Рецепти - етерично масло босилек

Масажна смес при мускулни болки

Етеричното масло от босилек е чудесно за успокояващи масажи на тялото. Ако искате да си направите домашно масажно масло, което да успокои болките и да намали напрежението в мускулите и ставите, доверете се на тази рецепта.

Смесете:

- 5 капки етерично масло от босилек

- 2 капки етерично масло от тамян

- 2 капки етерично масло от джинджифил

- 30 мл. масло от сладък бадем

 

Масажна смес за облекчаване на коремен дискомфорт

За да облекчите коремните спазми и дискомфорта от запек, диария и газове, внимателно масажирайте корема около пъпа с малки кръгови движения по часовниковата стрелка със следната масажна смес:

- 2 капки етерично масло от босилек

- 2 капки етерично масло от джинджифил

- 2 капки етерично масло от портокал

- 1 супена лъжица масло от сладък бадем

 

Арома бленд против преумора

За да ободрите и енергизирате ума, тялото и духа си и да възстановите силите си след прекомерна умора и изтощение, опитайте следната рецепта с етерично масло от босилек.

Смесете:

- 2 капки етерично масло от босилек

- 2 капки етерично масло от лимон

- 2 капки етерично масло от портокал

- 2 капки етерично масло от жълт кантарион

 

Рецепта за спрей против комари

Смята се, че етеричното масло от босилек е надеждно универсално средство за отблъскване на различни насекоми. Този арома екип от етерични масла от босилек и цитронела с допълнение от мента ще изгони комарите.

Смесете:

- 100 мл. дестилирана вода
- 1 супена лъжица чист алкохол
- 15 капки етерично масло от босилек
- 10 капки етерично масло от цитронела
- 5 капки етерично масло от мента

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти