Био етерично масло Иланг-иланг (10мл)

image1974
image1975
image1976
image1977
image2103
image2104

Био етерично масло Иланг-иланг (10мл)

  0
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Иланг-иланг Cananga Odorata Flower Oil


Цена: 15.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Релаксира ума, тялото и духа
 • Действа като силен афродизиак
 • Добър за справяне с пигментации по кожата

 

Аромат: Цветен, сладък, леко пикантен, екзотичен

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Цвят

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

β-кариофилен, α-фарнезен, Геранил ацетат, Бензил бензоат, Линалол

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- спазмолитично

- седативно

- хипотензивно

- обезболяващо

- афродизиак

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ

Съчетава се перфектно с други флорални и екзотични етерични масла, като  бергамот, черен пипер, копайба, нероли и кедър. Добре се допълва от етеричните масла от здравец и грейпфрут.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ

Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от иланг-иланг може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Успокоява ума и подобрява настроението
 • Може да понижи кръвното налягане
 • Служи като натурален афродизиак
 • Поддържа здравето на кожата
 • Помага за облекчаване на тревожността

 

ИЛАНГ-ИЛАНГ  МАЛКО ИСТОРИЯ

Знаете ли, че са необходими около 40 килограма свежи цветове иланг-иланг, за да се получи само един килограм от ценното етерично масло?

Родом от тропическите райони на Азия и Коморските острови, иланг-иланг е тропическо дърво с красиви ароматни звездовидни жълти цветове. В Малайзия цветове от иланг-иланг се използват в сватбени церемонии. Ароматните цветове от иланг-иланг се разпръскват върху леглото на младоженците през първата брачна нощ, за дълъг, щастлив и плодовид семеен живот. В Бали цветовете от иланг-иланг се използват и до днес за ароматизиране на шкафове, а в Тайланд ароматна смес с иланг-иланг често се използва след къпане. Що се отнася до значението на името на това красиво растение, има малко спорове. Някой смятат, че името произлиза от тагалогската дума „иланг“, която означава „пустош” (свързана с естествената му среда). В Индонезия иланг иланг означава „цвете от цветя“. Полинезийците наричат растението „цвете на любовта“. Извън всякакви спорове етеричното масло от иланг-иланг има опияняващ, чувствен и божествен аромат. Не забравяйте, че той присъства в един вечен и неустоим парфюм, а именно Chanel No 5. Иланг-иланг става популярен в Европа благодарение на френския ботаник Пиер Поавр. В началото на 20-ти век френските химици Карние и Решар откриват лечебните свойства на растението. Те разкриват, че маслото е ефективно средство при различни видове заболявания, включително малария, коремен тиф и чревни инфекции. Маслото от иланг-иланг притежава уникален релаксиращ ефект. Използва се като афродизиак, защото има стимулиращо еротично действие – усилва половото влечение и усещането за любов и чувственост.

Днес има повече научна литература, посветена на лечебните свойства и употребата на етеричното масло от иланг-иланг. Различни клинични тестове и проучвания показват, че маслото може да помогне при състояния като депресия, високо кръвно налягане и тревожност.  Последните клинични проучвания разкриват голямо разнообразие от биоактивни ефекти на етеричното масло от иланг-иланг, включително антимикробни, противовъзпалителни, антидиабетни и изсветляващи кожата ефекти.

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ

Диво, съблазнително и божествено маслото от иланг-иланг насърчава умствената и емоционална хармония. Често се използва за успокояване на емоционални състояния като гняв и ревност, депресия и тревожност. Поддържа кожата, косата и скалпа здрави. Благодарение на хипотензивните си свойства маслото от иланг-иланг е добър избор като спомагателно натурално средство за хора, страдащи от високо кръвно налягане. И не на последно място: Доверете се на аромата на маслото от иланг-иланг за стимулиране на страстта и сексуалната възбуда. Дори да не сте убедени в тези му свойства, просто се насладете на аромата, който ще ви очарова и плени!

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ

Проучване, имащо за цел да изследва ефектите от вдишването на етерично масло от иланг-иланг върху кръвното налягане и нивата на кортизол в слюнката, показа  значително намаляване на кортизола в слюнката при тестваната група в сравнение с плацебо групата. Направено е заключение, че вдишването на масло от иланг-иланг има незабавен и траен положителен ефект върху нивата на стрес и кръвното налягане.

Клинични изследвания показват, че етеричното масло от иланг-иланг има успокояващ, релаксиращ и хармонизиращ ефект върху тялото и ума. Признато е като „дълбок системен релаксант" за лечение на симптоми, свързани със стрес, напрежение и спазми, като същевременно успокоява мозъчните функции и увеличава парасимпатиковата активност. (Holmes P. Aromatica: Клинично ръководство за терапия с етерични масла – Том I. Пеещ дракон, Лондон, 2016 г.).

Етеричното масло от иланг-иланг значително намалява систоличното и диастоличното кръвно налягане, когато е оценено в проучване, включващо тестова група от 29 мъже. Също така намалява сърдечната честота и има седативен ефект при вдишване.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Успокоява ума и подобрява настроение

Маслото от иланг-иланг може да помогне за освобождаване от негативни мисли и отрицателни емоции като гняв, ниско самочувствие или ревност. Вдишването на масло от иланг-иланг може да има незабавно положително въздействие върху настроението и действа като естествен антидепресант. Дифузирайте 3-4 капки масло от иланг-иланг в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно капнете 1-3 капки върху парче памук за директно вдишване.

Може да понижи кръвното налягане

Етеричното масло от иланг-иланг поддържа кръвоносната система здрава, помага за регулиране нивата на кръвното налягане и предотвратяване на сърдечната аритмия. Добро правило е да използвате една капка етерично масло от иланг-иланг на супена лъжичка базово масло и да нанесете локално върху слепоочията или да вдишате директно от бутилката.

Служи като натурален афродизиак

Доказано е, че маслото от иланг-иланг действа като естествено средство против импотентност и помага за повишаване на либидото както при мъжете, така и при жените. Повишава самочувствието, романтиката и еротиката. Ароматът създава лека еуфория и разкрепостява чувствеността. За да извлечете ползите от етеричното масло, опитайте да добавите няколко капки към ваната или в масажни смеси и масажирайте слепоочията, китките или задната част на врата.

Поддържа здравето на кожата

Когато се прилага върху кожата, етеричното масло от иланг-иланг може да намали признаците на стареене, да възвърне здравия вид и виталния блясък на кожата. В допълнение, някои научни изследвания показват, че маслото от иланг-иланг може да помогне на организма на пациента в борбата с раковите клетки на кожата. Ето една бърза рецепта с две съставки, която можете да опитате у дома. Комбинирайте 2 капки етерично масло от иланг-иланг с 20 гр. студено-пресовано масло от шипка или от сладък бадем и нанасяйте върху лицето два пъти седмично.

Помага за облекчаване на тревожността

Проучване от 2018 г. заключава, че етеричното масло от иланг-иланг може да повлияе на метаболизма на хормонът на щастието – серотонин и да балансира нивата на хормонът на стреса – кортикостерон, в следствие на което да облекчи симптомите на емоционални разстройства като тревожностДобрата новина е, че маслото от иланг-иланг има по-скоро „балансиращ“, отколкото успокояващ ефект. Това означава, че може да ви успокои, без да ви прави по-мудни и сънливи.
 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ

Успокояващ масажен бленд

Създайте своя собствена масажна смес от етерично масло от иланг-иланг за облекчаване на стреса. Масажът е чудесен начин за отпускане на мускулатурата и освобождаване на напрежението. Тази ароматна комбинация насърчава по-добрата циркулация, облекчава напрежението, отпуска нервите и създава усещане за релакс, и в същото време ободрява. Масажирайте сместа в раменете, врата и гърба за успокояващо усещане.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 супени лъжици масло от шипка или сладък бадем

 

Арома бленд за вана

Насладете се на всички ползи на ароматерпевтична вана с масло от иланг-иланг. Ще ободрите сетивата си, ще си върнете баланса и ще намалите тревожността и стреса. За релаксиращо изживяване във ваната добавете няколко капки етерично масло от иланг-иланг, сандалово дърво и мандарина към топлата вода с английска сол. Перфектният начин да се отпуснете и да презаредите след дълъг ден. Смесете и изсипете във вана с топла вода:

 • 5 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 5 капки етерично масло от сандалово дърво
 • 5 капки етерично масло от мандарина
 • английска сол

 

Маска за коса с масло от иланг-иланг

За да запазите косата си здрава и блестяща, опитайте тази лесна рецепта с масло от иланг-иланг. Смесете 3 капки етерично масло от иланг-иланг с 2 супени лъжици бадемово масло и разбъркайте добре. Нежно втрийте в скалпа и оставете да действа 15 минути, преди да измиете с шампоан. Използвайте два пъти седмично.

 • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 супени лъжици бадемово масло

 

Бленд за намаляване на стреса

Ако се чувствате изтощени и тревожни, опитайте да разтворите няколко капки етерично масло от иланг-иланг в дома си, което ще ви помогне да се отпуснете. Можете също да смесите няколко капки с друго масло и да масажирате врата и китките си. Това също ще успокои всяко нервно напрежение. Опитайте да смесите етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 капки етерично масло от тамян

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от иланг-иланг е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца! Прекомерната употреба на етерично масло от иланг-иланг може да причини гадене или главоболие при някои чувствителни индивиди!

 • Успокоява ума и подобрява настроението
 • Може да понижи кръвното налягане
 • Служи като натурален афродизиак
 • Поддържа здравето на кожата
 • Помага за облекчаване на тревожността

 

Успокояващ масажен бленд

Създайте своя собствена масажна смес от етерично масло от иланг-иланг за облекчаване на стреса. Масажът е чудесен начин за отпускане на мускулатурата и освобождаване на напрежението. Тази ароматна комбинация насърчава по-добрата циркулация, облекчава напрежението, отпуска нервите и създава усещане за релакс, и в същото време ободрява.

Смесете:

 • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 капки етерично масло от черен пипер
 • 2 супени лъжици масло от шипка или сладък бадем

Масажирайте сместа в раменете, врата и гърба за успокояващо усещане.

 

Арома бленд за вана

Насладете се на всички ползи на ароматерпевтична вана с масло от иланг-иланг. Ще ободрите сетивата си, ще си върнете баланса и ще намалите тревожността и стреса.

За релаксиращо изживяване във ваната добавете няколко капки етерично масло от иланг-иланг, сандалово дърво и мандарина към топлата вода с английска сол. Перфектният начин да се отпуснете и да презаредите след дълъг ден. Смесете и изсипете във вана с топла вода:

 • 5 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 5 капки етерично масло от сандалово дърво
 • 5 капки етерично масло от мандарина
 • английска сол

 

Маска за коса с масло от иланг-иланг

За да запазите косата си здрава и блестяща, опитайте тази лесна рецепта с масло от иланг-иланг. Смесете 3 капки етерично масло от иланг-иланг с 2 супени лъжици бадемово масло и разбъркайте добре. Нежно втрийте в скалпа и оставете да действа 15 минути, преди да измиете с шампоан. Използвайте два пъти седмично.

 • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 супени лъжици бадемово масло

 

Бленд за намаляване на стреса

Ако се чувствате изтощени и тревожни, опитайте да разтворите няколко капки етерично масло от иланг-иланг в дома си, което ще Ви помогне да се отпуснете. Можете също да смесите няколко капки с друго масло и да масажирате врата и китките си. Това също ще успокои всяко нервно напрежение.

Опитайте да смесите етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

 • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 капки етерично масло от тамян

 

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha