Рецепти етерично масло лимонова чубрица

Маска за премахване на белези от акне

Единственото по-разочароващо нещо от самото акне са белезите, които често остават след него. Изгладете белезите от акне с тази ефективна и напълно натурална маска. Медът, индийското орехче и етеричното масло от лимонова чубрица действат антимикотично и противовъзпалително и могат да намалят белезите за кратко време. Смесете всички съставки и нанесете върху засегнатата зона. Оставете да действа в подължение на 30 минути. Старателно изплакнете и почистете лицето.

Съставки:

  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1 с.л. мед
  • 3 капки етерично масло от лимонова чубрица

 

Лосион за тяло с бадем и лимонова чубрица

Този изключително хидратиращ лосион не само подхранва, но също и помага на кожата да задържи влагата през целия ден. Луксозният аромат на роза и лимон ви кара да се чувствате специални, млади и красиви.

Съставки:

  • ¾ ч.ч. масло от сладък бадем
  • 2 с.л. пчелен восък
  • 1 ч.ч. розова вода
  • 30 капки етерично масло от лимонова чубрица

 

Смесете маслото от сладък бадем и пчелния восък в съд на водна баня, докато пчелния восък се втечни. Изсипете розовата вода в блендера и започнете да бъркате на висока скорост, след това бавно добавете комбинацията от масла в блендера. След като сместа се сгъсти, спрете разбъркването и добавете етеричното масло от лимонова чубрица. За по-добри резултати, нанасяйте този луксозен лосион веднага след баня.

 

Арома бленд за защита против комари и насекоми

Насладете се на спокойствието на вашият дом с помощта на тази арома композиция от етерични масла със синергично действие, която ви защитава от сезонните насекоми. Комбинацията от преплитащи се ухания с цитрусови нотки от лимонов евкалипт, цитронела, гераниум и лимонова чубрица ще освежат атмосферата в стаята и ще държат насекомите настрана.

Смесете:

  • 15 капки етерично масло от лимонов евкалипт
  • 15 капки етерично масло от цитронела
  • 15 капки етерично масло от лимонова чубрица
  • 15 капки етерично масло от гераниум

 

За да осигурите защита във вашият дом, добавете 3 до 5 капки от арома бленда в дифузер или арома лампа и поставете устройството в близост до прозореца или външната врата и отключете пълния потенциал на природните ухания.

 

Арома бленд против сърбежи

Този крем прави чудеса при ухапвания от насекоми, обриви и всякакъв вид сърбежи и раздразнена кожа. Количеството е за еднократна употреба, но за щастие, той се прави изключително лесно, така че може да го приготвите за минутка време. Разбъркайте съставките заедно докато получите пастообразна консистенция. Нанесете върху засегнатите зони и оставете да попие.

  • 2 с.л. сода за хляб
  • ½ ч.ч. дестилирана вода
  • Сокът от ½ лимон
  • 5 капки етерично масло от лимонова чубрица

 

Спрей против насекоми с лимонова чубрица

Повечето спрейове против насекоми съдържат шокиращо много количество вредни и дразнещи кожата химикали. Тази рецепта може да бъде използвана навсякъде и то без да причинява възпаление, дихателни проблеми или други странични действия. Смесете съставките в аерозолна бутилка. Напръскайте откритите части на кожата преди да излезете навън. Нанасяйте отново на всеки час.

Съставки:

  • 1 ч.л. етерично масло от лимонова чубрица
  • 1 с.л. рициново масло
  • ¼ чаша хамамелис
  • ½ чаша дестилирана вода

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти