Направи си сам – ексфолиант за тяло с лавандула
Направи си сам – ексфолиант за тяло с лавандула


Как да приготвите натурален ексфолиант за тяло с лавандулa


Ароматът на лавандула напомня на лято, слънце и песните на пчелите, танцуващи над синьо-лилавото поле. Неслучайно, флоралната вода от лавандула е една от най-предпочитаните и е често използвана за създаване на различни козметични продукти.

Решихме да споделим идея за това как сами да си направите ексфолиант за тяло с лавандула.

Ще са ви необходими:

Начин на приготвяне:

Разбъркайте всички съставки в стъклен съд, по възможност с дървена лъжица. Ексфолиантът е готов за употреба. Използвайте веднъж до два пъти седмично, след употребата можете да напръскате кожата с флорална вода от лавандула. Ексфолиантът ще почисти кожата от мъртвите кожни клетки, ще я направи по-мека и гладка. А лавандулата ще хидратира, балансира и успокои кожата, а и ще остави нежния си аромат на лято.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.