Рецепти - етерично масло дафинов лист

Арома бленд при вируси и настинки

Ако искате да повишите естествената защита от вирусни и простудни заболявания и да стимулирате имунната система, използвайте този бленд, съдържащ масла с доказани терапевтични ефекти.

Направете етеричен микс от равни части от маслата:

  • етерично масло от дафинов лист
  • етерично масло от канела
  • етерично масло от чаено дърво
  • етерично масло от евкалипт
  • етерично масло от лавандула
  • етерично масло от мента
  • етерично масло от карамфил

Използвайте етеричният микс в арома дифузер за прочистване на въздуха в помещението и деликатно усвояване на здравословните изпарения. Добавете 4 капки от етеричният микс на всеки 100 мл. вода в дифузера и включете за 1 час. 

Алтернативно можете да нанесете върху кожата за локално действие върху ключови зони: гърди, гърло, синуси. Добавете 6 капки от етеричният микс в 1 супена лъжица базово масло и нанесете с втриващи движения по посока на часовниковата стрелка от 3 до 4 пъти дневно. Съхранявайте сместа в затворен, неметален съд на стайна температура и използвайте в рамките на няколко дни. 

Масажна смес при мускулни болки

Етеричното масло от дафинов лист е чудесно за успокояващи масажи на тялото. Ако търсите добро масажно масло, с което да намалите болката в сухожилията, ставите и мускулите опитайте тази рецепта. Можете също така да използвате преди и след тренировка, за да намалите ефекта на мускулната треска.

Използвайте стъклена бутилка и смесете:

  • 4  капки етерично масло от дафинов лист
  • 2 капки етерично масло от тамян
  • 2 капки етерично масло от джинджифил
  • 30 мл. масло от сладък бадем

 

Арома бленд за спиране на тютюнопушенето

Ето една етерична смес от аромати, която помага за намаляване на глада за никотин:

  • 6 капки етерично масло от дафинов лист
  • 4 капки етерично масло от карамфил
  • 2 капки етерично масло от бергамот
  • 2 капки етерично масло от грейпфрут

 

Репелент срещу насекоми

Можете да разнесете етерично масло от дафинов лист в стаите или да нанесете няколко капки директно върху памучни топки или предмети в критичните точки, където навлизат насекоми (первази, балкони, прозорци и др.).

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти