Био етерично масло Кориандър (семена) (10мл)

image936
image937
image938
image955

Био етерично масло Кориандър (семена) (10мл)

  1
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от кориандър Coriandrum Sativum Seed Oil


Цена: 11.90 лв.

Био етеричното масло от Кориандър се получава чрез парна дистилация от семена на растението Coriandrum sativum. Притежава доста пикантен, свеж, топъл и сладък аромат.

Етеричното масло от Кориандър е уникално по своите свойства. Притежава антибактериално, антигъбично, аналгетично, спазмолитично, подобряващо храносмилането, стимулиращо, седативно и успокояващо действие.

Забележително свойство на етеричното масло от Кориандър е, че проявява едновременно тонизиращо и успокояващо действие върху нервната система. Тонизиращият му ефект идва от факта, че стимулира невронната мрежа в мозъчния ствол и по този начин събужда мозъка и повишава концентрацията, като същевременно балансира системата на организма за реакция при стрес. Успокояващият му ефект подобрява състояния като хиперактивност, дефицит на внимание, депресия, нервно изтощение, безсъние и умора.

Изследвания в областта на когнитивното и мозъчното здраве установяват, че етеричното масло от семена на Кориандър показва обещаващи резултати при лечение на невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и множествена склероза.

Една от невероятните ползи на етеричното масло от Кориандър е за подпомагане на храносмилането и за ускоряване усвояването на храната, стимулирайки производството на храносмилателни ензими, разграждащи храните. В допълнение помага за облекчаване на симптомите на хранително отравяне, които включват гадене, повръщане, диария, спазми, втрисане и треска. Неговите естествени антибактериални свойства помагат за превенция на болести, които се пренасят чрез храна и вода като хранително отравяне, дизентерия, салмонела, холера и листериоза.

Към удивителните ползи на етеричното масло от Кориандър се причислява способността му да поддържа здравословни нива на кръвната захар. Едно изследване показва, че при диагностициран диабет, етеричното масло от Кориандър помага за поддържане на чернодробната функция и контролира нивата на кръвната захар. Едновременно с това помага за намаляване нивата на лошия холестерол и по този начин намалява риска от сърдечно-съдови проблеми.

Чистото и натурално етерично масло от Кориандър съдържа съединения, които водят до широк спектър от фармакологични активности, вкючително способност да понижава кръвното налягане и в същото време действа като диуретик, изхвърляйки токсините от тялото, като насърчава отделянето на урина.

Клинични проучване от 2014 год. открива, че етеричното масло от семена на Кориандър има свойството да се бори с гъбични инфекции в устната кухина. Проучването подчертава потенциала на етеричното масло от Кориандър при лечение на кандидоза на устната кухина и предлага използването му за бъдещи токсикологични изследвания.

Етеричното масло от Кориандър проявява болкоуспокояващи свойства, успокоява ефективно мускулни и ставни болки, като същевременно е меко и щадящо за кожата. Използва се при състояния на остеоартрит, невралгия, ревматична болка, болка при травми, болка в кръста, главоболие, мигрена и болка, причинена от предменструален синдром.

Антисептичните и противовъзпалителни свойства на етеричното масло от семена от Кориандър го правят изключително ефективно при обриви и кожни възпаления. Успокоява раздразненията, намалява зачервяването и изчиства тена на кожата.

Антибактериалните компоненти в етеричното масло от Кориандър помагат за поддържане на здрави пикочни пътища. Маслото успешно инхибира растежа на Ешерихия коли, бактериите, които най-често водят до инфекции на пикочните пътища. Докато вътрешният прием на етеричното масло от Кориандър може да помогне за контролиране на бактериалният растеж, който причинява инфекции на пикочните пътища, локалната употреба на топли компреси е добър начин за облекчаване на паренето и възпалението, които съпровождат тези инфекции.

 • Подобрява умствената яснота и концентрация.
 • Облекчава нервно изтощение, раздразнителност и безсъние Подобрява кръвната циркулация.
 • Стимулира апетита и подпомага храносмилането.
 • Укрепва имунната система.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ

Стрес, нервно изтощение, хиперактивност

 • Аромалампа: добавете 3-6 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.
 • Директна инхалация: капнете 1-2 капки етерично масло от Кориандър върху парче плат, салфетка или арома бижу, дръжте го близо до лицето си и вдишайте аромата.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Главоболие, мигрена

 • Разтривания: смесете 4-6 капки етерично масло от Кориндър в една супена лъжица базово масло и нанесете малко количество от сместа върху слепоочията и масажирайте леко. Нанасяйте внимателно далече от очите.

 

Уморени, болезнени мускули, артрит и ревматизъм

 • Вана: 4-6 капки етерично масло от Кориандър смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, соли за вана, сол) добавете към водата за вана и разбъркайте енергично.
 • Масажно масло: смесете 10 капки етерично масло от Кориандър на всеки 30 мл. базово масло и масажирайте сместа в мускулите или в областта на засегнатите стави.
 • Горещ компрес: добавете 4 капки етерично масло от Кориандър към един литър гореща вода. Сложете малка хавлиена кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезненото място.

 

Високо кръвна захар

 • Аромалампа: добавете 3-6 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м
 • Масажно масло: смесете 10 капки етерично масло от Кориандър на всеки 30 мл. основа.

 

Парене и възпаление при инфекции на пикочните пътища

 • Компреси: 5-7 капки етерично масло от Кориандър добавете в купа с топла вода.
 • Вана: 10 капки етерично масло от Кориандър смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, соли за вана, сол) добавете към водата за вана и разбъркайте енергично.
 • Разтривания: смесете 4-6 капки етерично масло от Кориндър в една супена лъжица базово масло. Разтривайте върху коремната област, за да контролирате възпалението.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от Кориандър е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Коментари

 • author
  Боряна Драганова — 

  Чист продукт! Много съм впечатлена! Отношение, цена и качество 10x

Оставете коментар


   captcha