Рецепти - етерично масло естрагон

Арома компрес срещу болки и спазми в мускулите

Приложено върху кожата, маслото от естрагон може да намали спазмите и болките в мускулите. Ако търсите ефективно натурално болкоуспокояващо средство и едновременно с това мускулен релаксант, опитайте тази рецепта за домашно лечение. Смесете маслата и нанесете върху проблемния участък. Покрийте с горещ компрес и оставете да действа 3 до 5 минути.

Смесете:

 • 2 капки етерично масло мента
 • 2 капки етерично масло от кипарис
 • 2 капки етерично масло от естрагон
 • 1 чаена лъжичка масло от кокосово масло

 

Ободряваща арома инхалация

За онези дни с лошо настроение, досадни симптоми и влудяваща апатия, втрийте в дланите си етеричните масла и покрийте устата и носа с ръце. Бавно вдишвайте свежо и бодро настроение. Усмихнете се. Опитайте също да втривате маслата в стъпалата и корема си, разтворени в базово масло.

Смесете:

 • 1 капка етерично масло от естрагон
 • 1 капка етерично масло от бергамот
 • 1 капка етерично масло от иланг-иланг

 

Арома бленд срещу гадене при пътуване

Почти всеки от нас в някакъв момент от живота си е изпитал гадене – онова неприятно усещане в стомаха, което често се появява непосредствено преди повръщане. Следващият път, когато стомахът ви е разстроен, използвайте етерични масла за успокояване на гаденето, усещането за дискомфорт и тежестта в стомаха, свързани с пътуването. 

Смесете:

 • 1 капка етерично масло от мента
 • 1 капка етерично масло от джинджифил
 • 1 капка етерично масло от естрагон
 • 1 капка етерично масло от лавандула
 • 1 супена лъжица кокосово масло

 

Втрийте етеричните масла, разредени в кокосово масло, зад ушите, от вътрешната страна на китките или върху корема, за да облекчите гаденето. Възможно е също да вдишвате аромата директно от бутилката или от носна кърпа. По този начин ще се насладите на ползите от маслата чрез обонянието си. Този по-щадящ начин на приложение може да използвате толкова често, колкото е необходимо по време на пътувания.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти