Био етерично масло Маточина – срещу стрес, напрегнатост и срещу херпес

image145
image524
image525
image2511
image2512

Био етерично масло Маточина – срещу стрес, напрегнатост и срещу херпес

  58
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Маточина Melissa Officinalis Leaf OilЦена: 29.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Успокоява нервите и благоприятства здравия и пълноценен сън
 • Ефективно срещу херпесни вируси
 • Действа профилактично срещу деменция 

 

Аромат: Сладък, тревист, лимонов

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Листа

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Цитрал, Цитронелал, Гераниол, Гермакрен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- седативно

- антивирусно

- противовъзпалително

- антихипертензивно

- кардиотонично

- имуномодулиращо

- аналгетично

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ МАТОЧИНА

Ароматът на етеричното масло от маточина се използва като средна нотка в парфюмерията. Комбинира се добре с билкови и цветни аромати като лавандула, мащерка, хвойна, босилек, тамян, иланг-иланг, здравец, мента, градински чай, роза и лайка. Лимоновите ароматни нотки на маточината се комбинират отлично с цитрусови аромати.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ МАТОЧИНА

 • Понижава нивата на стрес и успокоява нервната система
 • Помага в борбата срещу депресията
 • Активира мозъчната дейност
 • Лекува херпес и други вируси
 • Подобрява здравето на кожата

 

МАТОЧИНА – МАЛКО ИСТОРИЯ

Маточината, наречена още лимонов балсам и лимонче, е родом от Средиземноморието. Първото описание на лечебните свойства на маточината е публикувано през IV век пр.н.е. в забележителния труд на древногръцкия философ Теофраст „История на растенията” (Historia plantarum). В своя забележителен енциклопедичен труд „Канон на лечебната наука”, в който са описани 1400 лекарствени растения, персийският учен, лекар и философ Авицена, наричан бащата на медицината, описва маточината като „наслада на сърцето”, препоръчвайки я за укрепване на духа, подобряване на храносмилането и прогонване на черните мисли и чувства. Известната лечителка Хилдегард фон Бинген пише, че при дъвчене на листо на маточина тялото се изпълва с радост и оптимизъм, а на лицето грейва усмивка. През XIV век маслото от маточина е включено в състава на тоник правен от френските монахини от Ордена на кармелитките. Той представлява алкохолен екстракт от маточина и други билки – точната рецепта остава в тайна до днес. Ароматната „кармелитова вода“ се е използвала за подпомагане на храносмилането, но също и като козметична тоалетна вода и се смята за предшественик на френския одеколон.

През XVI век известният фолософ, лекар и ботаник Парацелз нарича ароматната билка „елексир на живота“, защото доставя радост на сърцето и ума. В южна Европа маточината е наричана „насладата на сърцето”. Кардинал Ришельо винаги носел флаконче с чудодейната течност, която му помагала срещу мъчителната и упорита мигрена. Писателят и градинар от XVII век Джон Ивлин я описва като „лекарство за мозъка, подсилващо паметта, и мощно средство за прогонване на меланхолията.“ И до ден днешен маточината се използва в ароматерапията против депресия. Благодарение на вълшебният си ментово-лимонен аромат тя е предпочитана храна за пчелите, които просто я обожават. Ето защо не е случайно, че латинското й наименование „Мelissa“ произлиза от гръцката дума „µέλισσα", означаваща „пчела". Според една легенда, пчеларите разтривали листа на маточината върху кошерите, за да привличат пчелите и да стимулират производството на мед.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ МАТОЧИНА

Основното приложение на етеричното масло от маточина е насочено към овладяване на нервно-психически смущения, раздразнителност, депресии и неврози. Притежава отлично успокояващо и релаксиращо действие върху ума и тяло и е идеален помощник в борбата срещу безсъние, нервно безпокойство, напрежение и стрес. Пoмaгa при паник атака и иcтepия, като забавя сърдечния ритъм, нормализира виcoĸoто ĸpъвнo налягане и тонизира сърдечно-съдовата система. Особено подходящо за по-добра адаптацията на организма при стресови ситуации и периоди на увеличена физическа или умствена активност. Има много добро въздействие при херпес, екзема, акне и ужилвания от насекоми. Притежава мощни антимикробни свойства и засилва борбата с инфекциите, вирусите и бактериите. Може да облекчи болката в мускулите и ставите.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ МАТОЧИНА

In-vitro анализ на цитотоксичността на етеричното масло от Melissa officinalis, показа, че притежава антиоксидантна активност и е много ефективно срещу серия човешки ракови клетъчни линии (A549, MCF-7, Caco-2, HL-60, K562). Тези резултати сочат потенциалната употреба на етерично масло от M. officinalis като антитуморно средство.

Научно обосновани твърдения, относно антивурисните свойства на етеричното масло от Melissa officinalis върху вируса на херпес симплекс, идват от международното списание Phytomedicine. Инхибиторната активност срещу вируса на херпес HSV-1 и вируса на херпес HSV-2 беше тествана in vitro върху клетки от бъбрек на маймуна. Изследователската статия съобщава, че и двата херпес вируса са значително инхибирани чрез предварително третиране с масло от маточина. Тези резултати показват, че маслото от маточина е повлияло на вируса преди адсорбцията, но не и след проникването в клетката гостоприемник, така че маслото от маточина е способно да упражнява директен антивирусен ефект върху херпесните вируси. Като се има предвид липофилната природа на етеричното масло от маточина, която му позволява да проникне в кожата, и високият индекс на селективност, маслото от Melissa officinalis може да бъде подходящо за локално лечение на херпесни инфекции.

Клинично проучване от 2013 год. установи, че етеричното масло от листата на M. officinalis притежава потенциални противовъзпалителни свойства и е в състояние значително да намали и инхибира отока, чрез минимизиране на възпалението и болката в засегнатата област.

Целта на проучване, публикувано от Advances in Pharmacological Sciences, е да оцени антимикробната активност на етерично масло от Melissa officinalis и да я съпостави с тази на етеричното масло от лавандула. Резултатът установи, че маслото от маточина проявява изненадващо по-висока антибактериална активност, от тази на етеричното масло от лавандула. Смята се, че това се дължи на наличието на естествените компоненти цитрал, цитронелал и транс-кариофилен, които имат силни антимикробни качества.

Journal of Dermatological Science публикува научно проучване, в която се описва, че маслото от маточина предпазва кожата от увреждане от UV лъчи. UV лъчението е водещата причина за стареене на кожата и кожни заболявания, включително рак на кожата. Същото проучване установи, че маслото от маточина има "меланогенни" свойства, които помагат за намаляване на нежеланите слънчеви петна (известни също като старчески петна). В заключение етеричното масло от маточина защитава кожата с мощните си антиоксидантни свойства.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАТОЧИНА И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Понижава нивата на стрес и успокоява нервната система

Мощните релаксиращи и успокояващи свойства на етеричното масло от маточина го превръщат в маслото с най-силен седативен ефект върху централната нервна система. В ароматерапията се използва за премахване на повишена  възбудимост на нервната система, прекомерно безпокойство, тревожност и стрес. Стресът се характеризира с усещане за силно напрежение, което често хронифицира и предизвиква други неприятни състояния, каквото е безсънието и отслабването на имунната система. Изследване на деца до 12 години установява, че комбинацията на масло от маточина и масло от валериана значително понижава нивата на стрес, стимулира заспиването и спомага за поддържане на дълбок сън през нощта.

Помага в борбата срещу депресията

Както е известно, депресията е състояние, свързано с тъга и загуба на радостта от живота. Дисбалансът и понижените нива на серотонин стимулират чувството на депресия. Множество изследвания показват, че употребата на етерично масло от маточина стимулира производството на серотонин и облекчава симптомите на депресия. Благодарение на седативните си свойства, маслото от маточина може да създаде усещане за спокойствие и отпускане. Дифузирайте или прилагайте топикално върху китките, ушите и задната част на врата.

Подобрява мозъчната дейност

Ефикасността на етеричното масло от маточина върху мозъка е многократно тествана, като общите резултати сочат, че то е едно от най-ефикасните естествени средства за стимулиране на когнитивната активност и забавяне на невродегенеративните процеси, засягащи мозъчните клетки. Ирански лекари посочват, че успокояващият ефект на маточината оказва положителен ефект върху възбудата и повишената двигателна активност на пациентите с Алцхаймер. Направените клинични изследвания показват, че при пациенти, страдащи от болестта на Алцхаймер, маслото стимулира производството на невромедиатора ацетилхолин в мозъка и доказано облекчава симптомите на деменцията. Дифузирайте маслото ежедневно, за да предотвратите отключването на деменцията.

Лекува херпес и други вируси

Маслото от маточина е природен лек срещу инфекциозни заболявания, причинени от различни видове херпесни вируси. Има мощен антивирусен ефект и при навременна употреба може да предотврати появата на болезнени мехури и локални симптоми на мястото на контакта, да удължи интервалите между херпесните пробивания и значително да съкрати лечебния процес без да съществува риск от резистентност към херпесния вирус. Нанасяйте 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатия кожен участък по няколко пъти на ден. След вторият ден смесете маслото от маточина с малко базово масло и полученият мехлем нанасяйте редовно върху засегнатите от херпес участъци.

Подобрява здравето на кожата

С помощта на етеричното масло от маточина можете да подпомогнете възстановяването на кожата при кожни проблеми като екзема и акне. Положителното му действие се дължи на противогъбичните, противовъзпалителни и регенериращи кожата свойства на маслото, както и на щадящото му действие спрямо кожата. В допълнение, маслото подпомага зарастването на кожните лезии. Приятният му аромат действа отпускащо на сетивата и така също ускорява процеса на възстановяване. За ускоряване на оздравителния процес прилагайте по няколко капки върху кожата непосредствено преди сън. За още по-добри резултати, разредете с базово масло и нанасяйте върху възпалените кожни участъци два пъти дневно.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

       

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАТОЧИНА 

Успокояващо масажно масло с маточина и евкалипт

Как да се справим със стреса? Може ли ароматерапията да ни помогне за това? Да, разбира се, та нали именно чрез ароматите може да въздействаме най-силно на нервната си система и да балансираме своята психика. Комбинацията от етерични масла в това масажно масло ще се погрижи за общата релаксация и отпочиване на тялото и ума. Масажирайте тялото след вечерния душ, преди лягане. Това ще отпусне тялото и мускулите и ще допринесе за по-лесно заспиване. Смесете всички съставки и разклатете внимателно, за да се смесят добре. Нанасяйте върху чиста и суха кожа.

Съставки:

 • 1 ч.ч. масло от сладък бадем (или по ваш избор)
 • 2 с.л. рициново масло
 • 15 капки етерично масло от маточина
 • 10 капки етерично масло от евкалипт

 

Пенлив измиващ лосион за склонна към акне кожа

Акнето по тялото може да бъде провокирано от всичко, като се започне от стреса и хормоните и се стигне до алергиите и перилните препарати. Най-доброто решение срещу акне е ежедневната грижа за здрава кожа. Използвайте този лосион за измиване на тялото и скоро ще забележите, че кожата ви е по-чиста и здрава.

Съставки:

 • 2 ч.ч. дестилирана вода
 • ¼ чаша листа от босилек
 • 1 ч.ч. течен кастилски сапун
 • 1 с.л. масло от кайсиеви ядки
 • 1 с.л. растителен глицерин
 • 20 капки етерично масло от маточина

 

Кипнете водата в тенджера. Отстранете от огъня, добавете листата от босилек и ги оставете да киснат в продължение на 2 часа. След това прецедете листата и смесете течността с останалите съставки. Разклатете внимателно. Преди употреба, нанесете малко количество върху мокра гъба луфа, насапунисайте и масажирайте върху мокра кожа. Изплакнете старателно.

 

Терапия с масло от маточина за след слънце

За всеки случай, особено, ако се приберете вкъщи и сте заприличали на омар, използвайте тази смес за терапия след слънце. Поставете гела от алое вера и краставицата в бледер и разбъркайте на ниска степен, докато получите гладка смес. Разбъркайте с етеричното масло от маточина. Масажирайте върху засегнатите части на тялото.

 • ¼ ч.ч. гел от алое вера
 • 1 краставица, обелена и нарязана на кубчета
 • 20 капки етерично масло от маточина

 

Охлаждащ компрес за облекчаване на болката

Прилагането на ледено студен компрес с масла носи облекчение на възпалените и болезнени мускули. Охлаждащите компреси действат добре и при главоболие, натъртване, ужилвания и ухапвания от насекоми, подуване и други наранявания. Опитайте тази лесна домашна рецепта за охлаждащ компрес с естествени съставки и смесете:

 • 3 капки масло от маточина
 • 3 капки масло от лавандула
 • 1 чаена лъжичка масло от сладък бадем
 • купа със студена вода
 • ледени кубчета

 

Напълнете купата със студена вода и кубчета лед. Смесете 1 чаена лъжичка масло от сладък бадем и капки етерично масло. Добавете маслената смес в купата с вода и лед. Накиснете кърпата в купата и изстискайте излишната вода. Поставете компрес върху зоната на дискомфорт. Оставете на място, докато достигне телесната температура.

 

Смес за дифузер за освобождаване от стреса  

Когато се чувствате стресирани или енергийните ви нива са спаднали, пуснете си дифузер с етерични масла, за да насърчите релаксацията и да преодолеете досадните промени в настроението.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от маточина
 • 3 капки етерично масло от градински чай
 • 3 капки етерично масло от мащерка

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от маточина е високо концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 

 • Понижава нивата на стрес и успокоява нервната система
 • Подобрява настроението и качеството на съня
 • Активира мозъчната дейност
 • Лекува херпес и други вируси
 • Подобрява здравето на кожата

Въздействие върху психо-емоционалното състояние
Прекомерно безпокойство, тревога, страх, напрегнатост, стрес и нарушения на съня
Вана: 
3-5 капки етерично масло смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.
Масажно масло за тяло: 2 капки етерично масло смесете с 1 супена лъжица базово масло (масло от жожоба). Масажирайте внимателно областта на сърцето.
Аромалампа: добавете 3-5 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Главоболие и мигрена
Масажно масло за тяло: 
2-4 капки етерично масло смесете с 10-20 мл. базово масло (масло от жожоба). Масажирайте с кръгообразни движения слепоочията, областта около очните кухини, зад ушите и врата.

Мускулно и нервно напрежение
Масажно масло за тяло: 
2-4 капки етерично масло смесете с 50 мл. базово масло.

Херпес симплекс
Външно (локално) приложение: 
нанесете 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатия кожен участък / няколко пъти на ден. След вторият ден смесете маслото от маточина с малко базово масло и полученият мехлем нанасяйте редовно върху засегнатите от херпес участъци.

Сърдечно-съдови проблеми
Аромалампа: 
добавете 3-5 капки етерично масло в арома лампа или дифузер на 15 кв.м.

Грижа за кожата
Външно приложение: 
може да се прилага в чист вид върху засегнатия участък от кожата. За чувствителна кожа – смесете добре както с кокосово масло, така и с други базови масла. Редовната употреба на маслото от маточина подобрява еластичността и мекотата на кожата, запазва естествения водно-мастен баланс, необходим за нейното здравословно сияние!


СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Успокояващо масажно масло с маточина и евкалипт

Как да се справим със стреса? Може ли ароматерапията да ни помогне за това? Да, разбира се, та нали именно чрез ароматите може да въздействаме най-силно на нервната си система и да балансираме своята психика. Успеем ли да овладеем стресовите ситуации в живота си, сме направили крачка напред към подобрение на своето здраве. Комбинацията от етерични масла, вложени в това масажно масло ще се погрижи за общата релаксация и отпочиване на тялото и ума. Масажирайте тялото след вечерния душ, преди лягане. Това ще отпусне тялото и мускулите и ще допринесе за по-лесно заспиване. Смесете всички съставки в бутилка и разклатете внимателно, за да се смесят добре. Нанасяйте върху чиста и суха кожа.

Съставки:

 • 1 ч.ч. масло от сладък бадем (или по ваш избор)
 • 2 с.л. рициново масло
 • 15 капки етерично масло от маточина
 • 10 капки етерично масло от евкалипт

 

Пенлив измиващ лосион за склонна към акне кожа

Акнето по тялото, което може да бъде провокирано от всичко, като се започне от стреса и хормоните и се стигне до алергиите и перилните препарати, е наистина неприятно. Най-доброто решение е да лекувате нежно кожата и да я ексфолирате всеки ден. Използвайте този лосион за измиване на тялото и скоро ще забележите, че кожата ви е по-чиста и здрава.

Съставки:

 • 2 ч.ч. дестилирана вода
 • ¼ чаша листа от босилек
 • 1 ч.ч. течен кастилски сапун
 • 1 с.л. масло от кайсиеви ядки
 • 1 с.л. растителен глицерин
 • 20 капки етерично масло от маточина

 

Кипнете водата в тенджера. Отстранете от огъня, добавете листата от босилек и ги оставете да киснат в продължение на 2 часа. След това прецедете листата и смесете течността с останалите съставки. Разклатете внимателно. Преди употреба, нанесете малко количество върху мокра гъба луфа, насапунисайте и масажирайте върху мокра кожа. Изплакнете старателно.

 

Терапия с масло от маточина за след слънце

За всеки случай, особено, ако се приберете вкъщи и сте заприличали на омар, използвайте тази смес за терапия след слънце. Поставете гела от алое вера и краставицата в бледер и разбъркайте на ниска степен, докато получите гладка смес. Разбъркайте с етеричното масло от маточина. Масажирайте върху засегнатите части на тялото.

 • ¼ ч.ч. гел от алое вера
 • 1 краставица, обелена и нарязана на кубчета
 • 20 капки етерично масло от маточина

 

Охлаждащ компрес за облекчаване на болката

Прилагането на ледено студен компрес с масла носи облекчение на възпалените и болезнени мускули. Охлаждащите компреси действат добре и при главоболие, натъртване, ужилвания и ухапвания от насекоми, подуване и други наранявания. Опитайте тази лесна домашна рецепта за охлаждащ компрес с естествени съставки и смесете:

 • 3 капки масло от маточина
 • 3 капки масло от лавандула
 • 1 чаена лъжичка масло от сладък бадем
 • купа със студена вода
 • ледени кубчета

 

Напълнете купата със студена вода и кубчета лед. Смесете 1 чаена лъжичка масло от сладък бадем и капки етерично масло. Добавете маслената смес в купата с вода и лед. Накиснете кърпата в купата и изстискайте излишната вода. Поставете компрес върху зоната на дискомфорт. Оставете на място, докато достигне телесната температура.

 

Смес за дифузер за освобождаване от стреса  

Когато се чувствате стресирани или енергийните ви нива са спаднали, пуснете си дифузер с етерични масла, за да насърчите релаксацията и да преодолеете досадните промени в настроението.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от маточина
 • 3 капки етерично масло от градински чай
 • 3 капки етерично масло от мащерка

 

Свързани продукти

Коментари

 • author
  Wendy — 

  Бях излекуван от херпес с билкови лекарства от r.buckler11@gmail.com

 • author
  Lisa — 

  Бях излекуван от херпес с билкови лекарства от r.buckler11@gmail.com

 • author
  Alex — 

  Бях излекуван от херпес с билкови лекарства от r.buckler11@gmail.com

 • author
  Боряна — 

  Толкова чиста. Маточината ухае на свежест и е изключително чиста. Вдъхновила съм се да пробвам всички масла :). Тези, които усетих до сега миришат на прясна билка огряна от слънцето. Благодря

 • author
  Judith — 

  This product is nice looking. Well printed package and the bottle looks sturdy and exquisite. It is easy to spray. Just the scent is not like normal toner. It is a bit bitter and earthy. The water is absorbed easily anyway. It is claimed to be natural organic so I would like to keep using it.

 • author
  Addicted2Amazon — 

  Love the scent, has excellent absorbency and is uber easy to apply - spray and off you go! Hubby has a long beard and not every afershave works, as you can gather, but this misty spray is amazing for your viking no matter how long and thick his beard may be! Love it! We have run out of it now and once the current aftershace we are testing runs out, I will definitely be buying another bottle! Highly recommended!

 • author
  Асен Сотиров — 

  Проявявам интерес към този продукт!

 • author
  penny — 

  This spritzer is a lovely way to remove traces of cleanser and a refreshing cool mist during hot flashes if you are a woman of a certain age.

 • author
  Goatboy. — 

  [NB, this smells of lemon balm, its not as light & citrusy as lemon as it has a more astringent & vegital note to it.]Since visiting & travelling 'round Turkey many moons ago I've taken to the habit of using Turkish Cologne (Limon Kolonya) for lots of things & I like the smell & refreshing nature of it.This Lemon Balm Floral Water doesn't contain alcohol so shouldn't be used as a hand cleaner like the cologne often is. It does mean that as it only contains water from the flowers, leaves & stems [nothing els

 • author
  Lauren Bell — 

  This bottle of lemon balm floral water contains 250ml which is a very generous size. The bottle features a pump spray which emits a gentle mist rather than a large spray so is excellent for using as a body mist or for cooling your face down. It can also be used as a facial toner. The scent of this floral water is divine and I like to mist it onto my hair and body as a body mist. I like the fact that a fine mist is dispensed when you press the dispenser as this means that the bottle is lasting me quite some

 • author
  Mario A. Messina — 

  Great & pure essential oil.

 • author
  Dodster — 

  We grow this plant in our garden and I would say that the smell of the water is not the same. It is not the freshest smell. More like the kind of "perfume" I made as a kid. A little bit stale smelling. However , it is nice and refreshing to spray when you are feeling warm.

 • author
  Bonzo — 

  I started using Turkish lemon cologne at the start of the pandemic, having read that its high alcohol content was great way of vanquishing the virus. I have to say that I've since become a real fan of it and enjoy splashing it on with abandon after a shave or at any time of the day for a quick freshen-up. Even so, a 400ml bottle has lasted me a year and I recently purchased a second bottle. So, I was interested to find out how this this product would compare and even though it isn't a cologne and has no alc

 • author
  DragonRose UK — 

  I was very disappointed with this spray because it doesn't smell of lemon at all. I don't like the fragrance at all and just can't use it.The bottle and the packaging are lovely, and the fact that it's an organic product makes it a great buy. I just wish it had a nicer fragrance.

 • author
  JuliaC — 

  This is nice lemon balm tonic. It is soothing and cooling on my skin and smells lovely. Quite pricey but it does the job well.

 • author
  M. Hailling — 

  I have not not ever experienced or used any spray with such many purposes before however the reason behind my order is to use this aftershave having very good experience with the lemon scent aftershave before. This spray does work but not the quality I was expected at all considering the price, the size of the spray is very good though

 • author
  Mrs. C. Swarfield — 

  I absolutely love this product. I have been using the Rose floral in this make and it is wonderful. I am just as delighted with this floral water in the lemon fragrance. Light and refreshing I use this as a cooling spritzer before moisturising in the morning and also as a body spray.This floral water comes in a lovely presentation box which makes ideal for gifting if you can bear to part with it. I am so pleased with this and really cannot find anything better. The one I have used for years has just been di

 • author
  LAP — 

  This floral water sprays well and feels nice and refreshing on the skin but I don’t really like the fragrance, it kind of smells like lemon but not enough for me to like it and want to wear it every day.

 • author
  KittyKat — 

  This body spray is light with a delicate scent. I was hoping that it would smell more lemony, so I got that fresh feeling after using it.I used the spray after showering and always like that clean smell. This seemed perfect as it had lemon in it and was good for the skin.The spray does leave the skin feeling nice. I sue mine as a body spray, not sure about it being a suitable aftershave as mentioned in the description.

 • author
  Kindle-Kunde — 

  Ich benutze das Melissen- und das Rosenwasser dieser Marke schon länger. Das Melissenwasser nehme ich zur Pflege von Haar und Kopfhaut, das Rosenwasser als Gesichtswasser. Beide pflegen Haut und Haar und haben einen angenehmen Duft. Klare Kaufempfehlung.Das

 • author
  charles wise — 

  Smells good and goes a long ways.

 • author
  Jonas B. — 

  Milder Duft, nicht zu intensiv. Genau richtig!

 • author
  Rebecca Haden — 

  Floral waters are nice for a refreshing spritz on face or body, for misting your pillow or ironing, and for a quick scented spray any time you want one.This one is herbal, not floral, not sweet. It's light and doesn't linger very long. Just the thing for a quick, sharp burst of scent.

 • author
  Danice Jimenez — 

  It has a good scent and it’s easy to use. I actually like using it on my clothes and to freshen the air

 • author
  Rebecca Haden — 

  This light floral water has a natural lavender scent. It's a refreshing spray for face, hair, body, or even your pillow.You can use it as an ironing spray, too.The pump is effective and the packaging is attractive.

 • author
  Amazon Customer — 

  Excelente aroma y calidad

 • author
  Amazon-Kunde — 

  Hab es, nachdem ich Wasserstoffperoxid ausprobiert hab, abends bei nem angeschwollenen Herpes in Kombination mit Lysin verwendet und am nächsten Morgen war die Schwellung fast weg und die Bläschen seeehr viel besser. Man merkt beim Auftragen, dass es arbeitet, es brennt etwas und riecht intensiv, aber man kann dem Herpes förmlich beim verschwinden zuschauen. Ich weiss nicht, wieviel da Lysin jetzt zu beiträgt, was ich gleichzeitig seitdem nehme, aber ich bin ziemlich überzeugt und auch dankbar, jetzt einen

 • author
  Freidenker — 

  Wundervolles Produkt, es unterscheidet sich von den üblichen Drogeriemarktprodukten in seiner Intensität, was der Grund ist, warum ich es gekauft habe. Ich hatte vorher schon ein anderes Öl des Herstellers gekauft und bin extrem begeistert, weil es viel konzentrierter und damit intensiver ist, als es vergleichbare Produkte im normalen Handel sind.Ein weiterer Grund ist die bio-natürliche Herstellung, die ich hier glaube, im Supermarkt oder einer Drogerie sind mir die Ökosiegel manchmal etwas suspekt. Auch f

 • author
  Miriam Grzibek — 

  Ich bin sehr zufrieden mit dem Melissenwasser, ich verwende es gerne nach dem Rasieren um meine Haut zu beruhigen. Tolle Bio-Qualität

 • author
  Oliver Tittel — 

  Nach der Rasur eine milde Wohltat für die Haut... viel besser als jedes After Shave!

 • author
  Yola — 

  I like the fragrance, I spray it on my hair, and arms . Lasts a long time!!

 • author
  Amazon-Kunde — 

  Der Sprühnebel verbreitet einen angenehm-dezenter Melissenduft. Im Gegensatz zu einigen anderen Produkten wirkt dieses Melissenwasser nicht reizend, sonder beruhigt die Haut.Vielleicht liegt das an den verwendten BIO-Rohstoffen, direkt vom Erzeuger abgefüllt.Daher kann ich das Spray wirklich empfehlen, auch gerade bei empfindlicher Haut.Die Lieferung kam, wie von Amazon gewohnt, pünktlich an, ohne Beschädigung an.

 • author
  A. Sparks — 

  Loving it so far. I put a couple of drops into my face lotion each night.

 • author
  Andi — 

  Produkt hilft sehr gut bei Herpesbläschen. Die Heilung geht um einiges schneller voran.Ich habe mehrmals täglich mit Ohrenstäbchen dünn auf die betroffenen Hautpartien und den direkt umliegenden Bereich aufgetragen nach zwei Tagen habe ich mein Herpes besiegt.

 • author
  Michael — 

  Die Zitronenmelisse wirkt Wunder. Ich habe mehrmals im Jahr Herpes an der Lippe und bis dato verschiedene Salben und Cremes ausprobiert. Allerdings war deren Erfolg nie so gut. Ich habe mindestens sieben Tage mit dem Herpes zu tun gehabt. Mit dieser Zitronenmelisse bricht der Herpes erst gar nicht aus. Sofort wenn es kribbelt nehme ich ein bis zwei Tropfen und betupfe die betroffene Stelle an der Lippe. Innerhalb von 3-4 Tagen ist diese Stelle dann verschwunden. Ich kann diese Zitronenmelisse nur sehr empfe

 • author
  Gianer — 

  Die Umverpackung kam in schmuddeligem Zustand, verknickt und verdrückt an. Selbst die Sprühflasche war verschmutzt. Hab erstmal Desinfektion zum Einsatz gebracht.Flasche ist aus Kunststoff. Etikett faltig geklebt. Ich würde das Produkt nicht wieder kaufen.

 • author
  Ian W. — 

  Very Nice product would recommend

 • author
  Holger Wilke — 

  Tolles Geschenk!Als ich das Bio-Melissenwasser geschenkt bekommen habe, habe ich mich sehr gefreut. Ich benutze es gerne nach der Rasur, zur Entspannung und Regeneration der Haut.Der Duft ist sehr angenehm und natürlich.Wenn es aufgebraucht ist, werde ich es ganz bestimmt nachkaufen!

 • author
  Bea B. — 

  Das ist das einzige, was bei mir gegen Herpes hilft!

 • author
  Jasandra — 

  It smell sooo nice, Also so refreshing to the skin.

 • author
  Amazon Customer — 

  Incredible natural flavor.

 • author
  lillebror — 

  Firmenphilosophie hat mich angesprochen. Qualität wunderbar. Ich nuzte es therapeutisch. Beim Duft wurden von manchen Käufern Mängel ausgesprochen. Da viele günstigeren Öle gestreckt sind, riecht es am Anfang ungewöhnlich und nicht so zitronig frisch. Dafür ist die Wirkung 100% melissig !! Es riecht nicht unangenehm.

 • author
  Martina F. — 

  Super hochwertiges Hydrolat. Besonders toll bei gereizter Gesichtshaut. Bei Kopfschmerz ist der Duft hilfreich. Auch toll bei Einschlafstörungen als Kopfkissenspray. Sehr schöne Flasche, feiner Sprühnebel mit hochwertigem Sprühkopf. Kläre Kaufempfehlung.

 • author
  Camperfreak — 

  Sehr angenehm-dezenter Melissenduft. Gut zu kombinieren mit Lavendel- oder auch Rosenwasser,da deren Duft nicht überdeckt wird und die Düfte harmonieren.Sehr gute Dosierung mit der Sprühflasche.

 • author
  Camperfreak — 

  Schnelle Lieferung. Leicht verständliche Anwendung. Leicht zu dosieren , da in einem Fläschchen mit gut funktionierendem Tropf-Einsatz. Angenehm-dezenter leicht zitroniger Duft.

 • author
  Petra B. — 

  Ich war letztes Jahr sehr Lippenherpes geplagt. Ich bin dann bei meiner Recherche auf dieses Öl aufmerksam geworden. Der Preis ist recht hoch aber es ist jeden Euro Wert. Sobald man merkt dass ein Bläschen kommen könnte, sofort auftragen. Ich mach das meist 3x am Tag ca. Zur Pflege nehm ich zusätzlich den Lippenbalsam von Manuka her.Es wirkt echt Wunder. Die Bläschen kommen erst gar nicht raus. Ich hatte jetzt 1 Jahr Ruhe und letzte Woche hat sich was angekündigt. Öl drauf und nix wars. Absolute Empfehlung

 • author
  J Núñez M — 

  It is very particular aroma. This EO has many properties. This oil is not common, Essences Bulgaria is the best producer and seller of this EO.

 • author
  J Núñez M — 

  Great product. Excellent presentation. It is a pure essential oil perfect to treat respiratory disorders. It has a strong herbaceous camphoraceous odour.

 • author
  Devin gamble — 

  Sadly I did not get a chance to use the oil when in labor or to induce my labor but the smell is lovely and I will be using it for other aroma therapy work.

 • author
  Candace — 

  Awesome product and the perfect addition to my collection! Will buy again!

 • author
  Jasmine Flores — 

  Very strong scent but it is essential oils so can’t expect different. Works well and does what is needs to do.

 • author
  Kim S. — 

  Saw an article and thought i would try it

 • author
  Dave — 

  Kaufe mir eine 10ml Flasche so ca. alle 3-6 Monate.Bin von der Qualität sehr angetan. Preis ist unschlagbar.5 Sterne Deluxe!

 • author
  C.H — 

  The product came well packaged. I gargle with a drop or two, olive oil & water when necessary.

 • author
  Amazon Kunde — 

  Ich bin mit der Qualität des ätherischen Öl sehr zufrieden.Preislich seiht es zwar teuer aus, aber im Vergleich zu anderen Anbietern, die nur 1 ml für ca 16 verkaufen ist das hier sogar preiswert mit 5 ml.Gerne wieder.

 • author
  Tanja Joeres — 

  Pur riecht es wirklich etwas muffig, aber zwei!!! Tropfen in 100ml Mandelkernöl gelöst und es riecht so toll und was noch viel wichtiger ist die Haut und der ganze Mensch fühlt sich wohl damit und Wunden heilen sehr schnell ab. Auch lässt Juckreiz durch Insektenstiche sehr schnell für viele Stunden nach! Wirklich Klasse!

 • author
  Sara Ellen — 

  I have had cold sores (herpes zoster) off and on in my life. I tried all kinds of treatments - both conventional and natural. Some of the powerful treatments were helpful, but I did not have much success with any homeopathic treatments. Not until this Melissa Oil. I have never experienced such instant relief from a cold sore outbreak with a hemeopathic treatment – it is just amazing. If I had an option for 6 stars I would give it, as it is far better than what I had ever expected. Must have medicine! Plus t

 • author
  S. Lawrence — 

  Great quality! I mixed this with coconut oil in a rollerball first rashes/irritations, and it seems to be doing the trick. I’m not an expert in oils because this is the first time I’ve done something like this, but it seems to work.

 • author
  Wolfgang B. — 

  Reines ätherisches Öl für verschiedenste Anwendungen. Ich verwende es zur Verbesserung der Atemluft und gegen allfällige ungebetene Gäste (Viren und Bakterien). Sehr zu empfehlen. Vielen Dank!

 • author
  Weber, Mathias — 

  Ich habe mir das Melissenöl besorgt, um zu testen, ob es tatsächlich gegen Herpes hilft. In den vergangenen Jahrzehnten habe ich jedenfalls schon sehr viele Produkte getestet, um den Herpes in den Griff zu bekommen.Die gängigen Produkte aus der Apotheke und der Drogerie haben mir jedenfalls nie helfen können, der Herpes ist immer vollständig ausgebrochen. Dann haben die Lippen und die umliegenden Bereiche immer über eine Woche wie ein Schlachtfeld, das man mit weißer oder getönter Creme überdeckt hat, ausge

 • author
  Mary T. Lennox — 

  Using for Lyme Disease. Nice aroma and overall good purchase.

 • author
  Flachzange — 

  Ich muss sagen ich habe länger überlegt ob ich dieses Öl kaufen soll oder nicht- Da ich aber sehr oft unter Herpes simplex leide und eigentlich immer die Patches benutze (die auf die Dauer auch teuer sind) wollte ich das Melissenöl probieren. Mit persönlich hilft es wirklich super! Meine Bläschen brechen weder auf noch schmerzt meine Lippe - die Bläschen gehen einfach zurück - und das innerhalb weniger Tage! Das einzige Manko für mich ist der Geruch...den finde ich leider wirklich schrecklich, aber wenn’s h

 • author
  Jill A Crotteau — 

  It is working great for what I needed it for.

 • author
  friederike s. — 

  Unverdünnt ist der Geruch ist echt krass und gewöhnungsbedürftig, aber sehr intensiv und man spürt, dass man es mit einem hochwertigen Produkt zu tun hat. Gegen meine häufigen Herpes-Infektionen hat es leider nichts genützt, aber ich nutze es für sehr viele andere Dinge im Haushalt. Es hält Spinnen fern und wirkt luftreinigend und desinfiziert als Raumduft in Diffusern. Man kann auch einige Tropfen in eine Spayflasche mit Wasser tun und dann damit putzen oder die Raumluft besprühen. Dann duftet es herrlich

 • author
  D. M. — 

  It smells very nice, but was not the Melissa I was used to

 • author
  Yvonne  — 

  Schnelle Lieferung und sieht hochwertig aus. Es riecht leider nicht so erfrischend wie ich es mir vorgestellt habe. Ich verwende es in selbstgemachten Lippen-Öl-Roller gegen Herpes. Mit anderen ätherischen Ölen gemischt geht der Geruch. Ich vertrage es punktuell pur sowie auch verdünnt gut.

 • author
  C. M. Sen — 

  Have been using it for about 3 weeks. Very happy to be using it. It smells very fresh and genuine. I use it to calm down and settle in to sleep at night. Just 2 drops are sufficient. I am sure I will order again.

 • author
  Heidemarie Schwaiger-Färber — 

  Ein wirklich sehr feines Öl.

 • author
  TinZi — 

  Sehr hoch konzentriert, nicht zu vergleichen mit billigeren Oelen die ich zum ausprobieren und Vergleichen auch bestellt habe. Hat mir beim Herpes geholfen, ich bin froh dass ich das Geld ausgegeben habe. Kam sehr schnell an.

 • author
  Amazon Kunde — 

  Produkt hilft sehr gut bei Herpesbläschen und ist sehr ergiebig. Die Heilung geht um einiges schneller voran als bei herkömmlichen Mitteln aus der Apotheke.

 • author
  R.W. — 

  Ein hochkonzentriertes Öl mit vielfältigen Anwendungsmöglichkeiten. Antivirale, antibakterielle, krampflösende Eigenschaften.

 • author
  Thor — 

  Tolles Öl. Warum? Weil mit Liebe und mit Hand gemacht. Man riecht den Unterschied zu sonstigem "Fusel".Der Preis ist schon sehr beachtlich.Hätte ich für die hälft des Preises Fusel belommen, ware mir nicht geholfen gewesen. Benutze es bei Lippenherpes.Tolles Öl. Es hilft.

 • author
  Duke — 

  Ich habe dieses Öl bewusst bei diesem Anbieter gekauft weil ich sehr viel Wert auf eines absolut hochwertiges und reines Produkt lege. Und ich bin einer keiner Weise enttäuscht worden.Ich war total begeistert wie schnell das Öl gewirkt hat, toll!!!Alles ist genauso wie erwartet. Und der Preis für dieses Öl ist auf jeden Fall gerechtfertigt, ich will sogar betonen, das so eine Qualität gar nicht weniger kosten darf. Es wird Zeit dass Qualität wieder was kostet.Billig war gestern....

 • author
  RP... — 

  Lieferung ebenso Produktqualität Top !

 • author
  Michael L — 

  Ich bin sehr überzeugt von dem Öl. Ich benutze es gegen Lippenherpes und es erfüllt seinen Zweck. Der Geruch ist zwar gewöhnungsbedürftig, aber die Wirkung verkürzt die Herpes mindestens um die Hälfte

 • author
  Anna Queen — 

  Tolles Produkt! Bin rundum zufrieden. Danke!

 • author
  Monstervampir — 

  Tolles, hochwertiges Öl von einem sympathischen Anbieter und Hersteller zu einem wirklich sehr fairen Preis. Ich werde hier wieder bestellen.Mein Sohn braucht dieses echte (!) Zitronenmelissenöl, um seinen Lippenherpes in Schach zu halten. Das funktioniert mit diesem Öl hervorragend.Ich gönne mir hin und wieder ein entspannendes Melissenöl-Bad oder gebe einige Tropfen in den Vernebler, um nach anstrengenden Tagen runterzukommen. Wirkt bei mir in Sekundenschnelle Wunder!Klare Kaufempfehlung!P.S. Fallen Sie n

 • author
  Nadine — 

  Ich hatte mir das Öl bestellt um es gegen Herpesbläschen zu verwenden und ich muss sagen ich bin begeistert von der Qualität. Nach nur zwei Anwendungen gingen die Bläschen bereits deutlich zurück und nach einer Woche gehörten sie der Vergangenheit an. Ich hatte im Internet vorher etwas recherchiert und von großen Qualitätsunterschieden bei den Ölen gelesen und mich daher für dieses hier entschieden und ich bereue es nicht, es hat super gewirkt und findet auf jeden Fall einen festen Platz in meiner Hausapoth

 • author
  Yasmin Demirel — 

  Schnell ankommen, riecht qualitativ..

 • author
  Ein Kunde — 

  Ich habe bis jetzt viele Sachen gegen Lippenherpes ausprobiert. Vor etwa einem Jahr bin ich im Internet auf die Methode mit Wasserstoffperoxid und Zitronenmelissenöl gestoßen. Sofort habe ich über Amazon ein gewisses Herpesöl und dreiprozentiges Wasserstoffperoxid bestellt. Von der Wirkung dieser Kombination war ich von Anfang an sehr begeistert. Erstens nach dem Auftragen des Melissenöls spürt man die Herpesbläschen fast garnicht mehr, und zweitens Heilt es sehr sehr viel schneller ab.Als ich auf dieses Pr

 • author
  irnauma — 

  Nachdem ich Jahre lang mit Aciclovir Creme gegen meinen Herpes gekämpft habe, bin ich auf dieses Öl gestoßen. Es hilft super, wirkt viel schneller als die Aciclovir Chreme.

 • author
  Yvonne — 

  Ich leide seit längerem unter extremen Lippenherpes und muss zugeben das ich zuerst skeptisch von der Wirkung war. Weil ich schon alles mögliche ausprobiert habe und nix so richtig geholfen hat und er immer schön vor sich hin geblüht hat,dachte ich mir mehr als nicht helfen kann es nicht. Also probiere es mal.Ich muss sagen ich bin mehr als positiv überrascht.Es hilft wahnsinnig gut so das es erst gar nicht zum Ausbruch kommt. Selbst wenn sich etwas schon gebildet hat, dann geht es dank dem Öl schnell wiede

 • author
  Daniela S. — 

  Hervorragende Qualität! Ich bin total begeistert! Ich kann nur weiter empfehlen! Bravo!!!!!

 • author
  Holger Wilke — 

  Auch ich leide seid vielen Jahren unter Lippenherpes und habe schon sämtliche Cremes aus der Apotheke ausprobiert. Das Ergebnis war immer das gleiche: Der Herpes hat sich prächtig entwickelt und wurde jeweils zu meinem ständigen "Begleiter". Ich hätte die Salben weglassen und das Geld sparen können (die sind nämlich auch nicht billig!).Auf Anraten eines guten Freundes habe ich dieses Öl von Essences Bulgaria ausprobiert und bin total begeistert! Schon nach der ersten Anwendung war eine deutliche Wirkung spü

 • author
  Amazon Kunde — 

  Ich persönlich habe es wegen Herpes bestellt. Bin 100 % zufrieden und es hilft spitzenmäßig. Zuerst hatte ich günstigere Herpesöl bestellt und damit keinen Erfolg und hier bekommt man hochwertiges tolles Öl was tatsächlich hilft. kann es nur weiter empfehlen.

 • author
  Amazon Kunde — 

  Habe immer wieder mit Herpesviren zu kämpfen und nun schon mehrmals über die Behandlung mit reinem Zitronenmelissenöl gelesen. Habe dieses Produkt von Bulgaria Essences im Internet gefunden und trotz des recht hohen Preises bestellt und bin super zufrieden. Habe es gestern das erste Mal benutzt und es hat geholfen, die schon gerötete, schon leicht geschwollene und juckende Stelle hat sich zurückgebildet und es ist erst gar nicht zu einem Bläschen gekommen. Es lohnt sich also, das Geld auszugeben, denn das P

 • author
  heike — 

  Sehr gutes echtes Melissenöl. Bin damit sehr zufrieden. Habe es da erste Mal gekauft. Kaufe es wieder. Vielen Dank. ☺

 • author
  Nolijo — 

  100 Prozent rein! Höchste Qualität zu einem guten Preis.Versand, Kontakt und Abwicklung super.Wir sind sehr zufrieden und werden sicher noch andere Öle ausprobieren.

 • author
  Booklooker — 

  Habe mir die Melisse für Herpesbläschen geholt. Wirkt super zuverlässig. Besser als alles aus der Apotheke. Auch ein, zwei Tropfen in ein Getränk gehen gut.

 • author
  nandog — 

  Meine Frau und ich nutzen dieses Öl für unsere Aufgüsse in der hauseigenen Sauna. Es ist zu unserem Lieblingsöl geworden.

 • author
  HMG — 

  Habe das Melissenöl auf Anraten eines Freundes gegen Lippenherpes ausprobiert. Hat super funktioniert, schon nach 2 Tagen war alles wieder gut! Wichtig dabei ist die Qualität, die hier wirklich stimmt.

Оставете коментар


   captcha