАНДАРИНА

Специфично проучване измерва ефектът на етеричното масло от зелена мандарина срещу стареенето на кожата чрез изследване на способността му да потиска ключовите ензими, свързани със стареенето на кожата, хиалуронидаза, колагеназа и амилаза. Чрез различни тестове и използване на сложна методология учените стигат до извода, че маслото от мандарина може да се използва като обещаващо средство против стареене в продуктите за грижа за кожата.

Проучване от 2020 г. предполага, че етеричното масло от зелена мандарина може да подобри настроението и латентността на съня. По време на изследването е измерена ЕЕГ активността на 10 мъже и 10 жени доброволци. В крайна сметка се оказа, че вдишването на определена концентрация на етерично масло от зелена мандарина намалява излъчването на алфа и бета вълни и стимулира излъчването на тета вълни, което води до подобрен сън.

Проучване от 2021 г., използващо различни етерични масла, измерва антибактериалната им активност срещу гъбични микроорганизми, включително бактериални щамове като Escherichia coli, Salmonella abony и Staphylococcus aureus. Повечето етерични масла проявявали антибактериална активност, но в различна степен по отношение на различните видове микроорганизми. Етеричното масло от зелена мадарина показа по-слаба антибактериална активност в сравнение с етеричното масло от канела и грейпфрут но пък демонстрира отлични антиоксидантни способности.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗЕЛЕНА МАНДАРИНА И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Подпомага здравия сън

Благодарение на релаксиращият си и седативен ефект етеричното масло от зелена мандарина може да подобри продължителността и качеството на съня, да намали чувството на тревожност и безпокойство, които често са основна причина за безсъние. Комбинирайте етерично масло от зелена мандарина с етерично масло от лавандула за постигане на атмосфера на отпускане и насърчаване на съня. Разпръснете ароматната смес в спалнята преди или по време на сън. Можете също така да разредите няколко капки в базово масло и да втриете в слепоочията си за незабавен ефект.

Намалява появата на несъвършенства по кожата

Етеричното масло от зелена мандарина е особено подходящо при проблемна кожа, загуба на тонус и блясък, усещане за дискомфорт и дехидратация на кожата. Маслото от мандарина спомага за възстановяване и поддържане на младежкия вид на кожата, поддържа еластичността и блясъка на здравата кожа, подхранва и регенерира.

Отключва положителните емоции

Етеричното масло от зелена мандарина е не само чудесен релаксант, който ни помага да забавим темпото и да отпуснем педала на газта, но и също може да ни помогне да развием по-положително отношение към света. Разпръскването на етерично масло от зелена мандарина, смесено с други цитрусови масла, като масло от сладък портокал или лайм, ще ви помогнат да започнете деня си по-щастливо и по-енергично. Винаги помнете: Дишането свързва ума и тялото. Дори и след най-тъмните нощи, слънцето изгрява за нов ден.

Може да се използва като универсален натурален почистващ препарат

Със своя свеж аромат и естествени антисептични и почистващи свойства, етеричното масло от зелена мандарина може да бъде чудесно решение за употреба като универсално натурално почистващо средство в домакинството. Маслото от зелена мандарина премахва неприятните миризми и може да служи като отличен репелент срещу насекоми и комари.

Подпомага здравословното храносмилане и метаболизъм

Страдате ли от редовно подуване на корема или лошо храносмилане? Етеричното масло от зелена мандарина е незаменим помощник за работата на стомашно-чревния тракт. Маслото помага за подобряване на храносмилането, активира отделянето на жлъчка и храносмилателни сокове, което има положителен ефект върху движението на храната. Ако искате да облекчите подуването на корема и симптомите на разстроения стомах, използвайте няколко капки масло от зелена мандарина разредени в базово масло за масаж. Масажирайте коремната област с движения по посока на часовниковата стрелка за няколко минути. Сред основните етерични масла, които могат да спомогнат за подобрена храносмилателна функция са повечето цитруси, а така също етеричните масла от джинджифил, черен пипер, молдовски змееогловник и кориандър.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗЕЛЕНА МАНДАРИНА

Арома бленд за спокоен сън

Ако имате проблеми със заспиването, опитайте тази лесна натурална рецепта. Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера. Рецептата е подходяща за дифузер с капацитет на резервоара 100 мл..

 •  2 капки етерично масло от зелена мандарина
 •  2 капки етерично масло от римска лайка
 •  2 капки етерично масло от лавандула

 

Релаксиращ арома бленд

Ако търсите ароматна композиция, която ще ви успокои и ще ви помогне да се справите с всяка ситуация, тази рецепта е за вас. Уникалната комбинация от етерични масла ще ви плени и ще ви освободи от страховете, тревогите и негативните мисли, едовременно с това ще ви отвори за повече хармония, вътрешен мир и здраве. Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 •  2 капки етерично масло от зелена мандарина
 •  2 капки етерично масло от бергамот
 •  2 капки етерично масло от сандалово дърво

 

Арома бленд срещу стареене на кожата

За да подмладите и възстановите здравия и младежки вид на застаряваща и уморена кожа, опитайте тази лесна натурална рецепта у дома. Нанесете върху кожата на лицето – за предпочитане вечер и след душ. Правете това всеки ден, за да се насладите на красива кожа. Не се излагайте на пряка слънчева светлина след употреба.

Смесете:

 •  3 капки етерично масло от зелена мандарина
 •  2 капки етерично масло от грейпфрут
 •  2 капки етерично масло от здравец
 •  50 мл масло от сладък бадем или шипка

 

Универсален почистващ препарат за всякакви повърхности

Тези етерични масла са доказан, бърз и лесен начин с които да направите свой собствен изцяло натурален универсален почистващ спрей или препарат, подходящ за почистване на всякакви повърхности в домакинството. Смесете в стъклена бутилка със спрей, пълна с вода и бял оцет:

 •  1 чаша бял оцет
 •  1 чаша вода
 •  10 капки етерично масло от сладък портокал
 •  5 капки етерична лимонена чубрица
 •  10 капки етерично масло от зелена мандарина

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от зелена мандарина е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Цитрусовите масла са фоточувствителни. Избягвайте употребата им преди излагане на слънчева светлина или UV лъчи поне 12 часа след нанасяне на продукта. Да се избягва контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

Забележка: Маслото от зелена мандарина може да доведе до повишена чувствителност на кожата. Затова избягвайте да се излагате на слънце след употреба.

 • Подпомага здравия сън
 • Намалява появата на несъвършенства по кожата
 • Отключва положителни емоции
 • Може да се използва като универсален натурален почистващ препарат
 • Подпомага здравословното храносмилане и метаболизъм

 

Арома бленд за спокоен сън

Ако имате проблеми със заспиването, опитайте тази лесна натурална рецепта. Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 •  2 капки етерично масло от зелена мандарина
 •  2 капки етерично масло от римска лайка
 •  2 капки етерично масло от лавандула

Рецептата е подходяща за дифузер с капацитет на резервоара 100 мл..

 

Релаксиращ арома бленд

Ако търсите ароматна композиция, която ще Ви успокои и ще Ви помогне да се справите с всяка ситуация, тази рецепта е за Вас. Уникалната комбинация от етерични масла ще Ви плени и ще Ви освободи от страховете, тревогите и негативните мисли, едовременно с това ще Ви отвори за повече хармония, вътрешен мир и здраве. Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 •  2 капки етерично масло от зелена мандарина
 •  2 капки етерично масло от бергамот
 •  2 капки етерично масло от сандалово дърво

Рецептата е подходяща за дифузер с капацитет на резервоара 100 мл..

Забележка: Маслото от зелена мандарина може да доведе до повишена чувствителност на кожата. Затова избягвайте да се излагате на слънце след употреба.

 

Арома бленд срещу стареене на кожата

За да подмладите и възстановите здравия и младежки вид на застаряваща и уморена кожа, опитайте тази лесна натурална рецепта у дома.

Смесете:

 •  3 капки етерично масло от зелена мандарина
 •  2 капки етерично масло от грейпфрут
 •  2 капки етерично масло от здравец
 •  50 мл масло от сладък бадем или шипка

Нанесете върху кожата на лицето – за предпочитане вечер и след душ. Правете това всеки ден, за да се насладите на красива кожа. Не се излагайте на пряка слънчева светлина след употреба.

 

Универсален почистващ препарат за всякакви повърхности

Тези етерични масла са доказан, бърз и лесен начин с които да направите свой собствен изцяло натурален универсален почистващ спрей или препарат, подходящ за почистване на всякакви повърхности в домакинството. Смесете в стъклена бутилка със спрей, пълна с вода и бял оцет:

 •  1 чаша бял оцет
 •  1 чаша вода
 •  10 капки етерично масло от сладък портокал
 •  5 капки етерична лимонена чубрица
 •  10 капки етерично масло от зелена мандарина

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha