Защо е важно да мислим за бъдещето на нашите деца?
Защо е важно да мислим за бъдещето на нашите деца?

15 Dec, 2021 / Essences Bulgaria


Говори Велико Ангелов.


Велико Ангелов е съосновател на Essences Bulgaria и Walnuts Bulgaria и е ярък пример за това, защо човек трябва да помни корените си и същевременно да гледа позитивно в бъдещето.

Велико, какво е особено важно за Вас в живота?

От една страна, целта на моя живот е да оставя на децата си и на тяхното поколение планета, на която си струва да се живее и на която техните деца също ще могат да надграждат важните постижения на времето.

Какво означават постиженията за Вас?

В наше време истинските постижения не са свързани с материалните неща, а по-скоро с истински културни и екологични ценности. В този контекст е изключително важно да не забравяме корените си и това, откъде идваме. След като изучим корените си, ние ясно ще разберем,  че е изключително важно да се подкрепяме взаимно, когато е възможно. И това е важно за цялото общество, а не само за най-близкия семеен кръг.

Какво означава за Вас да се „подкрепяме“?

Ние, българите, сме свикнали да пазим важните знания и натрупания опит само за себе си и забравяме за обществото, но ако споделяме знанията и опита си, тогава много хора ще могат да се възползват от тях и в крайна сметка ние също ще спечелим, защото цялото общество печели от придобиването на знания.

Как прилагате това във Вашите фирми Essences Bulgaria и Walnuts Bulgaria?

В нашата семейна философия, заложена в Essences Bulgaria, "помощта" и "лечението" играят изключителна роля. Както вече споменах, целта е да си помагаме взаимно и да предлагаме напълно естествени природни продукти за лечение и здраве. Какви масла за какви болести са пододящи. Особено се радваме да получаваме обратна връзка от нашите клиенти, да се учим от тях и да предаваме нашите знания.

Каква е ролята на селското стопанство във Вашата философия?

Тук кръгът може да бъде перфектно затворен, защото е важно да се помнят корените не само от културна гледна точка, но и от чисто практическа. Защото всички ние живеем от почвата, а нашата почва в България е една от най-плодородните в света. А ние, земеделските стопани, сме длъжни да запазим почвата за бъдещите поколения.

Можете ли да бъдете по-конкретен.

Конвенционалното земеделие не мисли за поколенията и в България милиони тонове горен почвен слой са загубени завинаги в резултат на ерозия, причинена от неправилни земеделски практики. Въпреки това, ако мислите в дългосрочен план, почвата може да се подобри чрез подходящи практики. Ореховите насаждения например са чудесен начин да се грижим за почвата и да я опазваме, от една страна, а от друга - да постигаме значително по-високи икономически добиви, отколкото при конвенционалното земеделие.

Тоест казвате, че при по-екологичен начин на земеделие може да се постигнат и по-добри добиви?

Да, разбира се, при условие, че се обръща внимание  на жизненият цикъл в природата. Ще Ви дам един пример: когато засявам люцерна между редовете с орехови фиданки, аз едновременно обогатявам почвата, противодействам на ерозията и в същото време осигурявам на ореховото дърво достатъчно азот, което от своя страна увеличава добива.

Благодаря на Велико Ангелов за това прекрасно прозрение. Може би Вашите идеи ще вдъхновят много други хора да потърсят по-внимателно нови алтернативи.

Аз също Ви благодаря сърдечно и съм убеден, че наистина можем да гледаме с позитивизъм на бъдещето, защото тези идеи не са паднали просто от небето и все повече хора се превръщат в примери за подражание, от които да черпим сила и кураж.

Пожелавам на всички Весела Коледа!

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.