Флорална вода от лавандула - 5 любими момичета от Инстаграм споделят
Флорална вода от лавандула - 5 любими момичета от Инстаграм споделят

27 Nov, 2020 / Essences Bulgaria


Поканихме 5 любими момичета от Инстаграм, за да споделят как и кога използват флоралната вода от лавандула.


Поканихме няколко от нашите любими момичета, които с удоволствие следим в Инстаграм, да споделят с вас няколко техни любими приложения на лавандуловата вода.

Невена Райчанова @nevenaraychanova:

Първият ми спомен от лавандулата?-торбичките пълни с лавандула, които баба ми поставяше в гардероба против молци. От тогава не харесвам острия и аромат и се бях зарекла да не я използвам, но една случайна поръчка ме срещна с лавандуловата вода на Essences Bulgaria. Казах си, че ще дам 2-ри шанс на това прехвалено растение и се радвам, че го направих. Водата е толкова лека, нежна и свежа. Използвам я ежедневно за хидратация и тонизиране на кожата на лицето. Обичам да я впръсквам в скалпа си и забелязвам видимо намаляване на себума. Неразделни сме и вечер, когато напръсквам възглавниците и се наслаждавам на спокоен сън.

Последвайте Невена.

 

Лина @linnag:

Всички знаем,че лавандуловата вода помага при проблемна кожа, затова реших да я пробвам за пръв път преди  около година, а от тогава тя присъства в ежедневната ми грижа за кожата. Имам мазна кожа, склонна към появата на акне, затова всеки ден преди да сложа дневния си крем на лицето минавам с тампонче напоено с лавандуловата вода, разликата се вижда много скоро след първата употреба. Лавандуловата вода има много други приложения, аз може би я използвам по всички възможни начини.

Много често нямам време за прическа, впръсквам лавандуловата вода в косата си, сресвам я и моментално усещам свежест и приятен аромат. Лавандуловата вода придава блясък на косата, а и подхранва скалпа, затова често я използвам по този начин.

Ползвам я за освежаване и хидратиране на кожата през лятото.

Последвайте Лина.

 

Кади @HealthyBeautyGirls:

Лавандулова вода – щом го изрека и в съзнанието ми изникват големи лилави лавандулови полета.Красота и аромат спиращи дъха..Лавандуловата вода има изключително много ползи както за кожата ни,така и за душата.Аз като горд притежател на мазна и акнетична кожа ( казвам горд,защото се чудя за какво точно щях да се грижа ако нямах тази притенциозна кожа..)голям фен съм като цяло на флорални води.Съвета ми е ,който все още не е успял да пробва флорална вода,нека го направи като избере подходяща за кожата си.Лавандуловата вода е една от любимите ми в грижата за моята кожа.Със своето антибактериално действие тя е страхотен помощник в борбата с акне.Подходяща е както за суха,така и за омазняваща се кожа,заради регулиращите ph свойства.Аз я използвам като тоник или просто ,за да освежа лицето си,като впръсквам с пулверизатор.Има успокояващо и отпускащо действие,което изключително много ми помага със съня вечер.Напръскайте възглавницата си и се радвайте на спокоен сън.

Последвайте Кади.

 

Ана-Мария  @anamariablogs:

Здравейте! Лавандуловата вода ми е любим продукт от години! За първи път я използвах, когато имах проблеми със съня . Оттогава- няколко впръсквания на възглавницата вечер, преди лягане, винаги ме успокояват. С времето започнах да я ползвам и за други неща, може би най-важното от които, е скалпът. Лавандуловата вода много помага при раздразнен или сърбящ скалп, използвам 3-4 впръсквания при нужда, а и косата ми ухае страхотно! Често я използвам като тоник, след почистване на лицето, а също и след цял ден на плажа- лавандуловата вода спасява кожата ми! Бонус съвет за мъжете: Лавандуловата вода може да се нанася след бръснене, има много добър успокояващ и антибактериален ефект.

Последвайте Ана-Мария.

 

 

Габриела @xoxogabrielleblog:

Лавандулата не ми е сред най-любимите аромати, но флоралната вода има доказани ползи, в които съм се убедила много отдавна. За първи път започнах да я използвам преди години, тъй като бях прочела за положителното и действие. Използвам лавандуловата вода като тоник за лице, особено когато забележа пъпчици или някакви зачервявания, винаги успокоява кожата ми. През лятото флоралните води заместват лосионите за тяло, лавандуловата вода винаги действа страхотно – прави кожата ми много гладка. Освен това  я използвам като спрей за лице и винаги ми помага и срещу главоболие.

Последвайте Габриела.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.