Био етерично масло Кедър (10мл)

image1910
image1911
image1912
image1913
image2107
image2108

Био етерично масло Кедър (10мл)

  1
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Кедър Cedrus Atlantica Bark Oil


Цена: 11.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Заземява и повишава концетрацията
 • Помага за намаляване на целулита
 • Помага при кръгов косопад (алопеция ареата)

 

Аромат: Дървесен, топъл, балсамов

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Дървесина и кора

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Алфа-Химахален, Бета-Химахален, Гама-Химахален и Куркумен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- силно епителизиращо (ускоряващо заздравяването на рани)

- лимфотоник (стимулиращо и пречистващо лимфата)

- липолитик (изгарящо мазнините)

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ КЕДЪР

Ако искате да създадете своя собствена етерична смес с масло от кедър, помислете за комбинирането му с розмарин, градински чай, мащерка, мандарина, хвойна, канела, нероли, роза, сладък портокал, джинджифил и лайм.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ КЕДЪР

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от кедър може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Помага за намаляване на целулита
 • Подобрява здравето на кожата
 • Бори се с косопада
 • Изостря фокуса и концентрацията
 • Действа като естествен репелент

 

АТЛАСКИ КЕДЪР – МАЛКО ИСТОРИЯ

Атлаският кедър е разпространен в планините на Алжир и Източните части на Мароко (Атласките планини и Риф). Този вид достига височина 40-50 метра при благоприятни климатични условия и нормална среда за развитие. Спада към групата на високите дървесни видове. Още по-впечатляващо е, че в природата атлаският кедър може да живее до хиляда години, без да губи своето величие. Способни да устоят дори на най-суровите и мощни стихии, кедровите дървета са се превърнали в истински символ на мъдрост, сила и закрила. В древността дървесината на кедъра се е използвала в Близкия и Среден Изток за построяването на убежища, храмове и дворци. Тя е била използвана за изграждането на храма на Соломон в Йерусалим. В миналото саркофазите на фараоните са правени от кедрово дърво. Етеричното масло, извлечено от дървото, се е използвало за направата на лекарства против кашлица и антисептични мехлеми. Има предположения, че етеричното масло от кедър се е използвало от египтяните в ритуалите на балсамиране. През Средновековието кедровата дървесина е била много популярна сред дърводелците. Те са правили сандъци от нея, които се използвали за съхранение на вълна и дрехи. Използвали са наситеният аромат на кедъра като естествен гонител на молци и други насекоми. Днес могат да бъдат намерени много ароматизатори за гардероб с масло от кедър. В наши дни маслото от кедрово дърво набира все по-голяма популярност сред ароматерапевтите, защото доказано предоставя дълъг списък от ползи за здравето.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ КЕДЪР

Етеричното масло от кедър има успокояващ ефект и създава усещане за уют и топлина. Има силата да подобрява вида и здравето на кожата. Особено ефективно е в борбата с целулита, защото стимулира метаболизма на клетките и разгражда мастните депа.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ КЕДЪР

Проучване установява, че етеричното масло от кедър е много добра алтернатива на други антибактериални средства и е ефективно средство за контролиране на бактериите и гъбичките, причиняващи инфекции.

Научно изследване открива, че ароматът на масло от кедрово дърво може да повлияе положително на поведенческите и психологически симптоми на болестта на Алцхаймер.

Изследванията на д-р Тери С. Фридман и екипът му при пациенти с дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD) заключават, че маслото от кедър може да бъде много полезно като адювантна терапия. Тъй като маслото от кедрово дърво има висока концентрация на сесквитерпени, които съставляват 50% от неговите компоненти, то може да подобри оксигенацията на мозъчните клетки, респ. мозъчната активност.

Извлечено от кедровото дърво етеричното масло се използва за лечение на косопад и пърхот. Това е едно от етеричните масла, за които в дългосрочно експериментално проучване е доказано, че е ефективно за лечение на алопеция ареата.

Клинично проучване, отразено в Archives of Dermatology показва, че използването на смес от етеричните масла от мащерка, розмарин, лавандула и кедър е доказано ефективно при лечението на алопеция ареата. При ежедневен масаж с маслата в комбинация с носещо масло на скалпа, заболелите подобряват значително растежа на косата. Тази смес се прилага всеки ден в продължение на седем месеца.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КЕДЪР И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Помага за намаляване на целулита

Благодарение на своите липолитични и лимфотонизиращи свойства, етеричното масло от кедър може да се използва в масажни смеси за борба с целулита. Можете лесно да си приготвите отличен натурален лек за ежедневна употреба у дома. Разредете пет капки етерично масло от кедър в 20 мл. базово масло (напр. масло от сладък бадем) и масажирайте бедрата си поне 5 минути. Правете този ритуал няколко пъти седмично върху засегнатите от целулит зони.

Подобрява здравето на кожата

Маслото от кедрово дърво може да лекува възпаление на кожата и да подобрява състоянието при акне и екзема. Намалява лющенето на кожата и успокоява раздразнената кожа. За да подобрите здравето на кожата при екзема и акне, добавете 2 до 3 капки масло от кедрово дърво към лосион или масажирайте директно върху кожата, след като го разредите с базово масло. Като алтернатива опитайте с успокояваща вана - просто добавете 2 или 3 капки в топла вана и се наслаждавайте!

Бори се с косопада

Етеричното масло от кедър може да стимулира космените фоликули и да увеличи кръвообращението на скалпа, което от своя страна насърчава растежа на косата и намалява косопада. Ароматерапевтите препоръчват маслото от кедър при загуба на коса, изтъняване на косата и различни видове алопеция. Един от начините да се възползвате от тази възможна полза е да добавите няколко капки масло от кедър към шампоана или балсама си. Или просто да масажирате 4-5 капки масло от кедър разредени с 20 мл. носещо масло (напр. бадемово или кокосово масло) в скалпа и да го оставите да престои 20 минути преди изплакване.

Изостря фокуса и концентрацията

Вдишването на масло от кедрово дърво може да подобри фокуса и да намали симптомите на хиперктивно разстройство. Проучване на д-р Тери Фридман, включващо деца с хиперктивно разстройство демонстрира, че вдишването на смес, съдържаща масло от кедрово дърво в продължение на 30 дни, показва значителни подобрения.

Действа като естествен репелент

Известно е, че β-химахаленът, основният компонент на маслото от кедър, има инсектицидни свойства, благодарение на което маслото от кедър може да бъде използвано като натурален репелент. Нанасяйте маслото от кедър топикално (разредено в базово масло), за да прогоните комарите, мухите, жилещите идруги насекоми. Друга възможност е да добавите към вода и да пръскате върху мебели, легла и дрехи, за да държите вредителите далеч. За да се предпазите от молци, капнете 5 капки масло от кедър върху памучни топкии ги поставете в гардероба, на закачалите или в кутиите за съхранение.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КЕДЪР

Арома бленд против косопад

Редовното масажиране с масло от кедър предотвратява косопада и укрепва косата, като доставя повече хранителни вещества на скалпа. Смесете 5 капки масло от кедър и 5 капки масло от розмарин с бадемово масло и масажирайте скалпа. Оставете да действа поне 20 минути, преди да изплакнете косата. Правете това два пъти седмично за най-добри резултати.

 • 5 капки етерично масло от кедрово дърво
 • 5 капки етерично масло от розмарин
 • 30 мл. бадемово масло

 

Спрей-репелент против насекоми

 • 50 мл. вода от хамамелис
 • 5 капки етерично масло от кедър
 • 3 капки етерично масло от евкалипт
 • 4 капки лимонова чубрица

За да си направите естествен репелент срещу насекоми, капнете етеричните масла директно в бутилката на водата от хамамелис, разклащайте добре преди всяка употреба. Не забравайте да използвате спрея преди да излезете на открито.

 

Аромабленд за изостряне на фокуса

Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 2 капки етерично масло от кедър
 • 2 капки етерично масло от хвойна
 • 2 капки етерично масло от грейпфрут
 • 2 капки етерично масло от черен пипер

 

Аромабленд за заземяване

Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 3 капки етерично масло от кедър
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 1 капка етерично масло от пачули

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от кедър е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, кърмене или ако страдате от хронични заболявания! Тъй като етеричното масло от кедър може да стимулира менструалния цикъл, бременните жени трябва да избягват употребата му. Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Помага за намаляване на целулита
 • Подобрява здравето на кожата
 • Бори се с косопада
 • Изостря фокуса и концентрацията
 • Действа като естествен репелент

Аромабленд за изостряне на фокуса

Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 2 капки етерично масло от кедър
 • 2 капки етерично масло от хвойна
 • 2 капки етерично масло от грейпфрут
 • 2 капки етерично масло от черен пипер

 

Аромабленд за заземяване

Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 3 капки етерично масло от кедър
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 1 капка етерично масло от пачули

 

Арома бленд против косопад

Редовното масажиране с масло от кедър предотвратява косопада и укрепва косата, като доставя повече хранителни вещества на скалпа. Смесете 5 капки масло от кедър и 5 капки масло от розмарин с бадемово масло и масажирайте скалпа. Оставете да действа поне 20 минути, преди да изплакнете косата. Правете това два пъти седмично за най-добри резултати.

 • 5 капки етерично масло от кедрово дърво
 • 5 капки етерично масло от розмарин
 • 30 мл. бадемово масло

 

Спрей-репелент против насекоми

 • 50 мл. вода от хамамелис
 • 5 капки етерично масло от кедър
 • 3 капки етерично масло от евкалипт
 • 4 капки лимонова чубрица

За да си направите естествен репелент срещу насекоми, капнете етеричните масла директно в бутилката на водата от хамамелис, разклащайте добре преди всяка употреба. Не забравайте да използвате спрея преди да излезете на открито.

Коментари

 • author
  Боряна — 

  При всякакви нужди. Много ми е полезен за дихателните пътища. Много чисто масло.

Оставете коментар


   captcha