Essences Bulgaria в предаването Бразди по БНТ
Essences Bulgaria в предаването Бразди по БНТ

18 Nov, 2020 / Essences Bulgaria


Споделяме ви още един любим момент от този ноември - първото ни участие в телевизионно предаване по Българската национална телевизия – „Бразди“! Един от най-вълнуващите ни дни, прекарани на полето до момента.


Споделяме ви още един любим момент от този ноември - първото ни участие в телевизионно предаване по Българската национална телевизия – „Бразди“! Един  от най-вълнуващите ни дни, прекарани на полето до момента.

Нека ви разкажем за това как премина снимачния ден. Небето беше мрачно и навъсено. В Русе валеше и очаквахме да завали и при нас в с. Семерджиево. Само вятъра ни даваше надежди да разпръсне облаците.

По пладне по прашния път се появи колата на Бразди, а в това време слънцето се усмихна над нашето стопанство. Топли се оказаха и нашите гости.

С майсторство и професионализъм протече процеса по заснемане на репортажа.

Първи пред камерата застана Йонатан Мидендорф – един от основателите на Essences Bulgaria. Той разказа за това защо е решил да остане в България и как е започнал да отглежда орехови фиданки и билки. За дългия пътизпълнен с провали и много радости и успехи. Освен интересния разказ, успя да покаже и как се засажда орехова фиданка.

Срещнахме ви и с Павлина Мидендорф – съпруга на Йонатан и едно от главните действащи лица зад Essences Bulgaria. Тя пък сподели повече за това как са открили интересните и нетипични билки като молдовския змееогловник. Етеричното масло, добавино от него е определяно катп нешлифования диамант сред маслата и те първа набира все по-голяма популярност сред ароматерапевти и учени, изследващи силата на етеричните масла в цял свят. А водещият Григор Малинов се удиви от красотата на това нетолкова познато растение – синьо-лилавите му цветове напомнят на малки дракони, от там то носи и името си.

Успяхме да ви срещнем и с Велико Ангелов – съосновател на Essences Bulgaria, който разказа за маслодайната роза дамасцена. Изненадващо за много хора, тя вирее много добре и в Дунавската равнина и качествата на маслото и са отлични. Той сподели още и за това, какво отличава нашата биологична флорална вода от роза дамасцена.

И разбира се, още веднъж изразяваме благодарността си и пожелаваме на екипа и предаването Бразди - БНТ успех, широка аудитория и завладяващи истории! Специални благодарности и на водещия Григор Малинов!

Повече за предаването и следващите теми, можете  да откриете на сайта на БНТ.

Надяваме се, че нашата среща ви е била интересна. Пожелаваме си още много подобни изяви и възможности да ви разказваме повече за нашето призвание и най-голяма страст – отглеждането на билки и производството на етерични масла! До нови срещи!

Григор Малинов и екипът му интервюират Велико Ангелов:

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.