Био етерично масло Тамян (Африкански) (5мл)

image1926
image1927
image1928
image1929
image2121
image2122

Био етерично масло Тамян (Африкански) (5мл)

  0
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Тамян Boswellia Carterii Oil


Цена: 16.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Укрепва имунната система
 • Помага за справяне с чувство на мъка и тъга
 • Облекчава болка и оток

 

Аромат: Топъл, дървесен, смолист, заземяващ

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Смола

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Алфа-пинен, Лимонен, Мирцен, Бета-кариофилен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- противовъзпалително

- отхрачващо

- имуномодулиращо

- подобряващо настроението

- епителизиращо

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ТАМЯН

Етеричното масло от тамян се съчетава добре с бергамот, кедър, салвия скларея, кориандър, бял бор и бяла ела. Можете също така да смесите маслото от тамян с етерични масла от лайм, лимон, портокал и грейпфрут, за да създадете перфектната ароматна смес.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ТАМЯН

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от тамян е полезно като допълнително средство за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Спомага за борба с болката и възпалението на ставите
 • Може да има положителен ефект при лечение на рак
 • Може да облекчи симптомите при астма и бронхит
 • Повишава настроението
 • Подобрява младостта и здравето на кожата

 

ТАМЯН – МАЛКО ИСТОРИЯ

Неслучайно популярно като „Царят на етеричните масла“, тамянът е ароматна дървесна смола с много ценни качества и изключителна история. Тамянът е красиво, невисоко дърво или храст с гъста корона и бели или бледорозови цветове. Смолата се добива, като се правят разрези в кората на дървото, които позволяват на сока да изтече и да се втвърди в така наречените „сълзи“. Тези сълзи се събират, почистват и използват за производството на етерично масло. Етеричното масло от тамян се получава чрез парна дестилация на дървесната смола. Английската дума за тамян „Frankincense" произлиза от старофренското име „franc encens“, което означава „висококачествен аромат“. Думата „franc“ на старофренски означава „благороден“ или „чист“. Използването на тамян за духовни, религиозни и медицински цели датира от древните цивилизации. Той е бил от голямо значение за древните египтяни, които са го използвали предимно за балсамиране и за обредни ритуали. Смолите Босвелия са били широко използвани в религиозни практики в Римската империя, където християнството е било  официална религия на империята

Знаете ли, че тамянът е споменат в Библията и други свещени книги като един от трите дара (заедно със злато и смирна) от влъхвите, които получава новороденият Иисус Христос? Тамянът се споменава повече от 140 пъти в Библията, както и в Корана. Използван и ценен от вавилонци, гърци, римляни и египтяни, тамянът е символ на чистота и безсмъртие. Днес се използва за намаляване чувството на безпокойство, намаляване на болката и възпалението, стимулиране на имунната система и дори като адювантно лечение за някои видове тумори.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ТАМЯН

Ароматът на етеричното масло от тамян успокоява душата и омиротворява духа. На емоционално ниво, това е природно средство, от което се нуждаете, за да се почувствате здраво стъпили на земята и да сте по-внимателни. На физическо ниво, етеричното масло от тамян укрепва имунната система, поддържа здравето на кожата и помага при респираторни заболявания. Ако търсите етерично масло, което може да хармонизира ума и тялото, помислете за тамян.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ТАМЯН

Научни изследвания предполагат, че етеричното масло от тамян убива раковите клетки на гърдата и потиска агресивността и растежа на тумора. Проучване от 2020 г. установи, че ацетил-11-кето-β-босвелиевата киселина (AKBA) в тамяна има огромен потенциал за лечение на рак. Изследването заключава, че босвелиевата киселина има потенциала да се бори с недребноклетъчният рак на белия дроб чрез спиране на клетъчния цикъл, предизвикване на смърт на раковите клетки и потискане на туморогенезата.

Научно обосновани твърдения относно имуномодулиращите свойства на маслото от тамян идват от международното списание Phytomedicine. Изследователската статия съобщава, че босвелиевите киселини имат благоприятен ефект при някои хронични възпалителни заболявания като ревматоиден артрит, бронхиална астма, остеоартрит и болест на Crohn.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ТАМЯН И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Спомага за борба с болката и възпаление на ставите

За да намалите възпалението и да облекчите болките в ставите и мускулите, свързани със състояния като артрит и остеоартрит, масажирайте маслото от тамян върху болезнената област. Използвайте бадемово или конопено масло като основа за разреждане на маслото от тамян.

Може да има положителен ефект при лечение на рак

Доказано е, че маслото от тамян помага в борбата с клетките на специфични видове рак, като например рак на млечната жлеза и белия дроб. Може да повиши радиационната чувствителност на раковите клетки на белия дроб, които са по-устойчиви на радиация. Учени от Китай са анализирали цялостните противоракови ефекти на маслото от тамян и смирна. Лабораторните проучвания са установили, че комбинацията от етерично масло от тамян и смирна силно влияе върху туморните линии на рака на гърдата.

Може да облекчи симптомите при астма и бронхит

Етеричното масло от тамян може да помогне за изчистване на слузта в белите дробове. Действа като отхрачващо средство и има противовъзпалителен ефект на носните проходи. Някои изследвания предполагат, че босвелиевата киселина също може да има роля при лечението на астма. За облекчаване на симтоми на респираторни заболявания, поставете 5 капки етерично масло от тамян в дифузер и вдишвайте в продължение на 5 минути или втрийте 2 капки, разредени в базово масло, директно върху гърдите си.

Повишава настроението

Маслото от тамян успокоява ума и създава усещане за мир и спокойствие. Помага при молитва, духовни и йога практики, медитация и упражнения за релаксация. Ароматерапевтите го изпозлват за справяне с чувство на мъка и тъга. Ароматът на тамян – свеж, балсамов, топъл и дървесен – е особено полезен за подобряване на умствената устойчивост, чувството за самоприемане и за постигане на мир и връзка със себе си. Когато се почувствате изгубени и безцелни сред хаоса на съвременното общество, ободряващият аромат на тамян ще ви помогне да се почувствате свързани със заобикалящата ви среда и ще успокои сърцето и душата ви.

Подобрява младостта и здравето на кожата

Благодарение на свойствата си за обновяване на клетките, маслото от тамян е идеално за допълване на вашата грижа срещу стареене на кожата и изглаждане на повърхностните бръчки. Освен това може да се използва за облекчаване на възпалителни кожни състояния като слънчево изгаряне и розацея. Маслото от тамян успокоява засегнатите зони и възстановява здравето на епидермиса. Проучване от 2017 г. изследващо биологичната активност на етеричното масло от тамян в клетките на човешката кожа, предполага, че тамянът намалява риска от белези по време на зарастване на рани. Благодарение на антипролиферативния си ефект, маслото от тамян може да допринесе за по-добро и по-бързо заздравяване на рани. Проучването заключава, че маслото от тамян силно влияе на сигналните пътища, свързани с ремоделирането на тъканите.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ТАМЯН  

Успокояващ бленд, обогатен с етерично масло от тамян

Чувствате ли се хронично стресирани и претоварени от всичко, което ви се случва? Чувствате ли, че сте загубили връзка с вътрешния си свят и умът ви е измъчван от негативни мисли? Отделете малко време и опитайте тази успокояваща смес, изпълваща вас и вашият дом с мир и спокойствие.

Смесете:

 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от смирна
 • 2 капки етерично масло от лавандула
 • 2 капки етерично масло от портокал

 

Арома бленд „Дишай свободно“ 

Страдате ли от настинка? Кашляте ли, кихате ли или може би дори имате секрети от носа? Ако имате симптоми на настинка или грип и искате да дишате свободно използвайте тази смес с масло от тамян и ще бъдете благодарни!

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от евкалипт
 • 1 капка етерично масло от мащерка
 • 1 капка етерично масло от исоп

 

Масло за грижа за лицето

Искате ли да включите маслото от тамян във вашите ритуали за красота? Със своите противовъзпалителни и регенериращи свойства, маслото от тамян е идеално за третиране на бръчки, неравномерен тен и петна по кожата. Опитайте тази бърза и лесна рецепта за домашна козметика с етерични и базови масла за истинско премиум изживяване.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от тамян
 • 3 капки етерично масло от роза
 • 2 капки етерично масло от безсмъртниче
 • 50 мл. масло от кайсиеви ядки
 • 50 мл. масло от сладък бадем

 

Чудотворен лосион за кожа

Ако страдате от суха или сърбяща кожа, която има нужда от хидратация, за да поддържа своя оптимален воден баланс, то тази рецепта е за вас. Опитайте това натурално средство, за да осигурите на кожата си интензивна хидратация, здраве и блясък.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от лайка
 • 30 гр. кокосово масло

 

Арома бленд за намаляване на възпалението и болката

Възпалителните изменения в ставите на човешкото тяло при артрит, често водят до мъчителни, изтощителни и неприятни симптоми, съпроводени с  проявата на болка, скованост и дискомфорт. Често това болестно състояние може да доведе до ограничен обхват на движение. И когато обхватът на движение е ограничен, може да бъде трудно или болезнено да изпълнявате ежедневни задачи като носене на неща, грижа за себе си и дори ходене. Опитайте тази лесна домашна рецепта с естествени съставки.

Смесете:

 • 20 капки етерично масло от тамян
 • 20 капки етерично масло от смирна
 • 10 капки етерично масло от джинджифил
 • 100 мл. масло от конопено семе

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от тамян е високо концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избегвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 

 

 • Спомага за борба с болката и възпалението на ставите
 • Може да има положителен ефект при лечение на рак
 • Може да облекчи симптомите при астма и бронхит
 • Повишава настроението
 • Подмладява суха и зряла кожа

 

Успокояващ бленд, обогатен с етерично масло от тамян

Чувствате ли се хронично стресирани и претоварени от всичко, което Ви се случва? Чувствате ли, че сте загубили връзка с вътрешния си свят и умът Ви е измъчван от негативни мисли? Отделете малко време и опитайте тази успокояваща смес, изпълваща домът Ви с мир и спокойствие.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от тамян
 • 3 капки етерично масло от смирна
 • 2 капки етерично масло от лавандула
 • 2 капки етерично масло от портокал

 

Арома бленд „Дишай свободно“ 

Страдате ли от настинка? Кашляте ли, кихате ли или може би дори имате секрети от носа? Ако имате симптоми на настинка или грип и искате да дишате свободно използвайте тази смес с масло от тамян и ще бъдете благодарни!

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от евкалипт
 • 1 капка етерично масло от мащерка
 • 1 капка етерично масло от исоп

 

Масло за грижа за лицето

Искате ли да включите маслото от тамян във Вашите ритуали за красота? Със своите противовъзпалителни и регенериращи свойства, маслото от тамян е идеално за третиране на бръчки, неравномерен тен и петна по кожа. Опитайте тази бърза и лесна рецепта за домашна козметика с етерични и базови масла за истинско премиум изживяване.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от тамян
 • 3 капки етерично масло от роза
 • 2 капки етерично масло от безсмъртниче
 • 50 мл масло от кайсиеви ядки
 • 50 мл масло от сладък бадем

 

Чудотворен лосион за кожа

Ако страдате от суха или сърбяща кожа, която има нужда от хидратация, за да поддържа своя оптимален воден баланс, тази рецепта е за Вас. Опитайте това натурално средство, за да осигурите на кожата си интензивна хидратация, здраве и блясък.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от лайка
 • 30 гр. кокосово масло

 

Арома бленд за намаляване на възпалението и болката

Възпалителните изменения в ставите на човешкото тяло при артрит, често водят до мъчителни, изтощителни и неприятни симптоми, съпроводени с  проявата на болка, скованост и дискомфорт. Често това болестно състояние може да доведе до ограничен обхват на движение. И когато обхватът на движение е ограничен може да бъде трудно или болезнено да изпълнявате ежедневни задачи като носене на неща, грижа за себе си и дори ходене. Опитайте тази лесна домашна рецепта с естествени съставки.

Смесете:

 • 20 капки етерично масло от тамян
 • 20 капки етерично масло от смирна
 • 10 капки етерично масло от джинджифил
 • 100 мл масло от конопено семе

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha