Рецепти - етерично масло зелена мандарина

Арома бленд за спокоен сън

Ако имате проблеми със заспиването, опитайте тази лесна натурална рецепта. Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

  •  2 капки етерично масло от зелена мандарина
  •  2 капки етерично масло от римска лайка
  •  2 капки етерично масло от лавандула

Рецептата е подходяща за дифузер с капацитет на резервоара 100 мл..

 

Релаксиращ арома бленд

Ако търсите ароматна композиция, която ще Ви успокои и ще Ви помогне да се справите с всяка ситуация, тази рецепта е за Вас. Уникалната комбинация от етерични масла ще Ви плени и ще Ви освободи от страховете, тревогите и негативните мисли, едовременно с това ще Ви отвори за повече хармония, вътрешен мир и здраве. Смесете етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

  •  2 капки етерично масло от зелена мандарина
  •  2 капки етерично масло от бергамот
  •  2 капки етерично масло от сандалово дърво

Рецептата е подходяща за дифузер с капацитет на резервоара 100 мл..

Забележка: Маслото от зелена мандарина може да доведе до повишена чувствителност на кожата. Затова избягвайте да се излагате на слънце след употреба.

 

Арома бленд срещу стареене на кожата

За да подмладите и възстановите здравия и младежки вид на застаряваща и уморена кожа, опитайте тази лесна натурална рецепта у дома.

Смесете:

  •  3 капки етерично масло от зелена мандарина
  •  2 капки етерично масло от грейпфрут
  •  2 капки етерично масло от здравец
  •  50 мл масло от сладък бадем или шипка

Нанесете върху кожата на лицето – за предпочитане вечер и след душ. Правете това всеки ден, за да се насладите на красива кожа. Не се излагайте на пряка слънчева светлина след употреба.

 

Универсален почистващ препарат за всякакви повърхности

Тези етерични масла са доказан, бърз и лесен начин с които да направите свой собствен изцяло натурален универсален почистващ спрей или препарат, подходящ за почистване на всякакви повърхности в домакинството. Смесете в стъклена бутилка със спрей, пълна с вода и бял оцет:

  •  1 чаша бял оцет
  •  1 чаша вода
  •  10 капки етерично масло от сладък портокал
  •  5 капки етерична лимонена чубрица
  •  10 капки етерично масло от зелена мандарина

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти