Устойчивост

За нас, устойчивото равитие не е просто термин. Това е отговорност, която ни вдъхновява и ни дава сили в нашата ежедневна работа. Устойчивото развитие е един от главните устой на Essences Bulgaria.

Мисията, която сме приели присърце е да произвеждаме, спазвайки екологичните принципи на биологичното производство, с последователна ротация на културите. Нашият фокус е насочен към опазване на агробиоразнообразието, с което да осигурим местообитание на здрави и силни пчелни семейства и богато разнообразие от цъфтящи полета през различните сезони, така че хората да не живеем от природата, а в хармония с нея.

Друг фокус на работата ни в Essences България е нашата социална ангажираност, изразяваща се в създаване на работни места през цялата година в един по-слабо развит селски регион при спазване на всички морално-етични норми и правила. В ролята си на важен работодател ние допринасяме за запазването и развитието на местната общност и по този начин противодействаме на миграцията на местното население към западноевропейските страни.

Има много причини да се тревожим за бъдещето но нашият стремеж и задължение са да направим света малко по-добро място за живеене, като ежедневно полагаме всеотдаен труд и грижа на местно и регионално ниво.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.