Успокояващ спрей с лавандула и маточина
Успокояващ спрей с лавандула и маточина


Как да си направите сами натурален успокояващ спрей с аромат на лавандула и маточина


Ароматът на лавандулата е един от най-добре познатите. Лавандулата има успокояващ ефект, намалява усещането за тревожност и стрес, балансира емоциите и спомага за постигане на вътрешен баланс и хармония.  

Маточината също има успокояващ аромат, а етеричното масло е познато като масло с най-силен седативен ефект върху централната нервна система. 

В комбинация, лавандулата и маточината ще допринесат за повече хармония, баланс и спокойствие. Нашата рецепта за изцяло натурален ароматен спрей с лавандула и маточина, който може да използвате навсякъде.

Спрей с лавандула и маточина

Ще са ви необходими:

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в бутилка със спрей помпа. Разклатете добре преди употреба. Лавандулата и маточината ще стимулират по-добър и спокоен сън, можете да използвате този спрей върху чаршафи, възглавници и пижами.

Още от блога

25 Oct, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 Jul, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 Jul, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 Jun, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 Jun, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

17 May, 2022 В този пост ще научиш за лечебните свойства на етеричното масло от хвойна и как лесно да го използваш у дома.
  Essences Bulgaria

В този пост ще научиш за лечебните свойства на етеричното масло от хвойна и как лесно да го използваш у дома.