Рецепти - етерично масло чаено дърво

Натурален почистващ препарат за баня

Баните са любимото място за бактерии и гъбички във Вашия дом. Маслото от чаено дърво служи като мощен дезинфектант и може да се използва за премахване на мухъл у дома. За да си направите домашен препарат за почистване и дезинфекция на повърхности, комбинирайте 10 капки масло от чаено дърво и 100 мл. ябълков оцет или спирт в спрей флакон. Смесете продуктите в бутилката и разклатете добре, за да се смесят. След което може да напръскате замърсените повърхности и да забършете със суха кърпа.

  • 100 мл ябълков оцет
  • 10 капки етерично масло от чаено дърво
  • Спрей бутилка или флакон

 

Арома бленд срещу акне

Като алтернатива на геловете с масло от чаено дърво в аптеките може да приготвите домашен лек по следния начин: Капнете 10 капки етерично масло от чаено дърво в 30 мл. студено-пресовано масло от конопени семена или масло от кайсиеви ядки. След почистване на лицето нанасяйте (за предпочитане вечер) 2-3 капки от получената смес с тампон за грим върху участъците с акне.

  • 30 мл масло от коноп или кайсиеви ядки
  • 10 капки етерично масло от чаено дърво
  • Стъклена бутилка

 

Арома бленд против омазняване на косата и пърхот

Маслото от чаено дърво може да се справи със сърбежа и омазняването, които се появяват заедно с пърхота. Ако имате проблем с пърхота и не харесвате домашните рецепти, най-лесният начин да се възползвате от ползите на маслото е като добавите няколко капки етерично масло от чаено дърво към своя шампоан . Можете също така да приготвите домашен шампоан, като смесите няколко капки масло от чаено дърво с гел от алое вера и кокосово мляко.

 

Маска с масло от чаено дърво

Смесете 5 капки масло от чаено дърво и 2 с. л. кокосово масло или масло от гроздови семки и разбъркайте добре. За по-голям ефект масажирайте кожата на главата с приготвената смес  и завийте косата с гореща кърпа за 20 минути. След което изплакнете добре косата.

  • 5 капки етерично масло от чаено дърво
  • 2 с. л. кокосово масло / масло от гроздови семки

 

Почистване на четка за зъби

Четката за зъби може да бъде благодатна среда за развитието на мухъл и бактерии, така че да се превърне в допълнителен проблем за Вашите зъби. Добавете 2 капки масло от чаено дърво в 30 мл. вода и разбъркайте добре. Потопете четката и оставете да престои няколко часа.

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти