Био етерично масло Босилек – срещу косопад, за бърз растеж на косата (10мл)

image49
image67
image390
image471

Био етерично масло Босилек – срещу косопад, за бърз растеж на косата (10мл)

  38
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Босилек Ocimum Basilicum Oil


Цена: 11.90 лв. 14.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Действа енергизиращо и ободряващо, засилва концентрацията и фокуса
 • Отслабва мускулното напрежение и умората
 • Подобрява циркулацията на кръвта

 

Аромат: Сладък, пикантен, топъл, билков

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Листа, цъфтящи връхчета

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Евгенол, Линалол, Метилкавикол

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- противовъзпалително

- антибактериално

- болкоуспокояващо

- спазмолитично

- тонизиращо храносмилането

- диуретично

- дезодориращо

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ БОСИЛЕК

Етеричното масло от босилек се използва като връхна нотка в парфюмерията. Ако търсите идеи за смеси с етерично масло от босилек, можете да комбинирате с етерични масла от лавандула, иланг-иланг, бял бор, чаено дърво, бергамот и лимон.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК

Благодарение на основните си терапевтични съставки, етеричното масло от босилек е полезно като допълнително средство за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Стимулира нервната система
 • Отпуска мускулите
 • Подпомага лечението на инфекции на пикочните пътища
 • Действа като антибактериално средство
 • Подобрява храносмилането

 

БОСИЛЕК – МАЛКО ИСТОРИЯ

Босилекът е едногодишно растение от сем. Устоцветни. Често е наричан „царска билка“ или „царска подправка“. Названието на растението произлиза от древногръцката дума „Basileus“ (βασιλεύς), която означава „цар“, а легендите за това наименование са много. У нас босилекът е познат с наименованието царско биле. Една от легендите твърди, че ароматното растение е растяло на мястото, където свети Константин и Елена открили кръста на Исус Христос. На запад, през Средновековието босилекът бил символ на плодовитостта и носител на човешката чистота и добродетелност. В древна Индия и тропическа Азия босилекът е смятан за свещен аромат и свещена билка, свързана с любовта и верността. В Индия босилекът е свещен за Кришна и Вишну и е почитан във всеки дом. Италианците го смятат за неизменна част от тяхната културна традиция. За тях босилекът е символ на любовта.

В България босилекът се използва в църковните богослужения като част от ритуала по освещаване на вода и е тачен като свята трева. Босилекът създава оптимистичен възглед за живота. Това растение има много магически свойства. Билката предпазва къщата от негативни вибрациии, носи щастие на цялото семейство и е благоприятно да се отглежда във всеки дом. Босилекът има силен и отличителен аромат, добавен към симфонията от аромати и вкусове на изисканите блюда – придава вълшебен вкус, носещ уханието и традициите на хилядолетия кулинария. Наред с кулинарните достойнства подправката притежава и силни антимикробни и антиоксидантни свойства, което освен вкусна я прави и много полезна ‒ съвършенство в един красив и ароматен стрък.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК

Етеричното масло от босилек се използва за облекчаване на крампи и болки в мускулите и ставите. Ароматерапевтите го използват за възстановяване на емоционалния баланс, за повишаване на умствената яснота и фокуса. Маслото подпомага респираторната функция и облекчава симптомите на настинка и грип. Подобрява циркулацията на кръвта, повишава и оптимизира метаболитните функции на тялото. Етеричното масло от босилек е предпочитано сред хората с динамичен начин на живот.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ БОСИЛЕК

Клинично проучване от 2014 год. установи, че етеричното масло от босилек, заедно с други етерични масла, като например масло от резене, има силно антибактериално действие срещу мощни щамове бактерии, включително бактериите, причиняващи листерия (Listeria monocytogenes) и салмонелоза (Salmonella еnteritidis).

Клинично проучване, имащо за цел да определи антиоксидантната и антимикробна активност на етерични масла срещу E. coli, P. aeruginosa, Acinetobacter, S. epidermis, K. pneumoniae, S. aureus, E. faecalis и P. Mirabilis чрез метода на дискова дифузия, констатира, че етеричното масло от босилек показва силен антибактериален ефект срещу всички изследвани микроорганизми. В резултат на това, маслото може да бъде мощен естествен източник на антиоксиданти за лечение на много заболявания, свързани със стреса и безпокойството, и би било добра алтернатива за разработването на нови антимикробни лекарства за лечение на различни инфекциозни заболявания.

Изследване върху плъхове от 2011 год., публикувано в Journal of Medicinal Plants Research, има за цел да установи антиоксидантният ефект на маслото от босилек върху сперматогенезата. Резултатите показват, че прилагането на 1,5 g/kg телесно тегло екстракт от босилек значително повишава броя на сперматозоидите, жизнеспособността, подвижността и общия серумен тестостерон. Това предполага, че екстрактът от босилек може да бъде обещаващо лечение за подобряване на параметрите на здравата сперма.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Стимулира нервната система

Маслото от босилек има тонизиращо и ободряващо въздействие върху психо-емоционалното състояние на човека. По тази причина често е наричано „балсам за душата“. Неговият енергизиращ аромат активира умствената дейност, подобрява паметта и концентрацията, помага за премахване на умора, безпокойство, тревога и намалява симптомите на депресия. Чувствате ли се слаби, уморени и изтощени през повечето време? В такива случаи, етеричното масло от босилек е това, което ще ви зареди с положителни емоции и ще повдигне настроението ви.

Отпуска мускулите

Маслото от босилек има мощно антиспазмично действие и много често се прилага за лечение на различни спазми в тялото. То е чудесно средство за отпускане на мускулите и отслабване на мускулното напрежение. Втрийте 3 капки етерично масло от босилек в болезнените и подути мускули или стави, за да подпомогнете отпускането им. За да намалите напрежението и да усетите незабавно облекчение, добавете анлийска сол и етерични масла от лавандула и босилек към топла вана. Можете също така да смесите 5 капки етерично масло от босилек и 5 капки етерично масло от тамян и да ги разредете с базово масло по ваш избор.

Подпомага лечението на инфекции на пикочните пътища

Етеричното масло от босилек засилва диуретичното действие, улеснява уринирането, увеличава силата на струята, подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадъчни вещества от пикочните пътища и бъбреците. По този начин подобрява отделителната функция на бъбреците и усилва защитните сили на организма срещу инфекции в уринарния тракт.

Действа като антибактериално средство

За да елиминирате неприятните миризми и да се преборите с бактериите и гъбичките в дома, дифузирайте или изпарявайте етерично масло от босилек или го комбинирайте с натурално почистващо средство в шише с пулвелизатор, за да почиствате повърхностите и да отстраните бактериите от кухнята и банята. Дифузирането на масло от босилек може да съдейства за безопасен, естествен начин за пречистване на въздуха от патогени, без вдишване на вредни токсини. 

Подобрява храносмилането

Етеричното масло от босилек се използва и като храносмилателен тоник. Доказано газогонно средство – с успех се използва за лечение на нарушено храносмилане, запек, диария, стомашни спазми и метеоризъм. За да облекчите голяма част от храносмилателните проблеми е нужно да разредите етеричното масло от босилек с базово масло и да капнете няколко капки върху пъпа. Можете да добавите и няколко масажни движения.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната или под душа
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК

Масажна смес при мускулни болки

Етеричното масло от босилек е чудесно за успокояващи масажи на тялото. Ако искате да си направите домашно масажно масло, което да успокои болките и да намали напрежението в мускулите и ставите, доверете се на тази рецепта.

Смесете:

 • 5 капки етерично масло от босилек
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от джинджифил
 • 30 мл. масло от сладък бадем

 

Масажна смес за облекчаване на коремен дискомфорт

За да облекчите коремните спазми и дискомфорта от запек, диария и газове, внимателно масажирайте корема около пъпа с малки кръгови движения по часовниковата стрелка със следната масажна смес:

 • 2 капки етерично масло от босилек
 • 2 капки етерично масло от джинджифил
 • 2 капки етерично масло от портокал
 • 1 супена лъжица масло от сладък бадем

 

Арома бленд против преумора

За да ободрите и енергизирате ума, тялото и духа си и да възстановите силите си след прекомерна умора и изтощение, опитайте следната рецепта с етерично масло от босилек.

Смесете:

 • 2 капки етерично масло от босилек
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • 2 капки етерично масло от портокал
 • 2 капки етерично масло от жълт кантарион

 

Рецепта за спрей против комари

Смята се, че етеричното масло от босилек е надеждно универсално средство за отблъскване на различни насекоми. Този арома екип от етерични масла от босилек и цитронела с допълнение от мента ще отблъсне комарите.

Смесете:

 • 100 мл. дестилирана вода
 • 1 супена лъжица чист алкохол
 • 15 капки етерично масло от босилек
 • 10 капки етерично масло от цитронела
 • 5 капки етерично масло от мента

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от босилек е силно концентриран фитонутриент и трябва да се използва само с изключително внимание. Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Стимулира нервната система
 • Отпуска мускулите
 • Подпомага лечението на инфекции на пикочните пътища
 • Действа като антибактериално средство
 • Подобрява храносмилането

Въздействие върху психо-емоционалното състояние
Повишава устойчивостта на организма срещу стрес
Рефлексологичен масаж на краката: смесете 4-5 супени лъжици базово масло с 1-2 капки етерично масло.

Укрепва нервната система и успокоява
Рефлексологичен масаж на краката: смесете 4-5 супени лъжици базово масло с 1-2 капки етерично масло.
Студена инхалация: капнете 1 капка етерично масло върху кърпичка или салфетка и вдишвайте арома на босилек.

Повишава на концентрацията
Аромалампа: добавете 3-7 капки етерично масло на 15 кв.м.
Масажно масло за тяло: добавете от 4 до 7 капки етерично масло в 10 мл. базово масло.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Артрит и ревматизъм
Масажно масло за тяло: смесете 1-2 капки етерично масло с 4-5 супени лъжици базово масло.

Стомашно-чревни инфекции
Компреси: смесете 1 супена лъжица мед с 1-2 капки етерично масло и добавете към ¼ – ½ л. вода.
Масажно масло за тяло: смесете 1-2 капки етерично масло с 4-5 супени лъжици базово масло.

Метеоризъм
Разтривки: смесете 10 капки етерично масло с 100 мл. базово масло (напр. масло от жожоба). Масажирайте внимателно коремната област / няколко пъти на ден.

Болки в ставите
Разтривки: втрийте внимателно 1-4 капки етерично масло върху болезнените участъци / 2-3 пъти дневно.

Стегнати и болезнени мускули, мускулен спазъм
Масажно масло за тяло: смесете 3 капки етерично масло с 10 мл. базово масло.

Синузит, хрема, астма, бронхит, емфизем, вирусен грип
Инхалация: смесете 1 супена лъжица мед с 1 капка етерично масло и добавете към ¼ – ½ литра кипната вода за 10 минути.

Профилактика на устната кухина (вкл. лош дъх на устата)
Гаргара или вода за уста: капнете 1 капка етерично масло в 1 ч. топла вода. Направете гаргара и изплакнете устата.

Импотентност
Масажно масло за тяло: 4-6 капки етерично масло добавете към 5-10 мл. базово масло.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от босилек е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Масажна смес при мускулни болки

Етеричното масло от босилек е чудесно за успокояващи масажи на тялото. Ако искате да си направите домашно масажно масло, което да успокои болките и да намали напрежението в мускулите и ставите, доверете се на тази рецепта.

Смесете:

- 5 капки етерично масло от босилек

- 2 капки етерично масло от тамян

- 2 капки етерично масло от джинджифил

- 30 мл. масло от сладък бадем

 

Масажна смес за облекчаване на коремен дискомфорт

За да облекчите коремните спазми и дискомфорта от запек, диария и газове, внимателно масажирайте корема около пъпа с малки кръгови движения по часовниковата стрелка със следната масажна смес:

- 2 капки етерично масло от босилек

- 2 капки етерично масло от джинджифил

- 2 капки етерично масло от портокал

- 1 супена лъжица масло от сладък бадем

 

Арома бленд против преумора

За да ободрите и енергизирате ума, тялото и духа си и да възстановите силите си след прекомерна умора и изтощение, опитайте следната рецепта с етерично масло от босилек.

Смесете:

- 2 капки етерично масло от босилек

- 2 капки етерично масло от лимон

- 2 капки етерично масло от портокал

- 2 капки етерично масло от жълт кантарион

 

Рецепта за спрей против комари

Смята се, че етеричното масло от босилек е надеждно универсално средство за отблъскване на различни насекоми. Този арома екип от етерични масла от босилек и цитронела с допълнение от мента ще изгони комарите.

Смесете:

- 100 мл. дестилирана вода
- 1 супена лъжица чист алкохол
- 15 капки етерично масло от босилек
- 10 капки етерично масло от цитронела
- 5 капки етерично масло от мента

 

Коментари

 • author
  Росица Тодорова — 

  Допълвам коментара си относно действието на маслото. Силно антибактериално действие при гнойна инфекция.

 • author
  Росица Тодорова — 

  Чудесен аромат! Очаквам да остана доволна и от действието му върху тялото.

 • author
  Bernd Simon — 

  Unglaublich!! Ich benutze dass Öl seit ein paar Wochen und schon nach wenigen Tagen!!spürte ich Stoppeln auf dem ganzen Kopf!! 1/3 der Flasche habe ich mit Wasser verdünnt und massiere mir damit den Kopf ein. Lasse es bestenfalls über Nacht einwirken. 1/3 habe ich in einen Pott Haarkur gemischt und lasse diese 15 bis 30 min einwirken. Ich habe langes Haar und meine Spitzen (mehr als 10 cm) waren immer strohig. Ich habe lange gesucht und viel ausprobiert.... Meine Haare sind weich, von strohig nichts mehr zu sehen und sie Haare wachsen nach!!! Leider werden sie etwas schneller fettig....aber das nehme ich sehr gerne in Kauf! Ich bin überglücklich damit und würde es jedem empfehlen!!!!

 • author
  Kristina G. — 

  Dieses ätherische Öl habe ich mir als Zusatz für mein Shampoo gekauft. Der Geruch ist intensiv, sodass nur ein paar wenige Tropfen reichen. Die Dosierung ist dabei sehr einfach. Nach der Haarwäsche habe ich das Gefühl, dass meine Kopfhaut gut gesäubert und entölt ist. Auch ist mir aufgefallen, dass ich dadurch mehr Volumen habe und meine Kopfhaut nicht mehr ganz so schnell nachfettet. Damit kann ich fast einen ganzen Tag mehr, ohne Haarewaschen verbringen.

 • author
  Glacces  — 

  Ich brauche dieses Öl, um es in verschiedenen Haarpflegemitteln beizumischen. Der Duft ist betörend, genau richtig. Anstatt das sehr teuere Apothekenprodukt zu kaufen (das eigentlich auch nur aus Basilikumöl Hauptwirkstoff besteht), benutze ich dieses Öl. Ich tropfe 5-6 Tropfen davon in meine Schampooflaschen und schüttele es gut auf. Das Schampoo bekommt dadurch den Wirkstoff, der - bei mir auf jeden Fall - sehr wirksam gegen Haarausfall wirkt. Seitdem wachsen an den dünn gewordenen Kopfstellen wieder die Haare und werden dichter. Ich benutze dieses Öl in Schampoo beigischt seit etwa 2-3 Monaten und bin erstaunt: es wirkt gegen dünn gewordenen Haaren und Haarausfall wirklich erstaunlich. Das Produkt kommt aus Bulgarien, ein Bio-Basilikumöl ist es, wurde sorgfältig hergestellt. Ich bin sehr zufrieden.

 • author
  Amazon Kunde — 

  Gerne wieder!

 • author
  Jenny — 

  Leider kann ich noch nichts genaues sagen da ich erst am testen bi

 • author
  V.M. — 

  Ich verwende das Öl für meine Haarmasken. Bis jetzt bin ich sehr zufrieden damit. Die Haare riechen danach leicht nach Basilikum, was ich als angenehm empfinde. Ich würde es immer wieder kaufen.

 • author
  Miriam Grzibek — 

  Im Diffuser erzeugt es einen wunderbar mediterranen Duft im Raum! Einfach toll!

 • author
  Steffen — 

  Ich mische einfach ein paar Tropfen in mein Shampoo und bilde mir nicht nur ein, dass ich weniger Haare verliere und mein Haar gleichzeitig voller und gesünder aussieht, sondern es wurde mir sogar von Freunden gesagt, wie toll mein Haar aussieht.Bin total zufrieden. Und so eine kleine Flasche Basilikumöl reicht ja ewig und der Geruch ist auch absolut genial!

 • author
  Bozoglu — 

  Bin zufriede

 • author
  Heike van Goosing — 

  Sehr stark

 • author
  Bernd Simon — 

  Unglaublich!! Ich benutze dass Öl seit ein paar Wochen und schon nach wenigen Tagen!!spürte ich Stoppeln auf dem ganzen Kopf!!1/3 der Flasche habe ich mit Wasser verdünnt und massiere mir damit den Kopf ein. Lasse es bestenfalls über Nacht einwirken. 1/3 habe ich in einen Pott Haarkur gemischt und lasse diese 15 bis 30 min einwirken.Ich habe langes Haar und meine Spitzen (mehr als 10 cm) waren immer strohig. Ich habe lange gesucht und viel ausprobiert....Meine Haare sind weich, von strohig nichts mehr zu se

 • author
  Joachim — 

  Ich bin zufrieden,hat mir geholfen.

 • author
  Kristina G. — 

  Dieses ätherische Öl habe ich mir als Zusatz für mein Shampoo gekauft. Der Geruch ist intensiv, sodass nur ein paar wenige Tropfen reichen. Die Dosierung ist dabei sehr einfach. Nach der Haarwäsche habe ich das Gefühl, dass meine Kopfhaut gut gesäubert und entölt ist. Auch ist mir aufgefallen, dass ich dadurch mehr Volumen habe und meine Kopfhaut nicht mehr ganz so schnell nachfettet. Damit kann ich fast einen ganzen Tag mehr, ohne Haarewaschen verbringen.

 • author
  CS — 

  Frische Kick aufjedenfall. Immer 10 Tropfen auf den Shampoo. Es kann auch brennen. Aber es wirkt. Zwar kein Woweffekt aber absolut Haarverstärkend. Meine haare fühlen sich stärker und dicker an.

 • author
  Diana B. — 

  Bis jetzt habe ich leider noch keine Veränderung festgestellt. Vielleicht muss ich noch geduldiger sein.

 • author
  Hokaido — 

  Ich werde es für meine dünn werdenden Haare verwenden. Das Öl duftet herrlich, ich werde mir auch weitere Öle kaufe

 • author
  Kaya — 

  Riecht sehr angenehm ich hoffe das es meinem Mann auch hilft

 • author
  Janosch Winter — 

  Alles bestens. Danke

 • author
  Anette N. — 

  Schnelle Lieferung, alles top...

 • author
  Martina G. — 

  Ich nehme das Produkt für die Haare und muss sagen das man schon eine Wirkung sieht ! Der Duft ist allerdings sehr intensiv und riecht so gar nicht nach Basilikum, aber Hauptsache es wirkt

 • author
  Amazon Kunde — 

  Das Produkt wurde von mir als Haarwuchsmittel gegen dünner werdendes Haar erstanden und schon jetzt, nach zweimaligem Verwenden fällt mir auf, dass meine Haare stärker geworden sind und die Kopfhaut nicht so schnell nachsetzet. Wenn nun auch zusätzlich noch neue Haare wachsen, ist das super. Als Dosierung habe ich einen Tropfen auf das Shampoo für meinen letzten Waschgang gegeben und es ne Weile einwirken lassen, bevor ich die Haare spülte. Jetzt werde ich mal abwarten.

 • author
  Ulrike K. — 

  Bin beim teste

 • author
  Evelyn — 

  Ich habe es für die Haare gekauft und ins Shampoo gemischt. Die Haare sind super weich und glatt. Ich hatte einmal die Basilikum Haarkur, doch die ist mir zu teuer. Auf jeden Fall werden die Haare sehr schön. Ob das schon gegen Haarausfall alleine hilft, weiß ich noch nicht.

 • author
  Birgit Müller — 

  Tolles Produkt, schnelle Lieferung. Bin sehr zufrieden.

 • author
  Brawo — 

  Alles bestens

 • author
  Merle — 

  Ich nutze das Konzentrat zum untermischen in meine Haarkur. .... Kein Haarausfall mehr :)!

 • author
  ute — 

  Ich verwende dieses Öl für meine Haare . Erfrischend angenehmer Geruch. Nehme es jeden Abend und reibe es auf die Kopfhaut, am nächsten Morgen wasche ich es aus. von der Wirkung kann ich noch nicht berichten.

 • author
  Yvonne — 

  Benutze dieses Öl für die Haare. 3 Tropfen pro Haarwäsche. Meine Haare sind super geschmeidig, glänzen schön und duftet angenehm frisch. Sie lassen sich auch viel leichter kämmen. Bin mega zufrieden. Werde ich auf alle Fälle weiter benutzen und kaufen.

 • author
  Katharina — 

  Tolles Öl und einwandfreier Versand

 • author
  Glacces — 

  Ich brauche dieses Öl, um es in verschiedenen Haarpflegemitteln beizumischen. Der Duft ist betörend, genau richtig. Anstatt das sehr teuere Apothekenprodukt zu kaufen (das eigentlich auch nur aus Basilikumöl Hauptwirkstoff besteht), benutze ich dieses Öl. Ich tropfe 5-6 Tropfen davon in meine Schampooflaschen und schüttele es gut auf. Das Schampoo bekommt dadurch den Wirkstoff, der - bei mir auf jeden Fall - sehr wirksam gegen Haarausfall wirkt. Seitdem wachsen an den dünn gewordenen Kopfstellen wieder die

 • author
  Dieter Haugk — 

  Sehr reines Und ergiebiges Öl.Kann sehr gut mit Basisöl gemischt werden.

 • author
  Anonym — 

  Versand erfolgte sehr schnell, alles gut angekommen.Verpackung ist ansprechend gestaltet; das Öl riecht gut und kann unterschiedlich eingesetzt werden:Ein paar Tropfen in die Duftlampe - hat beruhigende Wirkung und es duftet mediterran im Zimmer oder in der Küche zum Verzehr auf Tomaten und Mozzarella (wenn die frischen Blätter nicht zur Verfügung stehen). Ein weiterer Vorteil für die Damenwelt: Entkrampfende Eigenschaft und schmerzlindernd - einfach Wickel auflegen.Ich bin sehr zufrieden, würde ich wieder

 • author
  Jaspar A. — 

  Ein wunderbar mediterran duftendes Öl von einem sympathischen, kleinen Familienunternehmen, das die Herstellung von der Pflanze bis zum fertigen Produkt verantwortet. Über ihren Internetauftritt in den sozialen Netzwerken lässt sich der Prozess fast live verfolgen!

 • author
  Holger Wilke — 

  Für italienische Gerichte ein absolutes Muss und das schöne ist, man hat es immer da. Und angeblich stärkt es auch noch die Potenz - das kann ich zwar nicht bestätigen, aber auch nicht verneinen. ????Aber ein gutes Gefühl gibt es auf jeden Fall. Prima!

 • author
  Amazon Kunde — 

  Riecht gut, schön mediterran, gefällt mir.Lieferung klappte schnell, würde ich wieder nehmen.

 • author
  Daniel K — 

  Qualität und Wirkung dieses Öls sind hervorragend. Ich bin sehr zufrieden mit diesem Produkt. Ich nutze es als Raumduft aber auch körperlich z.B. bei Insektenstichen.

Оставете коментар


   captcha