Био етерично масло Девисил – срещу алергии, настинки и инфекции (5мл)

image137
image138
image393
image477

Био етерично масло Девисил – срещу алергии, настинки и инфекции (5мл)

  11
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Девисил Levisticum Officinale Oil


Цена: 24.90 лв.

Биологичното етерично мacлo от девисил носи много ползи за физическото и ментално здраве на човека. То има изразено диуретично, газогонно, спазмолитично, антибактериално, загряващо, седативно и редуциращо болката действие. Ето защо етеричното масло намира широко приложение в ароматерапията при лечение на проблеми с храносмилателната, дихателната и пикочно-половата система.

100% био етеричното масло от девисил се отличава като мощен диуретик , известен като акваретик, който насърчава уринирането, без да причинява прекомерна загуба на електролити. Тази много по-здравословна форма на уриниране подпомага важния органичен процес – детоксикацията, без риск от дехидратация, като същевременно с това подобрява здравето на бъбреците. Повишеното уриниране изчиства калцираните частици от бъбреците и спомага за профилактиката на камъни в бъбреците. Заедно с това, девесилът промива пикочните пътища, като предотвратява евентуални инфекции. Едно от добре проучените приложения на етеричното масло от девисил е това на спазмолитик и тоник на храносмилателната система. Проучвания доказват, че маслото от девисил има качествата да увеличи секреторната и двигателна функция на стомашно-чревния тракт и по този начин умерено да подобри влошено храносмилане, както и да неутрализира стомашно-чревния рефлукс (стомашните киселини). Също така премахва метеоризма и повишения тонус на гладката мускулатура на червата , намалява дразненето в червата и по този начин насърчава здравословното и нормално движение на дебелото черво.

Сред благотворните ефекти на ароматерапията с етеричното масло от девисил е намаляване на симптомите и болката при леки сезонни настинки, дихателни инфекции и простудни заболявания, благодарение на действието му като противовъзпалително, отхрачващо, противокашлично, филмиращо и болкоуспояващо средство. Успешно се справя като експекторант за премахването на излишната флегма и слуз от дихателните пътища. Освен това биологичното масло от девисил снижава раздразването и възпалението в белите дробове и спомага за по-бързо оздравяване. Поради загряващия и антибактериалния си характер намалява продължителността на боледуването и защитава организма от по-нататъшни инфекции.

Много от ползите за здравето на етеричното масло от девисил се свързват с неговата противоалергична природа. Действието му като антиалерген се базира на свойството му да успокоява ефектите на алергените и да намалява алергичния отговор на тялото , да премахва неприятни симптоми като сърбеж, зачервяване на очите, хрема, да успокоява мукозната мембрана и да предотвратява други по-сериозни алергични реакции.

Противовъзпалителните и успокояващи свойства на етеричното масло от девисил могат да бъдат много полезни в грижа за по-гладка и по-добре изглеждаща кожа, за намаляване на симптомите на псориазис и акне, за премахване на кожни проблеми като пигментни петна, лечение на гнойни рани. Антиоксидантите в натуралното масло също могат да помогнат за предотвратяване на бръчки в някои случаи и да увеличат притока на кръв към повърхността на кожата, подобрявайки тонуса и външния й вид.

Етеричното масло от девисил е естествен афродизиак и стимулант за потентността на мъжете . То има положителен ефект върху пикочно-половата система, като подобрява цялостното кръвообращение и стимулира притока на кръв към половите органи, решава проблемите, свързани с мъжката сексуална слабост.

Биологичното етерично масло от девисил стимулира положителните емоции, редуцира чувството на тревожност и безпокойство, спомага за повишаване на тонуса и изостряне на ума, активира абстрактното мислене и настройва мозъка към креативен режим.

В парфюмерията и козметиката се използва основно етеричното масло, извлечено от листата и стъблата на девисила, като съставка за ароматизиране на сапуни, тоалетна вода, дезодоранти, парфюми и други козметични продукти. В готварството се използва като овкусител на ликьори, безалкохолни напитки и други храни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

  • Редуцира чувството на тревожност и безпокойство.
  • Стимулира положителните емоции, изостря ума, активира абстрактното мислене и настройва мозъка към креативен режим.
  • Подпомага детоксикацията, без риск от дехидратация.
  • Действа като спазмолитик и тоник на храносмилателната система.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ
Нервно напрежение, стрес, отпадналост и намалена концентрация
Аромалампа:
 добавете 3-5 капки етерично масло от девисил на 15 кв.м.
Вана: 3-5 капки етерично масло от девисил смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) добавете към водата за вана и разбъркайте енергично.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Сезонни настинки, дихателни инфекции и простудни заболявания
Студена инхалация:
 накапете 1-2 капки върху кърпичка и вдишвайте за 5-10 мин. / 2-3 пъти дневно.
Инхалация: смесете 1 супена лъжица мед с 2-3 капки етерично масло от девисил и добавете към 1/2 литър кипната вода за 3-5 минути.

Заболявания на пикочно-половата система, цистит, простатит, уретрит
Компреси:
 4-5 капки етерично масло от девисил добавете в купа с топла вода. Сложете малка памучна кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезненото място. Повтаряйте докато кърпата се охлади до телесна температура.
Разтривки: смесете 2-3 капки етерично масло от девисил с 10 мл. базово масло от шипка.

Лошо храносмилане, газове и стомашни спазми
Масажно масло за тяло:
 добавете 1-2 капки от етеричното масло от девисил към базово масло от шипка и масажирайте коремната област.
Вана: 3-5 капки етерично масло от девисил смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) добавете към водата за вана и разбъркайте енергично.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от девисил е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha