Био етерично масло Ангелика (5мл)

image915
image916
image917

Био етерично масло Ангелика (5мл)

  5
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Ангелика Angelica Archangelica Root Oil


Цена: 39.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Привлича положителна енергия 
 • Помага за облекчаване на кашлицата
 • Облекчава стомашно-чревни оплаквания

 

Аромат: Тревисто-землист с дървесно-мускусна нотка

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Корен

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

 Алфа-пинен, Феландрен, Лимонен, Бета-пинен, Пара-цимен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- силно седативно

- аналгетично

- спазмолитично

- антикоагулантно (разреждащо кръвта)

- отхрачващо

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ АНГЕЛИКА

Тревисто-землистият аромат на маслото от ангелика се съчетава добре с етеричното масло от кедър, хвойна, лайка, здравец, портокал, бергамот, грейпфрут, лавандула и лимон.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА МАСЛОТО ОТ АНГЕЛИКА

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от ангелика може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Помага за освобождаване от емоционален стрес
 • Помага за облекчаване на кашлица
 • Действа като храносмилателен тоник
 • Подпомага процесите на детоксикация в тялото
 • Има благотворно влияние върху женското здраве

 

АНГЕЛИКА – МАЛКО ИСТОРИЯ

Ангеликата, позната още като „ангелска билка", представлява многогодишно тревисто растение, което принадлежи към семейство Сенникоцветни. Латинското име произлиза от гръцкото име "αγγελος" (Ангелос) ‒ пратеник, наречено на Архангел Михаил. Вярва се, че именно Архангел Михаил се явил като видение и обяснил магичните сили на растението. Ангеликата има древно значение и неясен произход. Тази билка присъства в няколко легенди, а една от тях се свързва с Архангел Михаил, който преди десетилетия донесъл тази билка на Земята по време на епидемията от чума. B тoзи пepиoд блaгoдapeниe нa нeя e бил cпaceн живoтът нa мнoгo xopa, имeннo пo тoзи нaчин лeĸoвитoтo pacтeниe пoлyчилo имeтo „aнгeлcĸa билĸa“, ĸoeтo пpeз гoдинитe cтaнaлo Aнгeлиĸa. Съществува и друго поверие, което казва, че името „ангелска билка" може би е дадено именно заради видът й ‒ нежни цветове събрани в сложно съцветие сенник, наподобяващи величествен ореол.

Ангеликата е била смятана за свещена билка от скандинавските народи, която има „ангелски сили“ за борба със стомашно-чревните проблеми. От нейното стъбло се прави музикален инструмент, който наподобява флейта. Северните народи я добавят като овкусител към млякото на северния елен. Друг интересен факт за нея е, че красивите й стъбла се захаросват и се използват с декорираща цел. В Средновековието правели течен екстракт от ангеликата, който рицарите капвали в очите и ушите си и вярвали, че засилва зрението и слуха. В цяла Северна Америка индианците използват множество видове ангелика като хранителни, лечебни и упойващи растения, за пушене при ритуали. В Китайската медицина ангеликата се смята за „женският" еквивалент на жен-шена, заради способността й да хармонизира женския организъм. Вярва се, че удължава младостта и удължава репродуктивния период, възстановява добре енергийния поток по меридианите. Полученото масло от ангелика е много скъпо и се използва в сладкарската, винено-спиртната и тютюневата индустрия, за приготвяне на храносмилателни горчивки, както и за овкусяване на ликьори като бенедиктински, вермутски, Dubonnet и Chartreuse. Ангелика се използва и при дестилация на джин и абсент. 

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО МАСЛОТО ОТ АНГЕЛИКА

„Маслото на Ангелите" е ценно и рядко етерично масло, което привлича положителна енергия върху тялото и ума. В ароматерапията, етерично масло от ангелика подобрява личната аура и дава усещане за издръжливост, сила и предпазва от негативни енергии. Препоръчва се при безсъние, депресия, стрес, раздразнителност или пристъпи на паника. Маслото има релаксиращ ефект върху гладката мускулатура на трахеята, което помага за облекчаване на кашлицата. Намалява спазмите на стомаха и подуването, подобрява храносмилането и перисталтиката на червата. Стимулира и подобрява кръвообращението, спомага за отстраняване на токсините от тялото и действа като детоксикатор. Способства за подобряване на периферното кръвообращение и може да намали риска от образуване на тромби.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ АНГЕЛИКА

Сравнително пилотно проучване оценява ефекта от етеричното масло от черен пипер и етеричното масло от ангелика върху никотиновата зависимост. 20 студенти от американски колеж (пушачи) поставили 1 капка етерично масло от черен пипер или 1 капка етерични масло от ангелика върху носна кърпа и вдишвали в продължение на 2 мин. всеки път, когато изпитвали екстремно желание за никотин (суха инхалация). В дневник тестваните студенти отбелязват по скала от 0-10, колко силна е била жаждата им за никотин преди вдишване на маслата и колко време е отнело до следващата употреба на никотин. Резултати посочват, че двете масла намаляват жаждата за никотинов глад и позволяват по-дълго забавяне преди следващата употреба на цигари.

В Индия корените на ангелика традиционно се използват за подпомагане лечението на епилепсия. Животински опитен модел показва, че етеричното масло от корен на ангелика има противогърчов ефект. Антигърчовият ефект може да се дължи на наличието на терпени в етеричното масло.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ АНГЕЛИКА И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Помага за освобождаване от емоционален стрес

За да облекчите стреса и тревожността с помощта на масло от ангелика, дифузирайте 5 капки у дома или на работа. Можете да го използвате самостоятелно или да го смесите с етерично масло от лавандула. За по-бърз ефект вдишвайте маслото директно от бутилката или нанесете 1-2 капки локално върху слепоочията, тила или китките.

Помага за облекчаване на кашлицата

Етеричното масло от ангелика е отлично спазмолитично средство и има релаксиращ ефект върху гладката мускулатура на трахеята, което помага за облекчаване на кашлицата. Също така проявява отхрачващо действие и стимулира изхвърлянето на гъст секрет от белите дробове и бронхиалните пътища. Етеричното масло от ангелика също проявява антимикробни свойства, така че действа като естествен усилвател на имунитета. За да облекчите кашлицата смесете 1 супена лъжица мед с 4-5 капки етерично масло от ангелика и добавете към 1 литър гореща вода за 10 минути и вдишвайте парите.

Действа като храносмилателен тоник

Има много механизми по които маслото от ангелика подпомага храносмилането и цялостното здраве на стомашно-чревния тракт. Може да помогне за стимулиране на отделянето на жлъчка, стомашен и панкреатичен сок, за отпускане на гладката мускулатура на червата и насърчаване на преминаването на болезнения газ през храносмилателната система. За да облекчите стомашно-чревните оплаквания смесете 3-4 капки етерично масло от корен на ангелика с 20 мл. базово масло, след което масажирайте сместа върху кожата на корема.

Подпомага процесите на детоксикация в тялото

Етеричното масло от ангелика е сред най-ефикасните диуретични етерични масла. Маслото оказва благоприятно въздействие чрез усилване на филтриращата функция на бъбреците и чрез увеличаване на количеството на отделяния калий, натрий и хлор. Освен това „ангелското масло“ насърчава изпотяването и прочистването на тялото от микроорганизми и токсини чрез потните жлези. Тези свойства помагат да се облекчават симптомите свързани с натрупването на токсини в организма като ревматизъм, артрит и подагра.

Има благотворно влияние върху женското здраве

Заради способността си бързо и ефективно да отнема стреса и напрежението, да успокоява и балансира, етеричното масло от ангелика помага за намаляване нивата на стресовият хормон и от там съдейства за регулирането на хормоналния баланс по естествен начин. При болезнена менструация помага за отстраняване на болезнените усещания и редуцира крампите. Подпомага женския организъм през климактериума като спомага за намаляване на честотата и силата на „горещите вълни“.


МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ АНГЕЛИКА

Енергизиращ бленд с етерично масло от ангелика

Ако имате нужда от положителна енергия и повдигане на настроението, опитайте комбинацията от етеричните масла портокал, здравец и ангелика в арома дифузера. Този бленд ще ви донесе много енергия и ще облекчи умората и стреса.  

Смесете:

 • 2 капки масло от ангелика
 • 2 капки масло от портокал
 • 3 капки масло от здравец

 

Масажно масло при болки в мускулите

Добавете към супена лъжица базово масло (напр. бадемово масло):

 • 2 капки етерично масло от ангелика
 • 2 капки етерично масло от лавандула

Разбъркайте добре и масажирайте тялото, за да отпуснете напражението в мускулите и болките в ставите.

 

Бленд против кашлица

За да извлечете максимално ползите от етеричните масла и да облекчите кашлицата, смесете:

 • 5 капки лавандула
 • 5 капки ангелика
 • 1 литър гореща вода

Поставете горещата вода и етеричните масла в стъклена купа. Разбъркайте добре. Покрийте главата си с памучна хавлия и поставете купата пред себе си. Вдишвайте изпаренията от етеричните масла в продължение на 5 мин., два пъти дневно. 

 

Успокояващ бленд при безсъние

Вдишайте положителния, успокояващ аромат на този бленд и издишайте отрицателните емоции като тревога и притеснение. Ароматът на тази етерична смес ще ви помогне да се почувствате по-спокойни, ще успокой и балансира нервната ви система и ще насърчи добрия сън. Смесете и изсипете във вана с топла вода:

 • 5 капки етерично масло от ангелика
 • 5 капки етерично масло от лавандула
 • 5 капки етерично масло от иланг иланг

 

Домашен ексфолиант за лице 

Смесете етеричното масло от ангелика и маслото от сладък бадем, след което добавете захарта към тях и имате готов за употреба нежен и стимулиращ скраб за лице. Разбъркайте добре и съхранявайте в буркан. Нежно ексфолирайте лицето с кръгови движения два пъти седмично.

Съставки:

 • 50 мл. масло от сладък бадем
 • 3 лъжици захар
 • 10 капки етерично масло от ангелика

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от ангелика е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 

 • Помага за освобождаване от емоционален стрес
 • Помага за облекчаване на кашлица
 • Действа като храносмилателен тоник
 • Подпомага процесите на детоксикация в тялото
 • Има благотворно влияние върху женското здраве

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ

Стрес, раздразнителност, тревожност

 • Аромалампа: добавете 3-5 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.
 • Разтривки: смесете 3-6 капки етерично масло от корен на Ангелика с 20 мл. с базово масло. Със сместа масажирайте горната част на гърдите, раменете, врата и всички зони, където се усеща напрежение.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Стомашно-чревните оплаквания

 • Разтривки: смесете 3-6 капки етерично масло от корен на Ангелика с 20 мл. базово масло, след което масажирайте сместа върху кожата на корема.
 • Вана: 4-5 капки етерично масло от Ангелика смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.

 

Кашлица, бронхит

 • Инхалация: смесете 1 супена лъжица мед с 4-5 капки етерично масло от Ангелика и добавете към 1 литър гореща вода за 10 минути. Честота на инхалациите зависи от интензитета на симптомите / 3-4 пъти дневно.
 • Разтривки: смесете 3-4 капки етерично масло от Ангелика с 20 мл. базово масло. Paзтpийтe с леки масажни движения въpxy гъpдитe.

 

Хормонален дисбаланс, менопауза

 • Релаксиращи вани: 4-5 капки етерично масло от Ангелика смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.
 • Аромалампа: добавете 3-5 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.

 

За облекчаване на спазми и болка

 • Разтривки: смесете 5 капки етерично масло от Ангелика с 5 капки косово масло. Paзтpийтe с леки масажни движения въpxy проблемната област.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от корен на Ангелика е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Енергизиращ бленд с етерично масло от ангелика

Ако имате нужда от положителна енергия и повдигане на настроението, опитайте комбинацията от етеричните масла портокал, здравец и ангелика в арома дифузера. Този бленд ще донесе много енергия и ще облекчи умората и стреса.  

Смесете:

 • 2 капки масло от ангелика
 • 2 капки масло от портокал
 • 3 капки масло от здравец

 

Масажно масло при болки в мускулите

Добавете към супена лъжица базово масло (напр. бадемово масло):

 • 2 капки етерично масло от ангелика
 • 2 капки етерично масло от лавандула

Разбъркайте добре и масажирайте тялото, за да отпуснете напражението в мускулите и болките в ставите.

 

Бленд против кашлица

За да извлечете максимално ползите от етеричните масла, да облекчите кашлицата и да намалите болката в гърдите, смесете:

 • 5 капки лавандула
 • 5 капки ангелика
 • 1 литър гореща вода

Поставете горещата вода и етеричните масла в стъклена купа. Размесете добре. Покрийте главата с памучна хавлия и поставете купата пред себе си. Вдишвайте изпаренията от етеричните масла в продължение на 5 мин., два пъти дневно. 

 

Успокояващ бленд при безсъние

Вдишайте положителния, успокояващ аромат на този бленд и издишайте отрицателните емоции като тревога и притеснение. Ароматът на тази етерична смес ще ви помогне да се почувствате по-спокойни, ще успокои и балансира нервната ви система и ще насърчи добрия сън.

Смесете и изсипете във вана с топла вода:

 • 5 капки етерично масло от ангелика
 • 5 капки етерично масло от лавандула
 • 5 капки етерично масло от иланг иланг

 

Ексфолиант за лице 

Опитайте този домашен ексфолиант за лице с масло от ангелика:

 • 50 мл. масло от сладък бадем
 • 3 лъжици захар
 • 10 капки етерично масло от ангелика

Смесете етеричното масло от ангелика и маслото от сладък бадем, след което добавете захарта към тях и имате готов за употреба нежен и стимулиращ скраб за лице. Разбъркайте добре и съхранявайте в буркан. Нежно ексфолирайте лицето с кръгови движения два пъти седмично.

Коментари

 • author
  Татяна Георгиева — 

  Страхотно действие върху кожата силно препоръчвам

 • author
  Мирослав Валентинов — 

  Препоръчвам много ми помогнаха за язвата.

 • author
  владислава ангелова — 

  това масло е уникално !

 • author
  Rüdiger Wohlfahrt — 

  Herrlich

 • author
  Ивета Стоилова  — 

  Отличен продукт!

Оставете коментар


   captcha