Рецепти - етерично масло канела

Имуностимулатор с масло от канела

Можете да използвате тази смес за укрепване на имунната система и предпазване на организма от болести.

Смесете:

  • 3 капки етерично масло от канела
  • 2 капки етерично масло от сладък портокал
  • 1 капка етерично масло от евкалипт

 

Ароматна смес за разпалване на страстта

Без значение дали сте влюбени, дали сте в разгара на романтична връзка или искате просто да флиртувате, тази ароматна смес  е чудесно средство, което може да помогне за събуждане на страстта и създаване на роматично настроение:

  • 3 капки етерично масло от канела
  • 1 капка етерично масло от здравец
  • 3 капки етерично масло от иланг-иланг

 

Масло от канела за коса

Смесете 3 капки етерично масло от канела с 1 супена лъжица бадемово масло. Масажирайте скалпа и косата, оставете да действа 30 минути и отмийте добре. Едно луксозно изживяване за сетивата и петзвездна грижа за скалпа и косата! Можете също така да добавите към шампоана си за ежедневна употреба 2-3 капки етерично масло от канела.

 

Масло от канела за суха кожа

Смесете 1-2 капки масло от канела с 20 грама масло от кайсиеви ядки и масажирайте кожата на лицето преди лягане, за осигуряване на по-добра хидратация и свеж вид на кожата.

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти