Причини да използвате дифузер за етерични масла
Причини да използвате дифузер за етерични масла

04 Dec, 2020 / Essences Bulgaria


Споделяме 5 причини да използвате дифузер за етерични масла за по-добро здраве, настроение и баланс


Тъй като все повече хора се интересуват от това как и защо да използват дифузер за етерични масла, решихме да споделим още 5 причини, поради които ви препоръчваме дифузирането.

1. По-приятна атмосфера

Дифузирането на  етерични масла е чудесен начин да създадете идеалния момент за себе си или пък за цялото семейство. Можете да изберете етерично масло, въз основа на това какво настроение искате да създадете. Дифузирането на етерични масла е много добра алтернатива на ароматните свещи, освен това е по-безопасно, особено ако вкъщи има малки деца.

2. Подсилване на имунната система

Повечето етерични масла притежават антибактериални и антивирусни свойства, благодарение на които ще засилят имунната ви система. Такива са етеричните масла от босилек, риган, планинска чубрица и др. Препоръчваме ви да им се доверите, особено през студените месеци.

3. Релакс и по-добър сън

Дифузирането на етерични масла преди лягане може да подобри качеството на съня ви. Едно от най-добрите масла за целта е етеричното масло от лавандула, поради своите успокояващи свойства.

4. По-добро настроение

Етерични масла могат да подобрят настроението ви, в моменти, в които се чувствате изморени и отпаднали. Опитайте босилек, молдовски змееогловник и жълт кантарион - те са перфектни за студените мрачни дни.

5.  По-добро дишане

И не на последно място, дифузирането на етерични масла определено ще ви помогне да дишате по-лесно и много по-добре. Опитайте етерично масло от японска мента или мащерка.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.