Био етерично масло Зимна чубрица – афродизиак, подобрява либидото и сексуалното здраве

image53
image140
image397
image486
image487

Био етерично масло Зимна чубрица – афродизиак, подобрява либидото и сексуалното здраве

  6
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Зимна чубрица Satureja Montana OilЦена: 17.90 лв.

ОСНОВИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Възпрепятства гъбичния растеж
 • Подобрява стомашно-чревната функция
 • Може да помогне при еректилна дисфункция

 

Аромат: Билков, остър

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Листа и цъфтящи върхове

 

ОСНОВИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Карвакрол, Гама-терпинен, Парацимен, Тимол

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- мощно антибактериално

- антивирусно

- антимикотично

- имуностимулиращо

- тонизиращо

- афродизиак

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ЗИМНА ЧУБРИЦА

В парфюмерията етеричното масло от зимна чубрица може да се използва като средна нотка, като подсилва дървесните и кехлибарени парфюмерийни аромати. Комбинира се добре с аромати на лавандула, розмарин, мащерка, тамян, пало санто, кедър, бял бор, бяла ела и хвойна.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЗИМНА ЧУБРИЦА

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от зимна чубрица може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Бори се с инфекциите
 • Облекчава храносмилателни оплаквания
 • Служи като природен афродизиак
 • Бори се с кандида и гъбичния свръхрастеж
 • Помага срещу депресия, нервно изтощение и стрес

 

ЗИМНА ЧУБРИЦА – МАЛКО ИСТОРИЯ

Зимната чубрица (Satureja montana), известна още като балканска чубрица, е многогодишно тревисто растение. Латинското й наименование е „Satureja“ и означава „трева на сатирите”. Според митологията, сатирите са митични същества, които се славели с непокорния си нрав. В древен Рим билката се използвала като универсална подправка, която се слагала в повечето ястия. Нейната хегемония продължила докато не се появили първите доставки на черен пипер от Индия. Има данни, че много от пчеларите в Рим, засаждали чубрица близо до кошерите. Така пчелите събирали нектар и от ароматното растение. В резултат, медът придобивал уникален вкус, аромат и поленов състав, който се ценял много. Малко по-късно обаче мъжете на древния свят открили, че чубрицата е ароматен стимулант и незаменим афродизиак, най-силният познат за своето време.

През средновековието, вкусовете на европейците започнали да се променят и те заменили чубрицата с традиционните подправки от Индия и Близкия Изток. Започнали да добавят чубрицата към кексове и сладки печева. Благодарение на монаси чубрицата навлиза в Централна Европа през IX век. Те били очаровани от божествената защита, която символизирала билката. Древните лекари открили, че освен, че подпомага ерекцията, тя може да се бори с много болести. На първо място стимулирала храносмилателната система и помагала да се облекчат симптомите след обилното хапване, типично за Рим и Гърция. До днес тя се използва, за да облекчава ефекта от варивата като боб, леща и грах.  

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЗИМНА ЧУБРИЦА

В ароматерапията, маслото от зимна чубрица се използва срещу депресия, нервно изтощение и стрес. Благодарение на силно изразените си антибактериални и противовъзпалителни свойства, маслото от чубрица ефективно помага при лечение на инфекции на стомашно-чревния тракт, пикочните пътища и дихателната система (напр. ринит, синузит, фарингит, ларингит, трахеит, бронхит). Подпомага функциите на стомашно-чревния тракт, черния дроб и жлъчката. Бори се с кандида и гъбичния свръхрастеж. Особено подходящо за третиране на кожни възпаления, белези, изгаряния и малки рани, тъй като ускорява образуването на съединителна тъкан. Успокоява дразненето и отока след ухапване от насекоми. Може да помогне при лечение на вътреболнични инфекции.
 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ЗИМНА ЧУБРИЦА

Проучване от 2019 г. има за цел да оцени антимикробни свойства на етеричното масло от зимна чубрица, самостоятелно и в комбинация с гентамицин, спрямо грам-отрицателни и грам-положителни бактериални щамове. Маслото от чубрица проявява антимикробна активност и индуцира синергично взаимодействие с гентамицин срещу референтни и клинични бактериални щамове. Получените резултати насърчават допълнителни проучвания за установяване на бактерицидния и антибиотичен синергичен ефект на етеричното масло от зимна чубрица за комбинирана терапия в клинични условия.

Устойчивият на метицилин Staphylococcus aureus (MRSA) е вид бактерия, която причинява инфекция, която може да е резистентна към много антибиотици, и която причинява значителна смъртност и заболеваемост сред пациентите. Учените изследват ефективността на отделни растителни етерични масла и техните комбинации за борба срещу метицилин-резистентния Staphylococcus aureus (MRSA). Забележително е, че етеричното масло от лимонова трева напълно инхибират целия растеж на MRSA. Етеричните масла от зимна чубрица и канела показват значително инхибиране на растежа на MRSA. Антимикробната активност на тези масла ще послужи за разработването на нови лекарства за медицинска употреба.

Антиоксидантната, антибактериалната и противогъбичната активност на етеричното масло от диво растяща Satureja montana са изследвани от учени от Далмация, Хърватия. Антимикробният ефект на етеричното масло от зимна чубрица е тестван срещу шест щама грам-отрицателни бактерии, седем щама грам-положителни бактерии и две гъбички Candida и Saccharomyces. Тестваното етерично масло показа значителна активност срещу Candida и грам-положителните бактерии, особено Bacillus subtilis, Staphylococcus epidermidis и Listeria innocua, а сред грам-отрицателните бактерии беше открита изключителна чувствителност в щамове на Escherichia coli (2012 John Wiley & Sons, Ltd.).

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗИМНА ЧУБРИЦА И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Бори се с инфекциите

Етеричното масло от чубрица съдържа високи нива карвакрол – фенолният монотерпен, на който маслото дължи благоприятните си ефекти върху имунитета и широкия спектър биологични активности: антимикробна, противовирусна, противогъбична, антиоксидантна и противовъзпалителна. Благодарение на което маслото от зимна чубрица се явява натурално средство за облекчаване на симптомите при вирусни, бактериални и гъбични инфекции, и стомашно-чревни проблеми. По време на антибиотично лечение може да го използвате в комбинация с пробиотик с цел ускоряване на оздравителния процес и предотвратяване на дисбактериози и гъбични инфекции. Ако имате инфекции, съпроводени с висока температура, възпалено гърло, запушен нос и кашлица, направете си инхалация, като добавете 2 капки етерично масло към 1 литър вряща вода. Може също така да смесете 2 капки етерично масло с 10 мл. масло от сладък бадем и да втриете внимателно в областта на гърлото.

Облекчава храносмилателни оплаквания

Маслото от зимна чубрица спомага за по-добро храносмилане и намалява подуването, газовете и гаденето. Маслото насърчава секрецията на стомашни сокове и ензими, които са ключов фактор за доброто храносмилане. Може да намали спазмите на стомашно-чревния тракт и да инхибира чревните паразити. Дифузирайте маслото или го прилагайте топикално върху корема. Добавете 1-2 капки етерично масло към базово масло и внимателно масажирайте засегнатите области.

Служи като природен афродизиак

Маслото от зимна чубрица е доказан естествен афродизиак, който повишава либидото, сексуалната чувствителност, жизнения тонус и общото благосъстояние на организма. То засилва кръвообръщението в сексуалните органи. Поради въздействието му върху притока на кръв, маслото насърчава и удължава ерекцията при мъжете. Маслото от чубрица е изключително подходящо за еротични масажи, както и за отпускане и намаляване на стреса и умората, които са честа причина за липсата на сексуално желание. 

Бори се с кандида и гъбичния свръхрастеж

Според изследване, публикувано в списание „Орална микробиология и имунология”, маслото от зимна чубрица може да се използва за лечение на кандидоза, причинена от гъбичката Candida albicans. Тези гъбични инфекции обикновено се появяват в устата, ушите, носа, по ноктите на ръцете, стомашно-чревния тракт и вагината. Благодарение на антимикотичното си действие, маслото от чубрица също така е превъзходен лек за избавяне от упоритите гъбички по ноктите на ръцете и краката. Поради ниското си молекулно тегло, прониква много добре в дълбочина и достига в основата на нокътното легло. Поставете 1 капка от маслото върху памучен тампон, след което масажирайте всеки нокът.

Друго често приложение на маслото от зимна чубрица е за безопасно смаляване и дори за премахване на брадавици. За тази цел смесете 1 капка масло от зимна чубрица и 1 капка бадемово масло и с помощта на памучен тампон нанесете върху засегнатия участък от кожата.  

Помага срещу депресия, нервно изтощение и стрес

В ароматерапията, етеричното масло от зимна чубрица е едно от добрите природни средства за балансиране на нервната система, справяне с хроничния стрес и тревожност. То отпуска тялото – позволява на белите дробове, вените и ума да се отворят и да поддържат тялото функциониращо правилно. Важно е да бъдете спокойни и балансирани, защото постоянното безпокойство може да доведе до високо кръвно налягане, безсъние, проблеми с храносмилането и пристъпи на паника. Използвайте няколко капки масло от зимна чубрица през цялата седмица, за да намалите тревожните нива и дайте възможност на тялото ви да почива. Добавете маслото към водата за вана, арома дифузер, лосион за тяло или просто го вдишайте.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗИМНА ЧУБРИЦА

Бленд за укрепване на имунната система

Създайте свой бленд от етерични масла за укрепване на имунитета. Смесете етеричните масла в малка стъклена бутилка и разклатете добре. Използвайте между 2 до 5 капки във вашия арома дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла. 

Смесете:

 • 50 капки етерично масло от лимон
 • 10 капки етерично масло от евкалипт
 • 10 капки етерично масло от зимна чубрица
 • 10 капки етерично масло от чаено дърво
 • 8 капки етерично масло от розмарин
 • 5 капки етерични масло карамфил

 

Рецепта за лечение на гъбички по ноктите на краката и ръцете

Ето една лесна рецепта, която е евтин, достъпен и работещ инструмент, който може да бъде от голяма помощ при справянето с гъбичките по ноктите на краката и ръцете. Проблемът в никакъв случай не е сериозен, но пък за сметка на това е упорит и трябва да подходите към него с голяма доза търпение. Смесете 3 капки масло от чубрица с 2 капки масло от чаено дърво и нанасяйте сместа директно върху увредената зона, четири пъти дневно. Трябва да правите това ежедневно ако искате да постигнете резултат, изисква се упоритост и постоянство.

 

Вана за лечение на гъбички по ноктите

За тези от вас, които предпочитат да лекуват гъбичките с натурални подходи, някои от които са подкрепени от научни сведения, предлагаме тази домашна рецепта за гъбички по ноктите. Какво е нужно? Трябват ви ябълков оцет, сода за хляб, английска сол, сок от лук и етерично масло от зимна чубрица.

 • 3 супени лъжици ябълков оцет
 • 2 капки етерично масло от зимна чубрица
 • 6 чаени лъжици хлебна сода
 • 2 литра на топла вода

 

В подходящ съд налейте топла вода с температура около 50-60 градуса. Разтворете етеричното масло от чубрица в ябълковия оцет и излейте в съда. Изчакайте леко да се охлади и потопете краката за 15-20 минути. След това подсушете и намажете засегнатите места с разтвор на английска сол. Магнезиевият сулфат (английската сол) се разрежда почти 5:1 в полза на водата. Може да редувате мазането на ноктите със сок от лук и английска сол. А може да изберете и само едно от тези средства. За бързи резултати правете тази вана няколко пъти на ден. Същността на тази рецепта против гъбички е, че те умират в кисела среда, а содата, магнезиевия сулфат и сока от лук предотвратяват по-нататъшното им разпространение.

 

Домашна смес за премахване на брадавици

Както е известно, брадавиците представляват малки, кожни разраствания, които могат да бъдат изключително неудобни, дразнещи и депресиращи. Понякога е възможно брадавиците да изчезнат сами, без да е необходимо специално лечение. Понякога обаче, могат да бъдат упорити и да се задържат много по-дълго, отколкото бихте искали. В този случай, може да опитате да премахнете брадавиците с естествени средства и да си направите сами домашна смес за премахване на брадавици с етерично масло от зимна чубрица.

Ще са ви необходими:

 • ½ чаена лъжичка ябълков оцет
 • 1 капка етерично масло от зимна чубрица
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • ½ чаена лъжичка кокосово масло

 

В малко шише смесете ябълковия оцет, етеричните масла от зимна чубрица, лимон и тамян. Разбъркайте добре. Добавете кокосовото масло и разбъркайте отново докато получите хомогенна смес. Нанасяйте сутрин и вечер една капка от лосиона върху брадавицата, като внимавате да не засегнете здравата кожа около нея. Използвайте в продължение на 2 до 3 седмици.

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от зимна чубрица е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Бори се с инфекциите
 • Облекчава храносмилателни оплаквания
 • Служи като природен афродизиак
 • Бори се с кандида и гъбичния свръхрастеж
 • Помага срещу депресия, нервно изтощение и стрес

Въздействие върху психо-емоционалното състояние
Засилва паметта, активизира умствената дейност и концентраци
Аромалампа: 
добавете 1-2 капки етерично масло в арома лампа или дифузер, за да създадете ароматна и оздравяваща атмосфера в помещението.

Въздействие върху човешкото тяло
Ужилвания и ухапвания от насекоми
Локално приложение:
 нанесете 1 капка етерично масло върху засегнатите участъци от кожата.

Гъбички по ноктите
Външно приложение:
 капнете 1 капка от маслото върху памучен тампон, след което масажирайте всеки нокът / няколко пъти на ден.

Брадавици
Външно приложение:
 смесете 1 капка масло от зимна чубрица и 1 капка бадемово масло и с помощта на памучен тампон нанесете върху засегнатия участък от кожата / няколко пъти на ден.

Настинка
Инхалация: 
добавете 2 капки етерично масло към 1 литър вряща вода. Покрийте главата с кърпа. Вдишвайте дълбоко едновременно през устата и носа. Очите са затворени. Продължителност на процедурата: 10 минути.

Възпалено гърло
Разтриване:
 2 капки етерично масло смесете с 10 мл. бадемово масло. Втрийте внимателно в областта на гърлото и наложете топъл компрес.

Превенция срещу кариес
Добавете 2 капки от маслото в тубичката с паста за зъби. Използвайте получената смес като обикновена паста за зъби.

Храносмилателни проблеми, подуване на корема, газове в червата, спазми в корема
Масажно масло за тяло:
 1-2 капки етерично масло се добавят към базово масло (напр. масло от жожоба) и внимателно се масажират засегнатите области.
Разтривка: смесете 1-2 капки етерично масло с 20 мл. чист зехтин.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от зимна чубрица е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Бленд за укрепване на имунната система

Създайте свой бленд от етерични масла за укрепване на имунитета. Смесете етеричните масла в малка стъклена бутилка и разклатете добре. Използвайте между 2 до 5 капки във вашия арома дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла. 

Смесете:

 • 50 капки етерично масло от лимон
 • 10 капки етерично масло от евкалипт
 • 10 капки етерично масло от зимна чубрица
 • 10 капки етерично масло от чаено дърво
 • 8 капки етерично масло от розмарин
 • 5 капки етерични масло карамфил

 

Рецепта за лечение на гъбички по ноктите на краката и ръцете

Ето една лесна рецепта, която е евтин, достъпен и работещ инструмент, който може да бъде от голяма помощ при справянето с гъбичките по ноктите на краката и ръцете. Проблемът в никакъв случай не е сериозен, но пък за сметка на това е упорит и трябва да подходите към него с голяма доза търпение. Смесете 3 капки масло от чубрица с 2 капки масло от чаено дърво и нанасяйте сместа директно върху увредената зона, четири пъти дневно. Трябва да правите това ежедневно ако искате да постигнете резултат, изисква се упоритост и постоянство.

 

Вана за лечение на гъбички по ноктите

За тези от вас, които предпочитат да лекуват гъбичките с натурални подходи, някои от които са подкрепени от научни сведения, предлагаме тази домашна рецепта за гъбички по ноктите. Какво е нужно? Трябват ви ябълков оцет, сода за хляб, английска сол, сок от лук и етерично масло от зимна чубрица.

 • 3 супени лъжици ябълков оцет
 • 2 капки етерично масло от зимна чубрица
 • 6 чаени лъжици хлебна сода
 • 2 литра на топла вода

 

В подходящ съд налейте топла вода с температура около 50-60 градуса. Разтворете етеричното масло от чубрица в ябълковия оцет и излейте в съда. Изчакайте леко да се охлади и потопете краката за 15-20 минути. След това подсушете и намажете засегнатите места с разтвор на английска сол. Магнезиевият сулфат (английската сол) се разрежда почти 5:1 в полза на водата. Може да редувате мазането на ноктите със сок от лук и английска сол. А може да изберете и само едно от тези средства. За бързи резултати правете тази вана няколко пъти на ден. Същността на тази рецепта против гъбички е, че те умират в кисела среда, а содата, магнезиевия сулфат и сока от лук предотвратяват по-нататъшното им разпространение.

 

Домашна смес за премахване на брадавици

Както е известно, брадавиците представляват малки, кожни разраствания, които могат да бъдат изключително неудобни, дразнещи и депресиращи. Понякога е възможно брадавиците да изчезнат сами, без да е необходимо специално лечение. Понякога обаче, могат да бъдат упорити и да се задържат много по-дълго, отколкото бихте искали. В този случай, може да опитате да премахнете брадавиците с естествени средства и да си направите сами домашна смес за премахване на брадавици с етерично масло от зимна чубрица.

Ще са ви необходими:

 • ½ чаена лъжичка ябълков оцет
 • 1 капка етерично масло от зимна чубрица
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • ½ чаена лъжичка кокосово масло

 

В малко шише смесете ябълковия оцет, етеричните масла от зимна чубрица, лимон и тамян. Разбъркайте добре. Добавете кокосовото масло и разбъркайте отново докато получите хомогенна смес. Нанасяйте сутрин и вечер една капка от лосиона върху брадавицата, като внимавате да не засегнете здравата кожа около нея. Използвайте в продължение на 2 до 3 седмици.

Коментари

 • author
  Elizabeth — 

  Very good oil. Great for the immune system.

 • author
  Mildred Rivera — 

  Perfecto

 • author
  prime — 

  Great

 • author
  M.S. — 

  Schnell geliefert, ganz tolles Aroma, kann überhaupt nicht meckern.

 • author
  J Núñez M — 

  This EO helps to maintain your skin beautiful. Pure EO, very nice aroma!

 • author
  maya — 

  Great quality. I use it in a face oil that make and I’ve seen a difference in the texture of my skin!

 • author
  Victoria Whitaker — 

  Exactly what I needed

 • author
  Brenda Gaskins — 

  Absolutely love my mountain savory essential oil. It works great helping keep my inside dogs “cleaned” and my house smelling fresh! Love it!

 • author
  Anonym — 

  Typischer Bohnenkrautduft, den ich aus meiner Kindheit in Omas Garten so mochte :) Der Duft wirkt auf die Konzentrationsfähigkeit / -stärke aus, so dass ich es oft in die Duftlampe gebe - ich empfehle gemischt mit Minze, das ist erfrischend - vor allem am Morgen - hilft mir in den Start des Tages am Arbeitsplatz!Liebevolle Verpackung fällt sogleich auf. Ich bin begeistert und empfehle das Produkt sehr gerne weiter

 • author
  Jaspar A. — 

  Ein wunderbares ätherisches Öl - hergestellt von einem kleinen sympathischen Familienbetrieb, das den gesamten Prozess von der Pflanzung bis zur Destillation selbst verantwortet. Die Herstellung kann durch ihre Beiträge im Internet fast "live" mitverfolgt werden. Empfehle ich gerne weiter!

 • author
  Katharina G. — 

  Mein Nagelpilz ist innerhalb von 2 Wochen komplett weg! 5 Sterne!!! Bin total begeistert von der Qualität!

 • author
  Holger Wilke — 

  Ich kenne mich inzwischen gut mit ätherischen Ölen aus, aber dieses Öl kannte ich überhaupt nicht. Der Geruch ist zwar ziemlich intensiv, aber die Wirkung soll ja intensiv sein und das ist sie auf alle Fälle!Ich hatte immer wieder Fuß- und Nagelpilz, den ich früher konventionell behandelt hatte. Das hilft zwar kurzfristig, aber es kam immer wieder. Jetzt hatte ich wieder das gleiche Problem und hatte über Behandlungsmöglichkeiten mit diesem Öl gelesen und es über einen längeren Zeitraum auf den betroffenen

 • author
  Amazon Kunde — 

  Ich nutze das Öl schon länger zur Stärkung der Abwehrkräfte. Ich tue 1-2 Tropfen Öl auf 1 El Honig, funktioniert super!Mache ich regelmäßig seit ca. 9 Monaten und war seitdem nicht mehr erkältet.

 • author
  Slawka — 

  Perfect oil, quick delivery, highly recommended

Оставете коментар


   captcha