Био етерично масло Жълт кантарион – срещу депресия, безпокойство и стрес (5мл)

image65
image139
image395
image480
image481

Био етерично масло Жълт кантарион – срещу депресия, безпокойство и стрес (5мл)

  16
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Жълт кантарион Hypericum Perforatum Oil


Цена: 25.90 лв.

Жълтият кантарион е особено ценен заради съдържанието на хиперицин – най-силният природен антидепресант познат на науката. Биологичното етерично масло от жълт кантарион успешно се прилага за лечение на депресивни състояния, тревожност, безпокойство, нервно напрежение и психично изтощение.

Клиничните изследвания доказват, че ефективността на 100% чистото био етерично масло от жълт кантарион в борбата с депресиите се дължи на по-бавното но за сметка на това по-продължително действие в сравнение с класическите антидепресивни лекарствени средства и най-важното – няма странични ефекти. Особено през по-студените и мрачни сезони натуралното етерично масло от жълт кантарион е перфектен стимулант − облекчава симптомите на сезонната депресия и подобрява настроението.

100% био етеричното масло от жълт кантарион оказва благотворно въздействие върху целия организъм, ефективно се използва за лечение на кожни заболявания, инфекции в устната кухина и показва силна антивирусна активност срещу херпесният вирус.

Благодарение на противовъзпалителните, антибактериалните, регенеративните и бактерицидни свойства, биологичното масло от жълт кантарион се използва успешно за лечение на рани, наранявания, изгаряния и белези. И се прилага особено ефективно при възпалена, напукана, люспеста и суха кожа.

Лечебното етерично масло от жълт кантарион оказва също така благоприятен ефект при лечение на язвена болест, гастрит и болест на дванадесетопръстника. Има свойства да отпуска гладката мускулатура на жлъчните протоци, кръвоносните съдове, червата и пикочопроводите, което облекчава отделянето на жлъчка, ликвидира застойните процеси в жлъчката, възстановява перисталтиката на червата и повишава диурезата.

Благодарение на изключителните противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства маслото от жълт кантарион много често се използва за масаж при невралгии, ишиас, ревматизъм, артрит и болки в мускулите. Спортистите често го използват за възстановяващи масажи на мускулите, сухожилията и тъканите.

Внимание!Етеричното масло от жълт кантарион не е червено на цвят. Червеното багрило хиперицин на растението жълт кантарион не се съдържа в етеричното масло след процеса на парна дестилация. Червено масло от жълт кантарион може да се получи само чрез извличане на жълт кантарион в мазно масло, напр. в зехтин. Тогава това се нарича мацерат. От Essences Bulgaria предлагаме само естествени етерични масла, без да ги смесваме с други масла или вещества!

Жълтият кантарион повишава чувствителността на организма към ултравиолетовите лъчи! Не е препоръчително да се използва от хора със слънчеви алергии, много светла и/или чувствителна кожа, както и преди излагане на слънчева светлина!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

  • Подкрепя здравето на нервната система.
  • Намалява нервността и умората, предизвикани от депресията.
  • Благоприятно действа при спортни травми и наранявания, разтягания на сухожилията, натъртвания, навяхвания.
  • Успокоява възпалената кожa.

Въздействие върху психо-емоционалното състояние
Депресия, нервност, тревожност, безпокойство и безсъние
Аромалампа:
 добавете 3-4 капки етерично масло към 4 с.л вода.
Вана: 4-6 капки етерично масло смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.

Въздействие върху човешкото тяло
Херпес
Локално приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатия кожен участък.

Слънчевото изгаряне
Локално приложение:
 в разреден вид 1:10 в базово растително масло.

Ревматизъм и подагра
Компреси:
 15 капки етерично масло смесете с вода или разтворете в ароматно олио. Сложете малка хавлиена кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезненото място.

Болки в гърба и ставите, невралгии, болки в мускулите и разширени вени
Масажно масло за тяло:
 20 капки етерично масло смесете с 50 мл. базово масло.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от жълт кантарион е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

Жълтият кантарион повишава чувствителността на организма към ултравиолетовите лъчи! Не е препоръчително да се използва от хора със слънчеви алергии, много светла и/или чувствителна кожа, както и преди излагане на слънчева светлина!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Свързани продукти

Коментари

  • author
    Асен Сотиров — 

    Много съм доволен. Ползвахме го около 3 месеца, и даде много положителни резултати! Препоръчвам

Оставете коментар


   captcha