Кайсиеви ядки - 100% натурално биологично масло (100мл)

image1089

Кайсиеви ядки - 100% натурално биологично масло (100мл)

  2
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Биологично масло от кайсиеви ядки Prunus Armeniaca Kernel Oil


Цена: 14.90 лв.

Био маслото от Кайсия се получава чрез студено пресоване на ядките на плодовете на кайсиевото дърво Prunus armeniaca. Има подчертан приятен плодов аромат, течна и лека текстура със златисто кафяв деликатен нюанс.

Органичното масло от Кайсиеви ядки е естeствено богатство за красота и здраве. Съдържа уникална комбинация от Омега-6 и Омега-9 ненаситени мастни киселини, които са много важни за човешкото здраве.

Олеиновата Омега-9 мастна киселина има антиоксидантни свойства, участва в състава на клетъчните мембрани, където възпрепятства усвояването на наситените мастни киселини, отговорни за редица заболявания. В същото време, олеиновата киселина стимулира клетъчните рецептори за „лошия” холестерол, намалява нивата му в кръвта и предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Линоловата Омега-6 мастна киселина има мощно противовъзпалително действие, подпомага кожната регенерация, овлажнява кожата, активира защитните функции и помага при сърбежи и възпаления. Доказани са защитните свойства на линоловата киселина при ултравиолетово и рентгеново облъчване. Тя блокира мастния растеж и значително увеличава скоростта на изгаряне на мазнините. Линоловата киселина се грижи за здрава и нормално функционираща имунна система.

Ненаситените мастни киселини в състава на Био маслото от Кайсия създават специална бариера около кожата и лигавиците, която предпазва от патогенна микрофлора, подхранват дермата отвътре, регенерират структурни увреждания в клетъчните мембрани и блокират възпалителните процеси.

Едно от най-ценните характеристики на органичното масло от Кайсия е, че има високо съдържание на Витамин В17, известен като амигдалин, който се смята за мощен природен съюзник в борбата с раковите заболявания. Изследванията сочат, че това се постига чрез създаването на циановодород, който се освобождава в тъканите на организма, под действието на витамина. Това съединение атакува и в последствие разрушава раковите клетки, без да разрушава здравата тъкан.

Органичното масло от Кайсия е богато на витамини Е, С и А, които предпазват от оксидативен стрес и UV лъчи. Имат естествена слънцезащитна функция – действат като слънчев протектор за кожата. Органичното масло от Кайсиеви ядки е естествен метод за възстановяване на кожата по време на и след слънчеви бани или при студено време и може да се използва при изгаряния, защото подпомага бързата регенерация на увредената кожа.

Маслото от Кайсиеви ядки съдържа в естествен вид голямо количество витамин F, който стимулира активността на различни физиологични и биохимични процеси в организма. В случай че липсва се появява, умора, сънливост и лошо настроение.

Кайсиевото масло има високо съдържание на бета каротин, който в организма се трансформира във витамин А. Поради изключителното му значение за ретината, Витамин А е наречен „ретинол”. Една от най-важните му функции е подкрепата на растежа на клетките и клетъчното делене. По този начин той се оказва жизнено значим за организма като цяло. Това му е спечелило името „витамин на растежа”. Органичното масло от Кайсия подобрява очното здраве и понижава риска от макулна дегенерация, която е сред основните причини за загуба на зрението при възрастни.

Маслото от Кайсиеви ядки е oсобено подходящо средство срещу бръчки ‒ не само защото подпомага образуването на колаген и хидратира кожата, но и защото в него се съдържа природен восък, който действа подобно на филтър. Подходящо е и за околоочния контур, като при редовно нанасяне и ежедневна грижа, благоприятства тази деликатна зона и спомага за намаляването на фините мимически бръчки, намалява подпухналостта и редуцира тъмните кръгове. То е незаменим дар срещу признаците на стареенето.

 • Подходящо за нормална, суха, зряла и чувствителна кожа
 • Омекотява, овлажнява и подхранва  кожата
 • Абсорбира се лесно и попива в дълбочина
 • Успокоява зачервени и възпалени кожни участъци, вкл. сърбеж, причинен от екзема
 • Има естествена слънцезащитна функция
 • Подобрява тена, придавайки му здравословен естествен блясък
 • Подобрява локалното кръво- и лимфообращение
 • Подпомага естествената регенерация на клетките и тъканите
 • Намалява фините мимически бръчки и подпухналостта
 • Редуцира тъмните кръгове под очите
 • Подпомага по-лесното разплитане на косата
 • Подхранва космените фолукули, насърчавайки растежа на нова по-здрава коса.

 

Маслото от Кайсиеви ядки има сгряващо действие и е предпочитано за масаж на тялото, тъй като се абсорбира много добре от кожата без да предизвиква алергични реакции, попива в дълбочина и придава кадифена мекота на кожата. Когато се ползва за масажни цели пoмaгa пpи влoшeнo кpъвooбpaщeниe и paзтягaнe нa мycкyлите от тpeниpoвки, бързо подобрява локалното кръво- и лимфообращение, което спомага за възстановяване на тургора на кожата, тонизира и  стимулира естествените жизнени функции. Органичното масло от Кайсия може да се прилага локално, като овлажнител или да се използва като база за смеси с етерични масла.

 

Коментари

 • author
  Ralf Rollschmidt — 

  Spitzenqualität!

 • author
  Елена — 

  Страхотно е за масаж на тяло - особено при суха кожа. Ползвам го и за лице - много съм доволна.

Оставете коментар


   captcha