Рецепти - етерично масло лайм

Масажна смес за тяло, обогатена с етерично масло от лайм

Смята се, че етеричното масло от лайм помага за прочистването на токсините от тялото, укрепва имунитета и стимулира загубата на тегло. Както е известно застоялият лимфен поток води до натрупване на отпадъци и токсини, отслабва имунитета и води до множество здравословни проблеми. За да подпомогнете правилния лимфен поток, смесете етеричните масла с маслото от сладък бадем до получаване на хомогенна смес.

Смесете:

  • 4 капки етерично масло от лайм
  • 6 капки етерично масло от розмарин
  • 6 капки етерично масло здравец
  • 30 мл масло от сладък бадем

Нанесете сместа директно върху кожата и масажирайте внимателно като използвате кръгови движения в продължение на няколко минути, докато се абсорбира.

 

Препарат за почистване на кухня с масло от лайм

Това е едно от любимите ни масла за почистване! Използва се като съставка в много натурални спрейове за почистване, защото се бори ефективно с бактериите и гъбичките, има изсветляващ ефект за повърхностите и ухае невероятно. И не на последно място, маслото от лайм помага за разграждането на мазнините и натрупването на нечистотии по мивката, плотовете и дори на ваната. Използвайте тази лесна рецепта за домашен препарат за почистване, с която домът Ви ще блести от чистота и ще ухае на свежест.                          

  • 5 капки етерично масло от лайм
  • 5 капки етерично масло от сладък портокал
  • 1 чаша бял оцет

Комбинирайте всички съставки в спрей бутилка и разклатете добре. Напръскайте върху повърхностите и избършете с влажна кърпа или гъба. Толкова е лесно и удобно!

 

Арома бленд „Сбогом на пърхота“

Този великолепен бленд от масла дава на косата и скалпа точно това, от което те имат нужда, за да бъдат чисти, здрави и хидратирани. В допълнение, тази ароматна симфония от масла оказват силен антибактериален ефект върху скалпа, което ги прави изключително подходящи при лечението на пърхот. 

Смесете:

  • 2 капки етерично масло от лайм
  • 2 капки масло от кедрово дърво
  • 1 капка масло от градински чай
  • 2 супени лъжици масло от сладък бадем

Нежно втрийте сместа върху скалпа, масажирайте за няколко минути, поемете дълбоко въздух и се насладете на успокояващия аромат. Оставете сместа да действа поне 15 минути и след това изплакнете обилно.

Добавяйки тези натурални масла в рутината си, косата Ви ще изглежда по-здрава и по-красива, а пърхотът и сухият скалп ще останат само спомен.

 

Арома бленд Get-Up-And-Go

Повечето хора не могат да устоят на свежите, повдигащи настроението аромати на цитрусови плодове като лимон, лайм, портокал, грейпфрут. И това е така, защото тези аромати могат да повишат нивата на серотонин, хормона на щастието, който от своя страна повдига настроението и насърчава положителните чувства.

Така че, ако се чувствате отпаднали и уморени и имате нужда от бърз тласък на енергия, опитайте да смесите:

  • 3 капки етерично масло от лайм
  • 3 капки масло от сладък портокал
  • 2 капки етерично масло от черен пипер
  • 2 капки етерично масло от иланг-иланг

Вдишайте положителния аромат на този бленд и издишайте отрицателните емоции. Насладете се на вдъхновяващо цитрусово вълшебство, засияйте и бъдете позитивни и щастливи!

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти