Как да се грижим за кожата си с натурални продукти?
Как да се грижим за кожата си с натурални продукти?

07 Feb, 2022 / Essences Bulgaria

 

 

В тази статия, ще се запознаете с напълно натурални продукти и тяхното приложение при грижа за кожата!

 

Кое масло работи чудесно за борба със стареенето?

 

1. Етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула има страхотни антиоксидантни свойства и следователно е идеално като масло против стареене и помага на кожата да запази еластичността и младостта си за по-дълго. Предпазва кожата от преждевременно стареене. Подхранва и стяга кожата, като допринася за младежки вид.

2. Етерично масло от шипка

Маслото от шипка се характеризира с високо съдържание на витамин А. Съдържащият се витамин А стимулира клетъчното обновяване, стимулира синтеза на собствен колаген в кожата и има регенериращ ефект. Стяга кожата и също е ефективно средство за борба срещу стареенето.

3. Етерично масло от безсмъртниче

Етеричното масло от безсмъртниче има регенериращи и подмладяващи свойства за кожата и предлага изключително добър и видим ефект против стареене, спомага за поддържането на кожата свежа, гладка и без бръчки.

4. Розова вода

Като оръжие против стареене, витамин С, съдържащ се във водата от розов цвят, помага срещу признаци на стареене на кожата. Овлажняващият ефект поддържа кожата млада свежа и ревитализирана.

 

Кое етерично масло или флорална вода има силно антиоксидантно действие?

 

1. Розово етерично масло

Истинското българско розово масло е много богато на жизненоважни антиоксиданти, които предпазват от оксидативен стрес, неутрализират свободните радикали на клетъчно ниво, като същевременно намаляват появата на фини линии, бръчки, тъмни петна, старчески петна и много други признаци на преждевременно стареене.

2. Етерично масло от здравец

Благодарение на антиоксидантния си ефект, здравецът защитава кожата, като неутрализира свободните радикали от околната среда, насърчава образуването на нови клетки и намалява признаците на стареене. Всички тези свойства превръщат истинското етерично масло от здравец в ценна съставка в редица козметични продукти.

3. Етерично масло от Бял бор

Етеричното масло от бор придава на кожата балансиран, гладък, освежен и сияен вид. Антиоксидантните му свойства го правят идеалната съставка за натурален домашен серум за противодействие на ранните признаци на стареене като бръчки, отпусната кожа и пигментация.

4. Флорална вода от безсмъртниче

Водата от безсмъртниче подпомага за естествената регенерация на епидермиса, а високото съдържание на антиоксиданти помага на клетките да се предпазят от увреждане на свободните радикали.

5. Розова вода

Розовата вода е пълна с естествени антиоксиданти и ценни витамини (витамини В и С). Това прави нашата розова вода истински еликсир за красота в грижата за лицето и тялото.

6. Етерично масло от безсмъртниче

С високото си съдържание на антиоксиданти етеричното масло от безсмъртниче предпазва кожата от свободните радикали и по този начин от стареене и бръчки.

7. Етерично масло от девисил

Антиоксидантите в маслото от девисил могат да помогнат за предотвратяване на бръчки и да увеличат притока на кръв към повърхността на кожата, подобрявайки тонуса и външния вид.

 

Кое етерично масло или флорална вода е най-подходящо за зряла кожа? Кое етерично масло или флорална вода помага срещу бръчки?

 

1. Етерично масло от розмарин

Маслото от розмарин е компонент на много продукти за грижа за кожата, които осигуряват еластичност, повишават кръвообращението и премахват всички видове кожни обриви. Освен това маслото от розмарин намалява появата на свързани с възрастта бръчки и благоприятства процеса на обновяване на епитела.

2. Етерично масло от здравец

Истинското етерично масло от здравец има дълбоко почистващо и тонизиращо действие върху кожата, има отлични успокояващи и изсветляващи свойства. Използва се за третиране на бръчки, особено около очите.

3. Етерично масло от Бял бор

Етеричното масло от бор придава на кожата балансиран, гладък, освежен и сияен вид. Антиоксидантните му свойства го правят идеалната съставка за натурален домашен серум за противодействие на ранните признаци на стареене като бръчки, отпусната кожа и пигментация.

4. Етерично масло от девисил

Антиоксидантите в етеричното масло от девисил може също да помогнат за предотвратяване на бръчки и да увеличат притока на кръв към повърхността на кожата в някои случаи, подобрявайки тонуса и външния вид.

5. Вода от исоп

Основно поради своите подмладяващи и изглаждащи кожата свойства, водата от исоп е високо ценена в грижата за кожата и за предотвратяване и намаляване на фините бръчки. При малки несъвършенства помагат компреси с органична флорална вода от исоп.

 

Кое масло овлажнява кожата? Кои масла са подходящи за грижа срещу суха кожа?

 

1. Масло от кайсиеви ядки

Маслото от кайсиеви ядки предпазва кожата от изсушаване, овлажнява кожата, активира защитните функции и помага при сърбеж и възпаления.

2. Масло от шипка

Маслото от шипка също така регулира естествения баланс на влагата на кожата и образува защитен филм срещу прекомерно изсушаване. Това предпазва от вредни влияния на околната среда и предотвратява загубата на влага. Маслото служи като идеална основа за козметични продукти.

3. Бадемово масло

Бадемовото масло помага за поддържане на необходимото ниво на влага – попива в кожата, без да оставя мазен филм, подобрява тонуса на кожата, подхранва кожата, като я прави по-мека и гладка и бързо възстановява напуканите участъци.

4. Масло от конопено семе

Маслото от конопено семе се абсорбира перфектно, осигурява дълготрайна хидратация, подхранва и оставя кожата мека и гладка. В козметиката маслото от конопено семе се използва за подобряване на структурата и еластичността на кожата. Едно от основните предимства на масло от конопено семе за кожата е, че то може да направи две неща едновременно: овлажнява кожата и балансира омазняването, без да запушва порите.

5. Флорална вода от Роза

Розовата вода избистря кожата до порите, премахва излишната мазнина и осигурява допълнителна влага. За разлика от конвенционалните тоници за лице, розовата вода почиства кожата, без да я изсушава. Това, което остава, е овлажнена кожа със здравословен блясък.

 

Кое масло или флорална вода има противовъзпалителен ефект?

 

1. Флорална вода от маточина

Водата от маточина има балансиращ ефект върху функцията на кожата и успокоява възпалената, чувствителна и раздразнена кожа.

2. Вода от лавандула

Лавандуловата вода има овлажняващо, противовъзпалително и много освежаващо действие. Поради антибактериалния си ефект, лавандуловата вода е изключително ефективна при лечение на акне и предотвратяване на черни точки. Ефектът му при невродермит също е изключително положителен.

3. Вода от лимонова чубрица

Водата от лимонова чубрица има силно противовъзпалително действие, което особено помага при хронични заболявания като псориазис. Биологичният хидролат има антибактериално, балансиращо, успокояващо действие, особено при възпаления или малки наранявания и ухапвания от насекоми.

4. Етерично масло от девисил

Противовъзпалителните и успокояващи свойства на етеричното масло от девисил могат да бъдат много полезни за поддържане на по-гладка и по-добре изглеждаща кожа, облекчаване на симптомите на псориазис и акне, премахване на кожни проблеми като пигментни петна и лечение на гнойни рани.

5. Етерично масло от смрадлика

Маслото от смрадлика е много ефективно при лечение на възпаления, тежко акне, гнойни обриви, петна, люспеста и суха кожа.

6. Масло от бял равнец

Етеричното масло от бял равнец се вписва идеално в естествената грижа за кожата и може да се използва успешно при възпалена, зачервена, раздразнена и нечиста кожа и акне.

 

Кои масла помагат срещу разширени и запушени пори?

 

1. Масло от градински чай

Етеричното масло от градински чай освежава, почиства и стяга разширените пори и противодейства на запушването на порите. Маслото е чудесно за хора с мазна кожа и кожа склонна към бръчки.

2. Масло от смрадлика

Етеричното масло от смрадлика е ефективен домашен лек за запушени пори. То е универсално и може да се използва и за несъвършенства на кожата. То инхибира растежа на бактериите и извлича мръсотията от порите.

3. Масло от шипка

Маслото от шипка също така регулира производството на себум, предотвратява запушването на порите и по този начин акнето.

4. Флорална вода от Бяла роза

Флоралната вода от Бяла роза е чудесна срещу мазна и проблемна кожа, тъй като има мощни антибактериални свойства. Балансира производството на себум, без да изсушава кожата. Водата от бяла роза отпушва порите и помага за видимо намаляване на петната по кожата.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.