Био етерично масло Нероли

image2011
image2012
image2113
image2114

Био етерично масло Нероли

  0
  Продуктът е наличенСъстав:

100% Етерично масло от Нероли Citrus Aurantium FlowerЦена: 39.90 лв.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Овлажнява, омекотява и регенерира кожата
 • Намалява чувството на тревожност
 • Може да облекчи болката

 

Аромат: Цветен, сладък с цитрусова нотка

Метод на извличане: Парна дестилация

Използваема част: Цветове на дървото

 

ОСНОВНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Линалол, β-пинен, Линалил ацетат, Лимонен, Транс-оцимен

 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

- мощно антидепресантно

- подкрепящо нервната система

- хипотензивно

- флеботонично (укрепващо тонуса на венозните стени)

- антибактериално

- аналгетично

 

ЕТЕРИЧНИ СМЕСИ С МАСЛО ОТ НЕРОЛИ

В парфюмерийната индустрия цветното ухание на нероли често се използва като средна нотка, т.е. като „сърцето“ на парфюма. Можете да усетите нежният и чаровен аромат с портокалов цвят на нероли в парфюмите Acqua Di Giò от Giorgio Armani, Fleur d'Oranger от Prada и Néroli du Sud от Laura Mercier. Маслото от нероли се комбинира добре с етерични масла от лайм, бергамот, портокал, сандалово дърво, тамян, лавандула, иланг-иланг, лайка и безсмъртниче.

 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ НЕРОЛИ

Освен, че е сред най-любимите ароматни нотки на парфюмеристите, маслото от нероли има широко полезно влияние върху човешкото здраве, тяло и дух. Благодарение на основните си терапевтични компоненти, етеричното масло от нероли може да помогне за лечение на някои състояния и заболявания:

 • Помага при „бърнаут", нервност и депресия
 • Понижава кръвното налягане
 • Подмладява кожата
 • Може да облекчи невропатичната болка
 • Помага при лечение на безсъние

 

НЕРОЛИ – МАЛКО ИСТОРИЯ

Етеричното масло от нероли се извлича от цветовете на дървото горчив портокал (Citrus aurantium). Горчивият портокал, известен още като севилски портокал, вероятно идва от тропическите райони на Южен Китай. В Европа е пренесен от маврите. През X век това хибридно вечнозелено дърво е най-разпространено в Средиземноморския регион. Любопитен факт е, че името на етеричното масло от нероли не се свързва директно със самото растение, а с името на италианска принцеса от XVII век, която обожавала аромата на цъфналите дръвчета и използвала маслото като парфюм. Мария-Ан дьо ла Трьомой, принцеса на Урсин и Нерола, е била френска аристократка, която имала много силно влияние върху испанското кралско семейство и аристократичните среди в Италия. Благодарение на това, маслото на принцесата на Нерола се наложило като моден аромат в края на XVII и началото на XVIII век. 

Знаете ли, че за производството на 1 килограм етерично масло от нероли са нужни около 1 тон ръчно събрани свежи портокалови цветчета? Ето защо не се изненадвайте, че това екзотично масло е едно от най-ценните и скъпи масла в ароматерапията. 

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ НЕРОЛИ

Нероли е всеобхватно като действие етерично масло, което притежава свойствата на етерични масла с високо съдържание на линалол и линалил ацетат, но също така има значителна концентрация на лимонен, благодарение на своите цитрусови корени. Изследванията показват, че маслото от нероли може да се използва за повишаване на самочувствието и подобряване на настроението. Като едно от най-добрите и универсални етерични масла за кожа, етеричното масло от нероли е неделима част от формулите на много разкрасяващи продукти в козметиката. Локалната му употреба е свързана с намаляване появата на петна, предотвратяване на преждевременно стареене и защита здравето на кожата. В качеството си на слаб аналгетик може да помогне за отпускане и укрепване на мускулите.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ НЕРОЛИ

През 2012 г. специално in vitro проучване изследва антибактериалните и антиоксидантни свойства на маслото от нероли. Използвайки газова хроматография, изследователите откриват 33 съединения, които съставляват 99% от съдържанието на маслото. Маслото от нероли е тествано за бактерии, дрожди и гъбички с помощта на тест за дифузия на агар. Установено е, че има мощна антимикробна активност срещу щамове бактерии, особено срещу Pseudomonas aeruginosa.

Аналгетичните и противовъзпалителните свойства на етеричното масло от нероли са изследвани върху мишки и плъхове. В допълнение на силният аналгетичен потенциал, маслото от нероли е в състояние да намали подуването при плъхове.

Установено е, че инхибиторните ефекти на нероли са подобни на тези на стандартното лекарство за болка диклофенак натрий. Резултатите от проучване показват, че етеричното масло от нероли притежава биологично активни съединения, които могат да лекуват остро и хронично възпаление и да облекчат невропатичната болка.

Проучване от 2014 г. изследва спазмолитичните свойства на етеричното масло от нероли в животински модел. При предизвикване на гърчове с пентилентетразол, изследователите сравняват антиконвулсивните ефекти на маслото от нероли с тези на стандартния диазепам и бензодиазепини. Резултатът от проучването установява, че биологично активните съединения в етеричното масло от цветове на нероли проявяват антиконвулсивна активности и може да се използва като помощно средство при лечението на гърчове.

В проведено клинично проучване, 95 участници трябвало да оценят общото си състояние след ароматерапия с етерично масло от нероли и етерично масло от роза дамасцена. Изследователите поставят 10 капки етерично масло от нероли върху памучен тампон, всеки на разстояние 30 см. един от друг и молят участниците да вдишват аромата на маслата в продължение на пет минути. След това участниците трябвало да отговорят на 19 въпроса за това как се чувстват и какви са общите им възприятия. След ароматерапия с масло от нероли, участниците успяват значително да намалят чувствителността към отхвърляне, усещането за емоционално изтощение и да притъпят чувството на безсилие.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ НЕРОЛИ И НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Помага при „бърнаут", нервност и депресия

В света на ароматерапията етеричното масло от нероли се използва предимно заради способността му да намалява стреса и безпокойството. Може да бъде много полезно по време на хронично физическо и психическо напрежение, безсъние, пристъпи на паника или тревожност.

Понижава кръвното налягане

Маслото от нероли е сред най-ароматните етерични масла. В контролирано проучване, е установено, че вдишването на аромата му може да помогне за намаляване нивата на кортизол в слюнката и на високото кръвното налягане. Направен е експеримент, включващ 83 участници страдащи от хипертония. Всеки участник в експерименталната група бил помолен да вдиша ароматна смес, състояща се от лавандула, иланг-иланг, риган и нероли. На плацебо групата е приложен изкуствен аромат. Резултатите от проучването показват, че сместа от аромати с масло от нероли може да се използва за намаляване на високо кръвно налягане и високи нива на кортизол.

Подмладява кожата

В допълнение към неустоимия аромат на нежния портокалов цвят, маслото от нероли е подходящо да се използва и в грижата за кожата. Нероли има мощни антибактериални свойства, което означава, че предотвратява появата на акне и балансира производството на себум. Неговият антиоксидантен потенциал, предполага ползи срещу свободните радикали, които причиняват преждевременно стареене на кожата. Освен това, маслото от нероли подхранва и овлажнява кожата и често се използва в кремове и серуми за лице. Използвайте маслото от нероли, за да подмладите кожата си и да се радвате на здрав и блестящ тен.

Може да облекчи невропатичната болка

Доказано е, че етеричното масло от нероли е ефективно като помощник за намаляване на възпалението и болката. Смята се, че спомага за намаляване симптомите на мускулни и ставни нарушения и облекчава невропатичната болка. В допълнение, маслото от нероли може да намали централната и периферната чувствителност, която обикновено придружава хроничната болка. Локалната му употреба намалява болката и спомага за успокояване на уморени, възпалени, болезнени мускули и подути стави.

Помага при лечение на безсъние

Трудно ли заспивате? Маслото от нероли е идеално средство за по-сладък и качествен сън. Действа като естествен седатив и може да ви помогне да отпуснете ума си и да подобрите качеството на съня си. Доказано е, че етеричното масло от нероли може да облекчи възбудата, да понижи нивата на кортизол и да успокои превъзбудената нервна система. Ако трудно заспивате, опитайте да вземете топла вана и да добавите няколко капки масло от нероли към нея или просто дифузирайте няколко часа преди да заспите.

 

МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Използвайте за ароматерапия във ваната
 • Използвайте в дифузер за положителни емоционални и умствени ефекти
 • Масажирайте в комбинация с базово масло при физически оплаквания

 

РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ НЕРОЛИ

Арома бленд „Анти стрес“

Ако изпитвате безпокойство, опитайте тази арома композиция за облекчаване на стреса. Тя ще ви помогне да облекчите симптомите на тревожност и стрес. Използвайте дифузер или арома лампа и смесете:

 • 3 капки етерично масло от нероли
 • 2 капки етерично масло от бергамот
 • 3 капки етерично масло от сандалово дърво

 

Възстановяващо и подмладяващо масло за лице

Използвайте тази арома композицията против стареене, за да заздравите, подхраните и възстановите кожата на лицето, да го озарите и да му предадете младежки вид.

Смесете:

 • 30 мл.  масло от жожоба или шипка
 • 2 капки етерично масло от нероли
 • 2 капки етерично масло от безсмъртниче
 • 1 капка етерично масло от роза дамасцена

 

DIY масажно масло за тяло

Съвсем спокойно можете да си устроите малък спа център у дома и да си направите тази подхранваща и релаксираща смес от масла за тяло. Нужно ви е само желание и подходящи продукти.

Смесете:

 • 50 мл. масло от сладък бадем
 • 5 капки етерично масло от нероли
 • 5 капки етерично масло от сладък портокал
 • 5 капки етерично масло от лавандула

 

Смесете всички масла в съд, в който можете да ги разбъркате добре. Използвайте стъклено шише от по-тъмно стъкло. Можете да използвате веднъж или два пъти дневно за по-голям ефект.

 

Релаксиращ бленд за вана

Искате ли да се отпуснете след напрегнат работен ден? Опитайте тази домашно приготвена рецепта за релаксираща вана с масло от нероли. Тя ще ви помогне да се освободите от умората и нервното напрежение, ще отпусне мускулите и ще подобри състоянието на кожата ви. Забравете стреса и умората, подарете си няколко часа душевен мир и комфорт.

Смесете:

 • 1 чаша английска сол
 • 3 капки етерично масло от нероли
 • 3 капки етерично масло от лавандула
 • 2 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 капки етерично масло от тамян

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от нероли е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

 • Помага при „бърнаут", нервност и депресия
 • Понижава кръвното налягане
 • Подмладява кожата
 • Може да облекчи невропатичната болка
 • Помага при лечение на безсъние

 

Арома бленд „Анти стрес“

Ако изпитвате безпокойство, опитайте тази арома композиция за облекчаване на стреса. Тя ще Ви помогне да облекчите симптомите на тревожност и стрес. Използвайте дифузер или арома лампа и смесете:

 • 3 капки етерично масло от нероли
 • 2 капки етерично масло от бергамот
 • 3 капки етерично масло от сандалово дърво

 

Възстановяващо и подмладяващо масло за лице

Използвайте тази арома композиция против стареене, за да заздравите, подхраните и възстановите кожата на лицето, да го озарите и да му предадете младежки вид.

Смесете:

 • 30 мл.  масло от жожоба или шипка
 • 2 капки етерично масло от нероли
 • 2 капки етерично масло от безсмъртниче
 • 1 капка етерично масло от роза дамасцена

 

DIY масажно масло за тяло

Съвсем спокойно можете да си устроите малък спа център у дома и да си направите тази подхранваща и релаксираща смес от масла за тяло. Нужно Ви е само желание и подходящи продукти.

Смесете:

 • 50 мл. масло от сладък бадем
 • 5 капки етерично масло от нероли
 • 5 капки етерично масло от сладък портокал
 • 5 капки етерично масло от лавандула

Смесете всички масла в съд, в който можете да ги разбъркате добре. Използвайте  стъклено шишенце от по-тъмно стъкло. Можете да използвате веднъж или два пъти дневно за по-голям ефект.

 

Релаксиращ бленд за вана

Искате ли да се отпуснете след напрегнат работен ден? Опитайте тази домашно приготвена рецепта за релаксираща вана с масло от нероли. Тя ще Ви помогне да се освободите от умората и нервното напрежение, ще отпусне мускулите и ще подобри състоянието на кожата Ви. Забравете стреса и умората, подарете си няколко часа душевен мир и комфорт.

Смесете:

 • 1 чаша английска сол
 • 3 капки етерично масло от нероли
 • 3 капки етерично масло от лавандула
 • 2 капки етерично масло от иланг-иланг
 • 2 капки етерично масло от тамян

Коментари

Все още няма коментари!

Оставете коментар


   captcha