Рецепти - етерично масло иланг-иланг

Успокояващ масажен бленд

Създайте своя собствена масажна смес от етерично масло от иланг-иланг за облекчаване на стреса. Масажът е чудесен начин за отпускане на мускулатурата и освобождаване на напрежението. Тази ароматна комбинация насърчава по-добрата циркулация, облекчава напрежението, отпуска нервите и създава усещане за релакс, и в същото време ободрява.

Смесете:

  • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
  • 2 капки етерично масло от черен пипер
  • 2 супени лъжици масло от шипка или сладък бадем

Масажирайте сместа в раменете, врата и гърба за успокояващо усещане.

 

Арома бленд за вана

Насладете се на всички ползи на ароматерпевтична вана с масло от иланг-иланг. Ще ободрите сетивата си, ще си върнете баланса и ще намалите тревожността и стреса.

За релаксиращо изживяване във ваната добавете няколко капки етерично масло от иланг-иланг, сандалово дърво и мандарина към топлата вода с английска сол. Перфектният начин да се отпуснете и да презаредите след дълъг ден. Смесете и изсипете във вана с топла вода:

  • 5 капки етерично масло от иланг-иланг
  • 5 капки етерично масло от сандалово дърво
  • 5 капки етерично масло от мандарина
  • английска сол

 

Маска за коса с масло от иланг-иланг

За да запазите косата си здрава и блестяща, опитайте тази лесна рецепта с масло от иланг-иланг. Смесете 3 капки етерично масло от иланг-иланг с 2 супени лъжици бадемово масло и разбъркайте добре. Нежно втрийте в скалпа и оставете да действа 15 минути, преди да измиете с шампоан. Използвайте два пъти седмично.

  • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
  • 2 супени лъжици бадемово масло

 

Бленд за намаляване на стреса

Ако се чувствате изтощени и тревожни, опитайте да разтворите няколко капки етерично масло от иланг-иланг в дома си, което ще Ви помогне да се отпуснете. Можете също да смесите няколко капки с друго масло и да масажирате врата и китките си. Това също ще успокои всяко нервно напрежение.

Опитайте да смесите етеричните масла и използвайте според инструкциите на дифузера:

  • 3 капки етерично масло от иланг-иланг
  • 2 капки етерично масло от тамян

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти