Конопено семе - 100% натурално биологично масло (250мл)

image1497
image1498

Конопено семе - 100% натурално биологично масло (250мл)

  0
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Биологично масло от конопено семе Cannabis Sativa Seed Oil


Цена: 29.90 лв.

Био маслото от Конопено семе е мастно растително масло, което се получава чрез студено пресоване на семена на растението Cannabis Sativa. Притежава богат орехов вкус и има зеленикав оттенък, който се дължи на високата концентрация на хлорофил. Маслото от Kонопено семе не съдържа психоактивното вещество тетрахидроканабинол (THC).

В състава на Конопеното масло се съдържат около 80% полиненаситени мастни киселини (добри мазнини) и само 10 % от по-малко желаните наситени мастни киселини. Счита се за най-ненаситеното масло, получено от царството на растенията.

Уникалната концентрация на незаменими мастни киселини в Био маслото от Конопено семе е това, което го прави толкова специално. Известно е като „Най-добре балансираното масло от природата“, поради факта, че съдържа перфектно балансирано съотношение Омега-6 (линолова / LA) към Омега-3 (алфа-линоленова / LNA) мастни киселини. Поддържането на оптималното съотношение на тези киселини в диетата е много важно за здравословното хранене на хората.

Освен това съдържа Омега-9 мастни киселини и е богато на микроелементи, витамини Е, С, В1, В2, В3 и В6, макроминерали, биоактивни ензими и мощни антиоксиданти. В действителност конопеното студенопресовано масло може да осигури всички онези нужди на човешкото тяло, които то не може само да произведе.

Незаменимите мастни киселини са жизненоважни за организма, за правилното функциониране и развитие на мозъка и нервната система, за растежа и поддържането на здрава структура на клетъчните мембрани. Те предотвратяват разрушаването на миелиновата обвивка на нервните клетки. Поради тази причина маслото от Конопено семе има положително влияние върху хора, страдащи от болестта на Алцхаймер, множествена склероза, болестта на Паркинсон и инсулт.

Омега-3 и Омега-6 мастните киселини играят важна роля в имунната дейност и регулацията на чревната флора, като по този начин изграждат естествена бариера срещу микроби и увеличават устойчивостта на кожата. Тези основни мастни киселини намаляват нивата на лошият холестерол в кръвта и така спомагат за предотвратяване на сърдечни заболявания. Маслото от семената на Коноп може да покаже огромен потенциал при лечението на сърдечно-съдови заболявания.

Маслото от Конопено семе съдържа гама-линолова киселина (GLA), която е необходима за синтеза на простагландини – това са съединения, идентични на хормоните, които спомагат за изграждане на мускулите, контролират възпалението, телесната температура и са жизненоважни за други функции на тялото. Специалистите твърдят, че допълването с GLA може да подобри здравето на хормоните и да намали симптомите, свързани с ПМС, като менструални крампи.

Според проведени проучвания, Био маслото от Конопено семе може да повлияе пряко върху секрецията на кортизол. В резултат на което се намаляват симптоми като покачване на тегло, тревожност и промени в настроението.

Аминокиселината аргинин в Био маслото от Конопено семе допринася за производството на азотна киселина, която отпуска и разширява кръвоносните съдове, което може да намали кръвното налягане и да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Измежду многото възможни употреби на маслото от Коноп за пряко лечение, ефикастността му в лекуването на атопичен дерматит (екзема) е една от най-обещаващите. Био маслото от Коноп укрепва кожата и я прави устойчива на бактериални и гъбични инфекции. Есенциалните мастни киселини в маслото действат като вътрешен овлажнител, помагайки за облекчаване на симптомите на екзема.

„Зеленото злато“, както е наречено маслото от Коноп, помага в борбата с тревожността и безпокойството. Според проучвания, маслото от Коноп може да помогне като намалява стреса и физиологичните ефекти на тревожност, като например повишената сърдечна честота.

Конопеното масло е вкусно и полезно, придава деликатен и пикантен вкус на много ястия. Може да се използва за приготвяне на салати и всякакви зеленчукови ястия. Конопеното масло се използва предимно като хранително масло и хранителна добавка.

Всички тези доказани ползи от употребата на Био маслото от Коноп го превръщат в откритието на 21-ви век. То е напълно природно средство, което има потенциал да лекува всякакъв вид заболявания – както физически, така и психически. Макар и останалите му области на употреба все още да са в процес на изследване, доказаните му ползи за човешките организъм и психика вдъхват надежда за по-добро бъдеще на целия човешки вид.

  • Повишава имунитета.
  • Намалява риска от сърдечно-съдови болести.
  • Помага при лечение на кожни заболявания като невродермит (екзема).
  • Насърчава възстановяването на защитната бариера на кожата.
  • Подпомага нормалната функция на нервната система и мозъка.
  • Регулира хормоналния баланс преди, по време на и след менопауза.
  • Понижава нивата на вредния холестерол.
  • Допринася за ускоряване на метаболизма и редуцира наднорменото тегло.
  • Помага да се предотврати натрупването на плака в кръвоносните съдовете.
  • Въздейства положително на емоционално ниво, намалява страха и тревогата.

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha