Рецепти - етерично масло градински чай

Домашно приготвена вода за уста

Маслото от градински чай се бори с микробите в устата и може да освежи дъха, да предотврати дразненето в устата и развитието на бактерии. Добавете няколко капки към чаша с вода и правете гаргара в продължеие на 30-60 секунди, преди да изплакнетеНе поглъщайте!
 

Мехлем за разтриване на гърдите

Употребата на масло от градински чай помага за справянето със синузита. Ако искате да усетите по-бързо подобрение включете в лечението си етерично масло от градински чай и етерично масло от евкалипт. За направата на този напълно натурален домашен мехлем ще са ви необходими:

  • ¼ чаена чаша зехтин
  • ½ чаена чаша кокосово масло
  • ¼ чаена чаша настърган пчелен восък
  • 10 капки етерично масло от градински чай
  • 10 капки етерично масло от евкалипт

 

Изсипете ¼ ч. чаша зехтин, ½ чаша кокосово масло и ¼ чаша настърган пчелен восък в стъклен буркан. Поставете тенджера с малко вода върху котлон, включен на средна степен. Сложете маслата в буркана и изчакайте да се разтворят. Оставете сместа да изстине леко, преди да добавите етеричните масла. Изсипете готовия мехлем в неметална кутия и го охладете преди употреба. Втривайте сместа в гръдния кош по няколко пъти на ден.

 

Лосион за борба с инфекциите

За да се преборите с инфекцията, опитайте тази лесна рецепта за домашен лосион. Добавете 2 капки етерично масло от градински чай, 2 капки етерично масло от кедър, 2 капки етерично масло от манука и 2 капки етерично масло от мащерка към малко количество натурален лосион и нанасяйте върху инфектираните участъци или върху лимфните възли, за да се преборите с вътрешната инфекция.

  • 2 капки етерично масло от кедър
  • 2 капки етерично масло от градински чай
  • 2 капки етерично масло от манука
  • 2 капки етерично масло от мащерка

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти