Рецепти - етерично масло джинджифил

Етерично масло от джинджифил за лимфен дренаж

Можете лесно да си приготвите етерична смес с масло от джинджифил, за да стимулирате естествената детоксикация на организма. Използвайте 30 мл. базово масло или гел от алое и смесете:

  • 3 капки етерично масло от джинджифил
  • 3 капки етерично масло от портокал
  • 2капки етерично масло от розмарин

 

Етерично масло от джинджифил за растеж на косата

Тази маска за коса е особено ефективна срещу косопад. Смесете супена лъжица бадемово масло с 5 капки масло от джинджифил. Нанесете върху скалпа и масажирайте  за няколко минути. Изплакнете обилно с топла вода. Използвайте шампоан против косопад. Още по-релаксиращ начин да използвате джинджифил е да добавите 5-6 капки директно към шампоана си.

 

Арома бленд при болка и скованост

Счита се, че гингерол и зингерон, открити в джинджифила, могат да помогнат за облекчаване симптомите на артритНаучете как с помощта на бленд с масло от джинджифил можете да облекчите болката и сковаността в мускулите и ставите. Смесете следното:

  • 30 мл масло от кокос или жожоба
  • 3 капки етерично масло от джинджифил
  • 3 капки етерично масло от тамян
  • 3 капки етерично масло от евкалипт

 

Ободряващ бленд с масло от джинджифил

Използвайте ароматно в дифузер и смесете: 

  • 5 капки етерично масло от джинджифил
  • 3 капки етерично масло от пачули
  • 2 капки етерично масло от иланг-иланг

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти