Качество

Нашата цел е да прилагаме и спазваме най-високите стандарти за качество, за да оправдаем високото доверие, което Вие, нашите клиенти, ни гласувате. Така ние проявяваме загриженост не само към Вас но и към членовете от нашето семейство, които ползват в ежедневието си нашите натурални продукти.

 

Етеричните масла, флоралните води и базовите масла на Essences Bulgaria произлизат от строго контролирани биологично отглеждани медицински и ароматни култури, разположени върху собствени сертифицирани площи. Нашата фирма, нашите земеделски площи и разбира се всички наши продукти са 100% биосертифицирани.

 

С особено внимание съблюдаваме точното време на прибиране на реколтата и внимателната обработка на растителната суровина, което е гаранция за качеството на продукцията. Нашата първостепенна цел е да запазим всички биологично активни вещества, открити в растенията, чрез прилагане на щадящ процес за получаване на етеричните масла и флорални води.

Ние сме благословени от Бог, че се намираме в Северна България и че можем да обработваме почви, намиращи се в близост до делтата на река Дунав, които са сред най-богатите и плодородни почви в цяла Европа. Комбинацията от отличните почвени, водни и климатични условия ни помага да запазим ценните биологично-активни съставки на растенията във високи концентрации и уникален компонентен състав. Не случайно днес България е вече утвърден производител на етерични масла в целия свят и се възприема като Меката за производство на етерични масла.

В допълнение към това ние гарантираме първокласното качество на всички наши продукти, като спазваме следните обещания:

- без добавки (като напр. подобрители на аромата или други изкуствени аромтати)

- без консерванти

- без синтетични химически вещества

- без смесване с други масла (като напр. смесване на евтини етерични масла, като масло от лимонова трева/цитронела с по-скъпи, като масло от маточина, е много често срещана практика сред най-известните производители на етерични масла)

- без генното модифициране

- без тестване върху животни

- 100% веган съставки

- без лактоза

- без глутен

 

 

BG-BIO-22

 

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас. Ще се радваме да Ви помогнем!

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.