Рецепти - етерично масло от ангелика

Енергизиращ бленд с етерично масло от ангелика

Ако имате нужда от положителна енергия и повдигане на настроението, опитайте комбинацията от етеричните масла портокал, здравец и ангелика в арома дифузера. Този бленд ще ви донесе много енергия и ще облекчи умората и стреса.  

Смесете:

  • 2 капки масло от ангелика
  • 2 капки масло от портокал
  • 3 капки масло от здравец

 

Масажно масло при болки в мускулите

Добавете към супена лъжица базово масло (напр. бадемово масло):

  • 2 капки етерично масло от ангелика
  • 2 капки етерично масло от лавандула

Разбъркайте добре и масажирайте тялото, за да отпуснете напражението в мускулите и болките в ставите.

 

Бленд против кашлица

За да извлечете максимално ползите от етеричните масла и да облекчите кашлицата, смесете:

  • 5 капки лавандула
  • 5 капки ангелика
  • 1 литър гореща вода

Поставете горещата вода и етеричните масла в стъклена купа. Разбъркайте добре. Покрийте главата си с памучна хавлия и поставете купата пред себе си. Вдишвайте изпаренията от етеричните масла в продължение на 5 мин., два пъти дневно. 

 

Успокояващ бленд при безсъние

Вдишайте положителния, успокояващ аромат на този бленд и издишайте отрицателните емоции като тревога и притеснение. Ароматът на тази етерична смес ще ви помогне да се почувствате по-спокойни, ще успокой и балансира нервната ви система и ще насърчи добрия сън. Смесете и изсипете във вана с топла вода:

  • 5 капки етерично масло от ангелика
  • 5 капки етерично масло от лавандула
  • 5 капки етерично масло от иланг иланг

 

Домашен ексфолиант за лице 

Смесете етеричното масло от ангелика и маслото от сладък бадем, след което добавете захарта към тях и имате готов за употреба нежен и стимулиращ скраб за лице. Разбъркайте добре и съхранявайте в буркан. Нежно ексфолирайте лицето с кръгови движения два пъти седмично.

Съставки:

  • 50 мл. масло от сладък бадем
  • 3 лъжици захар
  • 10 капки етерично масло от ангелика

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти