Пало Санто -100% натурално етерично масло (5мл)

image1962
image1963
image1964
image1965
image2115
image2116

Пало Санто -100% натурално етерично масло (5мл)

  0
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Пало Санто Bulnesia Sarmientoi Wood Oil


Цена: 19.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Укрепва имунната система
 • Облекчава напрежението и болките в мускулите и ставите
 • Помага за заземяване и присъствие в настоящия момент

 

Аромат: Сладък, дървесен, балсамов

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Дървесина (от естествено паднали дървета)

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Bulnesol, Guaiol, β-Eudesmol

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- силно болкоуспокояващо

- деконгестантно 

- подобряващо настроението

- антиоксидантно

антиревматично

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ПАЛО САНТО

Ако търсите идеи за смесване на масло от пало санто, можете да комбинирате с етерично масло от босилек, черен пипер, кедрово дърво, канела, кориандър, джинджифил, безсмъртниче, мандарина, маточина, роза, нероли, копайба и градински чай.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ПАЛО САНТО

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от пало санто може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Облекчава болките в ставите
 • Успокоява претоварените и възпалени мускули
 • Има заземяващ и хармонизиращ ефект върху ума, духа и тялото
 • Отблъсква негативната енергия
 • Облекчава главоболието

 

ПАЛО САНТО – МАЛКО ИСТОРИЯ

Дървото пало санто, понякога наричано „свещено дърво“, расте в дивите тропически гори на Южна Америка, островите Галапагос и някои местности в Мексико и достига до 10 метра височина. Самото дърво е лесно разпознаваемо заради белезникавата сива кора, ярките зелени листа и малките съцветия от цветя. Дървото пало санто принадлежи към същото ботаническо семейство „Бурсерови“ като дърветата от тамян и смирна. Местните култури в Южна Америка използват от векове „мистичното“ дърво за традиционни лечебни ритуали, религиозни обреди и духовни пречистващи практики. На испански език името буквално означава „Свято Дърво". Смята се, че дървото пало санто има духовно пречистващи качества, които помагат да се изчисти лошата енергия „mala energia" и носи благоденствие на онези, които вярват в неговата сила. Използването на този мистичен дар на природата датира още от ерата на инките. От холистична гледна точка дървото пало санто взаимодейства и се явява свързващ елемент между тялото, ума и душата. Смята се, че пречиства въздуха, отблъсква негативната енергия, разсейва злите духове, пречиства аурата и подобрява енергийните нива. За направата на етеричното масло от пало санто се използва дървесината от естествено паднали дървета. От решаващо значение е да се гарантира, че се използват устойчиви методи за добив. Дървото пало санто естествено умира след период от около 50-70 години растеж и остава в естествената си среда за допълнителни 5 до 8 години, докато в останалия да лежи на земята ствол на дървото, чрез специална биохимична метаморфоза се образува безценната смола.

 

ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ПАЛО САНТО И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Етеричното масло от пало санто се използва в ароматерапията за лечение на ревматоиден артрит и подагра. На физическо ниво, свойства на етеричното масло от пало санто включват: противовъзпалителни, антиоксидантни, антиревматични, антисептични и потогонни (увеличаващи изпотяването в човешкото тяло). Тъй като сесквитерпените са най-голямата група в биохимичният състав на етеричното масло от пало санто, то е идеално за изграждане и поддържане на здрави клетки и тъкани. Поддържа здрава, добре хидратирана, мека и гладка кожа. На психо-емоционално ниво, успокояващите и заземяващи свойства на етеричното масло от пало санто създават чувство на душевен мир и покой. Пало санто заземява и балансира.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ПАЛО САНТО

Поради високата концентрация на Гуайол (ключов компонент на етеричното масло от пало санто), в последните години маслото от пало санто привлече интереса на научната общественост със своите анти-ракови способности. Клинично проучване от 2018 г. описва потенциала на Гуайола като антиметастатичен агент при някои видове рак на белия дроб. Проучването изследва антипролиферативните и антиметастатичните ефекти на Palo Santo Supercritical Fluid Extract (BSE) върху специфичен тип клетъчна линия на рак на белия дроб. Резултатът от проучването заключава, че течния екстракт от пало санто значително инхибира клетъчния растеж на ракови клетки на белия дроб и би могъл да бъде потенциално помощно средство при лечение на рак на белия дроб.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ПАЛО САНТО И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Облекчава болките в ставите

Болката, свързана с артритни състояния, може да варира в широки граници, до степен, при която дори обикновеното движение става болезнено непоносимо. Както е известно, в редица случаи употребата на конвенционални болкоуспояващи има нежелани странични ефекти или въздействието им е само временно. В допълнение, може да се прояви резистентност към действието им след продължителна и многократна употреба. Етеричното масло от пало санто е фантастичен природен лек за мускулни и ставни болки и може да бъде отлична алтернатива на конвенционалните болкоуспокояващи средства. За да овладеете болката, смесете 2 капки етерично масло от пало санто с 2 капки етерично масло от джинджифил и 1 супена лъжица базово масло и втрийте в болезнените стави.

Успокоява претоварените и възпалени мускули

Етеричното масло от пало санто може да бъде много полезно за успокояване на претоварени мускули и възпалени стави. Следващият път, когато почувствате болка в мускулите след интензивна тренировка, опитайте да разредите 2 до 3 капки масло от пало санто със супена лъжица масло от сладък бадем. Масажирайте сместа върху болезнените места, колкото пъти е необходимо, до отшумяване на болката. Друго чудесно успокояващо средство за натоварения човешки организъм са солите за вана. Опитайте да облекчите мускулната треска с домашно приготвени соли за вана. Смесете няколко капки масло от пало санто с морска сол (на кристали) и изсипете сместа в отделен съд с херметическо затваряне. Добавете 4-5 супени лъжици към напълнената с топла вода вана и се насладете на едно напълно релаксиращо изживяване.

Има успокояващ и хармонизиращ ефект върху ума, духа и тялото

Маслото от свято дърво намира широко приложение в духовни практики като йога и медитация. Със своя релаксиращ и енергизиращ дървесен аромат, маслото от пало санто може да се използва подобно на маслото от тамян за постигане на емоционален и духовен покой. Маслото от пало санто може да намали чувството на тревожност, да подобри настроението, да насърчи умствената яснота, да засили фокуса и да повиши жизнеността. Обикновено се използва в ароматерапевтични смеси за успокояване на тревожността и насърчаване на спокойствието. При вдишване ароматът на етеричното масло директно се пренася от клетките в носа до мозъка, и по-специално до лимбичната система, която контролира емоциите и паметта. Ето защо реакцията при вдишване на ароматът на маслото може да предизвика веднага силно емоционално преживяване. По-специално, маслото от пало санто може да насърчи релаксацията на духа и тялото, да премахне натрупаното напрежение и да намали чувството за тревожност.

Отблъсква отрицателна енергия

Смята се, че дървото пало санто има пречистващи свойства. Според шаманите в Южна Америка пало санто премахва негативната енергия, пречките в живота и привлича късмета. За да пречистите енергията във вашия дом, запалете пръчка пало санто и оставете да гори за няколко секунди. След това изгасете внимателно пламъка. Веднага щом запалите пръчката пало санто, от нея ще излезе бял дим. Преминете през всяка стая и разпръснете ароматния дим. По този начин създавате пречистена уютна атмосфера в дома си, докато се наслаждавате на топлия балсамов аромат на пало санто.

Облекчава главоболие

За да облекчите главоболието си, смесете няколко капки етерично масло от пало санто с базово масло и втрийте върху слепоочията или челото. Разтрийте с леки масажни движения. Можете също така да добавите няколко капки етерично масло от пало санто във вряща вода и да вдишвате парата.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ПАЛО САНТО

Бленд за хармонизиране 

Заземявайки и предизвиквайки чувство на спокойствие, маслото от пало санто може да помогне при тревожност, емоционална травма и силни емоции. За да създадете хармонична и уютна атмосфера, опитайте този арома бленд.

Смесете:

 •  3 капки етерично масло пало санто
 •  2 капки етерично масло от кедрово дърво
 •  2 капки етерично масло от лавандула

 

Арома бленд „Бъди щастлив“

Ако искате да създадете идеалната атмосфера за споделяне на усещане за щастие, позитивни мисли и чувства, и добро настроение, използвайте тази ароматна смес:

 •  3 капки етерично масло пало санто
 •  3 капки етерично масло от мандарина
 •  2 капки етерично масло от иланг-иланг

 

Релаксиращ бленд при болка

Тази домашна рецепта е лесна и надеждна, когато се борите със стегнати, възпалени мускули и болки в ставите.

Смесете:

 • 10 капки етерично масло пало санто
 • 10 капки етерично масло от тамян
 • 10 капки етерично масло от джинджифил
 • 50 мл. базово масло (масло от сладък бадем  или кокосово масло)

 

Релаксиращ бленд за вана

Ако все още не сте изпитали удоволствието да вземете уханна вана с етерични масла, сте пропуснали много. Превърнете времето си за къпане в луксозен, глезещ тялото и сетивата ритуал с тази ароматна вана.

Смесете:

 • 1 чаша морска сол (на кристали)
 • 3 капки етерично масло пало санто
 • 2 капки етерично масло от безсмъртниче
 • 3 капки етерично масло от нероли

 

Ако добавим към това и насладата от сух цвят от лавандула или розови листенца в ароматната вода, не губете повече време, а действайте и няма да съжалявате.

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от пало санто е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване. Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Облекчава болките в ставите
 • Успокоява претоварените и възпалени мускули
 • Има заземяващ и хармонизиращ ефект върху ума, духа и тялото
 • Отблъсква негативната енергия
 • Облекчава главоболието

Бленд за хармонизиране на психо-емоционалното състояние

Заземявайки и предизвиквайки чувство на спокойствие, маслото от пало санто може да помогне при тревожност, емоционална травма и силни емоции. За да създадете хармонична и уютна атмосфера, опитайте тази ароматна смес:

 •  3 капки етерично масло пало санто
 •  2 капки етерично масло от кедрово дърво
 •  2 капки етерично масло от лавандула

 

Арома бленд „Бъди щастлив“

Ако искате да създадете идеалната атмосфера за споделяне на усещането за щастие, позитивните емоции и доброто настроение, опитайте тази ароматна смес:

 •  3 капки етерично масло пало санто
 •  3 капки етерично масло от мандарина
 •  2 капки етерично масло от иланг-иланг

 

Релаксиращ бленд при болка

Тази домашна рецепта е лесна и надеждна, когато се борите със стегнати, възпалени мускули и болки в ставите.

Смесете:

 • 10 капки етерично масло пало санто
 • 10 капки етерично масло от тамян
 • 10 капки етерично масло от джинджифил
 • 50 мл базово масло (масло от сладък бадем  или кокосово масло)

 

Релаксиращ бленд за вана

Ако все още не сте изпитали удоволствието да вземете уханна вана с етерични масла, сте пропуснали много. Превърнете времето си за къпане в луксозен, глезещ тялото и сетивата ритуал с тази ароматна вана:

 • 1 чаша морска сол (на кристали)
 • 3 капки етерично масло пало санто
 • 2 капки етерично масло от безсмъртниче
 • 3 капки етерично масло от нероли

А като добавим към това и насладата от сух цвят от лавандула или розови листенца в ароматната вода, не губете повече време, а действайте и няма да съжалявате.

 

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha