Био етерично масло Исоп – срещу проблемно дишането при респираторни проблеми (5мл)

image141
image142
image398
image619
image620

Био етерично масло Исоп – срещу проблемно дишането при респираторни проблеми (5мл)

  26
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Исоп Hyssopus Officinalis Flower/Leaf/Stem Oil


Цена: 12.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Насърчава умствената яснота и концентрация
 • Подкрепя респираторното здраве
 • Укрепва имунната система

 

Аромат: Билков, балсамов, сладък, камфорен

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Листа и цвят

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Пинокамфон, Изопинокамфон, β-пинен 

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- мощно антивирусно

- отхрачващо

- муколитично

- антикатарално

- антиинфекциозно

- тонизиращо

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ИСОП

Етеричното масло от исоп оживява билковите аромати и нюансира пикантните нотки. Комбинира се добре с етеричните масла от бергамот, салвия скларея, розмарин, мащерка, евкалипт, тамян, грейпфрут, ангелика, градински чай, здравец, маточина, лайм, портокал и лавандула.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ИСОП

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от исоп може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Помага при респираторни заболявания
 • Подобрява здравето на кожата
 • Помага при медитация и йога
 • Повишава умствената яснота и концентрация
 • Може да намали мускулни болки и спазми

 

ИСОП – МАЛКО ИСТОРИЯ

Наименованието на билката исоп, известна още като лечебен исоп, произлиза от гръцката дума „hyssopos”, което означава свещена билка. Употребата на исоп датира от класическата античност. Още през третото хилядолетие пр.н.е. египетските жреци използвали исоп за ритуално измиване, а народите от Близкия изток го използвали за религиозно пречистване на свещени места. "Исоп" е едно от най-загадъчните и в същото време най-познати за нас думи от Библията. Споменава се на много места в Св. Писание като билка, която очиства душата от грехове. Народният фолклор разказва, че исоп намира приложение за защита срещу вещици. Билката била използвана от цар Давид при дълбокото му покаяние след извършения от него грях със съпругата на Урий. Именно той казва „Поръси ме с исоп, и ще бъда чист” (Пс. 50:9). В православието исоп е символ на покаяние, смирение и пречистване.

Употребата на исоп за медицински цели датира от древни времена. Древните гърци и индийци са използвали исоп за лечение на синини, белези, измръзване, конюнктивит, ухапвания от насекоми и мускулни болки. През Средновековието билката е използвана за лечение на цяла гама заболявания от епилепсия до змийска атака. Римляните правели вино от исоп. Еврейските свещеници използвали исоп за освежаване на въздуха в храмовете и други места за поклонение.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ИСОП

Етеричното масло от исоп показва широк диапазон от здравни ползи за човешкия организъм но проявява специфичен афинитет към дихателната система. Традиционно се използва при респираторни проблеми, вирусни инфекции, възпалено гърло, грип, бронхит, хрема и възпаление на сливиците. Стимулира имунната система, активира защитните сили на организма и подпомага добрия метаболизъм и храносмилане. Може да се използва за релаксиращ масаж при мускулни болки, спазми и навяхвания. Препоръчва се при лоша концентрация, тревожност, умствена или нервна умора. Изчиства отрицателната енергия и осигурява защита от негативни настроения и емоции на други хора.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ИСОП

Изследване, публикувано в Journal of Essential Oil Research през 2011 г., оценява антимикотичната активност на две етерични масла, изолирани от растения на исоп (Hyssopus officinalis L. ssp. officinalis), отгледани в две различни местности близо до Урбино (Италия). Двете масла показват противогъбична активност срещу 13 щама фитопатогенни гъби; активността на маслото, извлечено от растения, отглеждани на 1000 м. надморска височина, показва по-висока активност.

Клинично изследване заключава, че етеричното масло от исоп съдържа кафеена киселина, танини и съединения с по-високо молекулно тегло, които проявяват силна анти-HIV активност и може да бъде полезно при лечението на пациенти със синдром на придобитата имунна недостатъчност (СПИН) (Kreis et al., 1990).

Други клинични проучвания също потвърждават антимикотичната активност на маслото от исоп. Mazzanti и др. (1998) публикува статия, в която съобщава, че етеричните масла от H. officinalis L. и H. officinalis L. var decumbens притежават силна антимикробна активност in vitro. Констатациите от изследването заключават, че двете масла от исоп силно потискат растежа на всички дрожди, включително седемте щама на Candida albicans, Candida krusei и Candida tropicalis.

Съобщава се за патентован козметичен продукт за намаляване на бръчки, JP 2004262861 от 2004-09-24, съдържащ 0,01% H. officinalis и 50% етанолов екстракт (Handa, 2004; In Hong et al., 2005).

Прочуване in vivo от 2017 г., публикувано в Published by American Institute of Science, констатира висока ефективност на определени билки срещу лайшманиозата. Учените предполагат, че растението Hyssopous officinalis има антипаразитно действие срещу лайшманиозата и може да бъде полезно за лечение на паразитната болест.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ИСОП И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Помага при респираторни заболявания

Маслото от исоп се използва при инфекции на дихателните пътища и осигурява надеждна подкрепа при грип, фарингит, ларингит, синузит, болки в гърлото, зачервено гърло, остър и хроничен бронхит и др. Благодарение на експекторантните си свойства, спомага за втечняване на бронхиалните секрети и по-лесното им отделяне. Тези свойства, в комбинация с антисептичното действие на исопа, могат да помогнат за лечение на инфекциозни възпалителни заболявания на белите дробове и бронхите. Антихистаминовите му свойства допринасят за редуциране на симптомите на астма. За да облекчите симптомите при дихателни инфекции, направете си парна ихалация или масажирайте областта на гърлото и гърдите с 5 капки масло от исоп разредени в 3 с.л. зехтин. Алтернативно може да вдишвате лечебните молекули на етеричното масло от исоп като добавите 3-5 капки на всеки 100 мл. вода в арома дифузер и включите минимум за час.

Подобрява здравето на кожата

Маслото от исоп активира възстановителните процеси в увредените тъкани, ускорява заздравяването на рани и предотвратява образуването на белези. Също така е едно прекрасно масло, забавящо процесите на стареене на кожата, благодарение на своя регенериращ и подмладяващ клетките ефект. Тези свойства на етерично масло от исоп го правят особено ценна съставка за обогатяване на състава на антибактериалните кремове и лосиони, подпомагащи по-бързото заздравяване на кожата. Добавете 2-3 капки масло от исоп в почистващия продукт за лице, които използвате, за да подсилите действието му. За да намалите появата на белези смесете 3 капки етерично масло от исоп в 1 чаена лъжичка базово масло от шипка. Нанасяйте получената смес върху белезите по 2 пъти на ден.

Помага при медитация и йога 

Като подкрепа при йога и медитация етеричното масло от исоп повишава нивата на дълбока концентрацияТо има освобождаващ ефект върху дихателните пътища и насища тялото с кислород. Благодарение на аромата на исопа, дишането става по-дълбоко, по-осъзнато и по-активно. Достатъчни са 4 до 6 капки етерично масло, поставени в ултразвуков дифузер, за да може аромата на исопа да отвори вратата за много по-пълноценна йога практика. 

Повишава усмтвената яснота и концентрацията

Използвано в дифузер, маслото от исоп въздейства върху психо-емоционалното състояние като подобрява настроението и релаксира, намалява тревожността и безпокойството, подобрява концентрацията по време на интелектуална работа и насърчава креативността и логическото мислене. В допълнение, етеричното масло от исоп насърчава освобождаването на два основни невротрансмитери ‒ ацетилхолин и серотонин. Серотонинът е известен като „молекула на щастието”, а ацетилхолинът е важен за паметта и ученето.

Може да намали мускулни болки и спазми

Основните компоненти на масло от исоп са монотерпените. Те имат аналгетично, затоплящо и противовъзпалително действие и също така оказват благоприятно влияние върху вегетативната нервна система, особено върху гладката мускулатура на различните органи и тъкани. Спазмолитичните и газогонни свойства на маслото от исоп облекчават спазмите, подуването и метеоризъма в стомашно-чревния тракт, а кортизоноподобният ефект на маслото има положителен ефект върху надбъбречната активност. Смесете 2 до 3 капки етерично масло от исоп с 15 мл. базово масло от шипка и масажирайте внимателно коремната област по няколко пъти на ден.
 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ИСОП

Инхалация с пара за здрави дихателни пътища

Ако желаете да използвате силата на етеричното масло от исоп за облекчаване на дихателни проблеми, може да си направите парна инхалация. Вдишването на пара на исоп е просто и ефективно домашно средство за лечение на респираторни проблеми. Комбинацията от гореща пара и масло от исоп може да помогне за облекчаване на запушването, прочистване на дихателните пътища и насърчаване на по-лесното дишане. 

Съставки:

 • 4 ч.ч. вода
 • 5 капки етерично масло от исоп

 

Кипнете водата в голяма тенджера или чайник. След като водата заври, отстранете я от котлона. Добавете 5 капки етерично масло от исоп към горещата вода. Поставете хавлиена кърпа върху главата си като поставите лицето си над съда. Внимателно вдишвайте парата в продължение на около 5-10 минути, като правите бавни, дълбоки вдишвания. Затворете очи, отпуснете се и оставете успокояващите пари да проникнат в дихателната ви система.

 

Енергизиращ бленд Фокус

Този енергезиращ бленд от масла ще ви помогне да се съсредоточите върху това, което е важно за вас, въпреки хаотичното всекидневие, тревожност и стрес. Ако искате да създадете благоприятна атмостфера за работа и учене, и да стимулирате енергия и мисловна дейност, опитайте тази комбинацията от етеричните масла в арома дифузер.

Смесете:

- 2 капки масло от исоп

- 2 капки масло от розмарин

- 2 капки масло от грейпфрут

- 2 капки масло мента

 

Домашна вода за уста с масло от исоп

Повечето конвенционални води за уста съдържат синтетични съставки, които не са полезни за здравето. Ето една лесна и изцяло натурална рецепта за приготвяне на домашна вода за уста, която съчетава свойствата на няколко естествени съставки и носи ползи за здравето на устната кухина, борбата срещу кариесите и гингивита:

           

- 5 капки етерично масло от исоп

- 5 капки етерично масло от чаено дърво

- 5 капки етерично масло от мента

- 2 чаши изворна вода

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от исоп е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст и кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца! Етеричното масло от исоп не се препоръчва при бременни жени, тъй като може да причини контракции на матката. 

 

 • Помага при респираторни заболявания
 • Подобрява здравето на кожата
 • Помага при медитация и йога
 • Повишава умствената яснота и концентрация
 • Може да намали мускулни болки и спазми

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ
Депресия и безпокойство
Аромалампа: 
добавете 3-4 капки етерично масло от исоп на 15 кв.м.
Вана: 5-15 капки етерично масло смесете с емулгатор (напр. 2 супени лъжици сметана или мед, течен сапун или шепа морска сол) и добавете към водата за вана. Продължителност макс. 15–20 мин.
Масажно масло: смесете 2-4 капки етерично масло от исоп с 100 мл. базово масло от шипка.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Кашлица, синузит, бронхит
Инхалация: 
добавете 1-2 капки етерично масло от исоп към 1 литър кипната вода. Поставете голяма кърпа над главата си и вдишайте изпаренията. Вдишвайте до 3 пъти на ден, в зависимост от тежестта на симптомите.
Разтриване: 5 капки. етерично масло от исоп смесете с 3 с.л. зехтин, втрийте в областта на гърдите многократно през деня.
Масажно масло: смесете 2-4 капки етерично масло от исоп с 100 мл. базово масло от шипка.

Загуба на апетит, подуване на корема и лошо храносмилане
Разтриване: смесете 2-3 капки етерично масло от исоп с 15 мл. базово масло от шипка. Масажирайте внимателно коремната област по няколко пъти на ден.

Кожни проблеми
Топли или студени компреси:
 2-4 капки етерично масло от исоп добавете към 2 литра топла вода.

Мазна и пореста кожа
Обогатяване на козметика: 
добавете 2-3 капки масло от исоп в почистващия продукт за лице, които използвате, за да подсилите действието му.
Обогатяване на козметика: направете спрей за лице, като комбинирате 3 капки масло от исоп с ½ чаша вода и 1 чаена лъжичка хамамелис без алкохол. Съхранявайте в спрей бутилка и пръскайте върху чисто и сухо лице, за да подсилите ефекта на свиване на порите.

Белези
Разтриване:
 смесете 3 капки етерично масло от исоп в 1 чаена лъжичка базово масло от шипка. Нанасяйте получената смес върху белезите по 2 пъти на ден.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от исоп е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Инхалация с пара за здрави дихателни пътища

Ако желаете да използвате силата на етеричното масло от исоп за облекчаване на дихателни проблеми, може да си направите парна инхалация. Вдишването на пара на исоп е просто и ефективно домашно средство за лечение на респираторни проблеми. Комбинацията от гореща пара и масло от исоп може да помогне за облекчаване на запушването, прочистване на дихателните пътища и насърчаване на по-лесното дишане. 

Съставки:

 • 4 ч.ч. вода
 • 5 капки етерично масло от исоп

 

Кипнете водата в голяма тенджера или чайник. След като водата заври, отстранете я от котлона. Добавете 5 капки етерично масло от исоп към горещата вода. Поставете хавлиена кърпа върху главата си като поставите лицето си над съда. Внимателно вдишвайте парата в продължение на около 5-10 минути, като правите бавни, дълбоки вдишвания. Затворете очи, отпуснете се и оставете успокояващите пари да проникнат в дихателната ви система.

 

Енергизиращ бленд Фокус

Този енергезиращ бленд от масла ще ви помогне да се съсредоточите върху това, което е важно за вас, въпреки хаотичното всекидневие, тревожност и стрес. Ако искате да създадете благоприятна атмостфера за работа и учене, и да стимулирате енергия и мисловна дейност, опитайте тази комбинацията от етеричните масла в арома дифузер.

Смесете:

- 2 капки масло от исоп

- 2 капки масло от розмарин

- 2 капки масло от грейпфрут

- 2 капки масло мента

 

Домашна вода за уста с масло от исоп

Повечето конвенционални води за уста съдържат синтетични съставки, които не са полезни за здравето. Ето една лесна и изцяло натурална рецепта за приготвяне на домашна вода за уста, която съчетава свойствата на няколко естествени съставки и носи ползи за здравето на устната кухина, борбата срещу кариесите и гингивита:

           

- 5 капки етерично масло от исоп

- 5 капки етерично масло от чаено дърво

- 5 капки етерично масло от мента

- 2 чаши изворна вода

 

Свързани продукти

Коментари

 • author
  SH — 

  Bio Ysop Öl in therapeutischer Qualität, Made in Bulgarien! In der Duftlampe kann der Duft des Bio Ysop Öl anregend sein und die Konzentration bei geistiger Arbeit verbessern und Kreativität. Ysop mischt sich gut mit Bergamotte, Eisenkrautöl, Lavendelöl, Muskatellersalbeiöl, Myrte, Rosmarinöl, Salbei, Weißtanne und Zirbelkiefer. Ich empfehle 1-2 Tropfen auf 50ml Mandelöl bei einer empfindlichen Haut. Eine gefaltete Gebrauchsanweisung in Deutsch, Englisch, Bulgarisch, Spanisch, Französisch und Italienisch liegt in der Faltschachtel anbei. Nach Anbruch ist das Bio Ysopöl 24 Monate haltbar. Im ungeöffneten Zustand ist es 5 Jahre haltbar. Es sollte immer kühl und dunkel und sollte nicht unter 5°C und nicht über 25°C gelagert werden. Fazit: Tolles ätherisches Bio Ysop Öl aus Bulgarien in therapeutischer Qualität. Duft und Qualität sagen mir zu und ich empfehle das Bio Ysop Öl gerne weiter.

 • author
  P. Christine — 

  wunderbarer Duft - gute Qualität - schnelle Lieferung! Absolute Kaufempfehlung!!

 • author
  Mara V  — 

  Hier fehlt der Hinweis daß ein reines ätherisches Öl nur verdünnt angewendet werden darf (bei Ysop unter 5%) ich arbeite zwar oft mit gefährlichen Dingen wie auch Weinsäure, also reine ist stark ätzend, verdünnte kommt in Nahrungsmittel oder Wein ????) aber andere sehen die Gefahr nicht. Ich sage es besser nochmal für alle. Minzöl verursacht Kälteverbrennungen, Ysopöl Hautreizungen (ja es kann in zu hoher Konzentration auch giftig sein) Solche Öle sind wie Feuer oder scharfe Messer, man muss damit umgehen können. Davon abgesehen ist der Preis doch recht hoch, aber da Ysop doch eher selten ist werde ich es später vielleicht doch hier kaufen

 • author
  Светла — 

  Тази вода прави кожата ми много гладка, чиста и по-стегната. Уникална е!

 • author
  Amazon Kunde — 

  Bei Kauf erhält man von Amazon schnell geliefert eine kleine weiße Pappschachtel, versehen mit dem Branding der Marke Essences Bulgaria sowie der Inhaltsangabe in diversen Sprachen.Nach Öffnen der Pappschachtel hält man dann ein hochwertiges, kleines Glasfläschchen mit 5ml Fassungsvermögen und dem Bio-zertifizierten Ysop Öl in Händen. Der Drehdeckel des Fläschchens ist versiegelt, knackt leicht beim erstmaligen Öffnen und stellt somit sicher, dass es sich hierbei um kein Fake Produkt handelt oder jemand sic

 • author
  MissFifty ♡ — 

  Der Ysop ist auch unter den Namen „Josefskraut“ oder „Bienenkraut“ bekannt. Er kommt aus dem süd- und osteuropäischen Raum. Er war schon im frühen Mittelalter bei den Germanen bekannt und wurde bereits damals als Arznei- und Würzkraut verwendet.Das naturreines ätherisches Öl Ysop kann vielseitig angewendet werden. Es wirkt krampflösend, schleimlösend, schweißhemmend und verdauungsfördernd. Anwendung findet es heute noch mitunter bei Magen- und Darmstörungen, bei Entzündungen im Zahnfleisch sowie im Mund- un

 • author
  Tranceformic — 

  Ysop ist eher selten als ätherisches Öl zu bekommen. Darum freut es mich umso mehr, ein kleines Fläschen ergattert zu haben.Wie die meisten ätherischen Öle sollte es nur verdünnt angewendet werden. Ich nehme immer 1 Tropfen auf 1TL Speiseöl, wie Olive, Raps oder Mandelöl bspw. Für Massagen ist es so gut duftend anwendbar und auch zum Ölziehen.Es besitzt antiverale, antibakterielle und fungizide Eigenschaften, wirkt Erkältungen entgegen und konzentrationsfördernd. Es ist auch gut zu gebrauchen als leichter H

 • author
  Dr. rer. imp. — 

  Das kleine und eher unscheinbare Fläschchen hat es wahrhaft in sich. Bereits beim Riechen an der Flasche meint man, inmitten einer blühenden Blumenwiese zu stehen.Dabei geht der Geruch weg von Einerlei der Duftöldüfte, die mehr oder weniger ins Zitronige gehen.Allerdings ist es schwierig, ein entsprechendes Bild für das YSOP-Öl zu finden. Es riecht im wahrsten Sinne des Wortes unbeschreiblich. Sehr intensiv, aber gleichzeitig nicht aufdringlich, sehr harmonisch aber niemals langweilig.Der Wirkung des Öls we

 • author
  BeateL. — 

  Das hab ich sehr gerne getestet und bin zufrieden. Riecht sehr gut. Hab es im Diffuser benutzt. Zudem aus biologischer Herstellung. Alles super! Glatte 5 Sterne

 • author
  HN — 

  Eine Freundin empfahl mir vor Monaten Ysop als Mittel gegen Erkältungsbeschwerden und Husten und wies auch auf die entzündungshemmende Wirkung hin.Wir nutzen dieses Öl nun hauptsächlich im Tee, oder pur mit heißem Wasser vermischt.Der Preis ist, wie ich finde, gerechtfertigt, auch wenn es auf den ersten Blick sehr teuer erscheint. Das Öl ist wirklich sehr ergiebig und die Qualität ist super! Kein Vergleich zum billigen DiscounterölGeschmack und Geruch sind angenehm.Ich bin sehr zufriede

 • author
  BirgitB — 

  Vorab bedanke ich mich für die Gelegenheit das Produkt kostenfrei testen zu dürfen.Ich kenne bereits zwei Produkte des Unternehmens, das Kamillenöl und das Salbeiöl, beide hatten für meine Begriffe einen ausgezeichneten Duft.Aber dieses Ysop-Öl wird als "sauber und aromatisch mit Minznote" beschrieben.Diese Minznote konnte ich leider nicht erkennen.Für mich ist Minze ein frischer Duft, bei dem ich durchatmen kann. Ich habe das Ysop-Öl aber als extrem schwer, süß (noch süßer als Honig) und eher krautartig-er

 • author
  Amazon Kunde — 

  Bei der Marke "Essences Bulgaria" habe ich generell ein gutes Gefühl - es handelt sich um Bio-Produkt und es wirkt authentisch. Das Ysop-Öl riecht sehr "echt" und natürlich.Ich verwende das Öl indem ich es mit ein wenig Shampoo vermische und unterlaufendem Wasserstrahl ins Vollbad fließen lasse, dadurch entsteht kein Ölfilm auf der Oberfläche.Sehr entspannend!

 • author
  Micha H. aus H. — 

  Vorweg:Nach einigen, schlechten Erfahrungen benutze ich nur noch hochwertige Bio-Öle auf einem Duft-Stein.Ob dieses Produkt den gehobenen Preis rechtfertigen kann, soll mein Test zeigen:+ Kommt ökologisch gut verpackt, Deklaration auf Verpackung, Flasche und Begleitzettel+ braunes Glas, lichtgeschützt+ Schraubverschluss einwandfrei, genaue Dosierung möglich+ Duft schwer zu beschreiben: Anfangs eher süßlich mit Menthol, dann eher würzig, aber immer unaufdringlich, ausgewogen+ ungeöffnet lange Haltbarkeit ( ü

 • author
  FamilieWinter — 

  Beim Preis musste ich schon zweimal hinschauen, aber ich wollte es unbedingt ausprobieren. Ich nutze das Öl im Diffuser im Büro. Es riecht, niedrig dosiert, richtig gut. Jeder, der ins Büro kommt, sagt der Duft ist sehr angenehm. Ich kann mich wesentlich besser konzentrieren und bin soweit auch fitter. Allerdings ist die Flasche wirklich sehr sehr klein und der Preis stört mich immernoch, dafür gibt es einen Stern Abzug.

 • author
  Viktualia Krusmynta — 

  Ich achte beim Kauf von ätherischen Ölen sehr auf Qualität. Am liebsten ist mir, wenn sie ein Bio-Siegel haben. Denn ätherische Öle sind schließlich ein Gesundheitsprodukt.Der Hersteller von diesem Ysopöl macht einen qualitativen Eindruck.Der Verpackung liegt ein Beipackzettel bei. Hier findet man Vorschläge zur Anwendung:
Für die Körpermassage, als Zusatz in der Badewanne, in der Kosmetik.Der Geruch dieses Öls ist würzig frisch.In der Aromatherapie wird Ysop bei Gefühlsschwankungen, zur Konzentration, sowi

 • author
  Paname — 

  Da ich schon seit längerem verschiedene hochwertige Aroma-Öle von einem MLM-Unternehmen einsetze, war ich schlichtweg neugierig auf dieses "Hyssopus officinalis"-Öl.Es kommt von einem bulgarischen Familienbetrieb, welches sehr hochwertige Öle wohl handwerklich herstellt. Bisher habe ich zwei weitere, von der Wertigkeit sehr beeindruckende Öle von dieser Marke in meinem Aroma-Öl-Schrank stehen, von daher diese Einschätzung, die sich auch mit diesem Ysop-Öl bestätigt.Der Intensitäts-Eindruck ist kaum zu überb

 • author
  Sternfahrerin — 

  Wie soll man den Duft von Ysop beschreiben? Er ist etwas ganz eigenes, was ich so bisher nicht kannte. Ich finde ihn blumig, aber mit einer gewissen Herbe.Man kann es als Duft im Diffusor verwenden.Für die äußere Anwendung (Haut) empfiehlt sich 1 Tropfen auf 50ml Basisöl (z.B. Mandelöl).Schön, dass es ganz natürlich ist! Und BIO.Die angegebenen Limonene sind natürlich Teil der Pflanze und ganz normal.Es lässt sich gut dosieren.

 • author
  Tai-Pan — 

  Nun muss ich sagen, ich mag zwar gerne ätherische Öle via Aromalampe verwenden, Ysop habe ich allerdings vorher noch nie benutzt. Selbst als Kraut habe ich es noch nicht ausprobiert. Ehrlich gesagt finde ich den Geruch aber ziemlich toll. Er ist intensiv-kräuterig mit einer starken Honignote.Nachgesagte Wirkung:Hilfreicher Duft für mutlose und kraftlose Menschen, Übermüdung und auch bei mentaler Erschöpfung.Da ich momentan tatsächlich auf dem Zahnfleisch gehe vielleicht nicht ganz verkehrt, das mir Ysop-Öl

 • author
  ✨Gitte ???? — 

  Wir benutzen das Öl in unseren Diffuser, und haben dadurch mit unseren anderen Düften einen hervorragenden herrliche Kombination, das muss man mal ausprobieren ich kann es nur weiterempfehlen...

 • author
  Regna ✅ — 

  Ein ätherisches Öl aus Ysop ist eher selten zu finden, weshalb ich hier sofort zugegriffen habe. Ysop hilft gegen Erkältungen, da es antiverale Eigenschaften besitzt, wirkt aber auch konzentrationsfördernd und erfrischend, wenn man sich ausgepowert fühlt. Und wie bei den meisten Ölen gibt es auch hier noch eine Fülle weiterer Anwendungsmöglichkeiten.Das von Essences Bulgaria angebotene Öl stammt von der Pflanze Hyssopus officinalis, ist also ein sehr kräftiges Produkt mit natürlicherweise neurotoxischem Pot

 • author
  Mr. und Mrs. N. — 

  Ysop nehme ich gern bei Erkältungen im Diffuser. Der Geruch dieses Öles ist sehr angenehm und die Qualität überzeugt mich.Das Öl ist Naturrein und der lateinische Name ist angegeben. Das Öl hat Bio Qualität. Die Anwendung im Diffuser hat super geklappt!Ich bin sehr zufrieden und gebe 5 Sterne!

 • author
  Seahorse — 

  Geliefert werden 5ml Organic Ysop von Essences Bulgaria in einer dunkelbraunen Glasflasche mit Tropfverschluss, um das ätherisches Öl vor schädlichen UV Strahlen zu schützen. Das ätherische Öl riecht etwas eigen, aber auf keinem Fall unangenehm. Ich kann mich beim besten Willen nicht erinnern, was so ähnlich riechen könnte? Mich hatte das Öl total neugierig gemacht, da es sich hier um ein Bibelöl in Bio Qualität handelt.Ysop (Hyssopus officinalis) ist ein blau blühender Halbstrauch aus der Familie der Lippe

 • author
  Elke M. — 

  Den Geruch des Ysop-Öls kann man schwer beschreiben. er erinnert mich an eine Kombination aus vielen anderen Kräutern, Gewürzen.Ysop stärkt und stimuliert den Körper und ist gutes ätherisches Öl bei Erschöpfung und Müdigkeit. Konzentrationsfördernd und klärend wirkt das Ysop Öl und hilft damit alte Gedankenmuster, Glaubensmuster und geistige Anhaftungen loszulassen.Ich rieche entweder direkt an der Flasche oder ich gebe ein paar Tropfen in meinen Diffusor bevor ich meine Entspannungsübungen beginne . Hier h

 • author
  Victoria — 

  Dieses Öl ist sehr hochwertig gemacht, man muss wissen, dass die Ausbeute bei der Destillation des Öls etwa 1% beträgt, das bedeutet, man braucht schon sehr viel Ysop-Pflanze, um ein solches Fläschchen Öl wie hier angeboten, herzustellen. Zudem kommt es auf die Reinheit und die Sauberkeit des Herstellungsverfahrens sowie natürlich auf die Konzentration an. Das hier verkaufte Öl ist 100% rein.Das Öl riecht sehr würzig. Man kann es verdünnt auf der Haut anwenden, im wesentlichen wird es aber wohl für Aromathe

 • author
  Lachsfrischkäse — 

  Riecht wie das Ysop Öl welches ich bereits von einer anderen Marke zuhause habe.Ein sehr erdiger, warmer Geruch.

 • author
  Schtiew — 

  Dieses kleine 5 ml Fläschchen Ysop-Öl kommt direkt aus Bulgarien, wo viele reine Öle ohne Zusätze in einem Familienunternehmen hergestellt werden.Das Ysop-Öl riecht für mich persönlich jetzt nicht so interessant, da bin ich aber auch ein wenig verwöhnt von Orangen- Zitronen- und Lavendel-Ölen.Bei diesem Öl steht die Wirkung im Mittelpunkt:Ysop gilt als wirksam bei vielerlei Beschwerden und soll zum Beispiel appetitanregend, verdauungsfördernd, entzündungshemmend, harntreibend, krampflösend und blutreinigend

 • author
  Dr. M. — 

  Der Inhalt dieser Mini-Flasche kostet eigentlich fast 15 Euro. Wem das viel vorkommt, sollte sich einmal über den Herstellungsprozess informieren. Bulgariens Öl stehen auf dem Weltmarkt hoch im Kurs. Für bulgarische Rosenöle kann man ein Vermögen hinblättern. Berühmte Parfümeure stehen Schlange um diese begehrten Kostbarkeiten zu erlangen.Ysop ist dagegen in Deutschland nicht sehr bekannt. Man kann dieses Öl einer eigentlich unscheinbaren Pflanze in der Aromatherapie, bei Erkältungen oder für Massagen benut

Оставете коментар


   captcha