2019 е към своя край ‒ идва Botanica2020!
2019 е към своя край ‒ идва Botanica2020!

29 Dec, 2019 / Essences Bulgaria


С нетърпение очакваме новата 2020 година, едно от събитията, за които се вълнуваме най-много е предстощата конференция Botanica. Там ще представим някои от нашите уникални етерични масла.


Приключва поредната цветна и динамична година за нас, която ни донесе много вълнение и позитивни резултати, благодарение на всички Вас. Всички ние наистина се гордеем с постигнатото. С благодарност и увереност вече отправяме поглед към предизвикателствата на новата 2020 година.

Очаква ни една вълнуваща година, изпълнена с много нови предизвикателства и събития. Едно от тях ще бъде нашето участие на конференцията Botanica2020 в Блед (Словения), на която  бяхме сърдечно поканени от организаторите да вземем участие.
За мен ще бъде чест и привилегия да изнеса доклад на тема специални лечебни ефекти и характерни особености на 3 избрани етерични масла от нашата продуктова гама. Тук бих искал да Ви представя няколко интересни, неизвестни досега факта, свързани с терапевтичните ефекти на тези масла.

Смрадлика (Cotinus coggygria)

Има силно антисептично, антивирусно, противогъбично и антимикробно действие.

Ефективен при лечението на невродермит, възпаление, силно изразено акне, различни кожни заболявания, гнойни обриви, петна, лющеща се и суха кожа и кожни гъбички.

Укрепва зъбите и венците и поради това се използва за предотвратяване на кариес, но също така и за борба с възпалението на венците и язвените възпалителни процеси в устната кухина, спира кървенето при пародонтит. Също така помага за подобряване на хигиената на устната кухина.

Молдовски змееогловник (Dracocephalum moldavica)

Укрепва нервната система и поради това може да се използва като успокоително средство.
Съдържа естествени съставки, които насърчават храносмилането и успокояват симптомите на стомашно-чревни разстройства, помагат за отпускането на гладката мускулатура и облекчават спазмите на стомашно-чревния тракт. Подпомага образуването на стомашен сок.

Има имуностимулиращ, обезболяващ и преди всичко изключително успокояващ ефект!

Лимонова чубрица (Satureja montana var. citriodora)

Това е нашето най-ново етерично масло ‒ благословено с изключителен аромат! До голяма степен то все още не е достатъчно добре изследвано. Ще се радваме много, ако се свържете с нас, ако проявите интерес и желание да включите това ново етерично масло във Вашата изследователска работа, за да изследвате терапевтичните му ефекти и областите му на приложение.

Очакваме с нетърпение новата 2020 година заедно с Вас.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти