Био етерично масло Естрагон (5мл)

image930
image931
image932
image953

Био етерично масло Естрагон (5мл)

  0
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от естрагон Artemisia Dracunculus Oil


Цена: 12.90 лв.

Етерично масло от Естрагон се получава чрез парната дестилация на цялата билка Artemisia dracunculus. Характерезира се със специфичен силен билков пикантно-сладък аромат с деликатен нюанс на анасон.

Най-ценният компонент на органичното етеричното масло от Естрагон е евгенолът. Именно той придава на етеричното масло този специфичен аромат. На него се дължат лечебните свойства на етеричното масло от Естрагон: обезболяващо, спазмолитично, антимикробно, потогонно, диуретично, антиалергично, антиревматично, стимулиращо, противоглистно и газогонно.

Етеричното масло от Естрагон има редица приложения в стоматологията ‒ при пулпити, кариеси, пародонтози и заболявания на устната лигавица. Благодарение на своите мощни противовъзпалителни, антибактериални и анестетични свойства, то се използва в денталната медицина като локална упойка при хирургически интеревенции в устната кухина или като антисептик при зъбобол. Проучвания са установили, че то е толкова ефективно, колкото бензокаинът при изтръпване от болка.

Био етеричното масло от Естрагон е отличен храносмилатерен тоник. Има потенциал да помогне на организма да поддържа нормална перисталтика, когато храносмилателната система е подложена на стрес или когато храносмилателният тракт не функционира правилно. Ускорява храносмилането, като стимулира секрецията на храносмилателни сокове в стомаха, което спомага разграждането на храната, стимулира перисталтиката на червата и улеснява движението на храна през целия храносмилателен тракт. Изследователите теоретизират, че евгенолът действа върху чувствителните към стрес области от мозъка като насърчава балансираните нива на хормони, отговарящи за стреса, което помага да се поддържа правилно функционирането на стомашно-чревния тракт. Етеричното масло от Естрагон се използва и като билково лекарство при бактериален свръхрастеж в тънките черва.

Натуралното етерично масло от Естрагон се е утвърдило като едно отлично противоглистно средство и мощен естествен антисептик, ефективен срещу патогенните бактерии и паразити. Използва се масово в помощ на противопаразитната терапия.

Органичното етеричното масло от Естрагон е мощен спазмолитик, благодарение отново на високата си концентрация на естрагол. Облекчава мускулните и диафрагмалните спазми ‒ отлично помага при хълцане. При простудни заболявания етеричното масло от Естрагон е безценно, защото успокоява пристъпите на спазмолитичната кашлица. Полезно е при крампи и се препоръчва да се включи при масаж на мускулите. Помага също и при разширени вени.

Чистото и натурално етерично масло от Естрагон има антихистаминови свойства. Използва се за борба с ефектите на хистамина в организма, който е основната субстанция, образувана от организма при алергична реакция. Етеричното масло от Естрагон помогна за облекчаване на симптоми като ринит, уртикария, конюнктивит и екзема. То е отлично помощно антиалергично средство при пристъпи на сезонни алергии.

Хипогликемичният ефект на органичното етеричното масло от Естрагон го прави естествена допълнителна алтернативна терапия за пациенти преди диабет и за пациенти с лека форма на диабет, контролирани с упражнения и диета.

Ароматът на етеричното масло от Естрагон освежава, ободрява ума, държи съзнанието будно, енергизира организма, стимулира душевните и творческите сили, действа стимулиращо. Помага за преодоляване на стреса и за освобождане от потиснатия гняв и натрупаното напрежение.

 • Ободрява ума и енергизира организма.
 • Помага за преодоляване на стреса и за освобождане от потиснатия гняв.
 • Облекчава симптомите, свързани със сезонните алергии.
 • Облекчава мускулни и диафрагмални спазми.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ

Безпокойство, нервно напрежение

 • Аромалампа: добавете 2-3 капки етерично масло в аромалампа или дифузер на 15 кв.м.
 • Вана: 3-5 капки етерично масло от Естрагон смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.
 • Директна инхалация: разредите 1 капка етерично масло от Естрагон към 5 капки базово масло и втрийте в китките.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Респираторни заболявания

 • Разтривки: 2-4 капки етерично масло от Естрагон смесете с 10-20 мл. базово масло. Масажирайте по протежение на гръбначния стълб.

 

Ревматизъм, мускулни спазми и болки, лошо кръвообращение

 • Разтривки: смесете 3-6 капки етерично масло от Естрагон с 20 мл. базово масло, след което масажирайте сместа върху засегнатите участъци.
 • Компреси: 3-5 капки етерично масло от Естрагон добавете в купа с топла вода. Сложете малка памучна кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезнените участъци.

 

Зъбобол

 • Локално приложение: добавете от 2 до 3 капки етерично масло от Естрагон към 1 чаена лъжица  кокосово масло. Потопете памуче в приготвената смес и го нанесете директно върху болезнената зона. Оставете го да подейства за известно време, докато болката намалее, след което го изплюйте.
 • Балсам: смесете 2 капки етерично масло от Естрагон, 2 капки етерично масло от Тамян с 1 чаена лъжичка кокосово масло.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от Естрагон е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha