Био етерично масло Мащерка – срещу кашлица, секрети и инфекции (5мл)

image57
image146
image404
image528
image529

Био етерично масло Мащерка – срещу кашлица, секрети и инфекции (5мл)

  15
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Мащерка Thymus Vulgaris OilЦена: 10.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Укрепва жизнените сили и повишава енергията
 • Повишава имунитета
 • Помага в борбата с настинки, грип и инфекциозни заболявания

 

Аромат: Билков, тревист, сладък

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Листа и цвят  

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Тимол, Карвакрол, Парацимен, Линалол

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- антисептично

- антимикробно

- противогъбично

- отхрачващо

- бронхоразширяващо

- антиспазмолитично

- имуностимулиращо

- дезинфекциращо

- тонизиращо

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ МАЩЕРКА

Основната част от етеричното масло от мащерка се състои от фенолни съединения, предимно тимол и карвакрол. Това богатство на феноли се използва много активно в парфюмите. Такива аромати са Mugler Alien Man, Tom Ford Tuscan Leather и White Suede, YSL Wild Leather, Paco Rabanne Pure XS. Ако търсите идеи за смеси с етерично масло от мащерка, можете да комбинирате с етерични масла от лавандула, исоп, розмарин, риган, бергамот, маточина и мента.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ  МАЩЕРКА

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от мащерка е полезно като допълнително средство за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Подобрява състоянието при респираторни заболявания 
 • Подсилва имунната система
 • Укрепва жизнените сили и повишава енергията
 • Осигурява хормонален баланс
 • Полезно при лечение на косопад и плешивост (алопеция ареата)

 

МАЩЕРКА – МАЛКО ИСТОРИЯ

В природата са познати поне 350 разновидности мащерка, но само три от тях намират място в кухнята обикновената (лат. Thymus vulgaris), лимоновата и кимовата. Билката, известна още като бабина душица, е родом от слънчевите хълмове на Средиземноморието. Името „мащерка" (thyme) произлиза от древногръцката дума „θυμιαω“ (thymos), означаваща „дим“. С мащерката се свързват много легенди. Първите свидетелства за употреба на билката датират отпреди около 5000 години, когато шумерите започнали да я използват като противовъзпалително средство. В Древна Гърция използвали уханната билка като тамян в ритуалните си жертвоприношения, за омилостивяване на боговете и пречистване на въздуха. Красива легенда разказва, как сълзите на красивата Елена се превърнали в ароматна мащерка. Древните гърци масажирали телата си с благовонни масла, извлечени от мащерка, и хвърляли стръкчета от билката в огъня, а уханията от дима стигали до боговете. Хълмовете на Гърция били покрити с благоуханното растение, което постепенно се превърнало в символ на кураж и храброст. Римляните също асоциирали мащерката с храброст и сила и преди битки воините се къпели във вода, ароматизирана с билката, защото вярвали, че това ще им донесе победа. През Средновековието жените пришивали в хастара на дрехата на воините изсушена мащерка. Вярвало се, че така те получавали допълнително мъжество и смелост по време на битки. ​​Съществувал и друг ритуал, при който дамите бродирали на туниките на любимите си рицари растението като символ на смелостта. 

Широката употреба на мащерката продължила през вековете. Когато през XVI век черната чума поразила човечеството, милиони хора използвали мащерката за лечение и защита. Нейните дезинфекциращи свойства били използвани по време на епидемии от проказа, холера и чума, като билката била хвърляна в огньове. По време на Първата Световна Война в болниците прилагали маслото от мащерка за зарастване на рани и дезинфекция на инструменти. В годините преди изобретяването на хладилника, използването на билката в готварски рецепти осигурявало защита срещу разваляне на месото и хранително отравяне. 

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ МАЩЕРКА

Етеричното масло от мащерка хт. тимол (Thymus vulgaris ct. thymol) е мощен имуностимулатор при инфекциозни заболявания. Има отлични експекторантни (отхрачващи) свойства и изразено антибактериално действие. Това го прави много ефективно при остри респираторни заболявания, грип, хрема, фарингит, тонзилит, брохити, влажна и спастична кашлица. Притежава противогъбично и антипаразитно действие. Подобрява кръвната циркулация и повишава ниското артериално налягане. Помага за релаксация и намаляване на стреса. Насърчава здравето на кожата, укрепва косата и се бори с пърхота и косопада. Служи като репелент и третира ухапвания от насекоми и ужилвания. Енергетиката на етеричното масло от мащерка засилва решимостта, придава мъжество, помага за преодоляване на страха и плахостта, зарежда с увереност и вътрешна сила.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ МАЩЕРКА

Изследване от 2011 г., публикувано от Journal of Medicinal Chemistry, анализира  реакцията на етеричното масло от мащерка срещу 120 щама бактерии, изолирани от пациенти с различни инфекции в болнична среда. Резултатите от експеримента показват, че етеричното масло от мащерка проявява изключително силна атибактериална активност срещу всички щамове, включително такива, които са резистентни на антибиотици.

Друго проучване от 2019 год., публукивано от Arch dermatol Journal, разглежда ефикасността на ароматерапията при лечението на пациенти с алопеция ареата. Осемдесет и шест пациенти са разделени в 2 групи. В продължение на 7 месеца половината пациенти са били третирани локално с етерични масла от мащерка, розмарин, лавандула и кедрово дърво, разредени с базово масло (жожоба и гроздови семки). В края на този период резултатите отчитат около 40% по-забележим растеж на косата и положителен ефект при пациенти, които са били третирани с етеричните масла. 

В изследователският фокус на проучване от 2014 год. е химичният състав, антимикробната, антиоксидантна и антитуморна активност на етеричните масла от растенията Thymus vulgaris, Thymus serpyllum и Thymus algeriensis Boiss.and Reut. Резултатите от тестването на антимикробната активност на етеричните масла от различните видове мащерка оправдават използването им при лечение на афти и други инфекции на устната кухина. Въпреки, че са необходими по-нататъшни изследвания, за да се изяснят напълно механизмите им на действие, тестваните етеричите масла от мащерка имат голям потенциал за приложение при заболявания на устната кухина, превенция и лечение на някои видове онкологични заболявания.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАЩЕРКА И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Подобрява състоянието при респираторни заболявания 

Благодарение на комбинацията си от активни съставки ‒ Тимол и Карвакрол, маслото от мащерка е традиционно билково лекарство за борба с инфекцията, успокояване на бронхиалните спазми, втечняване и отхрачване на секрета и прочистване на дихателните пътища. За да облекчите симптомите при бронхит, кашлица и простуда, капнете 2 до 3 капки масло от мащерка във вряла вода за гореща инхалация или 3 капки в 1 ч.л. базово масло и масажирайте в областта на гърдите няколко пъти дневно. При грип и настинка, можете да включите близо до себе си аромадифузер с 3 до 4 капки масло от мащерка за 30-40 минути и да повтаряте процедурата 2-3 пъти дневно.
 

Подсилва имунната система

Съвременни фармакологични проучвания показват, че етеричното масло от мащерка може да ускори синтеза на антитела в тялото и по този начин да стимулира имунната система. Повишеният брой на белите кръвни клетки, наречени левкоцити, играят важна защитна функция в организма, предпазващи го от болести. В допълнение, етеричното масло от мащерка се бори с инфекциите и инхибира вредните вируси и бактерии. С мощните си антибактериални и противогъбични качества, то е забележителен имуностимулатор. За да използвате маслото от мащерка за укрепване на имунитета, разпръснете 3 до 5 капки в дифузера у дома или на работа. Можете също така да комбинирате 2 до 4 капки масло от мащерка с равни части носещо масло (като кокосово масло) и да го нанесете върху гърдите, гърба, врата или долната част на краката си.     


Укрепва жизнените сили и повишава енергията

Известно като нервен тоник в ароматерапията, етеричното масло от мащерка укрепва жизнените сили и повишава енергията, стимулира нервната система и облекчава симптомите на нервно-психическите разстройства (нервно изтощение, депресия, стрес и безсъние). Разпръснете етеричното масло из цялата стая и се потопете в оазис на хармония и спокойствие. Алтернативно, можете да разредете маслото от мащерка с базово масло и да нанесете върху точките на пулса, или да масажирате цялото или част от тялото.

Осигурява хормонален баланс

Изследвания, обсъдени в Proceedings of the Society of Experimental Biology and Medicine, показват, че етеричното масло от мащерка може да балансира нивото на хормона прогестерон. Ниските нива на този хормон са свързани главно с безплодие, синдром на поликистозните яйчници и депресия. Балансиращите свойства на маслото от мащерка помагат за облекчаване на симптомите, свързани с ниския прогестерон – като промени в настроението, горещи вълни, безсъние и наддаване на тегло. Дифузирайте маслото или го нанасяйте, разредено в базово масло, върху задната част на врата, китките и стъпалата на краката. Важно е да знаете, че ако имате проблем с високи нива на естроген, трябва да избягвате употребата на масло от мащерка, тъй като може да влоши състоянието ви.


Полезно при лечение на косопад (алопеция ареата)

Маслото от мащерка помага за стимулиране на растежа на косата и намаляване на косопада. Проучване от 2020 година, публикувано в Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology показва, че маслото от мащерка и растителният екстракт от билката имат благоприятен ефект върху кожата на скалпа и обновяването на космените фоликули. Друго изследване, публикувано в Archives of Dermatological, доказва ефективността на етеричното масло от мащерка за предотвратяване и лечение на плешивост (алопеция ареата), особено когато се комбинира с етеричните масла от лавандула, кедър и розмарин, при всекидневно приложение върху скалпа в продължение на месеци. За намаляване на косопада и увеличаване на гъстотата на косата, капнете 3 капки масло от мащерка на еднократна доза от шампоана. Масажирайте върху скалпа и оставете да подейства няколко минути, преди да отмиете. Още по-полезно е да направите маска на косата с 3 до 4 капки масло от мащерка и 1-2 ч.л. затоплено кокосово масло. Втрийте в корените на косата, сложете найлонова шапка и увийте с топла кърпа за 1-2 часа.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАЩЕРКА

Серум за стимулиране растежа на косата

Много от нас жадуват за дълги и блестящи коси, а вече се знае, че най-добрият начин да имаме дълга коса е като се съсредоточим върху здравето на косата и скалпа. Този серум прониква дълбоко в скалпа и му осигурява максимално здраве и подхранване за бърз растеж на косата. Необходимо е само да смесите съставките в малка бутилка и да разклатите. Нанесете щедро върху сух скалп вечерно време като използвате тампони за уши или малка четка. На следващата сутрин измийте с шампоан.

Смесете:

 • ½ ч.л. кокосово масло
 • ½ ч.л. рициново масло
 • ½ ч.л. витамин Е
 • ½ ч.л. масло от сладък бадем
 • ½ ч.л. масло от авокадо
 • 2 капки масло от мащерка

 

Успокояващ крем с мащерка против кашлицата

Чудесен начин за използване на маслото от мащерка при кашлица е приготвянето на този домашен крем. Загрейте на водна баня пчелният восък и кокосовото масло и разбъркайте с дървена лъжица. След като сместа се охлади, добавете всички етерични масла и разбъркайте отново цялата смес. Прехвърлете в стъклен бъркан. Съхранявайте на тъмно и хладно място. С този крем може да масажирате областта на гърдите и гърба. Прилагайте през 3 часа, докато започнат да отшумяват симптомите.

Смесете:

 • ¼  ч.ч. кокосово масло
 • ¼  ч.ч. пчелен восък
 • 20 капки масло от евкалипт
 • 5 капки етерично масло от чаено дърво
 • 6 капки етерично масло от лавандула
 • 4 капки етерично масло от мащерка
 • 5 капки етерично масло от мента

 

Арома смес при остър бронхит

При остър бронхит ви препоръчваме да смесите всички  масла и получената смес да втриете в областта на гръдите и гърлото, докато настъпи леко зачервяване на кожата. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден.

Съставки:

 • 5 капки етерично масло от исоп
 • 5 капки етерично масло от мащерка
 • 5 капки етерично масло от лайка
 • 5 капки етерично масло от мента
 • 5 капки етерично масло от лавандула
 • 50 мл. масло от шипка

 

Рол-он против стрес

Тази арома композиция от етерични масла е подходяща при хаотичен живот и претоварен ум. Успокояващото съчетание от етеричните масла от сладък портокал, здравец и затопляща мащерка помага да се намали чувството за тревожност и носи усещане за спокойствие. Използването на рол-они за точките на пулса носят ползи за тялото и за ума, удобни са за носене в джоба и чантата и са идеален вариант за ароматерапия в движение.

 

Бленд за дифузер за укрепване на имунитета

Създайте своя бленд за укрепване на имунитета от тези етерични масла. Смесете маслата в малка стъклена бутилка. Използвайте между 2 до 5 капки от бленда в дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла.

Съставки:

 • 60 капки етерично масло от лимон
 • 20 капки етерично масло от евкалипт
 • 10 капки етерично масло от мащерка
 • 10 капки етерично масло от розмарин
 • 10 капки етерично масло от чаено дърво

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от мащерка е високо концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация със специалист! Не препоръчваме използването на етерично масло от мащерка за деца под 6 години, по време на бременност, кърмене, при високо кръвно налягане, епилепсия, при много чувствителна кожа, при нарушение на кръвосъсирването или ако страдате от хронично заболяване! Страдащите от естроген зависими онкологични заболявания трябва да избягват използването на етерично масло от мащерка! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Подобрява състоянието при респираторни заболявания 
 • Подсилва имунната система
 • Укрепва жизнените сили и повишава енергията
 • Осигурява хормонален баланс
 • Полезно при лечение на косопад и плешивост (алопеция ареата)

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ
Депресия, стрес, нервно изтощение
Аромалампа: 
добавете 3-5 капки етерично масло на 15 кв.м.
Студена инхалация: 1-2 капки се накапват върху кърпичка и се вдишва за 5-10 мин./ 2-3 пъти дневно.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Респираторни заболявания и болести на дихателната система (инфекции на дихателните пътища, кашлица, бронхит)
Инхалация: 
смесете 1 супена лъжица мед с 7-10 капки етерично масло и добавете към 1 литър кипната вода за 10 минути. Честота на инхалациите зависи от интензитета на симптомите / 3-4 пъти дневно.
Студена инхалация: 1-2 капки се накапват върху кърпичка и се вдишва за 5-10 мин./ 2-3 пъти дневно.
Масажно масло за тяло: смесете 5 капки етерично масло с 20 мл. базово масло.
Аромалампа: когато едно дете страда от коклюш − добавете 2 капки етерично масло в аромалампа или дифузер и оставете да гори през цялата нощ.

Артериална хипотония
Вана: 
3-5 капки етерично масло смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната. Продължителност: 20 мин.

Урологични заболявания и вагинална микоза
Аромалампа: 
добавете 3-5 капки етерично масло на 15 кв.м.
Вана: 3-5 капки етерично масло смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната. Продължителност 20 мин.
Масажно масло за тяло: смесете 3-5 капки етерично масло с 10 мл. базово масло.

Ревматични болки в ставите и мускулите, мускулно разтежение, артрит, ишиас
Масажно масло за тяло:
 смесете 5 капки етерично масло с 20 мл. базово масло (напр. слънчогледово олио).
Вана: 3-5 капки етерично масло смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.
Масажно масло за тяло: смесете 1 капка масло от мащерка (Typ Thymol) с 10 капки сусамово масло; внимателно масажирайте засегнатите от мускулно разтежение области.

Профилактика на устната кухина (вкл. лош дъх на устата)
Гаргара или вода за уста:
 1-2 капки етерично масло в 1 чаша топла вода.

Косопад
Локално приложение:
 добавете 4 капки етеричното масло към мек шампоан и разбъркайте добре. Нанесете върху косата и оставете да действа 3 мин., след това изплакнете с топла вода.

При първи симптоми на грип и настинка
Рефлексомасаж: 
внимателно масажирайте стъпалата на краката и областта на бъбреците с етерично масло от мащерка (при необходимост смесете етеричното масло с базово масло, крем за тяло или ароматно олио).

Срещу хъркане
Рефлексомасаж: 
втрийте внимателно 1-2 капки (или 4-5, ако използвате разредено) масло от мащерка под палците на краката преди лягане.

Гъбички по ноктите на краката
Локално приложение:
 3-5 капки етерично масло смесете с 30 мл. базово масло (напр. масло от жожоба). 1 капка от получената смес нанесете директно върху нокътя. Оставете сместа да действа 10-15 минути, втрийте добре сместа в нокътя и под него с помощта на четка за зъби. Това ще помогне на сместа да проникне в засегнатия участък, а също и да отстрани горния слой на нокътя, където са се настанили гъбичките / 2-3 пъти дневно.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от мащерка е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Серум за стимулиране растежа на косата

Много от нас жадуват за дълги и блестящи коси, а вече се знае, че най-добрият начин да имаме дълга коса е като се съсредоточим върху здравето на косата и скалпа. Този серум прониква дълбоко в скалпа и му осигурява максимално здраве и подхранване за бърз растеж на косата. Необходимо е само да смесите съставките в малка бутилка и да разклатите. Нанесете щедро върху сух скалп вечерно време като използвате тампони за уши или малка четка. На следващата сутрин измийте с шампоан.

Смесете:

 • ½ ч.л. кокосово масло
 • ½ ч.л. рициново масло
 • ½ ч.л. витамин Е
 • ½ ч.л. масло от сладък бадем
 • ½ ч.л. масло от авокадо
 • 2 капки масло от мащерка

 

Успокояващ крем с мащерка против кашлицата

Чудесен начин за използване на маслото от мащерка при кашлица е приготвянето на този домашен крем. Загрейте на водна баня пчелният восък и кокосовото масло и разбъркайте с дървена лъжица. След като сместа се охлади, добавете всички етерични масла и разбъркайте отново цялата смес. Прехвърлете в стъклен бъркан. Съхранявайте на тъмно и хладно място. С този крем може да масажирате областта на гърдите и гърба. Прилагайте през 3 часа, докато започнат да отшумяват симптомите.

Смесете:

 • ¼  ч.ч. кокосово масло
 • ¼  ч.ч. пчелен восък
 • 20 капки масло от евкалипт
 • 5 капки етерично масло от чаено дърво
 • 6 капки етерично масло от лавандула
 • 4 капки етерично масло от мащерка
 • 5 капки етерично масло от мента

 

Арома смес при остър бронхит

При остър бронхит ви препоръчваме да смесите всички  масла и получената смес да втриете в областта на гръдите и гърлото, докато настъпи леко зачервяване на кожата. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден.

Съставки:

 • 5 капки етерично масло от исоп
 • 5 капки етерично масло от мащерка
 • 5 капки етерично масло от лайка
 • 5 капки етерично масло от мента
 • 5 капки етерично масло от лавандула
 • 50 мл. масло от шипка

 

Рол-он против стрес

Тази арома композиция от етерични масла е подходяща при хаотичен живот и претоварен ум. Успокояващото съчетание от етеричните масла от сладък портокал, здравец и затопляща мащерка помага да се намали чувството за тревожност и носи усещане за спокойствие. Използването на рол-они за точките на пулса носят ползи за тялото и за ума, удобни са за носене в джоба и чантата и са идеален вариант за ароматерапия в движение.

 

Бленд за дифузер за укрепване на имунитета

Създайте своя бленд за укрепване на имунитета от тези етерични масла. Смесете маслата в малка стъклена бутилка. Използвайте между 2 до 5 капки от бленда в дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла.

Съставки:

 • 60 капки етерично масло от лимон
 • 20 капки етерично масло от евкалипт
 • 10 капки етерично масло от мащерка
 • 10 капки етерично масло от розмарин
 • 10 капки етерично масло от чаено дърво

Коментари

 • author
  Daniel Koersgen — 

  Da wir oft erkältet sind, kommt dieses Öl sehr oft bei uns zum Einsatz. Wir geben es in den Tee, aber auch zum Einreiben und Inhalieren nutzen wir es. Thymian ist sehr wirkungsvoll bei Erkältung und dieses äthrische Öl somit ein Muss in jeder Hausapotheke.

 • author
  monsi — 

  atürlicher Geruch, sehr wirksam bei Huste

 • author
  Laura — 

  I m using it in my diffuser and it only needs few drops . You can feel the quality straight away compared to other cheaper ones.

 • author
  Amazon Customer — 

  Good quality

 • author
  Priscilla — 

  Just excellent!

 • author
  John Forest Barrett McQuade — 

  Nice strong scent, the dropper is handy

 • author
  J Núñez M — 

  It has an intense warm herbaceous odour. Multiple benefits. Essences Bulgaria is a responsible provider of top quality EO. I am so satisfied with this product

 • author
  Amazon Kunde — 

  Das Öl gefällt mir. Der Duft ist Thymian typisch, scheint eine sehr gute Qualität zu sein. Bin zufrieden.

 • author
  Val — 

  Absolutely amazing results! I finally found a natural way to fight the fungus on my nail and my Athlete's foot. I have been vaping for a couple of days now and it's already getting better. The smell is not very pleasant, but I know it works because it's burning on those parts. Thank you so much!

 • author
  Pamela Kohler — 

  Very good quality essential oil.

 • author
  Eve — 

  Never knew about this oil but the scent is extraordinary, the delivery was very quick. Full stars!

 • author
  Daniela S. — 

  Ich bestelle immer bei Doterra meine Öle. Das ist das beste was es gibt. Ich kannte diese bulgarische Firma nicht. Dieses Öl ist genau so gut wie Doterra und günstiger. Ich werde da weiter probieren. Tolles Produkt! Ich kann das weiter empfehlen!

 • author
  Holger Wilke — 

  In der kalten Jahreszeit steht dieses Öl bei mir immer griffbereit in der Küche, damit ich mir zwischendurch mal ein wohltuendes Dampfbad gönnen kann. Zwar lassen sich Erkältungen dadurch nicht komplett verhindern, aber seitdem ich dieses Öl benutze werde ich wesentlich schneller wieder gesund.Die Qualität des Öls ist hervorragend! Billig-Öle aus dem Drogeriemarkt können da einfach nicht mithalten.

 • author
  Daniel Koersgen — 

  Da wir oft erkältet sind, kommt dieses Öl sehr oft bei uns zum Einsatz. Wir geben es in den Tee, aber auch zum Einreiben und Inhalieren nutzen wir es. Thymian ist sehr wirkungsvoll bei Erkältung und dieses äthrische Öl somit ein Muss in jeder Hausapotheke.

 • author
  HMG — 

  Habe auf Anraten eines Freundes diverse ätherische Öle ausprobiert, darunter Thymian. Gerade in der kalten Jahreszeit sehr wohltuend bei Husten. Sehr empfehlenswert!

Оставете коментар


   captcha