Био етерично масло Бял бор (10мл)

image918
image919
image920

Био етерично масло Бял бор (10мл)

  1
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Бял бор Pinus Sylvestris Leaf Oil


Цена: 9.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Дава прилив на нови жизнени сили и енергия
 • Подобрява респираторното здраве
 • Пречиства и дезодорира въздуха в помещенията

 

Аромат: Свеж, дървесен, смолист, боров

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Игловидни „листа" и клонки

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Алфа-пинен, Бета-пинен, Карен, Лимонен, Борнилацетат

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- кортизоноподобно

- невротонично

- антисептично

- отхрачващо

- дезодориращо

- хипертензивно

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ БЯЛ БОР

Ако искате да създадете своя собствена етерична смес с масло от бял бор, помислете за комбинирането му с кедър, бяла ела, розмарин, лавандула, градински чай, мащерка, зелена мандарина, грейпфрут, черен пипер, хвойна, сладък портокал, джинджифил и лайм.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ БЯЛ БОР

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от бял бор може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Действа ободряващо и тонизиращо
 • Подобрява респираторното здраве
 • Подобрява състоянието на кожата
 • Помага при синузит
 • Пречиства и дезодорира въздуха в помещенията

 

БЯЛ БОР – МАЛКО ИСТОРИЯ

Белият бор (Pinus sylvestris) е вечнозелено иглолистно дърво от семейство Борови, достигащо височина до 40 м. и възраст до 600 години. Среща се в по-голямата част от Северното полукълбо на височина до 2200 м. При археологически разкопки през 1889 г. на централния град на древната Шумерска държава били открити хиляда глинени клинописни таблици, в една от които имало 15 лечебни рецепти с вещества от растителен, животински и минерален произход. Тази ценна находка, датираща от преди 5 хилядолетия, показва, че древните шумерски лечители са познавали добре лечебните свойства на растителните масла и смоли, като за компреси и лапи използвали изсушени борови и елови иглици. В Древен Египет смолата от бял бор е била част от състава и тайните ритуали на балсамирането. Боровата смола е била включена в една от най-популярните древноегипетски противозачатъчни рецепти като средство против нежелано забременяване. Някой индиански племена наричали белият бор „Стражът на небето“, заради височината и стремежът винаги да бъде по-високо и така да уловя слънчевите лъчи. Това е поверие, което се споделя в много народи, които го наричат „Господарят на светлината“.

Съществуват легенди за „сибирско здраве и дълголетие“ което до голяма степен се дължи на уникалните климатични особености на Сибир, наричан още „зелените бели дробове на планетата". Названието му се дължи на вечнозелената северна красота на иглолистните гори от бял бор. Ароматът на борови и елхови клонки дезинфекцира въздуха, благодарение на фитонцидни летливи вещества, които се отделят от игличките. Иглолистната терапия е доказан метод за борба с много заболявания, както и за тяхната навременна профилактика в продължение на хиляди години.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО МАСЛОТО ОТ БЯЛ БОР

Етеричното масло от бял бор поддържа здрава дихателната система. В ароматерапията маслото се прилага при психически стрес, чувство на безпокойство и напрежение. Свежият аромат способства повишаването на работоспособността и концентрацията на вниманието. Болкоуспокояващите свойства на маслото от бор го правят ефикасен лек при ревматични оплаквания и ставни болки. То пречиства и дезодорира въздуха в помещенията. В допълнение, маслото от бял бор действа благоприятно за увеличаване сексуалното желание при мъжете, а редовното му използване води до понижаване на еректилната дисфункция.

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ БЯЛ БОР

Изследване от 2018  г. оценява екстракти от три различни вида бор за тяхната инхибиторна активност върху ензими, свързани с определени  заболявания. Етаноловите екстракти от всяко растение са тествани in vitro за лечение на захарен диабет (ензимен инхибитор: антиамилазна и антиглюкозидазна активност), лечение на болестите на Алцхаймер и Паркинсон (ензимно инхибиране: антихолинестеразна и антитирозиназна активност). Резултатите показват, че екстрактите от трите различни вида бор притежават ензимна инхибиторна активност в зависимост от дозата и могат да повлияят положително върху лечението на захарен диабет и симптомите на болестите на Алцхаймер и Паркинсон.

Проучване от 2015 г., публикувано в Pharmacogn Mag., има за цел да изследва потенциалната цитотоксичност на белия бор (Pinus sylvestris L.). Данните от този доклад установяват, че екстрактът от игличките на бял бор и етеричното масло от бял бор показват известен потенциал като химиопревантивно или химиотерапевтично средство за тумори на млечната жлеза, които не реагират на ендокринно лечение.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БЯЛ БОР И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Действа ободряващо и тонизиращо

Етеричното масло от бял бор е чудесен избор за тонизиране и енергизиране на организма, за успокояване на нервното напрежение и възбуда. Свежият му аромат дава прилив на нови жизнени сили и енергия, повишава енергийните нива, изчиства съзнанието от тревоги и възстановява психическото равновесие. Ароматът се възприема като глътка свеж въздух. Тези му качества, превръщат маслото от бял бор в едно от най-полезните масла за медитация. Ако се нуждаете от спешна терапия за моментите на отпадналост, вялост и умора, дифузирайте етерично масло от бял бор за 30 минути. Усетете прилива на свежи сили и енергия за живот.  

Подобрява респираторното здраве

Етеричното масло от бял бор може да осигури подкрепа при първи симптоми на  респираторна инфекция. Маслото има мощен антисептичен ефект срещу широк спектър от патогенни микроорганизми, помага за премахване на отока и възпалението на носната лигавица, осигурява чисти дихателни пътища, улеснява дишането, успокоява кашлицата и подобрява респираторното здраве. В допълнение има отлични отхрачващи и деконгестантни свойства.

Подобрява състоянието на кожата

При употреба в козметични продукти етеричното масло от бял бор придава на кожата младежки и стегнат вид. Неговите антиоксидантни свойства го правят перфектна съставка за натурални домашно приготвени серуми, които забавят появата на първите признаци на стареене, фини линии, бръчки, отпусната кожа и пигментация. Освен това стимилира циркулацията в подкожните кръвоносни съдове, активира клетъчното обновление, подпомага борбата срещу екзема, акне и целулит, отстранява лишеите по кожата и повишава бариерна функция на кожата.

Помага при синузит

Етеричното масло от бял бор може да помогне за лечение на синузит под формата на редовни инхалации. Боровият аромат отпушва носните канали, изчиства синусите, намалява отока и помага за облекчаване на напрежението в синусите, което причинява болка и главоболие около очите и лицето. Има много силно антисептично действие и потиска развитието на възпалителен процес.

Пречиства и дезодорира въздуха в помещенията

Чистото етерично масло от бял бор е натурално средство в борбата за чистотата на дома – унижощава праховите акари и спорите на гъбичките, пречиства околната среда от негативна енергия и бактерии във въздуха и е отлична добавка към домашно почистващите разтвори. Придава освежаващо, чисто и приятно ухание на дома. Неутрализира цигарения дим.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БЯЛ БОР

Масажна смес с масло от бял бор при  настинка

Използвайте следната смес за облекчаване на симптомите при настинка и грип. Нанесете с втриващи движения по псока на часовниковата стрелка 3 до 4 пъти дневно. Съхранявайте сместа в затворен, неметален съд на стайна температура и използвайте в рамките на няколко дни. 

Смесете:

 • 5 капки етерично масло от бял бор
 • 3 капки етерично масло от мента
 • 3 капки етерично масло от розмарин
 • 50 мл. масло от бадем

 

Арома бленд за изостране на фокуса

Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 2 капки етерично масло от бял бор
 • 2 капки етерично масло от хвойна
 • 2 капки етерично масло от грейпфрут
 • 2 капки етерично масло от черен пипер

 

И още една комбинация, с която ще усетите прилив на свеж въздух в дробовете си. Използвайте в дифузер и се насладете:

 • 2 капки масло от зелена мандарина
 • 2 капки масло от бял бор
 • 2 капки масло от мента

 

Почистващ спрей с масло от бял бор

За да поддържате дома си чист и без бактерии, смесете 15 капки етерично масло от бял бор, 15 капки етерично масло от портокал, 200 мл бял оцет и 200 мл вода в спрей бутилка. Разклатете добре, за да се смесят. Напръскайте и почистете замърсените повърхности. Идеален спрей за искрящо чист дом в хармония с природата!

Смесете:

 • 15 капки етерично масло от бял бор
 • 15 капки етерично масло от портокал
 • 200 мл. вода
 • 200 мл. бял оцет

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от бял бор е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание. Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, кърмене или ако страдате от хронични заболявания! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 

 

 • Действа ободряващо и тонизиращо
 • Подобрява респираторното здраве
 • Подобрява състоянието на кожата
 • Помага при синузит
 • Пречиства и дезодорира въздуха в помещенията

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ

Нервно напрежение, стрес, умора и намалена концентрация

 • Аромалампа: добавете 3-5 капки етерично масло от Бял бор на 15 кв.м.
 • Студена инхалация: 1-2 капки етерично масло от Бял бор се накапват върху кърпичка и се вдишва за 5-10 мин. / 2-3 пъти дневно.
 • Вана: 6-10 капки етерично масло от Бял бор смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за вана.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО 

Настинки, грип, бронхит, кашлица и синузит

 • Инхалация: смесете 1 супена лъжица мед с 5 капки етерично масло от Бял бор и добавете към 200 мл. кипната вода. Покрийте главата с хавлиена кърпа и вдишвайте дълбоко парните изпарения за 10 минути. Честота на инхалациите зависи от интензитета на симптомите / 3-4 пъти дневно.
 • Студена инхалация: 1-2 капки се накапват върху кърпичка и се вдишва за 5-10 мин. / 2-3 пъти дневно.
 • Разтривки: разредете 5 капки етерично масло от Бял бор с 1 супена лъжица (15мл) базово масло (Шипка, Бадем, Зехтин) и втрийте върху ключови зони: синуси, гърло, гърди. Нанасяйте 3 до 4 пъти дневно. 

 

Целулит

 • Вана: 6-10 капки етерично масло от Бял бор смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната. Продължителност: 20 мин.
 • Разтривки: смесете 2-3 капки етерично масло от Бял бор с 10 мл. базово масло от шипка.

 

Ревматични болки в ставите и мускулите, мускулно разтежение, артрит, ишиас

 • Масажно масло за тяло: смесете 5 капки етерично масло от Бял бор с 20 мл. базово масло от шипка и внимателно масажирайте засегнатите области.
 • Вана: 6-10 капки етерично масло от Бял бор смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за вана.
 • Компреси: 4-5 капки етерично масло от Бял бор добавете в купа топла вода. Сложете малка памучна кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезненото място. Повтаряйте докато кърпата се охлади до телесна температура.

 

Възпаление и кървене на венците

 • Гаргара или вода за уста: 1-2 капки етерично масло от Бял бор в 1 чаша топла вода.

 

Косопад

 • Локално приложение: добавете 4 капки етеричното масло от Бял бор към мек шампоан и разбъркайте добре. Нанесете върху косата, оставете да действа 3 мин., след което изплакнете с топла вода.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от Бял бор е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Масажна смес с масло от бял бор при  настинка

Използвайте следната смес за облекчаване на симптомите при настинка и грип. Нанесете с втриващи движения по посока на часовниковата стрелка 3 до 4 пъти дневно. Съхранявайте сместа в затворен, неметален съд на стайна температура и използвайте в рамките на няколко дни. 

Смесете:

 • 5 капки етерично масло от бял бор
 • 3 капки етерично масло от мента
 • 3 капки етерично масло от розмарин
 • 50 мл. масло от бадем

 

Арома бленд за изостране на фокуса

Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 2 капки етерично масло от бял бор
 • 2 капки етерично масло от хвойна
 • 2 капки етерично масло от грейпфрут
 • 2 капки етерично масло от черен пипер

 

И една комбинация, с която ще усетите прилив на свеж въздух в дробовете си. Използвайте в дифузер и се насладете:

 • 2 капки масло от зелена мандарина
 • 2 капки масло от бял бор
 • 2 капки масло от мента

 

Почистващ спрей с масло от бял бор

За да поддържате дома си чист и без бактерии, смесете 15 капки етерично масло от бял бор, 15 капки етерично масло от портокал, 200 мл бял оцет и 200 мл вода в спрей бутилка. Разклатете добре, за да се смесят. Напръскайте и почистете замърсените повърхности. Идеален спрей за искрящо чист дом в хармония с природата!

 • 15 капки етерично масло от бял бор
 • 15 капки етерично масло от портокал
 • 200 мл вода
 • 200 мл бял оцет

Свързани продукти

Коментари

 • author
  Margarita Kostova — 

  Tolles Produkt, wie alle andere!!!Die Grippe hat mich schlimm getroffen. Diese Öl zusammen mit der Salbeiöl,haben mich gerettet durch die Inhalationen!!!Besten Dank!Immer wieder gerne!!!

Оставете коментар


   captcha