Био етерично масло Девисил – срещу алергии, настинки и инфекции (5мл)

image137
image138
image393
image477

Био етерично масло Девисил – срещу алергии, настинки и инфекции (5мл)

  11
  Продуктът е наличен



Състав:

100% Етерично масло от Девисил Levisticum Officinale Oil


Цена: 24.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Отключва креативността и творческия потенциал
 • Подпомага детоксикацията
 • Действа като тоник на храносмилателната система

 

Аромат: Топъл, свеж, сладък, пикантен

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Листа и стъбла

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

α-терпинил ацетат, (Z)-лигустилид, β-феландрен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- силно детоксикиращо

- газогонно

- холеретично

- стимулиращо храносмилането

- диуретично

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ДЕВИСИЛ

Етеричното масло от девисил се използва в козметиката, парфюмерията, ароматерапията, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост. Комбинира се добре с етерични масла от дафинов лист, босилек, кориандър, джинджифил, лавандула, римска лайка и роза.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ДЕВИСИЛ

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от девисил може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Подпомага детоксикацията и здравето на бъбреците
 • Тонизира храносмилателната система
 • Помага при псориазис
 • Действа като антиалерген
 • Стимулира положителни емоции и креативност

 

ДЕВИСИЛ – МАЛКО ИСТОРИЯ

Девисилът е бил известен още в Древна Гърция и Древен Рим. Прочути лечители като Хипократ, Авицена, Гален препоръчват сварен или накиснат във вино девисил при мозъчни болести, за разсейване на отоци – вътрешни и външни, като пречистващо средство, против нощно напикаване, а смесен с мед – за изчистване и укрепване на организма при натравяния.

Една древногръцка легенда описва как билката девисил е израснала от сълзите на красивата Елена, която похитил Парис. Точно затова в Европа растението често се нарича „Еленина билка“. Смята се, че девисилът е символ на здраве и женска красота.

Славяните са вярвали, че билката има 9 изцеляващи сили, а китайците й приписвали способността да лекува 99 болести. Пълководецът Суворов пък по време на прехода през Алпите е давал на войниците си настойка от девисил за увеличаване на силите и бойните умения. Още през 1882 год. е установено, че девисилът възпрепятства разпространението на туберкулозните бактерии. В Германия това растение се смята за враждебно на магьосниците и се свързва с любовната магия, откъде идва и негово име „Liebstöckel“.

Според народните вярвания девисилът притежава още една скрита сила ‒ очистителна сила ‒ пази от негативни енергийни влияния, не само обитателите на дома, но и цялата къща, поради което се засажда пред входната врата на къщата, за да прогонва лошите сили и мисли.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ДЕВИСИЛ

Етерично мacлo от девисил е много полезно при проблеми на храносмилателната, дихателната и пикочно-половата система. Проявява детоксикиращо и диуретично действие, благодарение на което помага на организма да изхвърли натрупаните токсини и вредни вещества. Това масло е чудесен начин за намаляване на симптомите на псориазис и акне. Действа като антиалерген, помага на организма да преодолее свръхчувствителността и да намали алергичния отговор на тялотоАроматерапевтите го използват като антидепресант, при симптоми на тревожност и нервност, и като стимулант за положителни емоции.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ДЕВИСИЛ

Изследване от 2018 г., публикувано в Iranian Journal of Microbiology, оценява химичният състав и противотуберкулозната активност на етеричното масло, извлечено от надземни части на растението Levisticum officinale. Резултатите показват, че маслото от девисил е активно срещу мултирезистентната бактерия Mycobacterium tuberculosis, главен причинител на туберкулозата при човека. Изследователите заключават, че ще бъде интересно да се изолират съединенията на етеричното масло и да се оцени отделно тяхната противотуберкулозна активност, тъй като въз основа на молекулярните докинг изследвания, направени в настоящото изследване, е показано, че преобладаващите съединения на етеричното масло имат висок афинитет да инхибират важен ензим в биосинтезата на клетъчната стена на аеробната бактерия Mycobacterium tuberculosis.

Други клинично проучване in vitro, публикувано в Chemistry Journal of Moldova, изследва антибактериалните и противогъбичните действия на етеричното масло от девисил върху пет щама микроорганизми. Установено е, че летливото масло от девисил проявява високи антибактериални и противогъбични свойства в диапазона на концентрации 0,015-0,030%. Антимикробните му свойства се дължат на високото съдържание на съединенията: β-феландрен, а-терпинил ацетат и (Z)–лигустилид, които показват различни механизми на инхибиране и разрушаване на клетките на патогените микроорганизми.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДЕВИСИЛ И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Подпомага детоксикацията и здравето на бъбреците

Етеричното масло от девисил се отличава като мощен диуретик, известен като акваретик, който насърчава уринирането, без да причинява прекомерна загуба на електролити. Тази много по-здравословна форма на уриниране подпомага важния органичен процес – детоксикацията, без риск от дехидратация, като същевременно с това подобрява здравето на бъбреците. Повишеното уриниране освобождава натрупаните токсини, изчиства калцираните частици от бъбреците и спомага за профилактиката на камъни в бъбреците. Заедно с това, помага да се прочистят пикочните пътища, което предотвратява евентуални инфекции на пикочните пътища.

Ако страдате от инфекции на пикочните пътища може да си направите компрес като добавите 5 капки етерично масло от девисил в купа с топла вода. След това сложете малка памучна кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезненото място. Повтаряйте докато кърпата се охлади до телесна температура.

Тонизира храносмилателната система

Едно от добре проучените приложения на етеричното масло от девисил е това на спазмолитик и тоник на храносмилателната система. Проучвания доказват, че маслото от девисил има качествата да увеличи секреторната и двигателна функция на стомашно-чревния тракт и по този начин умерено да подобри влошено храносмилане. Също така може да помогне за премахване на метеоризма и дразненето в червата и по този начин да насърчи здравословна чревна пересталтика. За да извлечете ползите на маслото от девисил, можете да го разредите с базово масло и да го втриете в коремната област.

Помага при псориазис

Защо не допълните лечението си и не помогнете за успокояване на псориазиса с етерично масло от девисил? Противовъзпалителните и успокояващи свойства на маслото от девисил могат да бъдат много полезни в грижа за намаляване на симптомите на псориазис и акне. За щастие етеричното масло от девисил е натурален продукт и може да се използва безопасно за дългосрочен период от време. Можете да използвате маслото от девисил по няколко начина. Ако сте подложени на стрес, помислете за прилагане на разредено масло от девисил върху слепоочията си или добавете няколко капки във вашия арома дифузер. Това може да помогне за избистряне на ума и евентуално за овладяване на стреса, предизвикан от псориазиса.

Особено ефективно е локалното приложеие на маслото под формата на мехлем или в рецепта за крем за мазане на засегнатите части. За целта нанесете върху кожата на засегната област малко кокосово масло и капнете 1 до 2 капки етерично масло от девисил и втрийте върху люспестите петна по кожата. Това действа много добре за облекчаване на дразненето, успокояване на сърбежа и намаляване на възпалението.

Действа като антиалерген

Много от ползите за здравето на етеричното масло от девисил се свързват с неговата противоалергична природа. Действието му като антиалерген се базира на свойството му да успокоява ефектите на алергените и да намалява алергичния отговор на тялото, да премахва неприятни симптоми като сърбеж, зачервяване на очите, хрема, да успокоява мукозната мембрана и да предотвратява други по-сериозни алергични реакции.

Стимулира положителни емоции и креативност

Случва ли ви се често да усещате, че ви липсва муза, креативност или творчество на ума? Чувствате ли се заседнали по някакъв начин? Лесно решение, което ще ви помогне да се измъкнете от задънената улица е маслото от девисил. В такива състояния, вдишвайте дълбоко аромата на маслото и позволете на силата му да се разгърне и да подейства положително. Ароматът на маслото ще възстанови връзката с вътрешната ви креативност и ще активира абстрактното ви мислене.
 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДЕВИСИЛ

Енергизиращ бленд с етерично масло от девисил

Ако се чусвтвате стресирани и под напрежение или имате нужда от положителна енергия и повдигане на настроението, опитайте тази комбинацията от етеричните масла в арома дифузера. Този бленд ще донесе много енергия и настроение.

Смесете:

 • 2 капки масло от девисил
 • 2 капки масло от сладък портокал
 • 2 капки масло от здравец

 

Ревитализиращ мехлем при псориазис

Опитайте да си направите домашен мехлем за облекчаване на симптомите на псориазис. Тази рецепта ще ви помогне да намалите възпалението и да успокоите зачервената, суха и лющеща се кожа. Втривайте сместа с лек масаж върху засегнатите участъци по два пъти на ден. Може да добавите същите масла и към душ гела или лосиона.

Смесете:

 • 4 капки етерично масло от  дъхаво мушката
 • 2 капки етерично масло от девисил
 • 2 капки етерично масло от смирна
 • 1 с.л. масло от карите

 

Бленд при псориазис

В стъклена бутилка от 10 мл. смесете етеричните масла от девисил, кедър и безсмъртниче. Допълнете с базово масло от конопено семе и получената смес нанасяйте 2-3 пъти дневно върху засегнатата зона.

Смесете:

 • 5 капки етерично масло от девисил
 • 5 капки етерично масло от кедър
 • 5 капки етерично масло от безсмъртниче
 • студено-пресовано масло от конопено семе

 

Вдъхновяващ арома бленд с масло от девисил

Използвайте тази композиция от етерични масла за мотивация, когато се чувствате леко депресирани и имате нужда от стимулиране на креативността и вдъхновение за постигане на оптимални резултати. Използвайте дифузер или ароматна лампа и смесете:

 • 3 капки етерично масло от девисил
 • 3 капки етерично масло от бергамот
 • 3 капки етерично масло от грейпфрут

 

Масло за лимфодренажен масаж

Направете си сами масажно масло за лимфодренажен масаж. Този масаж ще ви помогне да прочистване тялото от токсините чрез ускоряване на метаболизма и ще стимулира имунната система. Запомнете, че лимфодренажният масаж не цели загряване на мускулите, поради което забравете за прилагането на движения със сила или натиск. Всички движения са поглаждащи, а потупванията – меки, а посоката на движенията трябва да бъде съобразена с посоката на движението на лимфата – от периферията на тялото към най-близките лимфни възли, в които се преработват и изхвърлят шлаките.

Смесете:

 • 3 супени лъжици кокосово масло
 • 5 капки етерично масло от здравец
 • 5 капки етерично масло от гераниум
 • 5 капки етерично масло джинджифил
 • 5 капки етерично масло от девисил

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от девисил е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 

 • Подпомага детоксикацията и здравето на бъбреците
 • Тонизира храносмилателната система
 • Помага при псориазис
 • Действа като антиалерген
 • Стимулира положителни емоции и креативност

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ
Нервно напрежение, стрес, отпадналост и намалена концентрация
Аромалампа:
 добавете 3-5 капки етерично масло от девисил на 15 кв.м.
Вана: 3-5 капки етерично масло от девисил смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) добавете към водата за вана и разбъркайте енергично.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Сезонни настинки, дихателни инфекции и простудни заболявания
Студена инхалация:
 накапете 1-2 капки върху кърпичка и вдишвайте за 5-10 мин. / 2-3 пъти дневно.
Инхалация: смесете 1 супена лъжица мед с 2-3 капки етерично масло от девисил и добавете към 1/2 литър кипната вода за 3-5 минути.

Заболявания на пикочно-половата система, цистит, простатит, уретрит
Компреси:
 4-5 капки етерично масло от девисил добавете в купа с топла вода. Сложете малка памучна кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезненото място. Повтаряйте докато кърпата се охлади до телесна температура.
Разтривки: смесете 2-3 капки етерично масло от девисил с 10 мл. базово масло от шипка.

Лошо храносмилане, газове и стомашни спазми
Масажно масло за тяло:
 добавете 1-2 капки от етеричното масло от девисил към базово масло от шипка и масажирайте коремната област.
Вана: 3-5 капки етерично масло от девисил смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) добавете към водата за вана и разбъркайте енергично.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от девисил е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Енергизиращ бленд с етерично масло от девисил

Ако се чувствате стресирани и под напрежение или имате нужда от положителна енергия и повдигане на настроението, опитайте тази комбинация от етеричните масла в арома дифузера. Този бленд ще донесе много енергия и настроение.

Смесете:

 • 2 капки масло от девисил
 • 2 капки масло от сладък портокал
 • 2 капки масло от здравец

 

Ревитализиращ мехлем при псориазис

Опитайте да си направите домашен мехлем за облекчаване на симптомите на псориазис. Тази рецепта ще ви помогне да намалите възпалението и да успокоите зачервената, суха и лющеща се кожа. Втривайте сместа с лек масаж върху засегнатите участъци по два пъти на ден. Може да добавите същите масла и към душ гела или лосиона.

Смесете:

 • 4 капки етерично масло от  дъхаво мушкато
 • 2 капки етерично масло от девисил
 • 2 капки етерично масло от смирна
 • 1 с.л. масло от карите

 

Бленд при псориазис

В стъклена бутилка от 10 мл. смесете етеричните масла от девисил, кедър и безсмъртниче. Допълнете с базово масло от конопено семе и получената смес нанасяйте 2-3 пъти дневно върху засегнатата зона.

Смесете:

 • 5 капки етерично масло от девисил
 • 5 капки етерично масло от кедър
 • 5 капки етерично масло от безсмъртниче
 • студено-пресовано масло от конопено семе

 

Вдъхновяващ арома бленд с масло от девисил

Използвайте тази композиция от етерични масла за мотивация, когато се чувствате леко депресирани и имате нужда от стимулиране на креативността и вдъхновение за постигане на оптимални резултати. Използвайте дифузер или ароматна лампа и смесете:

 • 3 капки етерично масло от девисил
 • 3 капки етерично масло от бергамот
 • 3 капки етерично масло от грейпфрут

 

Масло за лимфодренажен масаж

Направете си сами масажно масло за лимфодренажен масаж. Този масаж ще ви помогне да прочистване тялото от токсините чрез ускоряване на метаболизма и ще стимулира имунната система. Запомнете, че лимфодренажният масаж не цели загряване на мускулите, поради което забравете за прилагането на движения със сила или натиск. Всички движения са поглаждащи, а потупванията – меки, а посоката на движенията трябва да бъде съобразена с посоката на движението на лимфата – от периферията на тялото към най-близките лимфни възли, в които се преработват и изхвърлят шлаките.

Смесете:

 • 3 супени лъжици кокосово масло
 • 5 капки етерично масло от здравец
 • 5 капки етерично масло от гераниум
 • 5 капки етерично масло джинджифил
 • 5 капки етерично масло от девисил

Коментари

 • author
  Amazon Kunde — 

  Durfte das rein ätherische Öl der Marke Essences Bulgaria testweise ausprobieren und bin von der Qualität des Öles, der Aufmachung sowie der ausführlichen Aufklärung durch Essences Bulgaria durchweg begeistert!Bei Kauf erhält man von Amazon zügig geliefert eine kleine weiße Pappschachtel mit dem Branding des bulgarischen Familienunternehmens. Darin befindlich ein kleines Fläschchen mit insgesamt 5ml reinem Ölder Sorte Liebstöckel in therapeutischer Qualität - keine Kompromisse hier also.Helfen tut Liebstöck

 • author
  bücherratte — 

  Das Bio-Liebstöckel (Levisticum officinale), 100% naturreines ätherisches Öl ist gut verpackt und unbeschädigt bei mir angekommen.Das Öl macht einen gut verarbeiteten hochwertigen Eindruck. Es kommt in Bio Qualität.Ich verwende es in einem Diffusor oder stark verdünnt sogar für einen Saunaaufguss.Das Öl ist sehr intensiv und ergiebig. Der Duft selber ist etwas ungewohnt, aber natürlich auch geschmackssache. Ich mag ihn, er riecht leicht nach Kräuter und wirkt frisch. Man kommt damit richtig zur Ruhe. Man mu

 • author
  Amazon Kunde — 

  Bei der Marke "Essences Bulgaria" habe ich generell ein gutes Gefühl - es handelt sich um Bio-Produkt und es wirkt authentisch. Das Liebstöckel-Öl riecht sehr "echt" und natürlich.Ich verwende das Öl indem ich es mit ein wenig Shampoo vermische und unterlaufendem Wasserstrahl ins Vollbad fließen lasse, dadurch entsteht kein Ölfilm auf der Oberfläche.Sehr entspannend!

 • author
  Tolga — 

  Ich nehme es ein, tue es dafür in Leere HPMC kapseln und dann runter damitHilft meiner Verdauung und auch damit wasser los zu werde

 • author
  RalBro — 

  Your browser does not support HTML5 video.\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n \n \n \n  Das ätherische Liebstöckl-Öl von „Essence Bulgaria“ wird in einer kleinen 5ml Flasche versendet. Man kann das 100% naturreine Öl nach Öffnung der Flasche für rund 24 Monate verwenden.Liebstöckl hilft sehr gut, wenn man 2-3 Tropfen des ätherischen Öls auf einen Teelöffel Honig in Glas lauwarmes Wasser oder Tee gibt. Zum einen wirkt es sehr beruhigend auf die Psyche und zum anderen hilft es bei Blähungen, Blasen- und Nierenleiden, Gich

 • author
  Sternfahrerin — 

  Der Duft des Liebstöckel-Öl ist sehr intensiv.Ich kann den Duft nicht gut beschreiben - es ist sehr eigen und erinnert ein wenig an Bochshornklee.Der Duft ist recht eigen und in der Intensität ein klein wenig stechend, wenn man ihn in der Duftlampe verwendet.Der Duft soll beruhigend wirken. Ich empfinde ihn eher etwas aktivierend.Toll, dass es sich um BIO und reines Öl handelt.Der Tropfspender ist etwas großzügig, so dass immer ein wenig mehr Tropfen heraus kommen als beabsichtigt.Wenn man es auf die Haut a

 • author
  Dr. rer. imp. — 

  Das Liebstöckl-Duftöl wird in einer sehr kleinen Flasche mit einem mächtigen Verschluss geliefert, dazu zu einem Preis, der eigentlich einer viel größeren Flasche auch noch gut zu Gesicht stehen würde.Der Preisfaktor relativiert sich jedoch sofort, wenn man das Öl in die Aromalampe gibt und hierbei auch nur einen einzigen Tropfen verwendet. Selbst dann ist das Öl noch sehr geruchsintensiv, wobei es sich um einen kräuterartigen Geruch mit leichtem Zitronenschlag handelt.Auf jeden Fall ist es ein sehr ungewoh

 • author
  BRIGITTE VITALIS — 

  Das Liebstöckl Öl kam sehr gut verpackt bei mir an, und wenn man es aufträgt riecht es wirklich schön stark nach Liebstöckl, ich verwende es unter anderem mit im Diffuser in der Küche, und kann es einfach nur weiterempfehlen..

 • author
  Miss Marple — 

  ESSENCES BULGARIA - das ist ein Familienbetrieb, der feinste ätherische Öle, Rosenwasser und Essenzen herstellt - in Bio-Qualität und durch und durch vertrauenerweckend. Alle erforderlichen Informationen sind auf dem Produkt zu finden.Für einen Liter wasserdampfdestilliertes Öl benötigt man 150-200kg Liebstöckel! Und zwar hier aus Bio-Anbau. Da steckt also viel Handarbeit und große Mengen Liebstöckel drin - das rechtfertigt dann auch den hohen Preis. Liebstöckel ist auch als "Maggikraut" bekannt. Kannte ich

 • author
  Seahorse — 

  Geliefert werden 5ml Organic Lovage (Bio Liebstöckel) von Essences Bulgaria in einer dunkelbraunen Glasflasche mit Tropfverschluss, um das ätherisches Öl vor schädlichen UV Strahlen zu schützen. Das ätherische Öl riecht angenehm nach Kräutern mit einer zarten zitronigen Duftnote. Meinem Mann und mir hat der Kräuter Duft sehr gut gefallen.Liebstöckel (Levisticum officinale), auch Maggikraut, in der Steiermark auch Nusskraut genannt, ist eine Pflanzenart der Gattung Levisticum aus der Familie der Doldenblütle

 • author
  Jonas B. — 

  war für mich als ätherisches Öl unbekannt. Da es konzentrationsfördernd sein soll, probierte ich es im Difuser bei wichtigen Arbeiten und ich muss sagen, dass es zur Fokussierung wirklich hilft!

Оставете коментар


   captcha