Био етерично масло Валериана (5мл)

image924
image925
image926
image951

Био етерично масло Валериана (5мл)

  1
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от валериана Valeriana Officinalis Root Oil


Цена: 22.90 лв.

Био етеричното масло от Валериана се получава чрез парна дестилация от корен на растението Valeriana officinalis. Ароматът на етеричното масло е ясно изразен земен с освежаващо ухание на дървесно-мускусни нотки. Възхитително антистрес масло.

Био етеричното масло от Валериана има много неоспорими ползи за здравето, които включват способността му да подобрява продължителността и качеството на съня, да повлиява благоприятно безсъние, обострени състояния на неврози, тревожност, депресия и хроничен стрес, да подобрява здравето на стомаха, да намалява сърцебиенето, да понижава кръвното налягане, да стимулира когнитивните способности и да намалява менструалните крампи.

Едно от най-старите и най-изучаваните ползи на етеричното масло от Валериана е неговата способност да лекува безсъние и да осигурява здрав, пълноценен и спокоен сън. То съдържа монотерпени и сесквитерпени със седативен ефект, които успокояват рефлекторната възбудимост в централните отдели на нервната система.

Чистото натурално етерично масло от Валериана подобрява по естествен път нивата на серотонин и гама-аминомаслената киселина, която отслабва свръхвъзбудимостта на мозъчните клетки. Етерично масло от Валериана се използва широко за подобряване на настроението и намаляване на тревожността. Същият механизъм на действие, който се грижи за здравия сън, спомага и за намаляване на отрицателната енергия и токсините в тялото, които могат да предизвикат тревожност и стрес. Органичното етерично масло от Валериана възстановява равновесието на тялото и създава чувство на спокойствие и хармония.

Етеричното масло от корен на Валериана също е много ефективено при успокояване на болезнени контракции в стомаха, болки в ставите и мускулите и спазми на гладката мускулатура. Натуралното масло от Валериана благоприятства детоксикацията на организма и усвояването на хранителните вещества в стомашно-чревния тракт, като по този начин насърчава цялостното здраве на индивида.

Етеричното масло от Валериана има положителен ефект върху работата на цялата сърдечно-съдовата система. Така че може да помогне за подобряване на циркулацията на кръвта, укрепване на кръвоносните съдове и активиране на работата на сърцето, което намалява риска от появата на сърдечно-съдови заболявания като инфаркт на миокарда и тахикардия. Едно от най-ценните приложения на органичното масло от Валериана се изразява в нормализиране на честотата и ритъма на сърдечните съкращения и успокояване на сърцебиенето.

Натуралното масло от Валериана подобрява когнитивните способности. Стимулира различни области на мозъка и увеличава кръвообращението, стимулирайки пътища, които поддържат мозъка свеж, бърз и активен, в допълнение забавя патогенезата на когнитивните разстройства, като деменция или болестта на Алцхаймер.

Клинични изследвания посочват, че етеричното масло от корен на Валериана може да намали неприятните симптоми при жени в менопауза като тежест и честота на горещите вълни, намалено либидо, безсъние и тревожност.

По отношение на поддържането на здравето на кожата, локалното приложение на органичното масло от Валериана има лифтинг действие, разглажда мрежите от бръчици, подмладява и освежава кожата. То е в състояние да премахва оток, сърбеж и болки при ухапване от насекоми, раздразнение, невродермити, синини и да възстановява хидролипидната мантия на кожата.

Със своето силно успокояващо действие върху нервната система етеричното масло от корен на Валериана се препоръчва при лечение на високо кръвно налягане поради стрес. Както е известно, стресът и тревожността са най-честите фактори, които се отразяват негативно на стойностите на кръвното налягане. От друга страна етеричното масло от Валериана спомага за регулиране на дейността на мускулния апарат на сърцето и за разширяване на коронарните съдове, което допълнително засилва неговото хипотензивно действие.

 • Подобрява настроението и намалява тревожността.
 • Създава чувство на спокойствие и хармония.
 • Подобрява продължителността и качеството на съня.
 • Облекчава невротични главоболия.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ

Безсъние, тревожност, хронична умора

 • Аромалампа: добавете 3-6 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.
 • Директна инхалация: капнете 1-2 капки етерично масло от Валериана в шепите си, разтъркайте длани, захлупете ги около носа и устата и вдишайте аромата.
 • Директна инхалация: капнете 1-2 капки етерично масло от Валериана върху парче плат, салфетка или арома бижу, дръжте го близо до лицето си и вдишайте аромата.
 • Инхалер: капнете 1-2 капки в тампона. Затворете плътно капачетата и използвайте при нужда.
 • Вана: 3-5 капки етерично масло от Валериана смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Главоболие и мигрена 

 • Разтривки: 2-4 капки етерично масло от Валериана смесете с 10-20 мл. базово масло. Масажирайте с кръгообразни движения слепоочията, областта около очните кухини, зад ушите и врата.

Болки в мускулите и ставите

 • Разтривки: смесете 3-6 капки етерично масло от корен на Валериана с 20 мл. базово масло, след което масажирайте сместа върху засегнатите участъци.
 • Компреси: 5-7 капки етерично масло от Валериана добавете в купа с топла вода. Сложете малка памучна кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезнените участъци.
 • Мехлеми: добавите 10 капки етерично масло от Валериана към 30 мл. базово масло.

Високо кръвно налягане

 • Разтривки: смесете 10 капки етерично масло от корен на Валериана и 20 мл. базово масло. Бавно втрийте сместа върху гърдите като масажирате чрез кръгови движения.
 • Директна инхалация: капнете 1-2 капки етерично масло от Валериана върху парче плат, салфетка или арома бижу, дръжте го близо до лицето си и вдишайте аромата.

Менопауза

 • Релаксиращи вани: 3-5 капки етерично масло от Валериана смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.
 • Аромалампа: добавете 3-6 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.

Сърдечно-съдови проблеми

 • Аромалампа: добавете 3-5 капки етерично масло в арома лампа или дифузер на 15 кв.м.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от корен на Валериана е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha